התייעצות.

התייעצות.

אני יודעת שזה ממש ארוך אבל אני ממש צריכה את העצות שלכן אז בבקשה תקראו הכל, תודה מראש
קצת רקע עליי לפני הכל כדי שתבינו על מה מדובר :) אני בת 14 ו-7 חודשים, כיתה ט'. אני רוקדת מגיל 8 אבל רק בגיל 11 התחלתי לרקוד באופן מקצועי [בלט קלאסי, מודרני וג'אז]. בעולם המחול המקצועי מקובל כשמגיעים לאמצע גיל הבגרות [15-16] ללכת ללמוד בפניימיה למחול בחו"ל אבל גם בארץ זו אפשרות. מחול זה דרך חיים בשבילי ואני לא מכירה חיים אחרים ולא רוצה להכיר חיים אחרים חוץ מהמחול. אהבת חיי זה המחול ואני לא יכולה לעבור יום בלי לרקוד ואני רוצה להפוך את המחול למקצוע וקריירה לעתיד. כדי לעשות זאת המון אנשים ממליצים ללכת ללמוד בפנימיית מחול כדי להתקדם כמה שיותר. בשנה האחרונה גם אני התחלתי לחשוב על האפשרות של פנימיית מחול באופן רציני. כרגע אני רוקדת בביה"ס פרטי למחול ולמוסיקה אחרי הצהריים 3 ימים בשבוע ובלהקה עוד יום, בסך הכל 4 ימים בשבוע וכל אימון מתחיל מ-3 שעות ומעלה. אני לומדת גם בכיתת מצויינות בביה"ס רגיל בנוסף אבל אני מודה, אני לא משקיעה שם כמו שאני משקיעה בסטודיו למחול. המחול מאז ומתמיד היה אצלי בעדיפות ראשונה והמשפחה והחברים שלי מודעים לכך. חלק ממשפחתי תומכת במחול וחלק לא כל כך. את האפשרות והרצון שלי ללכת ללמוד בפנימייה למחול עוד לא סיפרתי למשפחתי וגם אני לא יודעת איך לספר את זה להם. אני לא חושבת שאמא שלי תתמוך באפשרות של הפנימייה כי אני יודעת שיהיה לך קשה "לשחרר" אותי כביכול. העניין הוא שאני בת רביעית מתוך 5 ילדים ובתוך שנה וחצי שלושת האחיות הגדולות שלי עזבו את הבית. אחותי הבכורה [בת 23 וחצי] עזבה את הבית לגור עם חבר שלה ו-2 האחיות הנוספות התגייסו לצבא ונשארנו רק אני ואחי הקטן בבית. העזיבה הזאת הייתה מאוד קשה לאמא שלי וראיתי את זה. לפעמים היא הייתה בוכה בלילות כי היא מאוד קשורה אלינו ומאוד קשה לה לעזוב אותנו, אפילו רק לפרק זמן קצר. הקשר שלי עם אמא שלי הוא חזק וטוב ואני מספרת לה כמעט הכל ומתייעצת איתה על המון דברים וסומכת עליה אבל אני לא יודעת איך לספר לה שאני רוצה "לעזוב" את הבית כי פנימייה זאת בעצם עזיבה של הבית. לפני כמה חודשים קיבלתי מכתב מפנימייה לאומנויות בירושלים וכשפתחתי את המכתב אמא שלי סיפרה לי ששנה שעברה וגם השנה שלחו לי מכתבים מפנימיות ובתי ספר במרכז והיא זרקה אותם לפח כי היא לא רצתה שאני אלך לפנימיה. רק השנה היא נתנה לי 2-3 מכתבים מפנימיות ויכול להיות שהיו עוד שהיא פשוט זרקה. היה מוזר לי שאמא שלי הסתירה ממני את המכתבים כי בד"כ אמא שלי פתוחה איתי ואני איתה ורציתי שתהיה לי לפחות את האפשרות של פנימיות. הבנתי את הדאגה שלה אבל זה עדיין היה לי מוזר אחרי הכל. אני מאז ומתמיד הייתי עצמאית ובוגרת מאוד לגילי. כבר בגיל 13 טסתי לשבועיים לסיבוב הופעות בקנדה רק עם הלהקה שלי, ללא כל בן משפחה והסתדרתי מעולה. הניסיון הקצר הזה שהיה לי בחו"ל לבד הפך אותי לעוד יותר עצמאית ורק הוכיח לי שאני כן אוכל להסתדר בפנימייה לבד למרות כל הקושי והגעגועים. אני חוששת שאמא שלי לא תיתן לי ללכת לפנימייה כי אז היא תישאר רק עם אחי ואבא שלי בבית ויהיה לה עוד יותר קשה. אמא שלי שהיא גם כמוני [ילדה לפני אחרונה] הלכה בעצמה לפנימייה, אפילו בגיל יותר צעיר ממני [בגיל 13] והיא אמרה לי שזה הפך אותך לעצמאית וביגר אותי ועשה לה רק טוב למרות כל הקושי והמרחק וזה עוד יותר עודד אותי ללכת לפנימייה. סבתא שלי ז"ל [אמה של אימי] לא כל כך רצתה שהיא תלך לפנימייה אבל בגלל שסבא שלי ז"ל האמין מאוד במשפט "האדם שיודע מה הכי טוב בשבילך הוא אתה" היא החליטה לתת לאמא שלי ללכת לפנימייה כי היא מאוד רצתה ללכת לשם. אני מאמינה שגם אבא שלי לא יתמוך ברעיון של הפנימייה כי הוא מאוד רוצה שאני אצליח בלימודים ואלך ללמוד באוניברסיטה ואם אני אלך לפנימייה למחול אני כביכול אהרוס לעצמי את הלימודים האקדמאיים ואת הפוטנציאל והכשרון שלי בלימודים. אבל מה עם הכשרון שלי במחול? תבינו, המחול בשבילי הוא הכל. הכמיהה שלי למחול היא דבר שאי אפשר לתאר במילים. ויתרתי על המון דברים בשביל המחול, ויתרתי על זמן עם חברות, זמן עם המשפחה, זמן לעצמי ואפילו עזבתי את הביה"ס למחוננים שלמדתי בו במשך 3 שנים רק כדי שיהיה לי יותר זמן לרקוד. לפני שהתחלתי לרקוד כל מי שהכיר אותי האמין שאני אהיה מאותם הילדים שמסיימים תיכון ומתחילים תואר ראשון בגיל 15 ויכולתי לעשות זאת כי האפשרות הזאת הייתה פתוחה בפניי כי רצו להקפיץ אותי כיתה ולא הסכמתי ורצו שאני אעשה אקסטרני השנה ואלך ללמוד תואר ראשון אבל לא רציתי את זה ואני עדיין לא רוצה. לימודים אקדמאיים לא מעניינים אותי כמו המחול ובלי המחול אני באמת לא אוכל לחיות. יש פנימיות שמשלבות מחול ולימודיים אקדמאיים ואני מאמינה שאני אוכל למצוא אחת כזו שתתאים לי ובעתיד אני גם אוכל לעשות תארים שונים במחול באוניבריסטאות. ואחרי הכל, לימודים אקדמאיים אפשר להשלים ומחול אי אפשר. אם אני אלך לפנימייה ואעזוב את הלימודים הרגילים אני לא אקל על עצמי אלא אני רק אקשה על עצמי ואעבוד פי 20 יותר קשה אבל אני רוצה את זה ואני מוכנה לזה. ועכשיו לשאלות שלי, איך אני מספרת לאמא שלי שאני רוצה ללכת לפנימייה? נראה לכם שאולי היא תיפגע כי כביכול אני רוצה לעזוב את הבית? האם לספר קודם לאחיות שלי? כי להן אני מספרת הכל מהכל, אפילו יותר מאמא שלי ומתייעצת איתן הרבה יותר. האם כדאי לי בכלל ללכת לפנימייה? ואם כן, בחו"ל או בארץ? איך אתן הייתן מקבלות את זה אם הבת שלכן הייתה רוצה ללכת לפנימייה? ואיך הייתן רוצות שהיא תספר לכן את זה? אני מאוד אשמח לתשובות מנקודת מבט של אמהות וגם של בנות :) שוב תודה מראש

קראתי הכל, כתבת נהדר, אני אענה

לך מאוחר יותר או מחר כי תיכף אנחנו יושבים לאכול. פשוט שקט פה ביום שישי בערב בדרך כלל. מבטיחה שתקבלי תשובות מאיתנו בקרוב.

אבישג70

New member
wow......

בחיים לא הייתי מנחשת שאת הדברים היפים האלה כתבה ילדה....עוד לא בת 15. ולגופו של עניין. אני עצמי אמא למתבגרים, והבת שלי גם היא רקדה בלט קלאסי וג'אז הרבה שנים. אם הייתי מסכימה לרעיון הפנימייה? לא אשקר לך, אם הבת שלי הייתה מבקשת ממני, לא הייתי קופצת מהתלהבות...היא הייתה צריכה לעבוד קשה כדי לשכנע אותי. ריקוד נתפס בעיני רבים כתחביב ולא כעניין מקצועי. מעטים מאוד האנשים שמתפרנסים ממחול. אז אם אמא-אבא ינסו לעמוד בדרכך (ולפי הדברים שכתבת כנראה שזה מה לעומד לקרות)- תצטרכי להיות חזקה, ואולי לגייס את אחיותייך הבוגרות לטובתך. אני מאחלת לך הרבה הצלחה, את ילדה חכמה ומקסימה, ואם נושא הפנימיה לא יצא בסופו של דבר לפועל, אל תכעסי, את תמשיכי לרקוד מכל מקרה....את זה אף אחד בעולם לא יוכל לקחת ממך.

זאת בדיוק הבעיה.

אנשים באמת רואים את המחול בתור תחביב נטו ולא כמקצוע לעתיד. ודווקא בחו"ל הרבה מאוד אנשים מתפרנסים ממחול ומתפרנסים בכבוד ואפילו הופכים לעשירים מאוד, הבעיה היא שבארץ המחול לא מפותח ואין לו מודעות בארץ כמו בחו"ל. אני אנסה לדבר עם ההורים היום, אולי עם אמא קודם. ולקחתי בחשבון את האפשרות שהם לא יסכימו. תודה רבה

כתבת מקסים ומשכנע.....

לרגע רק לרגע חשבתי שזו הבת שלי כותבת. ולעניין - אני לא הייתי מתנגדת לרעיון של הפנימיה, נהפוך הוא שם תתנסי בהרבה מאוד דברים שלא תראי בבית עם אנשים שלא תפגשי בשום מקום אחר מלבד במחול. בכלל אני כזאת שמביאה תא המכתבים של הפנימיות ובתי הספר של המחוננים בכל הארץ לבת שלי והיא זורקת לפח, כי היא לא מעוניינת. אולי תעשו החלפות? סתם........ בכל מקרה שבי עם אמא ספרי לה שזה ממש חשוב לך כרגע המחול, את לא יודעת אם כן או לא תעשי מזה מקצוע ובכל מקרה לימודים אקדמיים שלא קשורים למחול אפשר להשלים בכל גיל (לדברי אחד המורים שלנו במסלול המחול בתיכון). ככה ללמוד תמיד תוכלי לרקוד לא תוכלי לנצח. אלא אם כן קוראים לך נעמי פולני.

ההורים שלי גם בעד שאני אתנסה בדברים חדשים.

במיוחד אמא שלי אבל יכול להיות שפנימייה בשבילי יהיה יותר מדי חדש מבחינתם. וההתנסות הזאת היא באמת עוד יתרון של פנימייה. את האמת, אני דווקא כן יודעת שאני רוצה לעשות מזה קריירה אבל אם זה באמת יקרה, זה תלוי רק בעתיד ובצורה שהדברים יתפתחו. הבעיה עם ההשלמה של הלימודים היא שההורים שלי ובמיוחד אבא שלי מאוד רוצים שאני אצא עם תעודת בגרות טובה ולא אצטרך להשלים כלום כי אבא שלי בעצמו היה צריך להשלים בגרויות כי הוא היה תלמיד מופרע ויודע כמה זה קשה להשלים בגרויות ובגלל זה הוא מאוד שומר עליי ועל האחיות והאח שלי בעניין הלימודים. ואני אעלה את הטענה שאמרת בפניהם. תודה

תותיער

New member
כתבת מקסים ורגיש

אני חושבת שאת צריכה לדבר איתה גלוי ובוגר בדיוק באותה ידה שכתבת כאן.... כי אין לזה תחליף. תראי. אני אמא טריה הבת שלי בת 7 חודשים, ואני בדיוק עכשיו לומדת "לשחרר" כמו שאת קראת לזה. שבוע הבא אני חוזרת לעבודה, אחרי שמאז הלידה היית איתה 24 שעות ביממה. קשה לשחרר, את צודקת אבל הדבר היחיד שמנצח את הקושי הזה, הוא הרצון שלבת שלי יהיה טוב. אולי יהיה לאמא שלך קשה לשחרר, אבל היא לעולם לא תעשה משהו שיגרום לפגיעה בך באיזושהי צורה. אני אגיד לך עוד משהו- זה מקסים מצידך שאת רגישה כ"כ ומתחשבת כ"כ. אבל עם הקושי שלנו-האמהות- לשחרר, אנחנו צריכות להתמודד, לא אתן הבנות. תפקידכן הבנות הוא לשאוף הכי גבוהה שאתן חושבות ורוצות. (ועוד סוד- בד"כ בדיוק בשביל רגעי הקושי האלו יש את אבא
הוא עוזר לשחרר, ומחבק ברגעים קשים) לא יודעת אם הייתי מרשה לבת שלי לנסוע לפנמיה, לא חשבתי על זה פשוט כי לנו זה עוד מאוד מאוד רחוק. אבל אני רוצה להאמין ומקווה שברגע שכזה, טובת הבת שלי תהיה מול עיני, והקושי שלי לשחרר לא יגרום לי למנוע מהבת שלי דברים שהיא מסוגלת ורוצה לעשות. ואני מאמינה שזה רצונה של כל אמא וזה רצון שמנצח כל קושי. לסיכום- דברי איתה באותה כנות ובאותה בגרות שכתבת כאן, ואני מאמינה שיהיה בסדר. שיהיה בהצלחה!

אמא שלי באמת רוצה את הטוב ביותר בשביל הילדים

שלה. בדיוק כמו כל אמא אני מאמינה. אני מקווה שזאת תהיה המחשב שתעבור לאמא שלי בראש כשהיא תחשוב על הפנימייה כי אני באמת מאמינה שזאת הדרך הכי טובה בשבילי. אני אנסה לדבר איתה היום. תודה רבה

אני חושבת...

שאמא שגידלה ילדה מקסימה, בוגרת ומוכשרת כמוך ושזוכה בכל כך הרבה התחשבות וכבוד מילדתה בוודאי תקשיב כאשר תספרי לה את מה שסיפרת לנו, ותבין ומדוע הליכה לפנימיה כזאת היא משהו שאת חייבת לעשות בשביל עצמך אני מציעה לך לספר קודם כל לאמא שלך, לפני שאת מספרת לאחיות שלך כאמא הייתי רוצה מאוד שבתי תשתף אותי בהתלבטות כזאת ואני רוצה לקוות שהייתי מוצאת את הכוחות לאפשר לה להגשים את החלום שלה.

תודה רבה על המחמאות ../images/Emo24.gif

אני מאוד מקווה שאמא שלי תבין למה אני פשוט חייבת לעשות את זה. בשבילי ולא בשביל שום אדם אחר. אני אנסה לדבר איתה היום לבד ואני מאוד מקווה שהיא תתמוך ברעיון. שוב תודה

בוקר טוב,

אז ככה, אני חושבת שהשיחה צריכה להיות עם ההורים שלך ולא עם האחיות שלך. את מתבטאת יפה מאוד ולכן אני חושבת שלא תהייה לך בעיה להסביר להם. רישמי את כל הנקודות בעד הליכה לפנימיה - השיגי פרטים על הפנימיה שאת מעוניינת ללכת אליה (מיקום, עלויות, אחוזי הצלחה בבגרות וכדו')כדי שהמידע הזה יהיה זמין עבורם ויעזור להם לחשוב על הדברים. לדודה שלי יש תואר ראשון במחול,היא מורה לריקוד כבר קרוב ל25 שנים. המחול היה אהבתה מגיל צעיר - וגם אצלה ההורים התנגדו מאוד (מדובר על סבא וסבתא שלי)ולא היו מוכנים לממן לימודים באוניברסיטה בתחום. היא התחילה ללמוד כלכלה ואחרי שנה נישברה. היא אמרה להורים שלה שהיא פורשת ועוברת ללימודי מחול. נכון שהיא היתה בת 22 - אבל אני רוצה להראות לך שהיא לא ויתרה. בתור אמא - אני לא יודעת איך אגיב אם הבת שלי תרצה ללכת לפנימיה. בטח שארצה לבדוק כל מה שניתן לפני ההחלטה אם כן או לא. לא יודעת לגבי פנימיה בח"ול, הניתוק פה גדול יותר מאשר פנימיה בארץ והעלויות יהיו גבוהות יותר (טיסות למשל כדי לבוא לבקר....). בהצלחה.

אני עוד לא יודעת לאיזה פנימייה אני אלך,

אם אני בכלל אלך. את זה אני אחליט עם ההורים שלי אחרי שהם יסכימו, אם הם יסכימו. אחרי השיחה או בזמן השיחה אני מאמינה שהם ירצו לבדוק את כל הפרטים שיש. אני גם לא מתכוונת לוותר על המחול, גם אם ההורים שלי לא יסכימו שאני אלך לפנימייה. את המחול אני בחיים לא אעזוב. העלויות של פנימייה בחו"ל גם מהוות בעיה אבל הן נותנות המון מלגות אז זה כבר טוב. תודה רבה

שפיצית2

New member
חמודל'ה!

כתבת די יפה "מגילה" אחראית ובוגרת,שיודעת מה היא רוצה מעצמה.אפשר כמעט לחשוב מדברייך שאת ברשות עצמך. מכתיבתך,הבנתי שאת מאד מאד רוצה לצאת לפנימיה למחול.בארץ או בחו"ל. שאלת אותנו הרבה שאלות על הורייך,בעיקר על אימך. תיראי ,מותק! יחד עם העובדה שכולנו כאן אימהות.בכל קשת הגוונים. האמא הפרטית שלך,היא האמא הפרטית שלך. כל אמא מתייחסת "אחרת" לדברים. 1.יש אמא אחת שתיזרום עם הבת שלה לאן שרק תירצה. 2.יש אמא שעם הביטחון ,הקבלה והאמונה של "הכישרון והיכולות של הבת שלה" (שזה יפה ומקסים כשלעצמו) תירצה בשלב זה,כל עוד היא צעירה,את הבת שלה לידה. כי לדעתה, הבת ,אם כל כך תירצה,תפתח זאת בעתיד, אחרי ביה"ס והשרות הצבאי.(שאנגע זאת בהמשך התגובה...) 3.יש גם עניין של משאבים כלכליים וסידרי עדיפויות להורים,שכל אחד מתייחס לזה אחרת. יש הורים של לדחוף את הילדים שלהם להיות בבי"ס נחשב כדי לממש ולפתח את הפוטנציאל של הילד,זה בראש סדר העדיפות, ויש הורים,שיש דברים שיותר חשובים להם.כי הם צריכים להתקיים ולשרוד. וזה בסדר לחלוטין. זה לא אומר שאת פחות חשובה או כישרונך פחות חשוב. זה אומר שיש להם דברים "קיומיים" יותר משמעותיים חוץ לשלוח אותך לפנימיה כזאת. וביננו ,חמודה?...לפעמים בגילכם,קשה מאד להבין את זה,כי בגילכם הכל שחור -לבן. או שאני חשובה יותר מאוכל וקיום, או שאני לא. וזה לא הולך ככה,בחיים. 4.והכי....הכי חשוב..........עם כל הבגרות שלך,שזה יפה מאד!!! חשיבות המחול בעינך והבנת הדברים: ההחלטה וההסכמה היא של ההורים שלך. (לפה או לשם.) יש לי תחושה....שאת מרגישה לבד בסיפור שלך שאת מחליטה כאן. וזה לא כך. לא מאמינה שהורייך יסכימו לפנימיה בחו"ל.(אבל שוב....כמו שאמרתי כל הורה בפני עצמו) 5. משהו שהבטחתי לך להמשך..... אם המחול חשוב לך ,ואת מספיק טובה ומוכשרת ומשקיענית להוציא ממך את המיטב. אם תהיי בפנימיה, או לא תהיי בפנימיה.אם את מספיק מוכשרת,זה לא מה שיכתיב לך את עתידך. אם את רואה את עצמך משתלבת בחייך במחול,באמונה שלמה!!! את תהיי שם!!!! כי מה שקובע בחיים,זה מה אתה עושה עם זה הלאה. כל מי שהצליח בנולד לרקוד/להקות מחול/וואט אבר זה לא אם הם היו בפנימיה בארץ או בחו"ל אלא אם הם מספיק משקיענים ומוכשרים. ....וזו רק דעתי.

אני יודעת שכל אמא שונה מהשנייה.

לקחתי את זה בחשבון כשכתבתי פה..יש אמא אחת שתיזרום עם הבת שלה לאן שרק תירצה. 1. אמא לא כל כך כזאת אבל עד עכשיו את רוב ההחלטות בחיים שלי אני לקחתי עם עצות ממנה והן לא היו ההחלטות שלה כי היא מאוד סומכת עליי. 2. זה מה שאני חוששת שיקרה. אמא שלי מאוד רוצה שאני ואחיות ואח שלי נהיה קרובים אליה כמה שיותר. 3. אני מודעת לעלויות הגבוהות של פנימייה. וגם עד היום לא "עליתי" זול, המחול עולה המון כסף גם כשאני לא בפנימייה. במיוחד שנה שעברה המחול עלה המון אבל המון כסף. ההורים ומאז ומתמיד שמו את הילדים שלהם בעדיפות ראשונה, גם בעדיפות הכלכלית. מאוד חשוב להורים שלי שאני ואחיות ואח שלי נממש את הפוטנציאל שלנו בכל תחום עד הסוף וכסף מבחינתם זה לא מה שיעצור אותנו. אני ממש לא חושבת שהכל שחור ולבן. אני מודעת שהחיים מורכבים גם מגוונים של אפור, ננסח את זה ככה. וגם אני יודעת לעשות סלקציה לדברים שאני רוצה כי אני לא יכולה לדרוש הכל ולצפות גם לקבל את הכל. 4. אולי הבנת אותי לא נכון. אם הייתי חושבת שההחלטה נתונה בידיים שלי, לא הייתי כותבת פה ומתייעצת איתן. אני מודעת לזה שההחלטה היא בידיים של ההורים שלי ולא בידיים של אף אדם אחר, גם לא בשלי ובגלל זה הכל נעשה הרבה יותר קשה. אני גם לא בטוחה שההורים שלי יסכימו לפנימייה לחו"ל אבל אז את אני אדע רק אחרי שאני אדבר איתם. 5. בקשר למוכשרת אני אכתוב משהו שהמורה שלי תמיד אומרת לנו: "מחול זה 10% ו-90% עבודה קשה" וזה באמת ככה. לא משנה כמה מוכשרת מישהי תהיה, היא בחיים לא תהיה רקדנית אם היא לא תשקיע. אני מאוד משקיעה במחול ומנסה לתת את המיטב שלי בכל שיעור ושיעור. הבעיה היא שמישהי יכולה להיות הכי מוכשרת שבעולם אבל אם לא יהיו לה מורים טובים והיא לא תמיד במקום מקצועי, כל הכשרון הזה נזרק לפח כי הוא לא מפותח. אני כן נמצאת במקום מקצועי אבל פנימייה תמיד תהיה יותר טובה, לפחות בחו"ל. אני מאוד רוצה להיות רקדנית גם בעתיד אבל הלימודים הרגילים יכולים לעצור אותי בקטע הזה כי 90% ואפילו יותר מהרקדנים שלא הולכים לפנימייה, הולכים למגמת מחול בתיכון שלהם ואצלי בתיכון אין את זה וגם לא בתיכונים שקרובים אליי, התיכון הכי קרוב שיש בו מגמת מחול הוא מעל שעה נסיעה מהבית שלי. זה לא רק תלוי בהשקעה של הרקדן, זה גם תלוי בהשקעה וברמה של המורים. תודה

שפיצית2

New member
מי ידאג לך אם תהיי בחו"ל?

את בת 14,את עדיין לא ברשות עצמך. מה תעשי בשבתות? בחגים? מה עם הצורך באמא בסביבה? מה עם הגעגועים? מי יממן את הטיסות ביקורים לארץ?

גם לא יהיה מי שידאג לי אם אני אהיה בפנימייה

בארץ. אני אולי אחזור כל 3 שבועות אבל אחרי הכל אני אצטרך לדאוג לעצמי. בפנימיות בחו"ל רוקדים גם בחלק מהחגים ובשבתות אין יציאה מהפנימייה לתלמידים שלא גרים באותו מקום כי בד"כ 90% מהתלמידים בפנימיות בחו"ל הן ממדינה אחרת מהמדינה שבה הם לומדים. בנוסף, יש לי המון בני משפחה במדינות שונות בחו"ל אז אני מאמינה שאני אוכל להיעזר בהם בשעת הצורך. עם געגועים אני מאמינה שאני אוכל להתמודד כי כבר היה לי ניסיון בזה. אני לא אומרת שיהיה לי קל אבל אני אלמד להתמודד. החיים לא קלים. בגלל שהביקורים לארץ הם בערך כל חצי שנה ועוד פעם אחת לתקופת החגים אז יצא שהם יהיו שווי ערך לכל הנסיעות שיהיו לי כל 3 שבועות מהפנימייה לבית אם אני אהיה בפנימייה בארץ [הפנימיות במרכז ואני גרה בצפון הרחוק, ק"ש]. וכמו שכבר אמרתי, פנימייה בחו"ל תבגר אותי ותהפוך אותי ליותר עצמאית בדיוק כמו פנימייה בארץ. אמא לא תהיה לידי להחזיק לי את היד בכל רגע ואני מודעת לזה. ומהניסיון שלי בחו"ל לבד, מרוב שעסוקים בחזרות והופעות כבר אין זמן לנשום וזה אומר שגם אין זמן להתגעגע. עד כמה שזה נשמע מוזר זה נכון.

למעלה