התייעצות

שיראל012

New member
התייעצות

שלום, אני סטודנטית שנה שנייה (לא במשפטים). שנה הבאה לא נשארות לי הרבה נקודות לסיום התואר. השאלה שלי היא האם לדעתכם ניתן לשלב שנה שלישית שנשארות לי בה 11 נקודות ביחד עם שנה ראשונה במשפטים? ושאלה נוספת: אני מתלבטת בין המכללה למנהל, בנתחומי, וקרית אונו מבחינת נוחות קרית אונו הכי טוב לי אבל אני יודעת שהבנתחומי נחשב יותר. תוכלו לייעץ לי מה כדאי? תודה

../images/Emo140.gifעצה

אמנם שנה א' משפטים זו שנה עמוסה מאוד, אך אם אין לך הרבה קורסים בתואר שאת עושה עכשיו, ואת מתמודדת טוב עם לחץ, לכי על זה. זה כמו שאנשים עושים תואר משולב ומוסיפים עומס, רק כאן אני מניחה שיהיה לך יותר רגוע. בנטגע למכללות, אכן מנהל ובינתחומי נחשבות יותר בשוק (בלי להיכנס לשאלה אם המצב אכן משקף משהו), אז אם שיקולי המעסיקים העתידיים שלך חשובים, תבחרי באחת מ 2 המכללות האלו. בהצלחה וחג שמח

שיראל012

New member
תגובה

אני אסיים את התואר שלי, אבל אני רוצה במקביל להתחיל שנה ראשונה משפטים. אם יש פה עוד אנשים שיכולים לייעץ האם זה אפשרי ונראה לי שכן. רק השאלה היא איפה בבקשה תייעצו לי איפה עדיף בין המכללה למהל, הבנתחומי או קרית אונו. ועוד משהו קרית אונו הכי נוחה לי מכל הבחינות האם היא לא טובה ועד כמה חשוב איפה לומדים (אני מדברת רק על מכללות) תודה

הייבי

New member
עוד נקודת מבט

מלבד העובדה ששנה ראשונה במשפטים היא שנה דיי עמוסה ומלאת חומרי קריאה, עבודות והסתגלות לדרך למידה ודרך מחשבה ספציפית, את מדברת על להוסיף עומס נוסף מבחינת תנועה בין המוסדות. אם היה מדובר על אותו מוסד אז זה בהחלט אפשרי- אנשים משלבים בשנה א' משפטים עם תואר נוסף ולומדים בתואר הנוסף היקף של כ-15-20 שעות בד"כ (כמובן שיש חריגים שמפחיתים אבל בוודאי לא כולם). אבל, בד"כ מי שמשלב בשנה א' נהנה ממערכת מובנית שמאפשרת להתמודד בצורה מיטבית עם השילוב. בשנה א' מדובר על מערכת מובנה שאין לך גמישות בה לכן, תהיי חייבת לכפות את מה שאת לומדת עכשיו להתאים בשעות, בנוסף קחי בחשבון שכל המוסדות שציינת נמצאים באזורים פקוקים כך שתצטרכי גם לקחת מספיק מרחב תמרון בין הלימודים במשפטים ללימודים במוסד הנוסף. אם את בלי רכב זה יכול להיות על גבול הבלתי אפשרי לדעתי. בכל מקרה, המכללה למנהל והבינתחומי נחשבים למועדפים מהאופציות שהצגת.

למעלה