התייעצות לגבי גן

טלי12345

New member
התייעצות לגבי גן

יש גן ששקלתי אותו לשנה הבאה. גן מרווח ונחמד.פעילויות שנראות לי ואנשי הצוות נחמדים.עם זאת יש כמה נקודות שהפריעו לי ואשמח לשמוע דעתכן. בגן 14 ילדים(בני 2-3 שנים) עם עוזרת, גננת ומטפלת שעובדת גם בקבוצה נוספת. 1)הגננת מבשלת את האוכל בבוקר. 2)אין טלווזיה בגן אבל יש מחשב והיא לפעמים מראה ילדים DVD , וגם נותנת להם לשחק בקומפי "בעיקר בבוקר או בסוף היום ששנשארים ילד או שניים" 3)אחה"צ נותנים להם פירות ועוגיות . קצת מפריע לי עניין העוגיות. מה דעתכם? האם נושאים אילו היו מפריעים לכם?

irisgh

New member
צריך להפריד בין עיקר לפרטים.

ז"א שסה"כ יש שני אנשי צוות, רוב היום, על 14 ילדים בני 2-3 שנים? נראה לי מספיק. כך היה גם בגילאים המקבילים אצל יניב (שתי נשות צוות, ומדי פעם נכנסת מישהי לעזרה לפי הצורך: יש שעות שצריך מעט עזרה - שעת הארוחה למשל. על 14 ילדים). אגב, למה הגננת מבשלת ולא העוזרת? המטפלת הנוספת: מתחלקת בין שתי קבוצות? מחשב / טלויזיה: בהרבה מקומות יש. מה לעשות. שיש רק ילד שניים זה באמת פתרון. צריך לבדוק שאכן משתמשים בזה רק בשעות הללו, ולא באמצע היום למשל. העוגיות גם לי מפריעות, אבל שוב, אי אפשר שהכל יהיה כמו שרוצים. פירות זה כמובן אידאלי. העניין הוא שאם העוגיות איתם ביחד על השולחן חלק מהילדים לא יגעו בפירות. צריך לבדוק שקודם שמים פירות, אחרת זה קצת 'מראית עין'. אבל, עצם נתינת החטיפים, זה דבר שמקובל בארץ. את יכולה להגיד, בעדינות, שאת לא רואה צורך בחשיפה מוקדמת כל כך לממתקים ומדיה. שידעו, ושלא יסחפו עם זה. מרווח ונחמד, אנשי צוות נחמדים, ובעיקר גישה בסיסית שנראית מתאימה, והמלצות של הורים משנה שעברה עם השקפת עולם משותפת איתך לגבי חינוך ילדים - נראים לי חשובים. לי הכי חשוב כמובן מי הן הגננות / מטפלות, אבל קשה לפעמים לשפוט לפני.

טלי12345

New member
מה שקורה........

זה שיש 2.5 אנשי צוות לקבוצה. איך אפשר לבדוק שזה רק בשעות הללו?(טלוזיה\מחשב) בעיני זה בעייה שכשיש שני ילדים מעסיקים אותם כך. שני ילדים אי אפשר להעזיק באופן אחר? אני לא מכירה הורים מהגן הזה.

irisgh

New member
אני מסכימה, אבל

גם בעיני אפשר אחרת, וזה לא רצוי, אבל זה כ"כ מקובל שלא הייתי פוסלת על זה גן. (ולו הייתי פוסלת, אז הייתי נאלצת לפסול גנים שהם בעיני טובים מהרבה בחינות אחרות. ) אם את חושבת על הגן ברצינות, אז או שתבקשי מהגננת כמה טלפונים, או שתבואי בשעות הבוקר / העזיבה, ותשאלי הורים אם הם מוכנים לתת לך טלפון, שתתקשרי בערב לשמוע את חוות דעתם. מובן שעדיף, כמו שאמרה פעם מנהלת הפורום האבודה, לדבר עם הורים משנה שעברה, אבל אני מבינה שאת לא מכירה. תנסי קצת לשאול בסביבה.

אלדורית

New member
לא נשמע לי קריטי

אבל אם אין לך המלצות אישיות על הגן הזה, בהחלט כדאי לך לנחות לכמה ביקורי פתע בשעות שונות של היום, ולהישאר לתצפית להכי הרבה זמן שיתנו לך.יש הבדל ענק בין להיות במקום רבע שעה ובין להיות בו שעתיים. רבע שעה עוד אפשר לעשות הצגה של נחמדות. שעתיים כבר חושפות את הדינמיקה הרגילה של הצוות.

טלי12345

New member
מה שהפריע לי

הכי הרבה(במחשבה על הכל יחד.....) זה שאם יש ילד או שניים אז מראים להם DVD/ חמה אי אפשר לבדר ילד או שניים? סה"כ יש 14 ילדים, נראה לי שלהשקיע מאמץ צריך גם אם יש מעט ילדים. יתר על כן, זו הזדמנות לתת יחס אישי לילדים במקום לתקוע אותם מול המסך. ואולי אני טועה. מה דעתכן?

לאה_מ

New member
מסכימה איתך, אבל תלוי גם כמה זה

קורה. אם כל יום בסוף היום נשארים שני ילדים, ומדי פעם (נניח, פעמיים בשבוע) הם רואי DVD או משחקים במחשב למשך 15-20 דקות, זה לא נראה לי קריטי. אם זה עניין יומיומי זה באמת לא ממש לעניין. עדיין, אף אחד מהדברים שציינת לא נראה לי deal breaker במובן, שאם הגן היה מוצא חן בעיני מכל הבחינות האחרות, לא הייתי פוסלת אותו רק בגלל שלוש הנקודות שציינת.

גן זה לא תכנית בידור...

מה זה "לבדר"? וחוצמיזה שקומפי וסרטים (טובים, כמובן) הם מכשיר לימודי וחינוכי נפלא.

טלי12345

New member
אז גישותינו שונות

לדעתי בגן צריך להיות אופי יותר חוויתי מאשר שימוש במוצרים שהם רק צפייה.

ברגע שתפקיד הגננות לבדר את הילדים

נגמר האופי והחווייה. ולגבי ה"רק צפיה" - זה כל כך מעוות, מגמתי ולא נכון שאי אפשר אפילו להכנס לדיון בנושא. שווה ללמוד את המדיה (זו וזו) לפני שמקבעים עליה דיעה נחרצת וחסרת קשר למציאות. אני משערת שלו נקודת המוצא שלנו מבחינת הבנת המדיה היתה דומה, היינו מסכימות למשל בנושאי מיון תכנים או העדפה לתכנים אינטראקטיביים. חבל לי לקרוא שאת שוללת חווייה רב חושית שאת אפילו לא יכולה להגדיר מה היא, על בסיס מה שאת חושבת שהיא ושאפילו לא קרוב למה שהיא באמת. מה גם שבעולם חשוף לחוויות רב חושיות, אני אישית מאמינה שהמניעה שלהן מילדים מזיקה מחד וחסרת משמעות (בשל העובדה שחוץ מאשר בכת האיימישים ובשני שבטים נידחים באפריקה - לא ניתן לבודד את הילדים מן החשיפה הזו)מאידך.

טלי12345

New member
לדעתי את שופטת מהר מדי

בני נחשף לנושאים הללו במסגרות אחרות. בעיני בגן יש מקום לתכנים נוספים. השלילה שלך כה גורפת שאין מקום לדיון.

דסי אשר

New member
טלי, אבל זה רק בסוף היום?

אין מקום מושלם... על פי התיאורים שלך- יופי של גן. נכון, לא בכל מקום אין טלויזיה. גם אני חושבת שטלויזיה או מחשב במסגרת מיותרים- אבל לא על פי נתונים אלה אפסול מקום. הציפיה לשלמות היא הבעיה. אני לא אקבל בשמחה שבגן או בפעוטון מאביסים את הילדים לאורך כל היום בבמבה או בסוכריות, כדי שיהיה שקט, אבל לא נורא אבהל אם בסוף היום יתנו להם ביסקוויטים. אצלי אין ביסקוויטים, אין טלויזיה, אין מחשב, ועדיין- האלמנט החשוב בעיני ביותר למען הילדים- איעות הצוות. מאיכות זו נגזרים דברים רבים ומשמעותיים. דסי

טלי12345

New member
בתור גננת

ספרי לי איך עוקבים אחרי העניין הזה? זה מה שהגננת אמרה . בפועל בעלי הגיע ב10 לביקור וראה שהילדים צופים בDVD

דסי אשר

New member
איני אפילו גננת,אני רק מפעילת משפחת

משפחתון. את צודקת. אצלי אין טלויזיה, כלומר היא מכוסה. אכן, אם יש, יש פיתוי לפתוח ללא במועדים שאומרים לך. אבל יש גנים שמקפידים להדליק טלויזיה רק אחרי הצהריים, כאשר הילדים ממתינים להורים. דסי

הנטייה

לסגור דיון כי לא הסכמתי איתך דומה בעיני לגישה שחוסמת לילדים גישה למדיום שאנחנו לא שלמות עם מלוא מכלול המסרים שלו ומתקשות להתמודד איתו. סוג של צנזורה - ודעתי על צנזורה לא נוחה במיוחד.

טלי12345

New member
ליליה, הרגעי!!

את זו אמרת "שאי אפשר אפילו לפתוח דיון בנושא" אז מומלץ לקרוא מה שאת עצמך כותבת לפני שאת שופטת את אופיים של אחרים.

טלי12345

New member
יתר על כן (וזה סוף דיון)

לסגור דיון כי לא הסכמתי איתך דומה בעיני לגישה שחוסמת לילדים גישה למדיום שאנחנו לא שלמות עם מלוא מכלול המסרים שלו ומתקשות להתמודד איתו. סוג של צנזורה - ודעתי על צנזורה לא נוחה במיוחד. זה שיפוט שלא תורם דבר לדיון. אם אין לך מה לתרום לדיון אנא אל תגיבי!! לא מעניין אותי כרגע לשמוע ביקורת לא בונה על אופי החינוך שאני נותנת לילדי. לא זה הנושא כרגע , לכן אבקשך לא להגיב אם אין לך מה לומר בנושא הספציפי אותו הצגתי לדיון.

הרעיון בדיון, אם לא שמת לב

שלא מפסיקים אותו באופן חד צדדי. התכוונת למונולוג כנראה, לא לדיון. ושוב אני משערת שלו היית בוחרת באפשרות בחינת המדיה במקום חסימה שלה, היה מתקיים גם דיון. אילו אותן אנרציות. אני מאמינה באמונה שלמה שגם אם לא תודי בזה בפני - עצם הארת העניין תהדהד הלאה ותעורר מחשבה.

אלדורית

New member
../images/Emo26.gif../images/Emo41.gifמנצל"שת לעדכון בי"ס (ארוך)

עדכון בענין ההתלבטות בנוגע למעבר לכיתת מחוננים של הבת הגדולה שלי. החלטנו שלא. אתמול היינו שם שוב בערב הורים+סדנאות לילדים. היו שם הורים שההתנסחות שלהם כבר הדליקה אצלי נורה אדומה, כי נטפה מהם שביעות רצון עצמית בכמויות מאסיביות כאלה שלא היה קשה לשער כמה הילדים שלהם יהיו נעימים (ואכן היו גילויי כוחנות פסאודו-אינטלקטואלית בסדנה של הילדים שנערכה בנוכחות ההורים: ילדים ששיסעו דברי אחרים ואיש לא העיר להם, ואפילו ילדה שבצעה מטלה שילדה אחרת נתבקשה לבצע--מבלי שהמורה עצר בעדה). אבל מה שהכריע את הכף היה ענין בטיחותי: הילדים נוסעים בהסעות במיניבוסים ללא ליווי (בניגוד למה שנאמר לי בהתחלה) ולא חגורים. לכאורה אפשר היה לפתור את זה, כי יש חגורות ורק צריך להכריח את הילדים לחגור (אמא של ילד שלומד שם אמרה שבנה טען שזה לא נוח ולכן הם לא חוגרים). אבל המנהלת לא משתפת פעולה מסיבות אישיות (הבת שלה נהרגה בתאונת דרכים למרות חגורה, והיא מציגה את זה כטיעון שמבטל את חשיבות הענין). ברור לי שללא שיתוף פעולה שלה, אין לזה סיכוי, ולמרות שניסינו לחשוב איך אפשר להסתדר בלי ההסעות, זה עובר את הגבול של מה שאפשר לעשות בלי ירידה משמעותית באיכות חיינו. מעבר לכך, התנהגות המנהלת, וההתבטאויות שלה בענין זה (ובהקשרים אחרים) נראתה לי דורסנית. ברור לי שזה יהיה יחסה לגבי כל בעיה שתצוץ בהמשך, ואני לא מרגישה שאני יכולה לסמוך עליה. לא התלהבתי גם מהמורה שהדגים שם "חשיבה יצירתית" (אם "חשיבה יצירתית" =התחכמות) ופרט במרץ שעה ארוכה אח"כ את סגולותיהם הטובות של ילדיו הפרטיים (נורא שמחתי לשמוע שגם הם מחוננים, ושהגדול התקבל ליחידת מודיעין מובחרת--כמעט נפלתי מהכסא כשהוא התחיל לדבר על זה: זה האיש שמופקד על החשיבה היצירתית של הילדים האלה?). הסדנאות האחרות אתמול היו נחמדות, ואלה נהנתה, אבל היא גם נהנית משיעורים רבים בבי"ס הנוכחי שלה, שהוא בסה"כ מאוד טוב, ושבו היא גם פורחת מבחינה חברתית. אז החלטנו, אבל אני אשמח לשמוע תגובות מחכימות שלכן.

למעלה