לא קראתי את השתלשלות העניינים
אבל יש לי הרבה מה להגיד על כיתות מחוננים - כאלה של ששה ימים בשבוע ולא של יום בשבוע. יש ליאח שצעיר ממני ב-17 שנה, כך שהייתי (ואני עדיין) מאוד מעורבת בכל מה שקורה איתו. הילד אובחן כמחונן בכתה ב', והוצע לנו להעביר אותו לכתת מחוננים. התגובה הראשונה של הוריי היתה שלילית. בדיוק כמו שהגיבו כשהזמינו אותי להצטרף לכתה כזו. אני, בזמנו, בכלל לא ידעתי שהיתה הצעה כזו והיא נשללה - פשוט לא שיתפו אותי. בדיעבד - זו הית החלט הגרועה מאוד, כי לא היה לי טוב בכתה ופתרתי את זה בדרכים משלי שלא תמיד היו מקובלות. בכל אופן, עם אחי אני הודעתי להם שזה יהיה אחרת. דיברתי איתו המון על הענין, בצורה הכי אובייקטיבית שיכולה להיות (השתדלתי, בכל אופן). הכנו ביחד רשימה של יתרונות וחסרונות והתלבטנו המון ביחד. ביקרנו בביה"ס, דיברנו עם ילדים שלמדו שם, עם המורה שאמורה הית הלחנך אותו. בסופו של דבר הוא החליט שהוא כן רוצה ללכת על זה, מתוך הבנה שאם לא יהיה לו טוב הוא יוכל לחזור לכתה שלו. זה היה כרוך בהסעות, בילדים שגרים רחוק ולא תמיד אפשר להיפגש אחה"צ, בהמון חסרונות, אבל הוא החליט ללכת על זה ואנחנו אמרנו לו מראש שנתמוך בכל החלטה שלו. כעבור חודש מתחילת הלימודים הוא נשאל את השאלה ה"חכמה" אם לא קשה לו לא להיות הכי חכם בכתה. את יודעת מה הוא ענה? "כן, אבל לפחות הילדים מבינים על מה אני מדבר!". זו היתה כתה קטנה, עם הורים משקיענים, המון טיולים ופעילויות גיבוש, מורים מצוינים ברובם, הרבה העשרה. במקום לסרוק יותר חומר "לאורך" הם העמיקו בלימוד של כל תחום וזה נתן להם המון. נכון, היו ילדים (והורים) פחות נחמדים, אבל עם הזמן גם הם השתלבו וספגו את הנימה הכללית החיובית ששררה שם. לקראת חטה"ב הם עברו דירה ואחי נאלץ לעזוב את הכתה שהוא אהב (היתה לו התלבטות גדולה בענין - הוא ממש שקל ברצינות לנסוע ב-3 אוטובוסים לכל כיוון, נסיעה של שעה וחצי!). השנה הראשונה של החטיבה היתה מבוזבזת לו לגמרי - הוא השתלב מצוין חברתית אבל לא באוירה הלימודית. הוא היה רגיל לשאול ולקבל תשובות ענייניות, ולא "כי ככה כתוב בספר". למזלו כעבור שנה ביה"ס השתעשת והקפיץ אותו שתי כיתות במקביל ללימודים הרגילים - כך שעכשיו הוא מסיים כתה י' ועושה בגרויות של י"ב - אבל זה כבר מחוץ לעניין. מה שרציתי להגיד זה שנכון, יש הרבה חסרונות לכתת מחוננים, זה לא אידאלי כמו שזה נראה, אבל בהשוואה למה שחבריו של אחי קיבלו בביה"ס ה"רגיל" - הוא קיבל הרבה יותר ויודע להעריך את זה עד היום.