התייעצות והתלבטות

מיקי3456

New member
התייעצות והתלבטות

שלום

אני אקדמאי בן 30, עם תואר ראשון לא שימושי בעליל מאוניברסיטה. כיום אני שוקל לעשות הסבה למשפטים, ויש לי כמה התלבטויות בנדון...

1. האם אני לא מבוגר מדי? אתחיל ללמוד בגיל 31, והתהליך כולו , כולל ההתמחות ובחינות הלשכה, יכול להסתיים בגיל 35.
האם הגיל יהווה חסם לקבלה לעבודה, להתמחות, ולהתקדמות באופן כללי ?
או שדווקא יראו בזה יתרון - בשלות, ניסיון חיים יחסית רחב לצעיר בשנות העשרים, ורקע אקדמי של תואר נוסף במדעי הרוח ברזומה ?

2. לבוגרי תוכנית הסבה במכללות כמו שערי משפט או המכללה למנהל יש סיכוי למצוא התמחות נורמאלית ? כמה מהם באמת מסתדרים בסוף ?

3. מה הסיכוי לעבור בשנה ב' לבר אילן או לאוניברסיטת תל אביב? איזה ממוצע הם מבקשים בשנה א' ,ואיזה פסיכומטרי ?

תודה לכם

telteek

New member
אמממממ קצת ארוך אז כנס לקרוא..

אמנם אני רק בשנות ה20 לחיי אבל אני חושבת שיכולה לעזור קצת...
תראה יש לי מישהו בשכבה שהוא בן 33! והוא גם לומד משפטים עכשיו, הוא בכלל לא עשה תואר לפני זה אלא הביא מכה בארה''ב וחזר ארצה כדי להתקדם. הוא כבר אמיד ומסודר, זה לא סותר בכלל!
הוא ממש לא מנודה , הרבה חברים יש לו פה והוא אפילו רץ לראשות האגודה לפני שנה, אני מדברת על המכללה למנהל..
על תכניות הסבה אני פחות מבינה אבל יש מספיק התמחויות טובות במכללה , אם תרצה אוכל לברר לך למרות שתיכול לבדוק באתר שלהם יש שם הסברים על הכל אני יודעת
אני לא חשבתי על לעבור לאונ' אחרי שנה אחת אבל אני יודע שזה אפשרי בוודאות. לא היי ממליצה לעבור כי כבר היו לי בכיתה 2 שעברו והתאכזבו לגמרי מהיחס והתאנים -לא יודעת למה כזה לחוץ לעזוב מקום שהתחלת ללמוד בו וכבר טוב לך?

לגבי "תואר הסבה"

אין דבר כזה תואר הסבה
מדובר בתואר ראשון במשפטים עם היקף מסוים של "פטורים"
גם אני לומד תואר ראשון לאחר שכבר סיימתי אחד
מדובר בלימודים קשים ותובעניים יותר ממה שהכרתי לפני (אני בוגר אונ' ולומד כעת במכללה למנהל). אני אפילו אגיד לך יותר מזה - ישנו אחוז פורשים גבוה מאוד בקרב בעלי התארים שמתחילים לימודים. בשנה הראשונה ללימודים עזבו לא מעט סטודנטים את הלימודים בגלל עומס וכשלונות בקורסים (מדובר באנשים בעלי קריירה \ קריירה ומשפחה)

לגבי הצלחה
כמו כל דבר בחיים - אם אתה טוב כנראה שתצליח !
אין חוקים בעניין הזה : )

sacrament

New member
אין גיל מבוגר ללמוד משפטים

בפקולטה תמצא סטודנטים מכל המינים ומכל הגילאים. אני לא ראיתי בכלל "מבוגרים" שנתקלו בבעיות תעסוקה בגלל גילם. עם זאת, תצטרך לקחת בחשבון שרתיעה מסויימת תהיה בגלל דרישות שכר. אם תעשה טרום התמחות וכמובן כאשר תעשה התמחות תצטרך להתרגל לשעות מטורפות ולשכר עלוב בצידן, שלא יעלה יותר מדי בשנים הראשונות, אלא אם כן תתמחה במשרדים גדולים במיוחד שמצ'פרים עובדים (וגם שם, שעות מטורפות). למשרדים קשה להתנהל לפעמים מול "מבוגרים" גם בגלל שלרוב בגיל הזה הם בעלי משפחות וקשה לבקש מהם להישאר עד 10 בלילה.

מצד שני, משרדים בהחלט מעריכים בשלות וניסיון תעסוקתי קודם, גם אם הוא לא משפטים, ולעיתים גם יותר קל לעבוד עם מבוגרים בגלל הבנה וניסיון חיים שיש להם (בהנחה שיש להם). מכל מקום, אי אפשר לצפות מראש מה מראיין יחליט לגביך...כל מראיין והראש המעוות שלו :)

אין לי נתונים על כמה מבוגרי המכללות מסתדרים בסופו של דבר מבחינה תעסוקתית.

הממוצע הוא גבוה, לדעתי מעל 90. לא בלתי אפשרי, אבל בהחלט לא ציון ממוצע או מעליו אלא הרבה הרבה מעבר לממוצע.

Atenolol

New member

מיקי3456

New member
תודה רבה, אם אפשר עוד שתי שאלות

1) אני רווק ולא חושב שיש סיכוי גבוה שאתחתן בזמן הקרוב (אני טיפוס מהסוג של הרווק הנצחי) , אבל שעות עבודה מטורפות הן בהחלט שיקול משמעותי שבכלל לא חשבתי עליו . אני לא טיפוס "קרייריסטי", ולא הכי אכפת לי מהכסף , כמה שזה אולי נשמע פלצני ... הסיבה שאני רוצה לעסוק בעריכת דין זה כי אין לי סיפוק ממה שאני עושה היום ,

. ומה שמעניין אותי זאת עבודה סולידית עם שעות נוחות, והשכר יכול מבחינתי להיות ממוצע מינוס כל עוד יש לי כסף לשכור דירת חדר בפתח תקווה או רמת גן , ואוטו מצ'וקמק .

השאלה אם כיוון של שירות ציבורי או עמותה יכול להתאים למישהו כמוני שמחפש עבודה של 8-9 בבוקר עד 16-17 גג, עם 5-7 אלף ופנסיה נוחה. מעניין אותי משפטים בגלל הקטע האלטרואיסטי של לעזור לאנשים שהמערכת דפקה אותם דרך הכלי הזה .

יש לדעתכם התמחויות שמתאימות להגדרה הזאת , ולא למה שתארת פה שמזכיר לי סרט רע של חברת סטארטאפ שאנשים נשארים לישון שם בשקי שינה ? חשבתי על סנגוריה ציבורית או עמותה כלשהי כמו עמותת ידיד . זה משהו שנראה לך יכול לעבוד בגיל 35 עם תואר ממכללה?

2) לגבי מעבר לאוניברסיטה - בטוחים שממוצע לד מספיק ולא צריך פסיכומטרי בכלל ? (אני חושב ששלי בכלל פג תוקף במחשבה שניה)

מיקי3456

New member
ו... סליחה על העילגות, אני גמור מעייפות ..

יודע שההודעה הקודמת יצאה בלאג ן :)

B L I M P

New member
בעקרון התחרות

היא היכן שהשכר גבוה (לא מפתיע..). לכן אם השאיפה היא עמותות/משרדים קטנים שמשלמים מעט יחסית - אני מניחה שיהיה יותר קל למצוא עבודה. ובכלל - לכל משרה ציבורית, יש מכרז. במקרה כזה הגיל שלך בכלל לא אמור להוות בעיה. דווקא בציבורי ראיתי לא מעט אנשי "קריירה שניה" שהסתדרו מצוין.

MMMOOSH

New member
הרוב לומדים משפטים לא בגלל הרצון להיות עו"ד

אלא בגלל התחום הרחב של התעסוקה שהתואר פותח דלתות - זה תואר רלוונטי לכל המשרות הפקידותיות - ניהוליות.

אישית אני באמת מאמין שגם עם תואר I וקורסי תעודה או השלמה אתה יכול למצוא אחלה עבודות, אבל לעשות עוד תואר זה יקר ולא פשוט למרות שאחרי השנה הראשונה הקשה הכל נעשה הרבה יותר קל.

בקשר לגיל זה באמת שטויות, כי יש אצלנו מהנדסים ( בן 47, בן 31 ובת 28) יש כאלה שסיימו תארים בסוציולוגיה ויש עוד כמה אחרי גיל ה 30. אני בן 30 ומסיים את התואר השנה, אבל אני לא במצבך אבל כנראה שכן הייתי נרשם ללימודי משפטים אם לא היה לי משהו יותר טוב לעשות, אם אתה רואה שמבחינת קריירה אתה "תקוע" אז לימודים או קורס זה דבר מתבקש.

בהצלחה.

למעלה