התייעצות הורית

liat76

New member
התייעצות הורית

איפה אפשר לעשות? אפשר דרך קופ"ח?
הגדול שלנו בתקופה האחרונה הפסיק להקשיב לנו, עושה רק מה שהוא רוצה ואם הוא לא מקבל מה שהוא רוצה בשמן שהוא רוצה יש טרור, מה שאנחנו מבקשים הוא לא עושה או שלוקח לו שעות. הוא מציק כל הזמן לאחותו (רק לדוגמא - הוא הפיל אותה השבוע ממיטת הקומותיים שלהם ובילינו לילה בבי"ח עם חשד לזעזוע מוח).
אנחנו כבר אובדי עצות - כמה שמדברים/מענישים/מאיימים לא עוזר, הוא מבטיח שישתנה אבל אחרי חמש דקות חוזר חזרה להתנהגות שלו

נינושה2

New member
בן כמה?

אין לי תשובה לשאלתך הסציפית לגבי התייעצות כזאת.
אם לא מפריע לך, אשמח לייעץ לך טיפה: פחות להעניש, יותר להקשיב ולנסות להבין מאיפה הכל מגיע. להקשיב לילד, לתמלל את רגשותיו, לא להיות קשוחים מדי. אולי אתם כבר עושים זאת אז סליחה אם אני מתערבת
. אפשר גם לקרוא את "איך לדבר כדי שילדים יקשיבו ולהקשיב כדי שילדים ידברו", אולי קצת יעזור.
בהצלחה. גם האמצעי שלי לפעמים מטריף אותי בדעתנות שלו, אז אני מבינה על מה את מדברת.

פולספגן

New member
לדעתי במצב שמסכן חיים, צריך לנקוט בסבלנות אפס

מה שכתבת על ש"הפיל אותה השבוע ממיטת הקומותיים שלהם", הייתי מגיבה בחוזקה, לרבות מכות

הוא צריך לדעת שיש דברים שאת מאוד נחרצת ולא יעבור לסדר היום

נינושה2

New member
מכות?

זה בטח היה בטעות. לא רואה טעם להעניש בחומרה על טעות.
אם זה היה בכוונה זה סיפור אחר, ויש מצב שלכל אחד היה מתפלקת איזו סטירה, אבל זו לא הדרך. וזה בטוח לא היה בכוונה,וגם אם כן בכל מקרה לא ברור לילד מה ההשלכות של לזרוק מישהו ממיטת קומותיים.

פולספגן

New member
אז, לפעם הבאה זה יהיה ברור, כי הוא יידע שזה

מסוג הדברים שאת נחושה והחלטית.

פולספגן

New member
הצלחתי למגר כך טריקת דלתות לאחר שנאלצתי

לעשות רנגטן פעמיים לאח.

את מאוד לא פוליטיקלי קורקט, את יודעת?

אני מתחילה לחבב אותך וזה כבר ממש רע

לא חושבת שהייתי מכה (לא קרה אצלי משהו דומה מעולם), אבל בהחלט הייתי צורחת ומפחידה את הילד הפוגע כך שלא יעשה זאת שוב. בהחלט יש דברים שאסור לעבור עליהם לסדר היום.

מי שמטפל בדברים כאלה הוא בד"כ פסיכולוג

או מטפל משפחתי. אני יודעת שלקופ"ח כללית יש החזרים מסוימים לילדים עד גיל 18. כדאי לפנות לקופה לפני שמתחילים כי יש להם כללים אילו מטפלים הם מאשרים. לא יודעת לגבי הקופות האחרות.
חוץ מזה, בתור פסיכולוגית אני מאד ממליצה ללכת להדרכת הורים ולא לפסיכולוג שיציע לטפל בילד עצמו. זה אמנם תלוי גישה אבל טיפול בהורים הוא הרבה יותר קצר ויעיל.

מצטרפת להמלצה לפסיכולוג

אבל בכנות אם ילד שלי היה זורק ילד אחר. מהמיטה הייתי מגיבה מאוד בחומרה. אני לא מכה ילדים (בניגוד לפולסווגן) אבל הוא כניראה היה מוענש בחומרה ובשיחות ארוכות משנינו על הנושא. סה״כ אני בעד לשנות גישה ולהעניש פחות ולדבר יותר אבל יש מעשים שאני מותחת קו אדום ברור ואלימות כזו הוא בהחלט מצב כזה.

פולספגן

New member
אני לא רואה הבדל בין נפילה מרכיבה על האופניים

ולמידת לקח להזהר יותר לבין לקבל מכה על מעשה שמסכן חיים ולדעת שבפעם הבאה לא לעשות את זה.

אני חושבת שמכות זה להשפיל ולא ולחנך

אלימות "שמה אותך במקום שלך". אני לא מעוניינת להשפיל את הילדים שלי. אני רוצה ללמד אותם מה כן ומה לא.

פולספגן

New member
גם אני ולכן מסתפקת במכה אחת חזקה

נדיר שאני משתמשת בזה וזה קורה רק במצבים מסכני חיים.

לשמחתי היום, אף אחד מילדיי לא מתקרב לתנור, לא נוגע בחשמל, לא עושה קונצ'ים שחוצים את הכביש, לא מתקרב לכביש לבד, לא נשען על החלון (אין סורגים) וכד'.

תראי איזה קטע

אף אחד מילדיי לא מתקרב לתנור, לא נוגע בחשמל, לא עושה קונצ'ים שחוצים את הכביש, לא מתקרב לכביש לבד, לא נשען על החלון (אין סורגים) וכד'.
ומעולם לא הרבצתי לכם... לכי תביני.

שלו23

New member
כן אבל

זה דרש ממך לחשוב, להתאמץ, להיות יצירתית. לא כל אחד בנוי לזה.

למעלה