התייעצות בבקשה...

tOmMy GiRl 1

New member
התייעצות בבקשה...

אני אוטוטו חייל משוחררת ואני רוצה ללמוד משפטים,ממוצע בגרויות 97. עד לפני שבוע הייתי בטוחה שאני רוצה ללמוד בבינתחומי,ונרשמתי כבר לפסיכומטרי מועד אפריל. במהלך השבוע יצא לי לחשוב ולקרוא הרבה באינטרנט על המכללה למנהל בראשל"צ. ההתלבטות שלי היא אם להתחיל ללמוד לפסכומטרי,לקוות להוציא ציון ממש טוב (הדרישה בבינתחומי היא מינמום 640 והסיכוי שאני אוציא ציון כזה לא בשמיים) ולנסות להתקבל,או פשוט לוותר על כל נושא הפסיכומטרי וללכת ללמוד במכללה למנהל. אני כבר ממש מבולבלת ומקווה שתוכלו לעזור ולהמליץ מה יותר טוב ועדיף... תודה רבה, נעמה.

ומה בעצם ההבדל מבחינתך?

שתיהן מכללות שנחשבות ברמה זהה. אם כבר לעשות פסיכומטרי- לדעתי זה בשביל לנסות להתקבל לאונ'.. אבל להשקיע את כל האנרגיה, הזמן והכסף עבור מכללה אחרת- בעיני זה מיותר. אם יש לך שיקולי מרחק אז אולי שווה לעשות את זה.. אבל גם זה לא הבדל ענק

tOmMy GiRl 1

New member
תודה על התגובה ../images/Emo13.gif

המרחק לא מהווה בעייה,אני גרה יותר קרוב להרצליה,אבל גם ראשל"צ זה מספיק טוב. ההתלבטות היא מה יותר נחשב מבחינת לימודים,מרצים וכו'.... יצא לי לראות את הנתונים של הבחינות ללשכה,והמכללה למנהל לא מדורגת במקום גבוה יחסית... אפילו מכללות שנחשבות ברמה הרבה יותר נמוכה צויונו במקום גבוה יותר. זה גם נתון שצריך להתייחס אליו,או שלא?!

אני את דעתי כבר אמרתי../images/Emo8.gif

הן נחשבות תמיד די צמודות, ויותר טובות מרמת גן, קרית אונו, נתניה, שערי משפט וכו' אם את כבר הולכת על פסיכומטרי- תלמדי המון, תתני את המקסימום ותכווני לאוניברסיטה. שוב זאת דעתי. עוד מעט יבואו אחרים שישתפו אותך בדעתם
ובכלל- מה תהיה הסטטיסטיקה לבחינות לשכה עוד 4 שנים אף אחד לא יודע

Kiru

New member
למה נראה לך

שלא תוכלי להוציא ציון גבוה בפסיכומטרי?

shimrit m

New member
אולי אני אחדש לך משהו.. אלא אם כן זה השתנה...

אין מצב שבמכללה למנהל אין דרישה לפסיכומטרי!!! אני כמעט בטוחה שהדרישות שלהם שוות לדרישות של הבינתחומי. נראה לי שכדאי שתבדקי את זה שוב.

tOmMy GiRl 1

New member
תשובות....

למה נראה לי שאני לא אצליח להוציא ציון טוב בפסיכומטרי? הפסיכומטרי מתחיל בפברואר,שזה יוצא חודש אחרי שאני משתחררת,האמת שאין לי ראש ללימודים כשאני יודעת שיש לי אפשרות אחרת שלא מבקשת את הבחינה. אני מתחילה לעבוד בעסק פרטי,ואני ממש רוצה לתת את כל כולי לעבודה,שאגב הרבה יותר מעניינת אותי מהפסיכומטרי. ואם אני לא אתן את כל כולי לבחינה,אז סביר להניח שאני לא אוציא ציון טוב,מה גם שבטח כמו מרבית האנשים,בשביל להוציא ציון מספק אני אצטרך לעשות שוב את הבחינה,וזה אומר שאני דוחה את הלימודים בשנה,שאין מצב שזה קורה... בדקתי את הדרישות למכללה למנהל,ובגלל שיש לי ממצוע גבוה,אין צורך בבחינה פסיכומטרית. תודה רבה על התייחסותכם....

אבל אולי חשוב לשקול את זה-

השוואת עלות שכר לימוד של מכללה לעומת אוניברסיטה היא לא משהו שיש לזלזל בו. אז אם תשקיעי בפסיכומטרי את כל כולך ולא תעבדי, זה עדין יותר שווה כלכלית מלהוציא פי 2 על כל שנת לימוד באונ' ובסה"כ פי 6 ומשו.. אני מסכימה שפסיכומטרי היא אחת הבחינות הלא מעניינות אבל כאדם בוגר יש צורך להתמודד איתה. גם לא כל קורס באוניברסיטה או כל קייס בעבודה יהיה מעניין-ועדיין תצטרכי לעסוק בהם במלוא הרצינות.

tOmMy GiRl 1

New member
נכון, צודקת אבל...

הכסף לא משחק תפקיד בנושא הלימודים.... ככה,ששוב אני שואלת,מה עדיף? מכללה למנהל או הבינתחומי?

אבל בשיקולי פסיכומטרי כן? קטונתי מלהבין

ותזכרי שלסיים תואר במשפטים חשוב ביותר איפה סיימת..

tOmMy GiRl 1

New member
אני אסבחר את עצמי שוב...

השאלה היא איזו מבין המכללות נחשבת יותר? האם המכללה למנהל נופלת מהבינתחומי? האם שווה לי לעשות פסיכומטרי בשביל ללמוד בבינתחומי?,ויש לקחת בחשבון שאולי לא יהיה לי ציון מספק ואז אצטרך לעשות חוזר ולדחות את הלימודים בשנה,שזה ממש לא רצוי. והכסךף לא מזחק תפקיד בשום מקום,לא בפסיכומטרי ולא בלימודים... אם יורשה לי,איפה את לומדת? שוב,תודה רבה על ההתייחסות!

קודם כל המכללה למנהל במקום רביעי

אחרי האוניברסיטאות ולפני כל שאר המכללות...אני ממש לא מבין למה את כותבת שכולם אקפו אותה: http://www.israelbar.org.il/uploadFiles/statistica.pdf http://www.israelbar.org.il/article_inner.asp?pgId=12763&catId=1809 בתחומים כמו משפטים, מנהל עסקים ותקשורת המכללה למנהל הכי טובה. זה נכון שהמרכז הבינתחומי,למרות שהוא יחסית חדש(לעומת המכללה למנהל) יצא לו שם של מוסד יוקרתי,אבל כדאי לך לקחת בחשבון שתואר של המכללה למנהל מאוד נחשב והנושא של נטוורקינג מאוד מפותח שם,הם עוזרים לך במציאת עבודה אחרי סיום הלימודים לגבי המרצים-אני די בטוח שבשני המקומות המרצים מעולים אבל כמי שלמד שם אני משוכנע עדיף לבחור במכללה למנהל.....

idc

New member
את מוזמנת ליום פתוח במרכז הבינתחומי הרצליה

נעמה שלום, אני ממליצה לך להגיע ליום פתוח לתואר ראשון שיתקיים במרכז הבינתחומי הרצליה ביום שישי הקרוב 11.1.08 בשעה 9:00. תוכלי להתרשם מהקמפוס, המרצים ותכניות הלימוד. אני מאמינה שזה יעזור לך לקבל את ההחלטה הטובה ביותר מבחינתך. בהצלחה! יעל

tOmMy GiRl 1

New member
תודה רבה רבה רבה לכל העוזרים....

עדיין לא קיבלתי החלטה,אבל כנראה שפסיכומטרי לצערי הרב אני אצטרך לעשות בכל מקרה, היום הייתי בפגישת ייעוץ במכללה למנהל והם שינו את תנאי הקבלה,ככה שאם אני לא רוצה לעשות פסיכומטרי אני אצטרך להסתמך על ממוצע בגרויות ולהיות תלויה באויור עד אפריל על מנת לקבל תשובה סופית אם התקבלתי למכללה למנהל או לא.... בקיצור,אני ממש מבולבלת,מקווה שאסתדר, תודה שוב לכולם על ההתייחסות!

הייבי

New member
תגובה מדעתי האישית

כתבת שאת רק משתחררת ומתחילה לעבוד בעסק פרטי ולכן מעוניינת להשקיע את כולך, לא ברור לי אם ככה מה הלחץ? הרבה אנשים לא מתחילים ללמוד מיד אחרי הצבא ולוקחים לעצמם זמן הפסקה. מה גם, שאת מדברת על פסיכומטרי פברואר, כשהמועד האחרון להגשת פסיכומטרי לצורך קבלה לאוניברסיטה הוא אפריל- לחוץ לך לעשות בפברואר, אז אל תעשי. את יכולה לעשות באפריל מה שיתן לך עוד זמן ללמוד. ברור, כמו שאמרו לך, שאף אחד לא נהנה מפסיכומטרי, אבל זה לא מטרה אלא אמצעי להשיג מקום במוסדות הלימוד המובילים. בין המכללה למנהל למרכז הבינתחומי, אני ספק אם מישהו יכול להכריע מה עדיף (כמו שקשה לומר אם ירושלים עדיפה על ת"א או להיפך). בסה"כ בין המכללות שניהם נחשבים למוסדות טובים. את מעידה על עצמך שיש לך ממוצע בגרויות גבוה, גם אם כסף הוא לא שיקול, אבל כמו שנשמע מדבריך- יוקרה כן. למה לא להשקיע מעט מאמץ בפסיכומטרי, אולי תופתעי לטובה ותתקבלי לאוניברסיטה? אומנם למכללות שאת מדברת עליהן יש שם טוב, אך הוא עדיין לא משתווה במאה אחוזים לשם של אוניברסיטה. בכל מקרה, קחי בחשבון שלימודים כוללים הרבה דברים שלא ממש יעניינו אותך, הרבה מטלות שלא יבואו לך בזמן נוח ועדיין תצטרכי להתייחס אליהן ברצינות ולהשקיע את כל כולך. אם לימודי משפטים זה משהו שמעניין אותך כדאי שתשקלי שנית להשקיע עוד קצת מאמץ בקבלה אליהם (במיוחד שאח"כ לא מדובר במנוחה על זרי שושנים) ואולי, ואני רק מציעה, מבלי להכיר אותך- כדאי שתחשבי עד כמה את מוכנה כבר ללימודים אקדמאיים וכמה כוח יש לך להשקיע בהם, כי חבל להשקיע 10,000 ש"ח (שלא לדבר על 25,000 ש"ח) רק כדי אחרי שנה לגלות שאת בכלל לא בכיוון.

למעלה