התוודות קטנה לי...

אהבה היא סיבה טובה

קראתי את כל ההתכתבות. ובאמת שאין הרבה מה להוסיף. רק אל תאמיני שאת שיטחית. את לא. וזה ברור מקריאת הטקסטים שלך. אל תהיי כמו האנשים היפים מאד שבטוחים שהם מכוערים. אני יצאתי לשאלה בגלל אהבה. לא יכולתי לקבל את העובדה שאפסיד חיים של אהבה, שזה בשבילי מהות החיים, בעבור אמונה שאני לא מאמין בה. אנחנו לא יוצאים בשאלה בגלל שאנחנו פילוסופים גדולים. אנחנו נהפכים לכאלו בגלל הרצון לחיים, שהוא בא בניגוד מוחלט לדרך שבה גדלנו. (לפחות ככה אני הרגשתי) ואז אנו מתחילים לשאול ולחפש ובתוך החיפוש מתגלים דברים ואנו עוברים עוד ועוד ופוגשים ומכירים צדדים נוספים. לפעמים אנו חוזרים ולפעמים - כמו אצלי, אנו נשארים. אני לא מצליח להגדיר "חילוני" כי החזרה בשאלה אצלי היא עזיבת הדרך שבה חונכתי - הדרך היהודית חרדית - וכל דרך אחרת - אפילו אם אהפוך לנוצרי מאמין או חב"דניק (הייתי ליטאי
) היא לא פחות חזרה בשאלה - ואולי עוד יותר - מאשר אם אהפוך לחילוני שסתם לא מאמין. וזה באמת מבלבל. ברור לי מהיכן אני יוצא. מהשבט שלי. אבל לאן אני נכנס??? חזרה בשאלה פירושה הרבה סבל בשביל לחיות. הרבה סבל בשביל הרבה אושר. אבל בסוף בסוף זה מה שחשוב. ואם את תמצאי אושר ושקט וכל שאר הדברים שאת מחפשת, בדרך הדתית יהודית (מסוג זה או מסוג זה או אולי מסוג חדש - שלך) אז אין דבר חשוב מזה. ואני מאחל לך מכל הלב חג פסח כשר ושמח.

חיקה

New member
בהצלחה בדרך שבחרת אני מבין אותך.

אבל שאלה קשה.אם באמת חזרת בתשובהאז מה את ממשיכה בפרום הזה שהוא

חיקה

New member
המשך.מלא כפירה וכו עזבת את דרך חזרת

בשאלה אז שלום וגמרנו מה המשחק הזה . אלא שזה רק הצגה וסילחה על .

חיקה

New member
המשך.הדברים הבוטים את באמת חשובהלי.

את לא הית עושה אחרת....ושוב פעם שיהיה לך רק טוב באמת

תגובה למיכל

מיכל אני מחזק את ידך !! ראשית ,אלו היוצאים לשאלה מטעמים ""אידיאולוגיים" להם אין סיכוי כי אף פעם לא יימאס להם והם ישקרו את עצמם פעם אחר פעם. לאלו היוצאים לשאלה בגלל יצרים תאוות ותשוקות, לאלו אולי יש סיכוי כי אחר שיעברו את כל העבירות , יימאס להם ואולי יחזרו לחיות חיים עם תוכן. אגב ,לדעתי , אלו היוצאים בגלל אידיאולוגיה הם סתם מרמים את עצמם וגם הם התכופפו בפני ייצרם. כמו שכתוב בגמרא "לא עבדו ישראל עבודה זרה אלא כדי להתיר להם עריות". ומשמעות הדבר שאם אתה משלה את עצמך שאין אלוקים אזי כל דבר ,בעצם, מותר לך. ובנוסף , זה שאת מרגישה ריקנית אין לזה קשר עם הדת ,עשי משהו עם עצמך ,לימודים ,התנדבות ,היי שקועה פחות בתאוותייך ,ותראי שגם חיים שאינם לפי התורה יכולים איך שהוא להיות עם תוכן אבל בכל מקרה תצטרכי שיהיה לך אידיאל ואם כבר אמרת שאת מאמינה בכל מה שהיית אזי לכי על זה . לא צריכים להקצין לשום כיוון אפשר תמיד למצוא את שביל הזהב. סליחה שהתגובה הייתה כ"כ ארוכה. מקווה שתמצאי את דרכך ואושרך בחיים.

מטאור38

New member
פסיכולוגיה בגרוש

יידישיסט אח שלי מה אתה מתרגש. בטח שהוא מקבל את כולם. ואני אסביר לך: בוא ננתח את הטקסט של המקבל: שים לב למוטיבים החוזרים "פעם אחר פעם" "יצרים תאוות ותשוקות" "עריות" "התכופפו בפני יצרם""להתיר להם עריות" עכשיו תגיד לי, הוא לא נישמע כמו מישהו שקיבל את כולם? הבן אדם עבר חוויות ילדות קשות.אני ממליץ על תיפול תרופתי ואולי אשפוז קצר. >מטאור מתנצל. ומקבל על עצמו להירגע<

מני3

New member
מקבל את כוווולם. אין כמוך

"מקבל את כווווולם", כבר היה לנו רה"מ של "כווווולם" ולעצם העניין. ראשית מאיפה אתה מכיר כ"כ הרבה יוצאים כדי לגבש דעה, בכלל כאשר אתה כותב לדעתי, תשתדל להוסיף לפני זה "לעניות" (דעתי) צניעות לא תזיק לך( לעניות דעתי) אני מוכרח לומר לך שממש שכנעת אותי בדבריך הבהירים והחותכים לא היה מקום לשום ספק!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! דרך אגב איפה הייתה עד היום? למה עד היום לא כתבת בפורום. האם אתה מחפש "טרף קל"? ורק אז עולה על פני השטח? בחייך מה יש לך במקום הטמא הזה, אולי תמלא את החיים שלך "בתוכן" ? במקום אינטרנט. או שאתה מהנהנים להציץ. ????? ולסיום, טוב שאתה מחזק ידיים........כי זה "בידים שלנו" זה מזכיר לך משהו??????????. אל תקרא את זה, זה לא בשבילך. כי מבחינתך זה "ביטול תורה" (בטלן קטן)

מטאור38

New member
יש פה הרבה אהבה

אנחנו גדולים! פשוט כל הכבוד לעצמנו.אני רוצה לראות מה היה קורה בפורם דתיים,אם מישהו היה אומר שהוא חוזר בשאלה.נראה לכם שהוא היה מקבל כזו תמיכה. >מטאור גאה <

דעתי

כל אחד נולד למצב נתון אין לא שום צטרך להצדיק את המצאותו שם אלא אם עלו אצלו ספקות עזים שלא לדבר על סתירות בין מה שמרגיש למה שחונך אבל כדי לבצע מעבר הוא נדרש לרוב להסבר רציני ולפיכך, רוב החילונים (ואני כידוע לא אוהב את הביטוי חילוני כי אין לו משמעות ללא דת שאליה הוא מסתנף, כי האי חילוני נוצרי אינו כמו חילוני יהודי) נותרים כאלו וכך גם הדתיים. איפה כן קיים הבדל ? כדי להצדיק דת צריך בין השאר להוכיח קיום של אל כדי להתנגד לדת צריך להוכיח אי קיום ולך תוכיח שאין לך אחות ... אז מה כן נשאר לעשות ? לבחון על בסיס של טוב ורע זה רע להיות חופשי או טוב ? זה רע לעסוק בצדקה או טוב ? זה רע בלהמתין לעולם הבא או טוב ? זה רע ללכת ללא ציווי כזה או אחר או טוב ? לכאורה זו דרך נכונה לבחון דברים החסרון שלה שהיא מתבססת על מוסר שקובע מה זה טוב ומה זה רע אבל המוסר נקבע על ידי מערכת הכללים שעל פיה חונכת ושוב חזרנו להנחת המוצא שחילוני לרוב יישאר כזה ולהיפך מיכל, במקרה שלך נראה לי שהכתובת על הקיר ברורה היא מופיעה בשם שלך כמו גם בהתלבטויות שלך הרי אם היתה דרך ברורה היית כבר מזהה אותה אבל לא זיהית אותה אז את על פרשת דרכים ולרוב בפרשת דרכים לא משנים דבר עד ההכרעה אז שבי לך על פרשת הדרכים תסתכלי שוב על שתי הדרכים הראשיות שביניהן את מתלבטת אל תתרשמי מהשלטים שלצידי הדרכים גם לא מהנוף ולא מאלו שהולכים בהן תנסי לראות לאן הן מובילות לא כמה עליות יש בהן, ולא כמה מורדות אלא נטו לאן הן מובילות אני יכול להביע את דעתי היא לא מחייבת היא רק מראה את מה שאני שם לנגד עיני דרך אחת היא קלה בכך שמוכתב לך מה לעשות בה אבל הדרישות הן קשות הדרך השנייה היא קלה כי אין בה הרבה דרישות אבל היא קשה כי ההליכה היא שלך ורק שלך דרך אחת מבטיחה המון אפור כרגע אבל המון צבע בדרך שעוקבת לה הדרך השנייה מבטיחה צבע אבל סיום מוחלט ללא דרך המשך דרך אחת מתחייבת על כך שדרבו בה המונים שנים הדרך השנייה מתחייבת על קרקע די בתולית אבל גם חלקלקה בהצלחה ויש לך את הטלפון אז אל תהססי ליאור

avidadon

New member
הדרך ארוכה ומפותלת..

אני רק מאחל לך שיהיו כמה שפחות נפילות... אני מסכים עם "אחר" שלא תמהרי לעשות צעדים בלתי הפיכים עד שלא תתמקמי סופית בעמדה מסויימת.. גם אצלי היתה תקופה שחייתי על אש נמוכה, העדפתי לוותר על רצונותי ובלבד שתהיה לי האופציה לפנות לאן שארצה.. אז מיכלי, בהצלחה לך.. ותמשיכי לכתוב בפורום! אבי

taxi555

New member
רק שיהיה לך בהצלחה../images/Emo45.gif

דיי קל להסתכל מהצד ולהביע דעה על אחרים!! אבל כשזה נוגע לנו עצמנו, אנחנו לא מסוגלים לבקר את עצמנו, או להבין את דרכנו. אנחנו פשוט הולכים בנתיב שנראה לנו ולא תמיד מהסיבות הנכונות.. וכן אנחנו גם טועים אנחנו כולה בני אדם!!! אז אם את חושבת לגביי עצמך אני יכול רק לחזק אותך ושיהיה לך בהצלחה..... אבל.... אל תמהרי להסיק סתם מסקנות לגביי עצמך תקחי את הזמן ויהיה בסדר ביי משה!!

כמה הערות לסדר../images/Emo88.gif

א. לא נראה לי שאני עוזבת את הפורום. ב. מה שהתכוונתי ב"חזרה בתשובה", זה שאני רוצה לעשות רוורס, ללכת אחורה ולחשוב עוד פעם באיזה דרך ללכת ובאיזה קצב. בינתיים , הצד הדתי מנצח, אבל זה לא אומר כלום לגבי התחנה הסופית. ועוד משהו שהזכרתם לי: אחד הדברים שאני אוהבת בכם (ובחילונים בכלל) זו הפתיחות והקבלה של דעות, גם אם הם מנוגדות לשלך. ריגש אותי לראות אנשים שהדת רחוקה מהם, והם לא ממש מסמפטים אותה , אומרים לי "לכי עם הלב שלך ועשי מה שתראי לנכון". לדעתי, זו בגרות אמיתית. תודה לכל התומכים (וגם אלו שלא...), אני אוהבת אתכם.
מיכלי

נ.ב

בני- כל מה שאחר כתב שריר ונכון. כל מה שכתבתי כתבתי על עצמי בלבד. אני זו שלוקחת את החילוניות בשטחיות ולכן קשה לי עם זה. אני מעריכה אותך ואת שכמותך יותר ממה שאתה יודע.

לכן כדאי להעמיק

אני שמח על 2 תגובותיך האחרונות. אני חושב שאם את שומעת מאנשים שונים, חלקם חילוניים מלידה וחלקם יוצאים בשאלה, שאפשר למצוא בחילוניות עומק, משמעות וערכים, הרי סימן שכדאי לנסות בעזרת אנשים אלה לנסות להעמיק את ההיכרות עם החילוניות כפי שהם תופסים אותה לפני שחוזרים חזרה. לכן אני חוזר על עצות שנתנו לך ומציע שתתני לעצמך עוד תקופה של ישיבה על הגדר. וחוצמה אשמח לקבל תשובה על המסר ששלחתי לך. ואסיים בקטע משיר ( נדמה לי ששרה אותו ארתה פרנקלין} שמייצג את היחס של כולנו אליך: ALL YOU HAVE GOT TO DO IS CALL AND I´L BE THEIR, YES I WILL YOU HAVE GOT A FREIND

קרין321

New member
מיכל

היי אולי אני עונה לעצמי יותר מאשר לך אבל אולי תיקחי פרק זמן הפסקה תיסעי מכאן לאיזה חודש חודשיים תתרחקי מתוך כל הלחצים ואז תוכלי להחליט אני יודעת שמרוב שההורים שלי מעצבנים אותי בתגובות שלהם אני נהיית יותר אנטי וגם כמו כל אדם מושפעת מהחברה ותביני דבר חששששששששששובבבבב העולם לא שחור לבן להיות חופשי פירושו בעיני לבחור את הדרך שלך גם שילובבין מאה דברים יכול להיות דרך מקורית ויחודית מבינה אותך מאוד...................קרין

משהוא מצחיק

אבל הוא מתאים כתגובה לדברי "מחפשת" על אובדן הגבולות..... ישבתי לי היום בקפה תיאו על המדרכה, ולגמתי לי קפה קר... פתאום יוצא אילן עם מלצרית אחת, ופונה לשלחן האחרון בשורה: "אני מוכרח לבקש שתתקרבו קצת, ואל תעברו את הסימן הזה, זה גבול השטח המוקצה לבית הקפה שלנו, ואנחנו משתדלים לא לעבור את הגבול!" ואני חושב לעצמי מיד: אילן מקפה תיאו לא מוכן לעבור את הגבול..... א גוטען שאבעס

Yaronimus

New member
...

תראי, אני אדם חילוני ואתאיסט מכף רגל ועד ראש.... קודם כל אני לא חושב שמכיוון שאני חילוני, אני חי בסדום ועמורה! מה ששונה אצלנו החילונים, שאנחנו קובעים לעצמנו את הגבולות ופחות מוגבלים למוסכמות דתיות. מה שמפחיד אותי בדת, זה היכולת שלכם לקבל כל מה שאומרים לכם, בלי לערער. בלי לחשוב אולי זה לא נכון, אולי יש תשובה יותר הגיונית. את אולי פעם ראשונה את מטילה ספק במשהו. וזה לא רק חד צדדי - את מפקפקת בחילונים. זה טוב - בגלל שזו הדרך לחשיבה יותר טובה... העולם החילוני אמנם חופשי יותר אבל לא הכל טוב אצלנו.לכל אחד יש בעיות. את לא חייבת להיות בצד אחד את יכולה להיות באמצע (בודהא אמר - אם תמתח את המיתר יותר מידי- הוא יקרע... אם תרפה אותו יותר מידי - הוא לא ינגן. הדרך האמצעית הכי טובה). בתור אתאיסט אני מאמין רק בהגיון, דרוויניזם, והומניזם.... אני חושב שהאנושות היא ככל דבר ביולוגי ביקום הזה והמטרה היחידה שלו זה להתרבות ולהתפתח. אין אלוהים (או לפחות לא הייתה שום עדות שלי להתגלות של אלוהים או התגלות למישהו אחר)... אמנם זה נשמע נורא... זהו? אין משמעות אלוהית לחיים שלי?? אני קובע את החיים והמשמעות שלי. ולא נגרר אחרי מוסכמות. לכל אדם יש את החופש הזה וגם את יכולה ליצור לך דרך חיים שתתאים לך. אני חושב שאת חושבת על חזרה בשאלה רק מהכיוון של אהבה. אבל את צריכה לראות את התמונה המלאה... את צריכה לצאת מהחינוך שלך בשביל להבין מה טוב לך - יכול להיות שהדת בשבילך יותר טובה, אבל די קשה להבין מה התחושה של מים בלי לעשות טבילה. אגב יש את ה j date שזה מין כזה קופידון אבל ליותר דתיים... אולי שם יש את האביר עם החמור הלבן.... לסיום אני רק אגיד שלא צריך לבכות על זה שלא תקבלי שידוך טוב, כי יכול להיות שבצד החילוני יש משהו יותר נחמד... תצאי עם אחד שהוא חוזר בתשובה - גם פתוח כמו חילוני - וגם דתי כמו דתי (אפילו יותר האמת....)
תנסי ותחשבי ואז תחליטי

אלי פלס

New member
ועכשיו לתגובה...

(משום מה יש לי תחושה שעוד תחזרי אלינו [ליוצאים בשאלה] אבל זו התחושה הסובייקטיבית שלי ונשאיר אותה כרגע בצד...) אני שמח לראות שאת יודעת לבקר את עצמך על מה שעשית וחשוב יותר, על מה שתעשי בעתיד. אני לא רוצה לאכביר יותר מידי במילים בייחוד לאור העובדה ש-כמעט-הכל כבר נאמר בשרשור הזה. אני רק רוצה לאחל לך כמה דברים:
שתהיי שלמה
שתיהני מעצמך
שלא תמצאי את עצמך מזדקנת עם איזה מכוער רק כי (מליון ואחת סיבות לא נכונות)
שתשארי בקשר והערה קטנה על מה שהיה כאן בנוגע לחמץ בפסח: מיכל, קיבינימט. מזה בדיוק אנחנו מתרחקים... שאחרים לא יבקשו מאיתנו לחיות את חיינו לפי הכללים שלהם... חלוק, יש דרכים לומר כל דבר. גם אני נופל מידי פעם במן סערת רגשות ומגיב לא נכון לדברים שנאמרים כלפי (ע"ע התגובה שלי לGOD לפני כשבוע וחצי. לא שאני מצטער על התגובה עצמה אלא על איך שהיא נאמרה...), לדעתי, במקרה הזה, טעית בניסוח.

למעלה