התגוננות רחוב??

BonDon

New member
התגוננות רחוב

הסבר קצר על השיטה אם אפשר, תודה.

שלום BonDon

לפני כ - 20 שנה חברנו מספר מאמנים ממגוון שיטות . עסקנו בהדרכת ילדים נוער ומבוגרים כל אחד לחוד וכולנו יחד . רובינו עסקנו בתחומים תחרותיים , כשהמטרה היתה אז למצות את היכולת התחרותית ע"מ להגיע לכדי יכולות קרביות בתנאי אמת , כך חשבנו אז . החניכים ברבום התמחו בקראטה/טאקוונדו/גוגיטסו/קרב מגע / אגרוף והמאמנים ברובם הגיעו מרקע לחימתי גם מצה"ל ואחרים . בכ - 90% מהמקרים היו החניכים אלופים ברמה הארצית והעולמית , דבר שיצר אצלינו המאמנים מעין "אופוריה " של יכולות על " אצלינו כולם הכי הכי " . המבחן הראשון שערכנו שגרם לנו להבין כי "האסכולה" בה עסקנו עד אז היתה "בטעות יסודה " . החלטנו לקיים תחרויות פתוחות ) עד כמהשהדבר נשמע ביזארי ) כולם יכלו להשתתף בהם כולם כולל כולם , כולל סתם אזרחים מהשורה שלהם ולאומנויות לחיה לא היה כל קשר . הגיעו "לוחמים" רבים מרקע מגוון ושונה כולל כאלה שיכולות הלחימה שלהם הגיע מהרחוב פרופר (כאן הצנזר מעט את עצמי מטעמי ... ) . מיותר לציין כי בתחרות הראשונה הפסידו כל "אלופי ישראל / אירופה ... " המיומנים ללוחמי הרחוב . הללו הגיעו ע"מ "לנצח בכל מחיר ... " . כפי שאמרתי זה היה הקש ששבר את גב הגמל . זאת היתה הנקודה בה התקבלה החלטה לקיים שינוי מהותי בתהליך האימונים עם דגשים חדשים ושונים בשיטה . כך נוסדה "תורת האימונים של התגוננות רחוב " . כיום עוסקים המתאמנים בתחום במגוון רחב של תחומים הכוללים ידע משיטות כגון : טאקוונדו אגרוף תאי גוגיטסו קרב מגע פאנקרטיון עבודה מול תוקף חמוש בנשק קר / חם כמו שימוש בכלי נשק מודרניים . האימונים בתחום שמים דגש רב על הפאן ההתנהגותי , הכושר הגופני , התוקפנות , יכולת הספיגה ועוד... פאן חשוב במיוחד באימונים כולל את מרכיב תרגולות הסימולציה במגוון רחב של תרחישים אחל ברמות האלימות הנמוכות ביותר ( לילדים) וכלי בתרחישי אלימות ברמות הגבוהות ביותר . המסגרת האימונים כיום כמו אז מושם דגש על אימונים קרביים הכוללים השתתפות בתחרויות בקרבות חופשיים , כך ניתן למצוא מבין חניכי התחום / שיטה אלופי עולם בפאנקרטיון , אלופי אירופה כמו אלופי ישראל בשיטות שונות . כמוטו איננו פוסלים אף תחום , מנסים ללמוד להבין ולצבור ידע מכל תחום שרק ישפר את יכולותינו כמתאמנים / לוחמים . אשמח לפרטים נוספים כהן חיים התגוננות רחוב

BonDon

New member
אם זה כל כך מוצלח ושילוב של הכל

למה לומדים אומנויות אחרות

תמיד טוב ללמוד בונדון אף אחד לא

מושלם אתה יודע שואפים למושלמות עוד לא הגענו , כשנגיע בטח נחליט להפסיק להתמחות בעוד תחומים ( או לא ) . האמת "דע את אוייבך" זה תמיד טוב לא ? חיים כהן התגוננות רחוב

BonDon

New member
כמה זמן יקח לי בערך לדעת את זה

לא ליהות מקצוען. ליהות טוב!

שואל ברצינות ?

אז אני לא ממש יודע ידידי , איני נוטא להתחייב על זמנים . בטח לא לאחרים . תוצאה היא פונקציה של השקעה / יכולות גופנות / יכולות מנטליות / יכולות אישיותיות ועוד... איך אפשר לאמר למישהו כמה זמן יקח לו להיות טוב במשהו במיוחד אם לא מכירים אותו ואת יכולותיו ? לא מנסה להקניט ידידי , אני באמת לא יודע ולא רוצה לזרוק סיסמאות חיים כהן התגוננות רחוב

BonDon

New member
מה המחירים והאם זה אימונים נפרדים

אני חרדי. בנתיים שמעתי על מורה שאצלו זה נפרד יוסי בכר אבל אין לי איפה לברר אם הוא מורה טוב או לא

היי בונדון

בעבר ידידי כתבתי כאן כי ישנם מספר מאמנים אלופי עולם בקרבות חופשיים המלמדים התגוננות רחוב בירושלים אלדד שיף חרדי איש חב"ד המלמד במבשרת ציון בימים ראשון ורביעי בכר יוסי דתי/חרדי מלמד בארמון הנציב בימים ראשון ורביעי ובמעלה אדומים בימים שני וחמישי הקבוצות בהם הם מלמדים הם קבוצות לבנים בלבד . הקבוצות בהם אני ושאר המאמנים/מדריכים מלמדים הם קבוצות מעורבות וע"פ שיחתינו בעבר לא תאמו לצרכיך ולכן לא המלצתי / צעתי אותם . חיים כהן התגוננות רחוב

אפשר יותר פירוט ../images/Emo92.gif על הקרבות?

הי חיים, איך לא סיפרת לנו על זה עד היום??? יש לי כמה שאלות:
איך הוזמנו האנשים "מהרחוב"?
האם היו קטגוריות משקל?
האם היה ציוד מגן כלשהו (כפפות, מגיני אשכים, שיניים...)?
מה היה הביגוד בקרבות? האם זה היה בבגדי אימון כדוגמת גי יפני, או בביגוד "אזרחי" ונעלי התעמלות?
האם היו טכניקות אסורות (כמו מכות לאשכים, לעיניים, לברכיים וכו')?
איך התנהלו הקרבות? האם היתה ירידה לקרקע?
האם היה דמיון לקרבות UFC הראשונים או לקרבות ה-MMA של היום?
איך הוכרז מנצח (נוק אאוט, נוק אאוט טכני, הכנעה...)?
האם היו סיבובים בקרבות עם מנוחה, או שזה היה סיבוב אחד ארוך עד שיש מנצח?
מה קרה אחרי התחרות הראשונה? מה כללו האימונים לפני אותה תחרות, ומה השתנה בעקבותיה?
, רן.

היי רן אשמח , רק במסרים ברשותך

זה מטורף לכאן חחחח גם לזה יש גבול חיים כהן התגוננות רחוב

roy33itc

New member
חיים אשמח אם תכתוב גם לי

בפרטי על הקרבות תודה מראש רועי

היי רועי אנסה מעט כאן

כפי שכתבתי קודם החניכים התחרו במגוון שיטות בעבר רובם ככולם עוסקים במספר שיטות במקביל כשיטת עבודה ( אני סבור כי מוטב שהחניכים יפתחו לתחומים רבים ויכירו את מכלול השיטות ברמת הידע הבסיסי חגורה שחורה וכו'... ) . כך ניתן למצוא חניכים בעלי דרגות בכירות(דאן 1 - 5 ) מוכרות ע"י שיטות האם והמוסדות הרשמיים בכל תחום ( זאת ע"מ למנוע ויכוחים מיותרים בדבר אמיתות הדרגות חח ) . החניכים מתמחים מעבר לאימוני התגוננות הרחוב , גם בפאנקרטיון , בגיוגיטסו , טאקוונדו וכו'... בעבר הרחוק , השתתפו כפי שאמרתי קודם במגוון תחרויות בחלקם הגדול היו אלופי ישראל / אירופה ועולם בשיטות אלה ( כולל בזירות לקרבות חופשיים אלדד שיף אלוף עולם במשקל כבד בפאנקרטיון 200 -2004 , אלוף אירופה משנת 1998 ועד 2004 אלוף ישראל ואלוף תחרויות בינלאומיות בטאקוונדו , בכר יוסי אלוף ישראל במשקל בינוני בפאנקרטיון לשנת 2002 - 2004 , אופיר גיל אלוף אירופה בפאנקרטיון 2005 , שני זמור אלופת אירופה שנת 2005 ועוד רבים אחרים ). בתקופת אינתיפאדה הראשונה , בעת שבארץ היו מקרים רבים של אלימות פח"עית סכינאות הולכת וגוברת וכו'... חיינו בתחושה שהם יכולים הכל "אלופים או לא " ? בתחרו הפתוחההראשונה שקיימנו הצענו ל"קהל הרחב" לקחת חלק בתחרויות נטלו חלק בתחרויות אלה מתחרים מעולם "הקרבות החופשיים ברחוב " כאלה שלא היה להם רקע מאומנויות לחימה והרקע העיקרי אותו צברו היה מהרחוב או מהחיים בצל "האינתיפאדה " ליד הבית קרוב מאוד . לצערי או אולי לשמחתי כמאמן , נחלו כל חניכיי אז (אז עוד טרם נקרא התחום התגוננות רחוב) כישלון חרוץ ואפילו עד לכדי סכנת חיים ממשית בזירת הקרבות דאז. תהליך הפקת הלקחים אז היה כואב , תחושת הכישלון "והאמונה בדרך" (יש לזכור כולם היו אלופים בתחומים רבים) , היו קשים מאוד . אבל כפי שאני אומר מאז " מעז יצא מתוק " לפחות מבחינתי כמאמן , תהליך האימונים , הדרך , התכנים , הדגשים באימונים , כל אלה השתנו עם הזמן והשתכללו (שוב מבחינתי כמאמן) . אני יכול לאמר כי בפעמים בהם קיימנו תחרויות מסוג זה אז לאחר הארוע הראשון, הניבו תוצאות אחרות לחלוטין . ההצלחה עלתה ועימה "חזר מעט הביטחון " . אבל בהחלט השתנתה גישת האימונים לחלוטין . הן האימונים כיום כפי שהיו לפני התחרות הראשונה , היא ההירה ופקחה את עינינו , לראות להבין ולעבוד . התחרויות אז היו מעט מטורפות כמו המבחנים אותם עבור / עוברים החניכים במבחני הדרגות הבכירות , מטורפות בהחלט אבל בעלות השפעה מכרעת על יכולותיהם של התלמידים . אגב , ההבנה כי ההצלחה תגיע לא רק מהפן הטכני אלה ובמיוחד מהפן הפסיכולוגי התנהגותי על מרכיביו באימונים הוא שהביא לשינוי הן באימונים והן בגישה בכלל . חיים כהן התגוננות רחוב נ.ב : לעניין החוקה בתחרויות אז , הכל היה מותר עם צוות שופטים מהיר ועירני ששמר על בטיחות המתחרים באופן צמוד ועירני ביותר . "והשאר יסופר בספר הימים ... " חחחח מקווה שהארתי מעט

תודה על המידע ../images/Emo13.gif

אנו משתדלים שיהיו כאן דיונים עניניים על מהות/ידע ולא על תפאורה (מי נתן למי איזו דרגה, מתי ולמה, מי קרא למי באיזה כינוי / תואר מתי ולמה, איזה תואר תתן או לא לסמינר שאתה עושה וכו').

ננדין

New member
גם אותי זה מאוד! מעניין...

אם באמת זה בעיה לכתוב פה, אשמח אם תגלגל מסר בפרטי בין כולנו...

למעלה