השתלטות

vered73

New member
ולסיום ביזי, בניגוד אליך, אני נוהגת

לפנות לאנשים שמציקה לי התנהלותם ולא ללכלך עליהם בלילה בצאט - ועוד עם חבריהם הטובים. חכמה את לא.

mayarel

New member
ועכשיו ברצינות

אני חושבת שהדבר היחידי שיכול להיות לא לגיטימי בפורום הוא להוריד אחת לשני את הראש. כפי שציינת אגב, לא כולם חייבים לאהוב את הדעה שלי לקרוא ולהגיב. נותר רק לומר שאני בהחלט מקווה שתוכלי להחזיר באותו מטבע. בכלל תמוה כל העניין ורק נותר לי להסיק שמדובר בהרבה מידי זמן פנוי ולפני כמה זמן היה פה שרשור מצויין אוף רקורד על כל מיני דברים יעילים לעשות במקרים כאלו שאני לא זוכרת במדוייק אבל זה היה קשור בכביסה ביד ומיון צעצועים.. שווה לחפש.

אני אמנם די חדשה בפורום

(כחודש) אבל אני מרגישה שמצאתי לי מקום בטוח להרבה דברים שלא העזתי לשאול/לחשוב או לאמר קודם ובעיקר לא היה ממש למי. אני מניחה שהוותיקים יותר מרגישים כבר כמעט כמו משפחה אם לא יותר.... ובמשפחה משתפים גם בדברים טכניים אבל גם בדברים יומיומיים ואפילו באיחולים כנים ליומולדת (למישהי שאני לא ממש מכירה אבל אני נוהגת לקרוא בשקיקה....) או בשרשור מקסים של חידות שהיה הפוגה נהדרת ומשעשעת... וזה בעיני הכי לגיטימי בעולם, גם אם בתחילה הרגשתי שהגעתי למסיבה שלא הוזמנתי אליה זה רק משום שהייתי חדשה... וגם אז ענו לשאלותי ...תמכו ברגשותיי והסבירו דברים שהיו טעונים הסבר. אנחנו לא פורום רופאים או אנשי מקצוע ולכן השאיפה לטכני ולאינפומטיבי בלבד תרוקן לדעתי את הפורום הזה מכל תוכנו, יופיו ומיוחדותו...

snooopi

New member
דרכי שלום

ביזי, ביהדות יש מושג שנקרא "משום דרכי שלום", ומשום דרכי שלום מותר לעשות דברים שבאופן רגיל אסור. לי בהחלט קרה שכתבתי תגובה מפורטת מאוד להודעות פה, ורגע לפני השליחה חשבתי שאולי אני אפגע במישהו ולא שלחתי. ולצערי לפעמים התובנה הזו מגיעה רגע אחרי השליחה. אני לא מרגיש שבכך שאני לא אומר תמיד את מה שאני חושב אני חוטא ב"אחד בפה ואחד בלב", אני רק יודע שכאשר אני כן אומר משהו זה תמיד אמיתי. ואם אני כותב או אומר משהו, או שמישהו שואל אותי אני תמיד אגיד את האמת או שלא אענה. אבל כדי ליזום אמירה פוגעת או מעליבה צריכה להיות סיבה מאוד מאוד טובה, שבודאי לא הייתה כאן, גם לשיטתך! לכן על כולנו לחשוב תמיד לא רק מה אנחנו אומרים, אלא גם איך הצד השני יקבל אותו.

איזה קשקשת??

קשקשת כי יש לנו בחיים דברים אחרים חוץ מאוטיזם? כי יש לנו עוד ילדים? כי יש לנו עוד דברים לספר חוץ מההתקדמות/רגרסיה של הילד?? אני לא מבינה אותך. באמת.

imashelo

New member
הרגשה דומה (חלקית), מסקנות שונות

מפריעה לי גם ההצפה מצד כותבים מסויימים כאן וגם סיגנונם (אם כשהוא תוקפני ואם כשהוא מתנחמד), ומאוד מפריעות לי הודעות יודעות כל, הפוסלות כל תפיסה/גישה אחרת (לרוב הן של אותם כותבים שהוזכרו לעיל). אבל אני לא יכולה לקבוע שההודעות שלהם לא מעניינות אף אחד. נהפוך הוא, נראה לי שהם אהודים על רבים אחרים. לעומת זאת, יש משתתפים שכותבים כאן הרבה, ואני תמיד רוצה לקרוא את ההודעות שלהם ויוצאת נשכרת מכך. כמו כן, לדעתי יש מקום בפורום גם להודעות "ענייניות" וגם להודעות "בלוגיות", והאבחנה בין מה שאני אוהבת למה שלא היא סובייקטיבית מטבעה ואיננה מחייבת איש. בעולם הוירטואלי כמו במציאות, תמיד יהיו אלה שאתחבר אליהם ואלה שלא, אלה שירגיזו, ירתיעו ויתסכלו אותי, ואלה שאחבב ואכבד. בשני העולמות אשתדל להתרחק ממי שאינו נעים ונכון לי, תוך שמירה על כללי נימוס בסיסיים. פה בפורום, להתרחק פירושו לא לקרוא/לא להגיב. זה לא תמיד קל, אבל זו הבעיה שלי, ולא אוכל וגם בשום אופן לא ארצה לכפות על אחרים לא לכתוב/לקרוא מה שלא נראה לי מתאים, כל עוד הם לא עוברים על הכללים המקובלים. תמיד, כמובן, שמורה גם הזכות להתעמת ולהביע דעה אחרת. אצלי בבית אני פוגשת רק את מי שאני רוצה בחברתם. בעולם שבחוץ, וירטואלי או לא, הכרחי וחשוב לגייס מידה של נימוס וסובלנות וללמוד לחיות עם כולם. אני מודה שלעתים אני לא מצליחה לקיים מצוות נאה דורש נאה מקיים. במקרים הנדירים האלה, אני תמיד מצטערת שבכלל פתחתי.

rutimay

New member
אני יושבת מהבוקר

ובא לי להקיא. (מרגישה כמו נינט, רק לא מרזה מזה לצערי). כמו ורד, גם אני מרגישה שהמתקפה מיועדת באופן אישי אליי. הייתי רוצה לשמוע באופן ברור ובלי התחמקויות מי הם אותם "כותבים מסויימים" שמציפים את הפורום והסגנון שלהם מפריע להתנהלות התקינה שלו. ואם זו אני - אסיק את מסקנותיי. אני חושבת שההודעות של ביזי ואמאשלו - באופן שבו הן מנוסחות, פוגעות ביותר מכותב אחד - אליו מן הסתם כוונה ההודעה המקורית. אז שוב - אם אני מקור המתקפה, אשמח לדעת ולפעול בהתאם. (אפשר במסר אישי). עד כאן דבר הפולנייה.

mayarel

New member
אני ממשיכה להאריך את השרשור ../images/Emo3.gif

רותי מקסימה תראי כמה אנשים נהנו מהשרשורים שלך. יש אנשים שבעת מרירות מורידים את הראש לאנשים אחרים. אני מאוד נהנית מהכתיבה שלך והחידות הנחמדות שהיו כאן לפני שבוע ממש גרמו לי להתגלגל מצחוק תוך כדי הקריאה. אני דווקא חושבת שצריך להיות לך ולמוצלחות שכמוך טורים קבועים פה בפורום על תקן נספח לענייני תרבות וחוסר תרבות, מה שתרצו. איזה שטויות אלו.. מרגיז אותי מאוד שנעלבת. פשוט תגובה שכל תחליתה היא לפגוע ושום דבר אחר לא.

imashelo

New member
אני מתנצלת אם נפגעת

באמת ובתמים השתדלתי להתנסח באופן ענייני ולא פוגע. אני לא מציינת שמות כיוון שזה יסתור את מהות דברי, שהיא שלכולם יש את הזכות לכתוב כאן גם אם לי לא נוח עם מה ואיך שהם כותבים. אין לי לא זכות ולא רצון לצנזר את מי שאני לא מחבבת כאן, כל עוד הוא שומר על כללי התנהגות סבירים. גם למעטים שעוברים לדעתי על הכללים האלה אני כמעט ולא מעירה, כי זה חסר טעם ולא ישנה דבר. אישית, אני אוהבת לקרוא את דבריך ומעריכה גם את התכנים וגם את ההתנסחות שלך, אבל כאמור - אין לי כל יומרות שאת - או כל אחד אחר - צריכים גושפנקא שלי (או של מישהו אחר).

beezi

New member
כתבתי אליך מסר אישי

והכוונה לא היתה אליך כמובן, הכתיבה שלך אחלה! להרגע....
ואין לי ענין להאריך כאן את השרשור ולהמשיך ולהתווכח... יש לי חיים משלי....

rutimay

New member
ביזי, ברשותך,

עכשיו, אחרי ש"נוקיתי מאשמה", אעתיק לכאן חלק מן הדברים שכתבתי לך במסר, ואני באמת מקווה שכולנו נלמד מכך להבא. כשפוסט כזה נכתב, הוא יוצר אוירה לא נעימה בפורום. אוירה שבה אנשים מתחילים לחשוב פעמיים לפני כל דבר שהם כותבים ולצנזר את עצמם. אולי את במקרה אוהבת את מה שאני כותבת, אבל אני בטוחה שיש כאן הרבה שלא. וזה לגיטימי. מעולם לא התיימרתי להיות חביבת הקהל. אבל הודעה כמו שלך מעלה את הסוגיות הללו אל פני השטח. ועכשיו כל פעם שאכתוב משהו אצטרך לחשוב - ואם זה לא ימצא חן בעיני מישהו? ואם אחר כך ירכלו גם עליי בצ'ט? חלק מקסם של הפורום הזה הוא היכולת לבטא הכל - את הקשיים, את השמחות, גם דברים שלא קשורים לאוטיזם. אם היינו כל היום מתעסקים בדברים טכניים - איך היו נוצרות חברויות? איך היינו נפגשים? איך היינו מכירים? הרי ההתמודדות שלנו היא לא רק ברמה של מי מכיר גן/ פסיכיאטר/ קלינאית תקשורת וכו´. ההתמודדות היא גם ברמת הרגש. אז איך היית רוצה שהפורום ייראה? יבש? אינפורמטיבי? קורקטי? איפה הפלפל? איפה הדבש והעוקץ? ואני רוצה להוסיף עוד דבר, בנושא ההודעות החשובות שנדחקות לדפים הבאים: כשאני נכנסת לפורום, אני אף פעם לא נתקעת בדף הראשון. אני תמיד מדפדפת 3-4 דפים אחורה, כדי לוודא שקראתי הכל והתייחסתי לכל מה שראוי בעיניי להתייחסות. בקליק אחד אפשר ורצוי להגיע לאותן הודעות "זנוחות", ואפשר להשתמש בפונקציה של ההקפצה כדי להחזיר אותן למודעות. מכאן שהנימוק של ה"הצפה" קצת מאבד מכוחו. ודבר אחרון: באמת שלא חייבים להתייחס להכל ולכולם. אפשר לפרגן, אפשר להתווכח ואפשר סתם לעבור הלאה.

ו ת י ק ה

New member
לרותי

אני כמעט כמעט ולא כותבת כאן כבר, אבל עדיין קוראת לא מעט. אני אף פעם לא מוותרת על מה שאת כותבת, מאד אוהבת את הדברים שלך, את תפיסת העולם ואת דרך הכתיבה. רק רציתי שתדעי .

גאמי

New member
מה שקורה כאן הוא בעיקר:

גועל נפש ענק, גם לי בא להקיא. אני הייתי בצ'ט, אני ראיתי את השד זוקף ראשו המכוער. והוא מכוער. גם אני נכללתי בחבילה הקשקשנית, אך לא זו הסיבה לכיעור, הסיבה היא הרוע שהיה שם ואולי זה לא רוע רק תיסכול. בכל אופן בוההההההההה דוחה.

דן להב

New member
../images/Emo184.gifמספיק להקיא כאן

הדברים שביזי כתבה לא מקובלים עלי ולפי המילים של תלמה גם עליה לא. כיון שלא כולנו היינו בצ'אט (ונראה לי שטוב שלא) אני מרגיש שההודעה של ביזי ,בעקבות דו שיח שהתנהל בטונים די גבוהים שם, והיא באה להמשיך את שהתחיל שם. בכל מקום יש את צורת ודרך הדיבור שלו, אני איני צועק וכותב כאן כפי שאני עושה (עשיתי...) ביד אליהו או בכיתה... ובימים שנכחתי בצאט החלפתי לפעמים מילים ומחשבות שלא בטוח שכולם היו רואים אותם בעין יפה כאן, אבל אני הרגשתי לפחות שם (בצאט) שזה מקום אינטימי ולא חשבתי שכל מילה או רעיון שאני אסכים לו יופיעו כאן. לא הייתי בצאט בחודשים האחרונים, אני רואה שימי החורף לא מצננים את כולם... אולי צריך להכנס לעשות קצת שקט, להדליק קטורת, למשוח קצת שנטי בצאט מרגישים שנפטון בסביבה... דני

mali s

New member
עוררתן את סקרנותי

מי האנשים המואשמים ע"י ביזי בקשקשנות? אנא ספרו לי- אפשר במסר. אגב לכל הקשקשניות- אנא המשיכו. אני נהינת לקרא אתכן. אגב אני אישית לא נפגעת מהקשקשניות של הפורום. להיפך ! התכנים מצחיקים/ מעוררים השראה ובעיקר חודרים הרבה פעמים לנשמה. אני נפגעת מדעתנות של הורים מסויימים, שמנסים להאשים הורים מסויימים בהתעללות בילדיהם. לא מזמן כתבה איזו אמא (לא מהקשקשניות דוקא ), כי יש הורים אשר מכניסים את הילדים לשילוב והם פוגעים בילדים שלהם. גם אז השתמשה הכותבת באותו נוסח: " אני והורים אחרים שמים לב כי יש הורים שמכניסים ילדים לשילוב".... וגם עכשיו אותו נוסח יענו בגיבוי של הורים נוספים, כדי להעצים את הדרמה וגם כדי לבסס תאוריה חוכמולוגית בגרוש.( מה זה אינטריגות שחבל"ז).

גאמי

New member
תודה על התרופה מבטיחה

שלא אקיא פה עוד. כנראה שנפטון, פלוטו וכן ירח שחור (חלילה לא חתולים שחורים אותם אני אוהבת עד מאוד) מהלכים פה איימים. ולא עוד די

לקשקשניות הפורום

אני חושבת שכל מה שנכתב כאן חשוב, בעיני הקשקוש נותן תקווה לאנשים שכל מה שמעניין אותם זה האוטיזם ותו לא... הוא אומר בעצם שיש חיים מחוץ לאוטיזם. הוא אומר שאפשר לחיות גם עם זה. (לצערי, אצלי זה טוטלי...המסר הזה לא מצליח לגעת בי) אבל הוא נוגע בהרבה קוראים אחרים, ולכן אני מבקשת מכן גאמי ורותי וורד, אל תפסיקו לקשקש... כבר מעל שבוע שאני לא בפורום, ואני נזכרת שחשבתי יום אחד על וורד ואמרתי לעצמי שהיא מוסיפה הרבה חן לפורום הזה. שהיא הפכה את הפורום הזה למקום חם, מין משפחה... כל רמז לקושי, תמיד נמצא שם את וורד שתקפוץ לעזור. לא יודעת איך אתם, אבל ההודעות שלך מחייות את הפורום. אני באופן אישי חושבת שאת קשקשנית. אבל בלי הקשקשנות הזו הפורום הזה היה פורום עצוב ומשעמם. אל תפסיקו!!!

ואיך יראה הפורום אז??

אני לא רוצה לחשוב על פורום שעוסק אך ורק באוטיזם ואין בו מקום לדברים אחרים. גם ככה יש עודפי אוטיזם בחיים שלנו לעיתים כניסה לפורום הזה היא דווקא ניתוק (עבורי) מהתמודדות הבלתי פוסקת הזאת. ממי את דורשת להבין? אני לא הבנתי. למי את מכוונת את ההודעה שלך?? מה אני אמורה לכתוב בעצם רע לי עם האוטיזם של הילדה? מישהו שמע על טיפול באוטיזם? כמה שעות ABA אתם נותנים? אפשר המלצה לקלינאית טובה ברמת השרון? זהו??? ככה הפורום אמור להראות?

1דרור ב

New member
אני חושב שאתם עושים לביזי משהו נבזי

אני דווקא קראתי מה שהיא כתבה בצ'אט הלילי, ולא היה מדובר על כך שמה שהיא רוצה זה שהפורום יהפך לפורום טכני משעמם ועצוב כפי שמישהי הגדירה אותו. הכל עניין של מינון והגדרה של כמה מותר ואיפוא שותלים הודעות אפשר ורצוי מאוד שבכל פורום יהיו עצים שלא מענינו של הפורום ועכשיו העניין הוא כמה אנשים ימשיכו עם הקו של אותו עץ,או שיפתחו אחד חדש.ואגב זה תפקידם של מנהלי הפורום ,לדאוג ולהעיר למי שלא שומר על כך.גם על זה דיברנו וקיבלנו תשובה שמנהלי הפורום קצת עסוקים מידי בשביל להתעסק בענינים כאלה.עזבו את הריבים המטופשים האלה תבואו לצ'אט במקום זה.

למעלה