הרגשה דומה (חלקית), מסקנות שונות
מפריעה לי גם ההצפה מצד כותבים מסויימים כאן וגם סיגנונם (אם כשהוא תוקפני ואם כשהוא מתנחמד), ומאוד מפריעות לי הודעות יודעות כל, הפוסלות כל תפיסה/גישה אחרת (לרוב הן של אותם כותבים שהוזכרו לעיל). אבל אני לא יכולה לקבוע שההודעות שלהם לא מעניינות אף אחד. נהפוך הוא, נראה לי שהם אהודים על רבים אחרים. לעומת זאת, יש משתתפים שכותבים כאן הרבה, ואני תמיד רוצה לקרוא את ההודעות שלהם ויוצאת נשכרת מכך. כמו כן, לדעתי יש מקום בפורום גם להודעות "ענייניות" וגם להודעות "בלוגיות", והאבחנה בין מה שאני אוהבת למה שלא היא סובייקטיבית מטבעה ואיננה מחייבת איש. בעולם הוירטואלי כמו במציאות, תמיד יהיו אלה שאתחבר אליהם ואלה שלא, אלה שירגיזו, ירתיעו ויתסכלו אותי, ואלה שאחבב ואכבד. בשני העולמות אשתדל להתרחק ממי שאינו נעים ונכון לי, תוך שמירה על כללי נימוס בסיסיים. פה בפורום, להתרחק פירושו לא לקרוא/לא להגיב. זה לא תמיד קל, אבל זו הבעיה שלי, ולא אוכל וגם בשום אופן לא ארצה לכפות על אחרים לא לכתוב/לקרוא מה שלא נראה לי מתאים, כל עוד הם לא עוברים על הכללים המקובלים. תמיד, כמובן, שמורה גם הזכות להתעמת ולהביע דעה אחרת. אצלי בבית אני פוגשת רק את מי שאני רוצה בחברתם. בעולם שבחוץ, וירטואלי או לא, הכרחי וחשוב לגייס מידה של נימוס וסובלנות וללמוד לחיות עם כולם. אני מודה שלעתים אני לא מצליחה לקיים מצוות נאה דורש נאה מקיים. במקרים הנדירים האלה, אני תמיד מצטערת שבכלל פתחתי.