השקעות בנירות ערך

realistic1

New member
השקעות בנירות ערך

אז אחרי שכלכלת ישראל עבר... מי התחיל להתכונן למבחן של מולה?אם יש מישהו שהתחיל ואולי אפילו עשה את השאלות שיש באתר האגודה אני אשמח לשמוע מה היו התשובות... אגב,מישהו יודע אם יש מבחנים איפשהו שאפשר להתכונן כמו שצריך?

תשובות לתרגילים

אם צריך התחלתי, אני יכול לתת תשובות ספציפיות... מישהו פתר את שאלה 5 במניות? (השאלה מתחילה ב "בחרו את התשובה הנכונה ביותר" ויש 6 אפשרויות) ואת שאלה 1 בתמחור לפי CAAML? איך מחשבים את תוחלת התשואה לכל תיק? ואת פרופורצית ההשקעה?

realistic1

New member
אז ככה...

לגבי השאלה שצריך לבחור את התשובה הנכונה: לדעתי זה תשובה ו כי ב' נכונה כי שונא סיכון ישקיע רק בלא מסוכנת כי היא גם ו שהתשואה שלה תהיה גבוהה.תשובה ג' נכונה כי אוהב סיכון ישקיע איפה שהסיכון גבוה יותר- נראה לי- והסיכון של כל התיק הוא נמוך מהסיכון של המניה המסוכנת A אבל יש מצב שהתשובה היא ב' רק כי אוהב סיכון אמור להשקיע בשתיהן..לא ברור.. בשאלה של התמחור יש נוסחא: ERp=Rf+[(ERm-Rf) /Sigma(m)]*Sigma(p) אז מציבים את הנתונים בנוסחא.מתקבל שA<1 של B=1 ושל C>1 כלומר לC המשקיע לקח הלוואה... אגב- בנוסחא: Rf זה התוחלת תשואה של אג"ח (נכס חסר סיכון), הERm הוא התוחלת תשואה של תיק השוק, ואיפה שרשום SIGMA זה הסטיית תקן של או תיק השוק (M) או תיק ספציפי (P) למישהו יצא משהו אחר?

moxer

New member
לגבי השאלה עם התשובה הנכונה.. אני חושבת שאתה

טועה כי למדנו בשיעור על מניות במישור ושם הוא שם 2 מניות עם מניה אחת יותר תשואה פחות סיכון ומניה אחרת יותר סיכון פחות תשואה, והוא אמר שברו שווה של- 1, ישקיעו כמו שאמרת, אבל בכל רו אחר השונא סיכון ישקיע בשניהם יחד הוא ישקיע בחלק העולה שזה החלק היעיל מבחינתו, ולגבי אוהב סיכון הוא תמיד ישקיע איפה שישי יותר תשואה לכן הוא ישקיע ב- b

realistic1

New member
זה לא המצב בשאלה..

ואלי זה מטעה בכוונה או שאני הבנתי לא נכון אבל התשואה הגבוהה יותר היא לB ונאמר שA יותר מסוכנת שלא כמו בדוגמאות שהוא נתן בהן לאחת יש תשואה גבוהה וסיכון גבוה ולשנייה תשואה נמוכה וסיכון נמוך...כאן לתשואה הגבוהה הסיכון הוא הנמוך יותר... אולי אני טועה...

moxer

New member
היו 4 אפשרויות במניות במישור וזו הייתה אחת מה

מהן תסתכל במחברת!

realistic1

New member
כנראה שאין לי את השיעור הזה..

אבל אם אני לא טועה זה קשור למקדם המתאם כשהוא שווה 1 או -1 וכאן הוא בכלל 0.4-.... אבל אם לדעתך התשובה היא רק ב' אז סבבה...אמרתי שיכול להיות שאני טועה..

לפי מה שרשום אצלי במחברת

את צודקת באופן עקרוני, אבל גם אני מבין את השאלה אחרת. לדעתי A היא המסוכנת יותר ואם היה רו 1 אז היה נוצר קו ישר ולא היה בכלל טעם להשקיע בה. לפי מה שאני מבין במקרה שלנו הרו הוא מינוס 0.4 ולכן נוצרת קשת. ולכן שונא סיכון ישלב בין 2 המניות בתיק אופטימלי, ואוהב סיכון ישקיע מהנקודה הזאת על הקשת כלפי מעלה לכיוון מניה B כי שם יש יותר סיכון וגם תשואה גבוהה יותר...

moxer

New member
אוהב סיכון רק נקודה אחת התשואה הגבוהה ביותר

שונא סיכון ישלב.. זה נכון ב- 99% אלא אם כן אני מפספסת משהןא.. אבל בנמחברת נתן בדיוק אותה דוגמא.. ןפתר

התשובה שד"ר מולה שלח לי במייל

תשובה ה נכונה: שונאת סיכון תשלב בדרך כלל ואדישה לסיכון רק במניה עם התשואה הגבוהה.

realistic1

New member
לגבי פרופורציות ההשקעה...

אחרי שמצאת את תוחלת התשואה של כל תיק יש נוסחא כזו: ERp=(1-w)Rf+w*ERm ואז אפשר למצוא את W.....אגב, המספרים בהודעה הקודמת התייחסו לW- בA הוא יוצא קטן מ1, בB הוא יוצא בדיוק 1 ובC יצא לי גדול מ1 אז אם למישהו יצא אחרת אני אשמח לדעת.. התוחלות יצאו לי: A=0.102 B=0.12 C=0.142 ומה הכוונה "אני יכול לתת תשובות ספציפיות"??באיזה שאלות?

תשובות למודל CAPM

כמובן בערבון מוגבל... בבקשה תגיבי עם התשובות שיצאו לכם... שאלה 1: תוחלת תשואה: A 0.102, B 0.12, C 0.142 פרופורציות: כמו שכבר כתבו... שאלה 2: W 1.5 שאלה 3: B1 0.0533, B2 2.4, B3 1 תוחלת: A 6.42, B 25.2, C 14 אגרסיביות: B אגרסיבי, C ניטרלי, A דפנסיבי (יחס בין תוחלת המניה לתוחלת השוק) שאלה 4: תוחלת מניה B 9.37, סטיה של A 142.8 b(p) 1.0265 שאלה 5: כיוון שלפעמים ישנו סיכון שיטתי שלפיו מתמחרים והסיכון הזה בא לידי ביטוי ב"בטא" ונראה לפעמים מניה בעלת שונות גבוהה יותר משל תיק השוק אך התשואה תהיה היפך (דוגמא זה מניה C בשאלה 3 - במקרה הזה ב"בטא" שווה לזה של תיק שוק ואכן בפועל התיק יתנהג כמו השוק. שאלה 7: b(1) 1.6, b(2) 0.933 מניה A לפיזור: 0.032, לא לפיזור: 0.048 מניה B לפיזור: 0.042, לא לפיזור: 0.02799 תוחלת התשואה של תיק A+B : יצא לי גדול מאחד - אפשרי? שאלה 9: סיכון ספציפי של B : 0.098 בבקשה להשוות....

marinaghost

New member
כמה שאלות...

אתה יכול בבקשה להסביר את שאלות 5,4ו-10.. לא הבנתי כל כך מה לעשות שם. ולגבי 7 יצא לי שתוחלת התיק אם תשים 0.5 על כל מניה יוצא 0.2766 בשאלה 9, מה שיצא לך זה נראה לי סיון שיטתי ולא ספציפי ואילו הספציפי זה המשלים: 0.23.. תקן אותי אם אני טועה. תודה!

כמה תשובות

שוב בערבון מוגבל.. שאלה 4: ממש לבטוח שזה נכון. מצאתי את מניה 2 לפי E[R2 ואת מניה 1 לפי הצבה ב"בטא 1" ואח"כ בבסטיית תקן. שאלה 5: תקרא בסיכומים את ההסבר של "בטא" - לקחתי את זה משם, הרעיון הוא (אם אני לא טועה) שיש הבדל בין סיכון ספציפי לשיטתי ומה נובע הפער, ה"בטא" מבטא רק אחד מהם. שאלה 10: לא עשיתי עדיין. לגבי שאלה 7: לא שמתי לב שזה תיק שווה משקולות... ניסיתי לחשב פרופורציה. לגבי שאלה 9: יצא לי ש "בטא 2" שווה ל 0.21, ולכן השיטתי שווה ל 0.042. ההפרש בינו לבין הספציפי שווה לסטיה של המניה 0.14 ומכאן התוצאה... מה אצלך?

marinaghost

New member
יצא לי

עשייתי את התוחלת של A ומשם הוצאתי את התוחלת של תיק השוק: 0.136 ומשםמצאתי את הס.ת של B וזה יצא 0.328 ומשם מצאתי את הסטיה השיטתית וזה 0.0985 והספציפי יצא לי 0.23..

למעלה