השקעות בנירות ערך

realistic1

New member
בערך אותו דבר....

אז ככה... שאלה 3 יצא לי אותו דבר חוץ מזה שלB יצא לי 0.24 ולכן גם התוחלת שונה ודירוג הסיכון שונה אצלי שאלה 7- כנראה ששוב חסר לי קצת חומר כי אני הבנתי שסיכון שיטתי זה סיכון שניתן לפיזור (עם הS ולא עם הNS) לכן יצא לי אותם מספרים אבל הפוך.. ויצא לי תוחלת תשואה של תיק 0.2542 שאלה 9- סיכון ספציפי זה עם הS?אם כן אז יצא לי אותו דבר.. שאלה 10 מישהו הצליח?

בהמשך לתשובות

למה יצא לך ככה בשאלה שלוש? לא עשית בשביל "בטא" 0.15 / 0.8*0.45 ? לגבי הסיכונים: לפי מה ששום נוסחאות שלו אז השיטתי הוא זה עם ה- S

realistic1

New member
צודק

היתה לי טעות בחישוב ולגבי השיטתי- נכון אבל בשאלה 9 בדקתי שוב ויצא לי הפוך- שהספציפי הוא 0.23 והשיטתי הוא 0.098 השתמשת בנוסחא של ERi או בנוסחא של ERp? כי אם זו מניה לא צריך להשתמש בנוסחת ERi?

לא יודע מה להגיד, אולי אני טועה?

"השתמשת בנוסחא של ERi או בנוסחא של ERp? כי אם זו מניה לא צריך להשתמש בנוסחת ERi?" צודק, צריך להתשתמש בחישוב של ERi וזה יוצא כמו שלך, אבל נראה לי הסיבה היא שאני לא יודע שזה לנכסים יעילים ואז אני לא יכול להחליט שזה CML (שזה רק לנכסים יעילים) לעומת SML שאפשר להשתמש בשניהם...

realistic1

New member
לכל הנבחנים מחר- תשובה של מולה!!חשוב!

פרסמתי כאן את התשובה שלו ולא היתה תגובה אז הנה שוב: הנוסחאות למבחן מצורפות לשאלון. מה שלא רשום בדף הנוסחאות צריך לזכור מתוקף ההגדרה של המושג. לדוגמא: פרמיית המרה, מנוף של כתב אופציה, עדכון מחירי מניה בעקבות חלוקת דיבידנד, או מניות הטבה והנפקת זכויות. כל הנוסחאות ה"כבדות" אכן ישנן בדפים. הערה: תהיה שאלה בנושא של מח"מ של אג"ח קונסול. יש להשתמש בנוסחה המופיעה בדף: מח"מ קונסול שווה ל- (1+R)/R תהיה שאלה אחת על השוק הראשוני, ארבע שאלות בערך על המשני, שאלה על תמחור אג"ח, שאלה על תמחור מק"מ, שאלת מח"מ קונסול, שאלה באג"ח להמרה, מספר שאלות על תיק שתי מניות: מצב הדדי במישור ותיק בעל סיכון מינימאלי. שאלות אחדות בנושא CAPM: CML ו- SML, שאלה בעדכון מחיר מניה לאחר חלוקת הטבה, שאלה על מנוף כתב אופציה, שלוש שאלות על אופציות (תמחור ואסטרטגיה)

yaelda1

New member
לגבי שאלה 7ג'

לי יצא קטן מ-1 (גדול מ-1 לא נראה לי הגיוני כי זה צריך להסתכם ל-1) 0.2765= 0.5*0.243 +0.5*0.31 זה נכון? או שצריך להשתמש בנוסחא: E(Rp)=(1-w)*Rf+w*E(Rm) 0 (ואז יוצא 0.2)?

moran1131

New member
9 יצא לי 0.098

מצאתי את BA ואז את RMואז את BB וואח"כ הצבתי בנוסחה GS=GM*BB

marinaghost

New member
מישהו יודע בטוח מה התשובה לשאלה 9?!

לא מבינה למה לא יוצא לי כמוכם..

moran1131

New member
סורי טעיתי התשובה הנכונה היא 0.228

GS זה הסיכון השיטתי שהוא 0.098 אחכ צריך לקחת את סטיית התקן הכוללת ולהפחית ממנה את הסיכון השיטתי

לינוש22

New member
איך הגיוני? סה"כ זה אמור להסתכם ל-1...

ומאיפה הבאת את הנוסחא הזאת?

תשובות ספציפיות

פתרתי חלק מהתרגילים, אם מישהו אני יכול לכתוב תשובות לשאלות מסויימות שאנשים רוצים...

marinaghost

New member
אני בעד שנכתוב את כל התשובות

שיהיה קל להשוות את הכל ולוודא שלא עשינו שטויות..

בסדר, עוד שאלה

בשאלות על אג"ח - שאלה 4 ע"נ 100, נפדית עוד 8 שנים, קופון שנתי 9%. קופון הבא מחולק מחר, מה יהיה מחיר האג"ח היום/מחר? איך מחשבים את היום? ההבדל הוא של הקופון בלבד, לא?

אופציות

הי , לחישוב מחיר האופציה , מה אני עושה אני d1/d2 בערכים שלא נמצאים בדף הנוסחאות ? תודה !

moran1131

New member
במבחן לא יהיה ערכים שלא נמצאים

אנחנו הרבה דברים אבל נביאים לא

למעלה