השפעות

ינוקא - האין זה דיס של "מדיטציה"
?

מיסט - סביר להניח שאתה לא מבין את שיחתנו

פשוט, בפורום אומנויות לחימה, יש\היה חבר (טוב אפילו - הזמין אותי פעם דרינק מכל הלב
), שהדיונים איתו היו די דומים.

lightflake

New member
נדמה לי שמר מיסט התכוון לראייה (מלשון לראות)

ולא לראיות כמו של בית משפט...

זו פרשנות לייטפלייק

נראה לי שגם ינוקא הבין. והוא מתכוון שאין

לשנטי ראייה ברורה.
שהוא צריך -

זו פרשנותי, זו פרשנותי, זו פרשנותי.

את אותו היגיון מצחיק שלך

תוכל להחיל על כל מכונה, ועדיין לא תוכל לומר שלמכונה יש רצון או בחירה חופשיים.

בפשטות, לא אתה וכמעט כל אחד אחר כאן לא מבינים למה אנשי הדרך-הרביעית מתכוונים כשהם מדברים על המיכניות שבאדם, ולכן סתם מתעקשים על הסיפורים שלכם. האמת שזה די מפתיע, בהתחשב בכך שההסברים והעובדות אודות המיכניות האנושית כל כך פשוטים וברורים.

אבל זה בסדר. באופן אישי כבר התרגלתי לעובדה שהמקום האחרון בו יהיה מישהו שמבין משהו במדיטציה, ולעניין זה אני מחשיב וכולל גם את הדרך-הרביעית, יהיה פורום מדיטציה.

ינוקא1

New member
אני מבין שיש באדם מכניות

כתבתי זאת לכל אורך השרשור הזה , אך אני חולק בתוקף על האמירה שהמכניות זה כל האדם.

ובסופו של דבר אפילו הגענו להסכמה אני ומיסט.

גם זה מצחיק אותי.

מיסט מלכתחילה ומעולם לא טען שהמכניות שבאדם היא כל מה שיש.

אור הירח

בלילה השמש מסתתרת. לעיתים הירח מאיר, כלומר משקף את אור השמש.
אם יש השפעות חיצוניות שמכילות אמת, הרי שעצם זיהויין מעיד על כך שלפרט יש משהו מהאמת הזו בתוכו.
לפיכך- אין שום סיבה לחפש שום דבר בחוץ. יש לתת לאמת הפנימית לגדול ולהאיר כמו השמש.
זה תהליך עדין מאד, שדורש מידה מסויימת של שקט יחד עם עירנות לטווח ארוך.
שקט לא מושג על ידי רעש, וכל החיפוש הרוחני והלימוד של תורות הוא סוג של רעש ולכן לא יכול לעזור ביצירת שקט.
עירנות ארוכת טווח אף היא לא מושגת על ידי עירורים זמניים, "זעזועים", סמים ושאר פתרונות אינסטנט.
הרעיון של מדיטציה נראה לי כמו רעיון שהוא ביסודו רעיון האי תלות בכל תורה רוחנית שהיא- זה הרעיון שאתה יכול פשוט לשבת עם עצמך, ואתה לא צריך שום בודהא, גורו, כומר או רבי וכ"ו. האור כבר נמצא בך וכל מה שאתה צריך לעשות זה לתת לו לגדול, להיות האור של עצמך. בשביל זה אתה צריך להיות קודם כל כופר- ולשכוח מכל הוראה רוחנית.
אומללים האנשים שבאו במגע אינטנסיבי עם תורות רוחניות ושיטות, מוארות ככל שיהיו, כי קשה להם לשכוח אותן, ולכן קשה להם לגעת בדבר החמקמק הזה שנקרא מדיטציה. הם מתרגלים את מה שאמרו להם אבל לא מגלים דבר מלבד הרחבה של הדעות הקדומות של המורים שלהם ושל עצמם. ה"מדיטציה" שלהם, יקראו לה ויפאסנה, זכירה עצמית, טרנסצנדנטלית או כל טכניקה אחרת, היא משהו שמפגיש בין הטומאה של הידוע לבין המקום השקט שלהם, ולכן התהליך מזהם אותם במקום שהוא יהיה תהליך שבא ממקום נקי ומרחיב את הנקיות הזו.

Mist2

New member
אני מאמין

שאתה מדבר מניסיון אישי בו התנסת בתורות שונות....

כמה נקודות
1. תרצה או לא, אתה מושפע בצורה כזו או אחרת. גם דבריך אלה מושפעים מגירוי חיצוני.

2. אם היה לך באמת נסיון והוויה בלימוד שיטה ״אמתית״ היית בטח יודע שהעזרה היחידה שהאדם מקבל היא העזרה בקילוף שכבות רבות המכסות את אותה אמת פנימית. אם אותה אמת קיימת בתוכנו או לא, זה כלל לא רלוונטי, כיוון שבמצבו של האדם הרגיל אין לאותה אמת כל גישה.

3. גם אם הסכנה שהזכרת באמת קיימת ונכונה לכולם, הרי שאם האדם מודע לה, הוא יכול להסתדר גם עימה.

4. הדרך עצמה כאשר האדם מתחיל להלך עליה היא דרכו האישית והפרטית, הבעיה היא שאנשים בטוחים שהדרך מתחילה כבר בהתחלה.
לאמיתו של דבר, רוב העבודה הרוחנית של האדם על עצמו הוא למצוא את אותה הדרך. כאשר ימצא אותה, חלק מדבריך יכולים להיות נכונים לגביו.

5. העולם מפחיד אותך?!

סוד קילוף הצנון

1 עצם היותך מושפע מגרוי אינו מחייב אותך בשום צורה לרדוף אחר איזשהו גרוי. ככל שאתה מחפש כך אתה מתרחק מעצמך. רדיפה אחר גרויים, רוחניים ו"מוארים" ככל שיהיו מעידה על היעדר איפוק, היעדר סבלנות והיעדר חריצות לכרות את האור מצורך שלך. כיצד הכוח הפנימי יגדל אם אין איפוק?
2 המודל של אמת פנימית שמכוסה בשכבות עשוי להיות מטעה. אני גורס שהאור הפנימי (לא אמת אלא אור) הוא רב מימדי וכל "אמת" היא רדוקציה שלו אשר מסתירה אותו. לפיכך- כאשר יודעים את "האמת המוחלטת"- מאבדים את האור.
3 אם ישנה מודעות לכך שהביוב נשפך למי השתיה, זה עדיין לא פותר שום בעיה. כדי להכשיר את המים לשתיה יש להפריד בין מי הביוב למי השתיה.
4 כדי למצוא את דרכך עליך להפסיק ללכת בדרכים של אחרים, יהיו מוארים, יודעי ח"ן ונסתרות, חכמים ובעלי כוחות מופלאים ככל שיהיו. הדרך שלך מתחילה היכן שאתה מפסיק ללכת בדרכו של מישהו אחר. אם מישהו יאמר לך שעליך לצעוד בדרכו כדי להפסיק לצעוד בדרכים של אחרים אז הוא פשוט מרמה אותך- דרכו היא היא הבעיה שלך, אשר מונעת ממך לצעוד בדרכך שלך.
5 העולם זה מושג מופשט מדי כדי שאוכל לגזור ממנו תגובה רגשית נכונה אחת.

Mist2

New member
המממ

1. לא זוכר שדיברתי על רדיפה. ואם אתה מושפע מדברים כאלה ואחרים עד הראש ומספר לעצמך שאינך רודף אחר אף אחד, אז אתה באמת בצרה.

2. הכל עשוי להיות מטעה, גם כל הדברים שאתה רשמת... רק עם תתנסה תדע...

3. אם ישנה מודעות לכך שהביוב נשפך למי שתיה, יש לך כעת את האופציה לשתות מים אחרים או לנקות בפעולה אחרת. אם לא הייתה לך המודעות היית שותה ביוב...

4. כדי למצוא את דרכי, עלי להבין היכן אני נמצא, ולאן עלי לצעוד כדי למצוא משהו. אולי עלי להישאר במקום, אולי לא, זו לא הנקודה.
כדי להבין היכן אני ומה עלי לעשות, אני זקוק לעזרה חיצונית.
לאחר מכן, אהלך או אסלול את דרכי שלי.

5. השאלה שלי הייתה פשוטה וברורה...

...

1 הכוונה שלי היתה שגם אם מגיעות אליך השפעות מכל מיני מורים מוארים\רוחות\אנשים ערים וכ"ו זה ממש לא מחייב אותך לחפש אותם. עצם זה שזיהית אותם כהשפעות בעלות אור\מודעות פירושו שיש לך מידה מסויימת של אור\מודעות שאתה יכול לטפח בעצמך בלי שום מורה. אתה לא צריך אף אחד בתחום הרוחני, לא צריך "בית ספר" ולא גורו, לא בודהא ולא אדם ער שיעזור לך בשום דבר.
2 נשאלת השאלה מה מקומה של ההתנסות- האם בכלל יש לה ערך? האם יש לך את האומץ לפקפק בהתנסות? שמא ההתנסות היא רק פירוש על פי הדעות הקדומות שלנו? אדם אחד יראה נהר ויתנסה בעליצות, השני יראה נהר ויתנסה בעצב. אחד יראה ציור ויתנסה בחוויית עומק, השני יראה את אותו ציור ויתנסה בחוויית שטח. קל להפטיר "התנסות" אבל יש לי תחושה שהרבה אנשים בתחום ה"רוח" הפכו את ה"התנסות" או ה"חוויה" למנטרות רדודות שמבטלות כל ביקורת רצינית.
3 אכן, אז יש לך את האופציה. אלא שהמודעות עצמה עדין אינה בבחינת מימוש האופציה. אתה יכול בהחלט להמשיך לשתות מים מזוהמים כשאתה יודע זאת ולא לנקוף אצבע כדי לתקן את המצב. למה? כי זה נוח לא לעשות דבר ולהמשיך כאילו הכל בסדר.
4 כדי למצוא את דרכך שלך עליך ללכת לאיבוד ולהישאר אבוד. כל נקודת יחוס "אובייקטיבית" שאתה משתמש בה היא בבחינת דרכו של מישהו אחר. עליך להגדיר לעצמך את היעדים שלך בשביל עצמך. הבעיה היא ששטפו לנו את המוח שיש משמעות שעלינו למצוא, משמעות של מישהו אחר, מנקודת מבט אובייקטיבית כלשהי. זו שטיפת מוח לעבדות. העבד משרת תכלית "גבוהה" ממנו וכך מוצא את יעודו ודרכו. לאדם חופשי אין יעוד ודרך שניתנים לו על ידי סמכות כלשהי, רוחנית ככל שתהיה.

Mist2

New member
אתיחס גם לדבריך אלה

אך לא אמשיך בדיון.

1. כפי שאתה טוען כעת, כך גם אני טענתי, במשך שנים רבות.
לאחר שנים אלה היה לי המזל להבחין בכך שאני מרמה את עצמי.
כאשר ניסיתי לבסוף את מה שאני מדבר עליו כיום, נוכחתי בהבדל ובשינוי הרב.
כעת, אני לא מכליל שום דבר, יכול להיות שישנם אנשים שדברי לא מתאימים להם בצורה אוביקטיבית, ויכול להיות שדבריך יתאימו להם יותר ויקדמו אותם יותר. מנסיוני הדברים לא עובדים כך.
אבל שוב, כל אדם והצרכים והפסיכולוגיה שלו.

2.ההתנסות
אתה מזכיר כאן דבר חשוב, אך מייד סוטה למסקנה שלא קשורה.
הרי שלא רק שכל אדם יגיב לאותו גירוי (התנסות) בצורה שונה, אלא שאותו אדם יגיב בכל פעם בצורה שונה לאותה התנסות.
ומה זה אומר לנו?
זה אומר שהתגובה לגירוי/התנסות תלויה במצב התודעה של האדם באותו הרגע. ושהכל מאוד יחסי.
לאחר ניסיון רב, יכול האדם לראות בצורה ברורה למה בפעם אחת הוא הגיב בצורה אחת, ולמה בפעם השניה הגיב אחרת.
מה שאומר, שעלינו להתנסות במצבי תודעה גבוהים יותר.

3. צריך לזכור, שהאדם במצבו הנוכחי, לא יכול לעשות. לכן הצדק איתך, גם אם הוא יודע שיש בעיה עם המים, יש מצב שישתה את המים. אבל עם המודעות לכך שיש בעיה עם המים, יכול האדם לפתח בעצמו את היכולת לעשות, ולהימנע לשתות מים אלה.
אם אין לאדם את המודעות, יחשוב שהוא יכול לעשות כל דבר, אך יספר לעצמו סיפור, שאינו עושה כיוון שהמים בסדר.

4. אמרתי זאת ואומר זאת שוב, המציאה וההליכה או הסלילה של הדרך, היא העבודה האישית והפרטית שלך, וכאן ישנה התנסות.
אבל ללא כלים מתאימים, כמו מצפן ומפה, אתה אלול לחפש חיים שלמים ולא למצוא כלום.

יש לי תחושה

שהאידאה של האדם הער היא בבחינת מס שפתיים של תקווה כדי שיהיה אפשר לומר לעצמנו דברים פסימיים ודטרמיניסטיים.
אני טוען שאפשר לומר לעצמנו דברים פסימיים ודטרמיניסטיים גם בלי האמתלה המשעממת הזו של "יום אחד נהיה מוארים\ערים\מודעים".
די, הגיע הזמן להתבגר. שום דבר לא יתפתח ושום תודעה קוסמית לא תקפוץ לנו למוח אי פעם. במקום לפלרטט עם האמת צריך לזיין את האמאמא שלה. מספיק עם הפרווה.

אם אפשר לשאול...

מהו תחום העניין והמיומנות העיקריים שלך מהם אתה מפיק איזושהי תועלת רוחנית, רגשית, חומרית או אחרת, או כמה מהן או אפילו כולן גם יחד?

למעלה