השמנה ובגדים

kaij

New member
כנ"ל אצלי

אם אני נשקלת אני רק "מוודאה הריגה", מוכיחה שעליתי או ירדתי

Zorikit

New member
אני לא נשקלת כי זה עושה אותי משוגעת לגמרי

תמיד זה בדיוק בשביל לוודא. וכשאני מוודאת עליה או התקעות זה גומר עליי.

candy77091

New member
השמנה ובגדים אצלי

זה לא משפיע לי על ההתלהבות להתלבש אבל אני לא יכולה להגיד שזה לא משפיע עליי בכלל בהחלט מבאס אותי. מה הכוונה יש למשקל מקום אצלי?התכוונת אם זה מעסיק אותי ביום-יום שלי? אם זה היתה הכוונה אז כן זה מעסיק אותי. עד גיל 18 בערך זה לא העסיק אותי בכלל, אכלתי כמה שרציתי ובבית ספר הורים שלי היו רבים כי הייתי מחזירה סנדוויצים הביתה תמיד. אחרי גיל 18 החלטתי לקחת את עצמי בידיים וירדתי ומאז זה מאוד מעסיק אותי. כשיש לי תנודות כלפי מעלה במשקל אז יש בגדים מסויימים שאני לא אלבש - בדים שצמודים לגוף למשל אבל רוב הבגדים שלי "מותאמים" למצב שיש לי תנודות - למשל בג'ינס וחצאיות אני לוקחת מבד שיש בו אלסטיות מסויימת ככה שאם עליתי עוד כמה קילו אני עדיין יכולה ללבוש את רוב הבגדים..

דיברנו על זה אתמול...

אני עליתי 3 ק"ג בחצי שנה האחרונה. ועלי זה משפיע ישירות. אני בן אדם קטן יחסית וישר מרגישה את האי נוחות במכנסיים ובחולצות (שלא נדבר על חזיות...) זה מאוד משפיע על הרצון שלי להתלבש, אבל באופן כללי אני חובבות בגדי אוברסייז (זה גורם לי להרגיש ולהראות קטנה יותר, וזה בעיקר נוח לי מאוד) אבל הפעם זה מפריע לי מאוד. אז אני ממעטת בחצאיות מיני וגרביונים ולובשת טייצים שחורים מבריקים, לא מבריקים, קרועים ומה לא עם טוניקות אוברסייז שרכשתי ב"כותון". מכנסיים מאוד קשה לי לקנות, כי שלי עולים עליי אבל מאוד לא נוחים ואני רק מחכה לרגע שהמשקל יתנדף ממני ואוכל להרגיש טוב יותר ונינוחה יותר בבגדים שלי.

לחלוטין משפיע...

אני השנה העליתי משקל בגלל מצב בריאותי לא תקין, כבר כמעט שנתיים שהפסקתי להתאמן במכון כושר בגלל חוסר יכולת גופנית אחרי שנים ללא הפסקה ואין מה שיתקזז עם הזלילות בערב מול הטלויזיה, ובנוסף , תרופות שקיבלתי במהלך השנה (ועדיין מקבלת) ניפחו אותי, בעיקר באזור הבטן והמותניים. לשמחתי בחודשים האחרונים הכנסתי את עצמי קצת לשליטה והתחלתי להוציא יותר אנרגיה, מה שהתבטא בירידה במשקל ועכשיו די חזרתי לעצמי אם כי לא לגמרי. בחודשים של ההשמנה הרגשתי מאד רע עם עצמי, כי אמנם אני לא שמנה ומטבעי אני Petite בגוף, אבל הרגשתי את העליה במשקל טוב טוב, בבגדים שפתאום נעשו צמודים או הבליטו את הבטן שיצאה, בעליה במידה, פשוט הרגשתי לא נוח עם עצמי וזה מבאס לאללה להתלבש כשחצי ממה שיש לך בארון את שמה ב Hold. הפסקתי למשל ללבוש חולצות צמודות כי כבר לא יכולתי להדגיש מותניים צרים ובטן שטוחה. המזל הוא שאני יודעת להתלבש כדי לטשטש. אז לבשתי גזרות של חולצות/גופיות יותר משוחררות, כל מה שלא נצמד אל הבטן ואל המותניים, כל מה שיטשטש את השניצלים וכו'. התמקדתי בלהדגיש חלקים חזקים בגוף כמו הרגליים שלי שנשארו חטובות יחסית. עכשיו שאני יותר ויותר חוזרת אל עצמי (למרות שעוד דרוש חיטוב של האריזה...) אני הרבה יותר נהנית להתלבש וגם לקנות.

ואגב...

אף פעם לא הפסקתי לטפח את עצמי, או להשקיע בלבוש, גם בתקופה ששמנתי וגם בזמן שהייתי הכי חולה שבעולם. זה פשוט משפר לי את ההרגשה להסתכל במראה ולראות בבואה יפה שמוצאת חן בעיניי, גם אם אני מבואסת מעליה במשקל. אני תמיד אעשה הכל כדי לשפר לעצמי את ההרגשה והדימוי העצמי, עד שאחזור להרגיש נוח עם הגוף שלי.

נקודה כואבת...

אצלי מדובר על משהו כמו 15 קילו בשנתיים האחרונות. איך אתן מתמודדות עם עניין הבגדים כשאתן מעלות או מורידות במשקל יותר מידי? פשוט קונה עוד
- הארון שלי יכול להלביש נשים במידות 36-44 בכיף. אני מדללת מדי פעם אבל את הדברים הטובים שומרת כי הבנות מאוד אוהבות לעשות שופינג בארון שלי. זה משפיע לכן על ההתלהבות שבלהתלבש? בהתחלה כן. העלייה התרחשה אצלי בקפיצות ובכל פעם שעליתי מידה חשתי ירידה בהתלהבות להשקיע בלבוש. זה הגיוני כי זה מגיע יחד עם כעס על עצמי, חוסר שביעות רצון, ירידה בדימוי. לאחר זמן מסויים זה מתיצב, אני מתרגלת, לומדת מחדש את הגוף - לפעמים זה החזה שגדל מאוד (2 מידות בשנתיים) לפעמים זה הישבן שלא מוכל בג'ינס, והבטן... אוי הבטן... אז אני עושה אדג'סטמנטס הכרחיים בסגנון, בגזרות, ואז הרצון להשקיע חוזר. זה משפיע על הרצון להשקיע בעצמכן? כן לגמרי. בזמן של עליה במשקל לא נדיר למצוא אותי עם צבע דהוי בשיער, גבות לא מסודרות, איפור לא מושקע...
יש למשקל בכלל מקום כזה אצלכן? אהממ... כאילו... כן

newKiticat

New member
זה תלוי בתקופה

כלומר לפעמים זה פשוט אות אזהרה לעצמי להפסיק ולנסות לנווט בחזרה לכיוון. אבל 5 ק"ג, זה כלום מבחינתי. 10 ק"ג, זו כבר בעיה.

לי וולף

New member
טבעי שזה משפיע ברמה מסויימת

במיוחד למי שאוהבת להתלבש ומשקיעה במלתחה, ברור שיש השפעה על המצב רוח באופן כללי אם הבגדים שקיימים בארון מרגישים פחות יפים... ואז יש דילמה- עד כמה להשקיע (
) בפריטים חדשים וזה מעגל כזה שקל להכנס אליו וקצת מיותר בסופו של דבר
במיוחד אם נעים על סקלה יציבה יחסית. תהני ממה שיש כרגע, גם אם זה אומר כמה אופציות פחות. אני חושבת שאת מכירה את עצמך כבר מספיק שנים בכדי לבסס סטטיסטיקה, ומשקל החורף הרי ירד. ברגע שתניחי לזה תתחילי לרדת

SimplyMe1

New member
אני חושבת שרוב הכותבות בפורום

לפחות הקבועות והעוקבות מביניהן על ענייני אופנה, טרנדיות, מה נכון\לא נכון ללבוש- כול אלו משקיעות במה שהן לובשות בבוקר, ואין ספק שעליית כמה ק"ג יכולה להשפיע על מצב הרוח. אני אמנם לא מדוכאת תרתי-משמע כשאני משמינה, כי זה לא שאני מסתגרת בבית מול המקרר, אלא דווקא מחליטה שאם השמנתי- אני אוסיף עוד אימון אירובי בשבוע או ריצה נוספת, כי מבחינת תזונה אם מקפידים אז מסגרת נוקשה יותר זה מה שיביא לתוצאות. אני לא חושבת שקניית בגדים תעודד אותי בזמן שאני כמה ק"ג יותר.. ההפך -אני לא אוהבת לקנות כשאין לי מצב רוח טוב ושאני לא מרגישה במיטבי..מה שלי עוזר זה לאכול פחות גלוטן ולהעלות אימון אחד בשבוע. ומשקל החורף מבאס אבל יורד...גם אני העליתי בחודשים האחרונים איזה 2-3 ק"ג מבאסים, אבל הקיץ עוד 4 חודשים פה והגיע הזמן לשים ALERT על נושא המשקל( לא במקרה שלך לי, את עם גוף מושלםםם).

SimplyMe1

New member
אז כול אחת ויתרונותיה..עדיף ככה מלמנות חסרונו

חסרונות לגבי עצמנו:)

לי וולף

New member
יש מקום לשנייהם

אני בעד מודעוּת - חשוב לדעת מה החסרונות, אבל חובה עלינו להכיר גם בחוזקות

candy77091

New member
כל כך נכון

אני אומרת לבעלי כל הזמן כשהוא משמין בבטן . אנחנו לא קונים לך בגדים חדשים תרד במשקל זה יותר כלכלי

Eurogirl

New member
אני מבינה אותך לגבי אחת הנקודות שציינת

זה שבקיץ הרבה יותר קל לטשטש ובחורף קשה. לי אישית, בלי קשר לעליה במשקל, ממש קשה להתלבש בחורף בצורה שתחמיא וטטשטש את הירכיים והאגן. כל מכנס שהוא על פני כדור הארץ, גם המחמיא ביותר, לא יכול להסתיר את ה"התרחבות" הזאת החל מהמותן ומטה ואת זה שהרגליים לא כל כך דקות. חצאיות גם לא פותרות את הבעיה, כי בניגוד לקיץ, בחורף הן מגיעות עם חלקים עליונים גדולים (חולצות ארוכות עם קרדיגן, סוודרים) וככה המראה הכללי שמתקבל פשוט כבד ולא מוצא חן בעיני. אצלי, כדי שהמראה הכללי לא יהיה כבד, אני מנסה ללבוש חצאיות קצרות הרבה מעל הברך - מה שלא תמיד עובד, כי גם הן לא מחמיאות לירכיים עבות. בקיץ לעומת זאת, כל שמלה עם מתניים מודגשות שנהיית קלושית למטה הופכת גזרת שעון חול (מוגזמת) לנשית ויפה. הכי קל שיש.

sheffys1

New member
שני דברים...

בתוך בחורה רחבת אגן ועבת ירכיים: - שנים ניסיתי לנסות להסתיר. לאחרונה הבנתי שזו לא הדרך היחידה. יש יופי גם בגזרת שעון חול ואפשר להדגיש אותה ולהראות נפלא. - אני לא מסכימה עם מה שרשמת לגבי חצאיות בחורף. הציוות שלהן לחלקים עליונים גדולים הוא בחירה. אני חושבת שיש לא מעט דוגמאות בפורום (שמיקי, אביגיל, אני) שלובשות חצאיות עם חולצות חורף ונראות מצויין (If I may say so myself
)

אני מרגישה על הבגדים.. כרגע "סוחבת" עלי

6 ק"ג עודפים.. לאחרים אני אראה רזה אבל לי פשוט לא טוב עם המשקל החדש.. הג'ינסים כבר לא נסגרים כמו שאני אוהבת.. אני לובשת יותר שמלות וחצאיות.. אבל אני כבר בשלב של נמאס לי ורוצה לרזות.. מתכננת להיכנס למשטר קפדני, הלוואי וזה ילך! מבחינת מדדים אני בסדר אבל מבחינת הרגשה אני מרגישה לא אני..

MistreatedLo

New member
משפיע במידה, פחות בחורף

העלתי קצת במשקל וזה מתרכז אצלי בעיקר ביריכיים [שגם ככה לא לטעמי...]. בחורף זה פחות מפריע לי, זה בולט לדעתי יותר עם שמלות אבל אני גם גרביונים וזה קצת "אוסף" אותן, אבל אני מאמינה שאם היה עכשיו קיץ היה לי קשה ללכת עם שמלות או חצאיות ולהיות "חשופה" באזור הזה. אני חייבת לעשות עם זה משהו, יש התעמלות שהיא נקודתית או לפחות עוזרת יותר ליריכיים?

shogile

New member
מוציאה את הראש מערמת הדפים ועונה

אני מבינה מאוד את מה שאת מתארת. משקל השיא שלי היה 98 ק"ג אבל אצלי קרה הפוך. ירדתי המון במשקל בתקופה האחרונה ואני ממשיכה לרדת כל הזמן. כל חודשיים שלושה אני מוצאת את עצמי מול המראה מתלבטת שעות מה ללבוש כי הכל גדול עליי, וזה מפריע בעיקר במכנסיים. אממה, בגלל תקופת הבחינות (שעוד מעט נגמרת, הללויה!) צמחה לי בטן קטנה (בנוסף להיא שכבר היתה קיימת
) שממש מציקה לי. אז כן, זה מוריד לי את החשק להתלבש בבוקר, במיוחד לאור העובדה שאני סטודנטית תפרנית כרגע ואין מצב לחדש את המלתחה למידותיי החדשות, ובנוסף הבטנונה הקטנה שהפציעה לה מחרבת לי ת'מצב רוח.

למעלה