השמנה ובגדים

Zorikit

New member
השמנה ובגדים

מכיוון שאני השמנתי, אני מתעסקת פתאום בשאלה הזאת ותהיתי מה אתן חושבות ועושות... אז השמנתי. איזה 3 קילו, אבל הם יושבים לי על הגרון כי זה 3 קילו על אובר של 2 קילו = 5 קילו. ומזמן לא העלתי 5 קילו :/ ברור לי שאני אחזור לעצמי וארד אותם, אבל זה מבאס אותי כי הם תקועים לי בחלקים שגם ככה מלאים אצלי - הבטן והירכיים. זה מבאס לי את ההתלהבות מלהתלבש... בקיץ הרבה יותר קל לי לטשטש את זה כי רוב שמלות הקיץ שלי בגזרות שמטשטשות בדיוק את האזורים האלו. אבל כשקר כל כך ואני חייבת ללבוש ג'ינס או שמלת סריג? אין דרך לטשטש את זה. איך אתן מתמודדות עם עניין הבגדים כשאתן מעלות או מורידות במשקל יותר מידי? זה משפיע לכן על ההתלהבות שבלהתלבש? זה משפיע על הרצון להשקיע בעצמכן? יש למשקל בכלל מקום כזה אצלכן?

גוליגל

New member
בהחלט משפיע. אבל לי דוקא יותר קל בחורף

אמנם החורף משמין יותר אבל אצלי קל יותר לטשטש בחורף. אני משמינה בפלג הגוף העליון - בטן (וגב... שניצלים שניצלים) וזרועות, ומכיוון שגם ככה אני כבדה בחלק העליון (ציצים מידה F), אני מתלבשת בשכבות ובבגדים לא דקיקים-נצמדים, והסגנון הזה יכול לשאת עוד כמה קילואים של זרועות ובטנים. אבל זה בהחלט משפיע לי על ההתלהבות להתלבש, לקנות, ובאופן כללי על ההתלהבות מעצמי
. חבל שזה כך, אני לא רואה הרבה גברים שמתבאסים מעצמם לעומק בגלל כמה קילוגרמים לפה או לשם.

Zorikit

New member
אני חושבת

שדווקא השכבות האלו שאת מעמיסה על עצמך מגדילות אותך ולא מטשטשות. וכן, זה לגמרי קטע מפגר של נשים.

אביeג7

New member
גם אצלי הנושא מורכב

בעבר שקלתי מעל ל-100 קילו.. והורדתי בזמנו 50 קילו.. כבר כמה שנים שאני שוקלת סביב ה-65 עם נטיה של בערך 7 קילו לפה או לפה.. כשאני בתקופות ה"שמנות" שלי.. אני מתבאסת.. אני מרגישה לא טוב עם עצמי.. וזה נשמע אולי מוזר,אבל יש מכנסים וגינסים במידות שונות.. כרגע אני עם 38.. אבל יש תקופות לצערי אני לובשת את הזוגות במידה 42... וכן.. זה משפיע.. כי יש לי הרבה יותר אפשרויות בארון שלי כשאני במשקל הנמוך יותר.. וכשאני משמינה.. יש פחות אפשרויות ופחות חשק להשקיע.. אוף.. אני מקנאה באנשים שזה לא אישיו אצלם בכלל.

Zorikit

New member
אני לא זזה כמעט במידות, זה מה שמצחיק.

אני מעלה בצורה מאוד פרופורציונאלית. כשאני "רזה" המותן שלי 78 והאגן 115, כשאני משמינה המותן 85 והאגן 120. החזה כמעט ולא משתנה. אז אני לובשת את אותם בגדים, הם פשוט נראים פחות טוב לדעתי. ואני ממש מזדהה. אני לא יודעת כמה שקלתי במשקל השיא שלי. אני מניחה שקרוב ל 100 קילו, כי מהתמונות ומתגובות של אנשים? הייתי ממש גדולה. ירדתי הכי נמוך ל 75 קילו אבל לא הצלחתי לשמור על זה בלי אימונים מטורפים ותזונה היסטרית אז עליתי ל 80 שאני לרוב שומרת עליו. עכשיו העלתי קצת. אני לא נשקלת הרבה זמן, אני פשוט יודעת כבר בלי לראות משקל. בתמונה - אני "בשיאי" וזה עוד כשאני לובשת שחור ומסתירה עם הידיים. זה עצוב אבל ככה הייתי עומדת כל הזמן, כדי להסתיר. אני הייתי פשוט רוצה לאבד את המודעות האיומה הזאת לקלוריות. אני מאמינה שמרוב התעסקות בזה ולחץ לרדת אנחנו רק משמינים יותר.

אביeג7

New member
אני גם לא צריכה להשקל כדי

לדעת שהשמנתי.. אני מרגישה בבגדים. כן..המודעות וההתעסקות הזו נוראית ביותר. הייתי משלמת הרבה כדי להעלים את זה.. למזלך את לא משתנה במידות.. זה מאוד לא טריוויאלי.. אם אני מעלה 3 קילו. הג'ינסים הקטנים יותר, פשוט לא נסגרים..

Zorikit

New member
יש לי ג'ינס אחד שלא נסגר,

והוא לא אמור. קניתי אותו במידה 40 נסגר בקושי ואמרתי "הוא יתרחב" הוא באמת התרחב. אבל לא עד כדי כך שאעלה 5 קילו והוא יסגר.

kaij

New member
האמת היא שאני לא מאמינה בקלוריות

כמדד אמיתי למה בריא ומה לא בריא בתקופות שספרתי קלוריות לא הצלחתי לרדת במשקל מעבר לתזונה בריאה יותר כן עוזר לי מאוד (מודה שלפעמים זה אומר לוותר לגמרי על סוכר, חיטה ועוד כל מיני דברים אבל לאו דווקא על מאכלים עתירי קלוריות)

Zorikit

New member
גם אני לא! הבעיה היא שאני מודעת

ברמות שאני יודעת כמה קלוריות שווה כל דבר ואני עושה חישובים בראש בלי להתכוון.

אביeג7

New member
אני דווקא לא דיברתי ספציפית

על קלוריות.. אלא באופן כללי על ההתעסקות סביב האוכל.. כן אכלתי,לא אכלתי.. על כל הרגשות אשם כשאוכלים יותר.. לצערי זה חלק נכבד מהחיים שלי.. ואני מניחה שאני לא היחידה..

newKiticat

New member
הדבר שהכי עבד בשבילי

היה כשהקדשתי תשומת לב יותר למקור הקלוריות מאשר למספרם באופן כללי...

Cafe Latte

New member
קראתי עכשיו חלקים

מאיזה ספר של מאמן כושר מפורסם, והוא גם אומר (את מה שאת אומרת, רק במילים אחרות), שברגע שאת יציבה רגשית (בלי לחץ או הסטריה מהמשקל) - רק אז את תהי באמת פנויה בשביל לרדת את מה שהעלת/תגיעי למשקל היעד...

Zorikit

New member
זה לגמרי נכון

אני מאמינה גדול בשיטה של איילת קלטר שכתבה את "כולנו אנשים אמיתיים" ברגע שנפסיק לרדוף אחרי משקל ומספרים ונלמד להקשיב לגוף ולאכול את מה שצריך, המשקל יתאזן בצורה טבעית על מה שטוב לנו. שזה לא תמיד נמוך מאוד, אבל זה טוב לנו.

Pink Sakura

New member
אני אנסה לענות

בתור אחת שכבר שנים אין-ספור מתעסקת בכל הנושא של להיות שמנה - להיות בדיאטה ונעה לרוב על הציר של להיות שמנה-מלאה אני ממש יכולה להבין אותך. אני לא מתרגשת מהעניין הזה יותר מדי, כנראה בגלל שכבר התרגלתי, אצלי זה סיפור אחר, אני יכולה להתלבש כמו שאני רגילה כי מלכתחילה הסגנון שלי הוא שמלות-חצאיות ובטח לא מכנסיים אז גם בחורף אני תמיד מטושטשת כלפי חוץ כך שלעולם תמיד אקרין שלמות ונינוחות, מה שקורה מאחורי הקלעים הוא סיפור אחר לגמרי... לא יודעת אם זה משפיע על ההתלהבות מלהתלבש כי אני ממש לא בעד לעטות שק על הגוף בתור עונש. להיפך, כשאת עושה את זה את רק נראית נורא יותר. זה משפיע על הרצון להשקיע בעצמי אבל מהכיוון ההפוך, אני לא כועסת על עצמי שאני עולה או תקועה כי זו סתם הלקאה עצמית שלא תורמת בכלום אבל אני כן משתדלת להציב לעצמי מטרות הגיוניות ולחתור לעברם וההשקעה שלי בעצמי תהיה לא לוותר לעצמי, גם אם קפוא בחוץ (כמו שאת יודעת) או אין לי כוח לחשב כמה אכלתי. ואם נתקעתי בלי מוטיבציה אז אני משקיעה בדברים שהם לא הגוף השמן שלי כמו בציפורניים או בתספורת חדשה, קוראת ספר טוב או מבלה ביום כיף עם חברה. הכוונה שלי מאחורי המגילה הזו היא שבשום פנים ואופן אני לא מתבאסת, לא מלקה את עצמי על חטאים טעימים ושמי שנמצא במצב שלי מבחינת ניעות משקלית אמורה כבר לדעת איך להתמודד מבחינת ביגוד. לך,כמו שראיתי, אין שום בעיה להיות פצצה חושנית ואופנתית גם עם האובר שלך

Zorikit

New member
שתהיי לי בריאה :)

אני לא מלקה את עצמי וזה לא גורם לי להזניח, זה פשוט מבאס אותי ואני מרגישה שאני פשוט נראית הרבה פחות טוב בבגדים שאני מאוד אוהבת. אני גם מקרינה החוצה משהו אחר לגמרי, אבל זה מאוד מציק לי. אני גם לובשת שמלות וחצאיות אבל בחורף כשאני בגודל הנורמלי שלי אני אוהבת ללבוש יותר צמוד וצבעים בהירים, כרגע המצב פחות מאפשר לי את זה. זה מבאס :/

kaij

New member
אני חושבת שיש מעטות שאצלן

משקל לא משחק תפקיד - בראש לפחות, ומי שלא - אשריה כי המציאות שבה אנחנו חיות דוחפת לנו את העניין הזה כל הזמן אני כל הזמן עולה ויורדת, לא המון, אבל במסגרת 2-3 קילו הייתי גם 10 קילו יותר וגם 10 קילו פחות מעכשיו בהחלט מושפעת מהמשקל שלי כשאני מחליטה מה ללבוש - אם אני מרגישה לא מרוצה מהגוף שלי אני פחות אשקיע בלהתלבש - אני יודעת שזה לא הגיוני, אבל לי יותר נוח להתחבא במצבים כאלה אבל, הפורום הזה מוכיח לי לא פעם כמה התפיסה של איך שאחרים רואים אותנו שונה: שאפולי שחשבה שאני יכולה לקחת ממנה חולצות כשבראש שלי היא רזונת ואני... נו מגרדת את המלאה מלמטה (חייבת לציין כאן שאני בסה"כ חיה בשלום עם הגוף שלי טפו טפו)

Zorikit

New member
מה שעצוב, זה שבלי להישקל זה משפיע עלי

אני לא נשקלת כבר הרבה זמן. אני כל כך הרבה זמן בתוך זה שאני יודעת בלי להישקל שעליתי.

למעלה