השמאל עוזר לטרור

noamgk

New member
זה משנה? הם ערבים...

תאר לך שכל 22 המדינות האלה היו מדינות יהודיות - כל יהודי היה מוצא בכל אחת מהן את מקומו! למה שהערבים האלה - ולא משנה מתי הומצאו - לא ימצאו את מקומם באחת מהן?

E טי

New member
ירדן הוקמה בשביל הפלסטינים

ירדן הוקמה ב-1921 ע"י בריטניה בשביל להוות מדינה לערבים שהיו ברשותם. התוכנית היתה להקים מדינה ערבית מעבר הירדן המזרחי ומדינה יהודית מעבר הירדן המערבי.

lithium1914

New member
כן, אז?

הרעיון של הקמת מדינה יהודית בעבר הירדן המערבי לא סתר את התוכנית של הקמת עוד מדינה ערבית באותו אזור. 'סתכל בהצהרת בלפור, כתוב שם in, לא in all of. בכלל, שכחת את תוכניות החלוקה? (שהיו בלתי-שוויוניות לחלוטין לטובת התושבים היהודיים של האזור, סתם אנקדוטה)

eviv

New member
אנלוגיה מגוחכת

באו אנשים גזלו אדמות מתושבי המקום ועכשיו אתה בא ואומר שמגרשים אותם והפסקת הגזל זה פגיעה בזכויות אדם? האם דין הגוזלים הוא כדין הנגזלים? האם דין המתנחלים שגזלו את אדמות הפלסטינים הוא כדין הפלסטינים שאדמתם נגזלה?

noamgk

New member
איך גזלנו אדמות,

אם: א. האדמות האלה היו שלנו בעבר. ב. האדמות האלה היו דיונות ואף ערבי לא מצא סיבה לגור שם. ג. אין דבר כזה "פלסטינים"?

eviv

New member
א. בעלות תנ"כית לא תקפה

ליהודים היו בתים בכל העולם אך אין תקווה שמדינת ישראל תיהיה בכל העולם ובכל מקום שיהודי זה או אחר במשך אלפי שנה התגוררו. כל שנה אנשים עולים לקברים של יהודים למשל באיזור רוסיה אבל אף פעם לא שמעתי שרוצים שמדינת ישראל תשלוט עלהשטח הזה. כאמור יש הבדל בין אדמה היסטורית לבין בעלות נדלנית, אתה יכול להאמין שהאדמה הזאת היא של העם היהודי וככה כל ארץ ישראל השלמה כולל עיראק, אך אתה לא חייב לשלוט על האדמה הזאת.... אין פה דיון רק על הבית והגינה, מדובר פה בשטח ששימש לאנשים מסויימים אני מניח שהדרך לים או לחוף הים וחוף הים לא שימשו למגורים קבועים. ואני מסכים איתך שהבעיה לא נגמרת רק בשאלת הרכוש אלא בשאלה שמה נגרם מכך שיש 8,000 ישראלים שחיים בתוך יותר ממיליון פלסטינים.

ahp

New member
את המתנחלים- לא לגרש.

את הערבים- זה מוצדק לשכנע אותם לעבור דירה, אבל כנראה שזה לא ממש יעבוד (אולי אפשר רק לנסות לתת 'סל הגירה', כמו שהיה כאן פעם עד שביטלו אותו כי הוא גזעני).

eviv

New member
צריך להתחבר למציאות

אותו טרנספר מרצון שאתה מצדד בו הוא אולי הגיוני בארה"ב שם לאדמה אין כל כך משמעות וכסף יכול לקנות אותה. באיזור הזה זה מאוד שונה לאדמה יש יותר משמעות מאשר סכום השווי שלה. מדובר כאן באיזור שהאדמה לשני הצדדים יש קשר חזק אליה והם בטח לא יוותרו עליה אם תציע להם סל הגירה. יכול להיות שיש חלקים מהישראלים ומהפלסטינים שיקחו ויהגרו אך הכמות הזאת לא תיהיה משמעותית. אגב לשם הדוגמה מהצד הישראלי, ישראל היא בין המקומות בהן האדמה היא מולאמת כמעט כולה (יותר מ-90%). קצת מראה את רמת החשיבות של האדמה שבישראל היא אפילו לא רכוש אלא רק משהו שהמדינה מלווה אותהל שימוש האזרחים שלה.

ahp

New member
אתה חולק עלי?

אתה אומר שזה בלתי אפשרי. אני אמרתי שזה אולי אפשרי. אני לא בטוח שמיתוס הערבי המחובר לאדמתו נכון כל כך. אולי.

eviv

New member
הרג מקרי?

כאשר מורידים פצצה של טון (שווה לכ-100 מטענים) על שכונת מגורים מהצפופות בעולם הרג חפים מפשע הוא אינו מיקרי ואינו משוער הוא בטוח. טענותיך אינם מגובות במציאות. צה"ל כבר רצח עוד ועוד אנשים שנכללים תחת הקטגוריות שהבאת ואפשר לראות שהדבר לא עזר. ראשי ארגונים התחלפו וכן הלאה. גם כאשר מפוצצים מעבדות של מטענים לפיגועים הדבר לא עוזר וממשיך הטרור הנפשע. הדבר היחידי שמשפיע על רמת הטרור זו המידה בו יש אנשים הרוצים לבצע פיגועים. ועל הרצון הזה צריך לדבר. לא נראה לי שהפיתרון שאתה מציג יפחית את הרצון לפיגועים אלא ההפך יגביר אותו. אי הסכמה עם מדינת ישראל וממשלת ישראל ומחאה בעניין היא אינה אנטישמיות. צר לי שאנשי העולם פחות מודעים לדברים אחרים אבל אני שמח שבעולם כולו מודעים להפרות זכויות אדם בשטחים ואני מקווה שיקחו חלק במחאה בעד זכויות האדם.

KatyRose

New member
רצון?

אני תמיד שואלת את אותה השאלה ואתה אף פעם לא עונה. תגיד, מה אתה חושב? אם נצא מהשטחים לפלשתינים פתאום יתחלף הרצון ואז נחיה איתם באושר ועושר ושולם שולם לעולם ? ה"רצון" הזה שלהם לפגוע בנו כבר מושרש עמוק בתוכם, הם לומדים אותו בבית הספר, את ה"רצון" הזה. עשרות אלפים ילדים נשלחים לקייטנות חמאס וגדלים על ה"רצון" הזה

lithium1914

New member
שוב...

תבדקי את ספרי הגיאוגרפיה הישראליים לבי"ס יסודי, חפשי את השטחים הכבושים או ערים פלשתיניות כלשהן, ותביאי את הממצאים לפה. קייטנות חמאס? הצחקת אותי. האם ילדי יש"ע לא משננים בבית"ר, בני עקיבא ונוער הגבעות, לכל הפחות, "לא למדינה פלשתינית" ו"טרנספר לערבים"? זאת כמובן בלי הסיסמאות היצירתיות יותר של נוער הגבעות וכך. שוב, תשאלי אסיר מה הוא חושב על השב"ס, ולא תגלי תמונות משפחתיות עם הסוהרים.

KatyRose

New member
אתה משווה

ססמאות והפגנות לרצח ופיגועים? הגיון נחמד. תן לי קצת להבהיר לך וללמד אותך משהו שאתה אולי לא יודע להפגין- מותר (דמוקרטיה קוראים לזה) כמובן בגבול טעם הטוב בלי להסית. אפילו לשנוא עם עצמך מישהו בלב מותר, אין על זה שליטה. לרצוח במכוון ולהתענג על כל דם של ילד יהודי? לא בסדר. אולי מבחינתך כן, אבל מבחינתי ממש ממש לא. לשאול אסיר? אני לא אשאל שום אסיר, ולא אצפה לשום תמונה משפחתית. אתה יודע למה לא? כי הוא אסיר מסיבה מסויימת, ולא סתם כך. פשעת? רצחת? אנסת? גנבת? תשלם על זה.

lithium1914

New member
הממם...

בישראל יש חוקים נגד הסתה והמרדה, אבל כן, לדעתי אמורה להיות לכל אדם הזכות לקרוא לאחר "נאצי" ו"בוגד", וגם לרקוד במועד המתאים לו (סוכריות טופי אסור, כי זה משמין). כמה תמים לחשוב שכל האסירים הם אנסים, רוצחים או אפילו גנבים. או שבכלל נמצאים שם על עבירה מוכחת כלשהי. או שעמדו בכלל למשפט.

למעלה