השמאל הדתי.

מה יש לך היום?

קודם אתה הופך בשמי את "פונדמנטליסט" ל"קיצוני" ועכשיו את "פטריוט קיצוני" ל"פטריוט" שמאלני יכול גם יכול להיות פטריוט ודוגמאות יש בלי סוף, אבל דוגמאות של פטריוטיות מוקצנת יש רק בימין. בשמאל יש עיוותים מסוגים אחרים.

אטיוד5

Active member
עייפתי

1 - המילה קיצוני הובאה שירשור על ידך, לא על ידי. 2 - המשוואה שורשיות=פאטריוטיזם תמוהה. 3 - לדבריך ימני פאטריוט יכול להיות פאטריוט קיצוני אך שמאלני אמנם יכול להיות פאטריוט, אך לא פאטריוט קיצוני. לא ברור מדוע. בכלל מוטב לדעתי שלא לקשור בין שמאל-ימין לבין פאטריוטיזם. למשל, יוסי שריד וגם יוסי ביילין - שניהם לדעתי פאטריוטים לעילא ולעילא. מצד שני, אני לא תמה שאודי אדיב הגיע מגן-שמואל, ושדרור פיילר הגיע מיד חנה. עזוב, עזוב, לפני שניכנס לעיניינים יפים של הנפש.

אטיוד, מה יהיה?

הרי בעצמי ציינתי ששמאלנים יכולים להיות פטריוטים גדולים ויש לכך דוגמאות רבות במילה "שורשיות" לא השתמשתי בשום שלב אני לא מכיר מקרים של פטריוטיות קיצונית בקרב השמאל, אם מישהו מכיר אשמח לשמוע. אני מעריך שהדבר נובע מכך שהקצנה של ערך הפטריוטיות יכולה להיווצר רק במקרים בהם זה ערך עליון או ערך מרכזי, ומתוך הגדרה זו אפשרות שקיימת רק בהגות הימין. השמאל מהגדרתו שהוא מכפיף את המדינה לערכים חוצי לאומים וחוצי גבולות מדיניים, ככל שהשמאל מתקרב לשוליו היותר קיצוניים כך יורד ערך המדינה והלאום ועולה ערך הכלל החוצה גבולות.

אטיוד5

Active member
לא, לא ...

לא אמרת *שורשיות* בכלל. אמרת *שרשים*. הבדל תהומי ממש. פחחחח

אלי ו.

New member
אני מכיר

בקרב שולי השמאל הישראלי הקיצוני אני ערך המדינה מעל לכל. הענין הוא שהרגשות האלה מיושמים דוקא על מדינה אחרת.

אלי ו.

New member
דיסלקסיה ארורה

צ"ל אני מכיר בקרב שולי השמאל הישראלי הקיצוני כאלה שאצלם ערך המדינה מעל לכל. הענין הוא שהרגשות האלה מיושמים דוקא על מדינה אחרת.

freedom rider

New member
מבקש הבהרות

כיצד נקראים אנשים שמדינה אחרת וערכיה הם מעל לכל עבורם, אפילו מעל למדינתם שלהם? האם תאמר כי אנשים אלה הפרו את חובת נאמנותם למדינה?

אטיוד5

Active member
הפרו ומפרים

למשל - משתמטים משרות במדינתם, אבל תמצא אותם בכל הפגנה למען מדינה אחרת.

freedom rider

New member
על פי המילון וההגדרות המשפטיות

אנשים המפרים את חובת נאמנותם למדינה נקראים בוגדים. האם לכך כוונתך?

אטיוד5

Active member
בוגדים הולכים צעד אחד נוסף

הם גם מסבים נזק ישיר. ועוד תנאי - ביודעין ובכוונה להרע. הנזק של המפרים בעלמא אולי לא כל כך ישיר ואולי גם לא בכוונה להרע. להיפך, יכול להיות שהמפר חושב שהוא מיטיב עם מדינתו כשהוא תומך באויביה.

אטיוד5

Active member
תשאל אותו

אינני יכול לדעת מה הוא חשב. אולי גם הוא לא יכול.
לכל היותר אני יכול לדעת מה הוא אמר שהוא חשב. מעבר לזה, בית המשפט החליט שהוא בצע עברות חמורות ודן אותו למאסר. אינני זוכר אם דנו אותו על סעיף בגידה.

אלי ו.

New member
על איזו חובה אתה מדבר?

לא ידוע לי על חובה חוקית לנאמנות למדינה, ומבחינה מוסרית, לכל אדם סולם ערכים שונה. הוספי ההערה להודעה של טללי, שאמר ששמאל קיצוני בהכרח אינו לאומני (או משהו דומה) איני בעד העלאה לגרדום בכיכר העיר.

freedom rider

New member
tאתה בא בטענות אל השליח

הביטוי "פונדמנליסט שמאלי" מקורו בתגובה 16, המבריקה לא פחות מתגובה 12.

מהמאמר ומתגובה 12 אני למד: ../images/Emo141.gif

א. דרור ניסן הוא כנראה איש דתי (אחרת, מה ל"שמאל הדתי" ולמאמר?). ב. דרור ניסן מכיר כמה מנכסי התרבות של אירופה. ג. דרור ניסן חושב שמלחמת לבנון הייתה משגה, ומגנה את שרון על ייזומה. ד. משלושת הטענות שלעיל נובע, שדתיותו של מר ניסן מפוקפקת, והוא נעדר כלים לחשיבה רציונלית על מצב העם היהודי בזמננו. איך זה קשור ל"תזוזת מרכז הצירים של הסקאלה האידיאולוגית בארץ", זה לא הבנתי. אבל גם אני מכיר כמה מנכסי התרבות של אירופה, כך שאי אפשר לצפות לאינטליגנציה גבוהה אצלי.

קראת את סוף תגובה 12?

האם לפי אותו הגיון גם על פוליטיקאים להמנע מפוליטיקה לה אין להם כישורים אינטלקטואליים מתאימים?

למעלה