השמאל הדתי.

אלעד2

New member
השמאל הדתי.

מאמר של פנדמנטליסט שמאלי ב ynet, המתקשר היטב לנושא שהועלה בדבר תזוזת מרכז הצירים של הסקאלה האידיאולוגית בארץ. אל תחמיצו את תגובה 12 המבריקה.

zimes

New member
אני מבקשת לא להעתיק הנה כתבות

שלמות. זו עברה על חוק זכויות יוצרים, ותפוז מנחים אותנו (המנהלים) להקפיד.

אטיוד5

Active member
לא החמצתי את 12.

ואכן אינני מסכים שכל מלחמה באשר היא מלחמה היא מיותרת. תחילתה של מלחמת לבנון נראתה לרוב הציבור סבירה, קבילה. לא רק עיניין הפתחלנד. גם החזון לפיו אפשר לערוך בלבנון סדר פוליטי חדש נראה סביר. הבעיה של המלחמה בלבנון היתה המשכה המסטיקי. לזה לא היתה שום הצדקה, וטוב שבא ברק לגאול אותנו משם. האמירה שחטיפת שלשה חיילים בהר דב היא תוצאה ישירה של מלחמת לבנון היא ... היי, אמרנו שלא נגיד כאלו מילים בפורום.

עברי, דבר עברית

פונמנטליסט הוא אדם שואף לשוב אל הפונדמנטים, אל המסד, אל השורשים כלומר פטריוט קיצוני, כלומר ימני הביטוי "פונדמנטליסט שמאלני" שווה ערך ל"קומוניסט ימני", "נוזל מוצק" או כל משחק הפכים אחר. כל כך מפריע לך עניין הפונדמנטליזם בימין שאתה מנסה לחלק אותו עם השמאל? בבחינת "תראו, זנ לא רק אנחנו".

לא זו היתה כוונתי

יש ויש קיצוניים שמאלניים אין ואין פונדמנטליסטים שמאלניים

ללחן בן-ימיני עתיק - שלוש ארבע...

קום התנערה, עם חלכה, עם עבדים ומזה רעב, אש התקווה בלב לחכה, לקראת אויב הכון לקרב! .

קמתי התנערתי

עם עליך - בשום פנים ואופן לא. מה משמעות? מזי רעב - יכול להיות. אש נקמות - בהחלט, אבל אני מעדיף באופן אישי את התקווה על הנקמה. סטיה פרטית, בוא נקרא לזה.

lexigali

New member
גם אני מכירה את זה עם "נקמות"

קום התנערה, עם חלכה עם עבדים ומזה רעב אש הנקמות הלב לחכה לקראת אויב היכון לקרב! (יש המשך, כמובן: עולם ישן... וכו')

ודאי, ודאי

כך כתב שלונסקי. אבל אם "עולם ישן עדי יסוד נחריבה", אני בוחר בלהחליף "נקמות" ב"תקווה".

lexigali

New member
אז אולי "תקוות"? כדי לשמור על צליל

(ורעיון בלשני) דומה יותר?

lexigali

New member
לא מסתדר לי:

לא מלחכת יש קונוטציה שלילית כלשהו, הלא כן?

רטוש

New member
השאלה היא האם את "משיחיות השלום"

לא ניתן להגדיר כסוג של פונדמנטליזם- נשארת תלויה ועומדת. ההתוויה של 'קיצוני' פחות רלוונטית כאן, בין עם מדובר בין אביר המוסר גדעון לוי או אדום צוואר מן השורה המתפלל שבע פעמים ביום למקדש הניאו-ליברלי צרכני.

זהו, שלא ניתן

כפי שציינתי פונמנטליסט הוא אדם שואף לשוב אל הפונדמנטים, אל המסד, אל השורשים. כלומר פטריוט קיצוני, כלומר ימני לא מדובר בשיפוט ערכי אלא בהגדרות מילוליות

למעלה