השיר Time

נועם81

New member
השיר Time

שאלה - זה רק אני או השיר Time של טום ווייטס שטורי מבצעת ב-Strange little girls נשמע לחלוטין כמו שיר שטורי כתבה ? גם המילים וגם המוסיקה, פשוט טורי... אתם מכירים עוד שירים שלא של טורי שכל כך מתאימים לה ? נועם. נ.ב. זו הפעם הראשונה שאני רואה את הפורום, וזה ממש משמח וכיף לראות שאתם קיימים...

noosh

New member
קודם כל - ברוך הבא!

אני שמחה שהצטרפת. השיר Time תפור עליה בול, לדעתי, מבחינת הלחן והמילים (טוב, בערך, כי בכל זאת זה של טום ווייטס ואני יכולה להבין למה). אני אוהבת את הביצוע הזה, זה אחד השירים שלה שאני הכי אוהבת. הפסנתר הכבד שלה והקול הנמוך יוצרים את האווירה הקודרת הזאת שמתאימה לאופי של השיר הזה (וגם לווייטס). מצד שני, אינ גם אוהבת לשמוע את טורי מבצעת שירים שונים לחלוטין ומעניקה להם את האינטרפטציה האישית שלה, ובטיים זה בלט פחות לעומת, נגיד, Enjoy The Silence, שהביצוע שלו מעולה, לדעתי, במיוחד כי היא משנה אותו. אינ חושבת ש-A Case Of You, של ג'וני מיטשל במקור, מבוצע ע"י טורי בצורה נפלאה. הוא מתאים לה, ואני אוהבת את הביצוע שלה אפילו יותר מהמקור (אפילו שקשה לי להגיד כזה דבר על ג'וני מיטשל).

נועם81

New member
נכון...

אין ספק שהיא היא היחידה שיכולה לקחת שיר כמו Smells like teen spirit ולהפוך אותו משיר של נירוונה לשיר של טורי... גם הביצוע של over the rainbow מדהים... התכוונתי גם האם יש שירים של אמנים אחרים (לא חייב שהיא מבצעת קאברים שלהם), שנשמעים כמו שירים של טורי (לא שאני חושב שהיא לא האחת והיחידה...)...

behappy

New member
כל הדיסק של סטריינג',

הוא פרשנויות אישיות של טורי וזה מאוד בולט. הגירסה [המצמררת ביותר] לבוני&קלייד שונה לחתולין מהמקור. גם הלו ריד שם הוא לגמרי היא, בדרך שבה היא שרה. זה מה שיפה בדיסק הזה ומה שיפה בהומאז'ים וקאברים טובים באופן כללי. לקחת שיר ולבצע אותו אחד לאחד כמו המקור, מאבד את כל המשמעויות שאפשר להפיק מקאבר. ב-ביסיידים שלה יש קאבר להנדריקס, נדמה לי שזה בביסייד של UTP, שמבוצע גם הוא באופן.. אחר לגמרי. אני מאוד אוהבת את הביצוע שלה ללאבסונג של הקיור, אגב.

strange fruit הוא ביסייד של UTP..

אגב קאברים ולאבסונגגגג אוח. כל כך. אולי אשנה צלצול ב
?.. [כרגע יש לי את
ים.. חיחי]

noosh

New member
עוד לא שמעתי מישהו שנשמע כמו טורי

חוץ מרג'ינה, כשהיא מנסה (אני אפסיק עכשיו
) אבל סונגרייטר סינרס לא קשה למצוא - נסה את פיונה אפל, את רג'ינה ספקטור, את ג'וני מיטשל, את שרה מקלכלן... יש עוד הרבה, כמובן (קייט בוש, פיג'יי הארווי, ביורק וכד'... פשוט מחלקן אינ מפחדת וחלקן לא ממש גיטרה-פסנתר שירה
). לכל אחת יש את הסגנון שלה, וזה מה שמיוחד בהן.

רג'ינה נשמעת כמו

רג'ינה
וזה אומר את הכל. כאילו, סתם. לא סתם! אבל, אני חושבת, שאם יש מישהי שמשוגעת אפילו טיפה כמו טורי [למרות שבעצם מאוד באופן מאוד אחר מטורי, אולי פשוט ברמה שמתקרבת לרמה..] זו רג'ינה-רג'ינה
אוי באמאשלכם. ראיתי היום איזה לייב שלה שהיא דופקת עם מקל של תופים כמו משוגעת ביד ימין ומנגנת ביד שמאל וצורחת את poor little rich boy [נועה!! עכשיו הבנתי מה גל כבר שלחה לך!! דיליי
] -מה עוד צריך???
!!!!!

noosh

New member
נראה לי שככה היא גם ניגנה את זה

בדיסק, וככה היא מבצעת את זה בכל הופעה.. רג'ינה ב-11:11 נשמעת כמו הפסנתר וטקסטים של טורי, הקול של פיונה והעיבודים של דיאנה קרול (בטוח כתבתי את זה כאן איפשהו כבר
). ברור שלא בדיוק, פשוט זה ההשפעות שהרגשתי מההאזנה. היא לא נשמעת בדיוק כמו טורי, אבל יש קטעים שבהחלט מצאתי דימיון. וסורי, ההאזנה אתמול לסובייט קיטש הרגיזה אותי
היא מעצבנת אותי שם (חוץ מפור ליטל ריצ' בוי ו-אס)

behappy

New member
../images/Emo2.gif אנטישמית!!

זה הכל כי היא יהודיה!! אבל, נו במת, היא מוכשרת וחרוצה. וגם הבייגלה שאני אוכלת עכשיו מוכשר מאוד.

behappy

New member
ושותפה שלי הגדירה את רג'ינה בצורה

נהדרת: "היי, זו נורה ג'ונס, אבל טובה יותר, ואחרי סקס עם ביורק" |

noosh

New member
דווקא לא הזכירה לי את נורה ג'ונס

אולי כי נורה ג'ונס די משעממת אותי
היא הזכירה לי יותר את דיאנה קרול, בעיבודים הג'אזיים של 11:11. אמנם אין לה בדיוק את אותו הסגנון, אבל משהו בנגיעות של הקונטרה בס [?] עשה לי משהו. היא משוגעת, אין ספק, (צריך להקשיב ל-Songs כדי להבין את הפסיכיות המטורפת בשיאה), אבל איכשהו בסובייט קיטש זה נהיה קצת מאולץ (חוץ מפור ליטל ריצ' בוי, שכידוע, הוא גאוני, ו-Us, שהוא לא מאולץ), ועל בגין טו הופ עדיף שאני לא אדבר...

דווקא בסובייט לא ממש

הרגשתי את המאולץ הזה שדברת אליו.. אולי קצת.. יש בו המון שירים שאני ככ אוהבת. מעט מאוד שלא. אבל אין. 11:11 פשוט לוקח את כולם בכזאת הליכה אחורה.. והאמת שהיא ממש לא מזכירה לי את טורי. מאוד "של עצמה" כזו, לא דומה לאחרים.. כמו שטורי לא. אולי בשגעון, נו, כאמור. אבל השגעון שלהן מאוד שונה. חחח רג'ינה הזו האמת יותר מזכירה לי את עצמי איכשהו ...
ולגבי ריצ'בוי, אז מה אם ככה היא תמיד עושה זה ככ מגניבבבב
קצת הזכיר לי [למרות שמאוד שונה] איך טורי דופקת על הפסנתר בטייק טו דה סקיי
.. חיחי. בכל אופן, היא פשוט משוגעת, אני ככ אוהבת את זה. ודווקא בשיר עצמו כשרק שמעתי אותו הייתי בטוחה שזה איזה תוף ברקע.... אוי, האישה הזאת כישרונית בכזה טירוף
ו*****חחחחחחח -נורה ג'ונס אחרי סקס עם ביורק. הולך

אני אגיד לך מה,

לפעמים זה מרגיש כאילו היא לוקחת את השגעון הזה way too far ובמקום לגרום לי לחשוב "וואי היא גאון" זה עושה לי קצת "מה כואב לה?". אני חושבת שטורי, ניגוד אליה, יודעת גם לאזן בין הדברים, ולהשתגע כמה שצריך כדי שזה לא יהפוך לאיזה משהו סוריאלסטי מדי, ובכל זאת יצליח לדבר לאנשים. |סחפור|

אצל טורי

זה באמת איכשהו מסתדר.. קצת יותר, אולי.. אבל הן נורא שונות, בעיניי לפחות, אז לא יודעת. בלי קשר. וחשבתי על זה שנגיד, אוח. פבלובז דוטר זה ה-שיר
והוא מחורפן ברמות קשות. וזה בערך כל היופי.. או חלק גדול ממנו
אז, לא יודעת. אני אוהבת את החרפון שלה. בתגובה לשתיכן..

noosh

New member
כמו שגל כתבה מעליי -

היא כאילו מנסה להיות משוגעת בכוח. לא יודעת, סונגס זה אלבום מופרע - ומרגישים מאיפה זה מגיע. בסובייט, כל שיר יפה היא באה ותוקעת בו איזה חלק לא ברור שבא לי לבעוט בה (שלא נדבר על זה שהוא מתקרב לתקופת בגין טו הופ, ואני לא אוהבת את הקול שלה בבגין טו הופ). נגיד, ב-Somedays, שהוא כה מקסים, פתאום היא תוקעת את ה-I'm in love with your daughter הזה. זה פשוט נשמע תלוש מכל שאר השיר, טקסטואלית ומוזיקלית. או, ב-Chemo Limo - גאד, כמה בא לי להעיף לה סטירה!!!!!!! וזה בערך ככה כמעט בכל שיר שם, וחבל, כי יש להם פוטנציאל כזה יפה, אבל אחרי כמה האזנות היו רגעים שהתחשק לי לזרוק את האלבום מהחלון של האוטובוס. וזה מה שמרגיש לי מאולץ, וזה מה שמציק לי, כי היא באמת טובה. זה כאילו שהיא מתעקשת לחקות את סונגס ולהיות מופרעת. אבל היי, את יכולה להיות טובה גם בלי להיות מופרעת, הוכחת את זה ב-11:11. ואת יכולה להיות מופרעת גם בשירים לא הזויים עם קטעים תקועים באמצע. ואם בכלל התכוונת שאת אוהבת את בגין טו הופ... אז, טוב, לא נורא

כתבתי לך אתמול כה הרבה

ואז מחשב רע, כמובן
אמ, טוב. לגבי סאמדייז אני גם הרגשתי ככה.. אבל דווקא בשאר השירים. לא יודעת, לא חשבתי שזה מאולץ, כאילו, אולי היא באמת משוגעת כזו? אני אישית דווקא יכולה להתחבר לרמה כזו של שגעון
זה מאוד, מביע רגשות ומוציא החוצה שכזה.. דיי מזכיר לי את עצמי. אני נורא נהנת לצרוח שירים שלה, זה כאילו היא כתבה רק בשבילי, ומי שמכיר אותי יכול להבין את זה ולצחוק עליי המון.. פחח. אין מה לומר, הראשונים שלה באמת לוקחים, [גל
את נחמדה!!
] אבל, לגביי סובייט, יש דווקא שירים מאוד ספורים בו שאני ממש לא אוהבת וגם אותם אני יכולה לשמוע למען השעשוע.. את הרצון הזה להביא כאפה ממש לא הרגשתי! הבלאגן שהיא עושה שם בשירים והשגעון המטורף, דווקא איכשהו הסתדרו לי בסופו של דבר.. לא יודעת. ואפילו את בגין טו הוופ התחלתי להיות מסוגלת לשמוע - אפילו שאכן. הוא פופי בצורה קצת עצובה..

למעלה