השידוך החרדי

rachel437

New member
בהנחה שכתבת מה שכתבת מתוך בורות

>ומאיפה הוצאת את זה שלאשה אסור לסרב ליחסי מין??? למעשה הדבר הפוך! לגבר אסור לסרב לאשתו! חבל שאת הופכת את הדברים כדי ליצור כזאת שנאה כלפי הדתיים< לפני שאת מנסה למכור את סחורתך היה כדאי שתבדקי מה באמתחתך כדי שלא תגלי את בורתך לעיני כל. משמע שהאשה משועבדת להבעל לתשמיש בכל זמן שרוצה, אף שלא בזמן העונה אם היא בבריאותה; והבעל אינו מחוייב אלא בימי העונה שקבעו חכמים ובליל טבילה ובשעה שיוצא לדרך וכן כשהוא מכיר בה שהיא משדלתו ומרצה אותו ומקשטת עצמה לפניו. שו"ת אגרות משה חלק או"ח ד' סימן עה'.

צודקת, אלא ש...

כשהתחתנתי לימד אותי בעלי ש"עונה", לפחות עבור אברך כולל ממוצע, הינה בארבעה מועדים: 1. ליל טבילה 2. ליל שבת 3. יום אחד שהזוג קובע ביניהם באמצע השבוע 4. כשהאישה רוצה. משמע, למיטב הבנתי, שהוא מחוייב לה בכל עת שתרצה. לפחות לפי מדריך החתנים של בעלי.

dirty white boy

New member
תרשי לי בתור חרדי לשעבר

לא להאמין למילה אחת שלך הכל מגמתי כמו ההצצה והדחף הבלתי נשלט להכנס לפורום שזר לך לחלוטין ולהגן על עמדות חרדיות מובהקות, אדם שקורא פה וכותב פה והוא מעיד בנקיטת חפץ שהוא חרדי הוא אדם לא אמין בלשון המעטה,

../images/Emo6.gif

משיכה מינית?-מאן דכר שמייה... - - - הא גופא קשיא... (שידוך -ויקיפדיה) http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A9%D7%99%D7%93%D7%95%D7%9A_(%D7%99%D7%94%D7%93%D7%95%D7%AA)

איזה ויכוח עקר

כולנו נופלים להכללות גסות, בתקווה שקיימת ידיעה שהן כאלו, כולנו מדברים מנקודת מבט אחת שעליה יש לנו חלק ונחלה. אהה, רק אחת! בהתחשב בכמה נתונים קטנטנים ממש, שהנם בבסיסם אנתרופולוגיים, דמוגרפיים וסטטיסטיים - אפשר למחוק מזמן את העובדה של פילוח חברתי ומאפיינים בסיסיים. אנחנו לא עם אחד, אנחנו לא שני עמים, אנחנו עשרות עמים. בואו נקח כל דעה בסגנון הזה הנכתבת כאן בבחינת "זו אני, אחותי וכמה מחברותי הקרובות". חלק מדבריה הייתי מבליטה בשחור כי הם מתאימים לתפיסות שהרעילו אתי בהן, חלק אחר - למשל זה: "שמיד אחרי החתונה היא צריכה להיות הכי סקסית שבעולם ובכך תשמור על בעלה הצדיק מחטא,ושאסור, אסור להגיד- היום לא בא לי לשכב איתך,סתם כי לא בא לי,בלי שום סיבה שמחייבת אישור רפואי" נחשב במונחים שאני מכירה לבדיחה גרועה ממש כבעילת נידה ממוצא כורדי באמצע ארלוזרוב. ואגב, אני אישית מצטרפת למועדון. כן כן . גם לי המילים "השידוך החרדי" עושות בחילות קשותתתתת ומעויינים בצבע לילך מול העיניים.

אשת השבוע: המורה החרדית

מתוך בח"ח.... חודשיים הייתה שביתה, אבל המורה החרדית המשיכה ללמד, מתעלמת מהאוברדראפט שבבנק. כי מה תעשינה הבנות? במקרה הרע תמלאנה את הקניון, במקרה הטוב תשבנה על עוד "יצירת מופת" מבית 'גלפז'. חינוך הרי לא ייצא מזה. למורה שלעולם אינה שובתת.

yatusha

New member
לפעמים זה הפתרון הטוב../images/Emo197.gif ../images/Emo68.gif

אולי זה יותר טוב מלנסות ולנסות ולנסות... גברים ונשים "עייפים מאהבה" מחפשים ריגושים אחרים אחרי שמיצו את הכל. אולי לאותה נערה חרדית הוא עושה פרפרים בבטן שלא נותנים לא להירדם בלילה? והוא? אף פעם לא נגע בבחורה, אני בטוחה שהריגוש עצום. אולי האהבה היא כמו 2של אנשים על אי בודד, תשימו גבר ואישה לבד- באיזשהו שלב יקרה משהו. דברים לא קורים ביום אחד, לפעמים אנחנו מאבדים מישהו כי ויתרנו, זמן, מרחק ולפעמים גם היום יום גורמים לנו לוותר על אולי הדבר הכי טוב בשבילנו במקום להכניס למערכת של השקעה ומסירות. אתה כותב על הסקס ושוכ שמצווה על הגבר לשמח את אישתו במשך שנה, שנה! תמצא גבר שמתחייב לדאוג לאושר שלי במשך שנה יש מצב שאני יתחתן איתו. אהבה היא אחרת בכל חברה ויש לה את המקום שלה, חבל לזלזל ככה, לא הכל שחור.

מתלבט13

New member
בלי להתייחס להכל, משהו שצץ מול עיני

במקרה אני רואה כעת שכל הרעיון של "נישואי אהבה" הוא יחסית מודרני, ובנישואין מסורתיים המרכיב של הקשר האינטימי בין בני הזוג פחות מרכזי. וגם במציאות יש פחות קשר רגשי ביניהם וכו'. כל מסקנה, קישור לטקסט המוגב, טיעונים לגופן של ציטוטים יש לצרף בכתב בדואר שליחים. עדיף בצב ישראל. אין אחריות. בטריות לא מצורפות. חומרים טבעיים/לא מבושלים לא ניזוקו בהכנת תגובה זו.

My Little Fairy

New member
אני שונאת הכללות כאלה.

כותבת נגד השידוך החרדי כאילו שהשידוך החילוני (דייט) בוהק במושלמותו. אם נמנה יתרונות וחסרונות זה מול זה, אין ספק למי יהיו יותר חסרונות ויותר יתרונות. המשפט השגור בפי זכרים חילונים המתאר למה לא כדאי להתחתן -" לא קונים פרה בשביל כוס חלב" אומר הכל. יכלתי לכתוב פה המון בגנות שוק הבשר הזה שנקרא דייטים, אך זה לא יגמר. בעייני החילונית הממוצעת, שוק הבשק הזה קוסם הרבה יותר מ "התאהבת התחתנת" של החרדים, אך זאת בתנאי שימצא בעל טוב ואב טוב לפני גיל 30. לרווקות שמחפשות בעל טוב אחרי הגיל הזה, אין הרבה תקווה. יחד עם זאת, מסכימה איתך בקשר לנשים שצריכות לפרנס וגם לדאוג לבית וילדים בשעה שהבעל רק לומד. כמובן שעלייך להבין שמשפחות כאלה הן רק חלק ושיש המון בעלים חרדיים שמפרנסים בזמן שהאישה בבית מגדלת את הילדים או יוצאת לעבוד. נגד החלק הזה (האישה צריכה לפרנס תלמיד חכם) יש לי רק להזכיר את פסוק י"ט בפרק ג' בראשית.

לענ"ד

הנאה ואושר הם מושגים יחסיים לחלוטין, כלומר; אם האשה החרדית מאמינה לגמרי בנכונות מעשיה וכן אם האברך בחור מאמין וחי את הרגש הדתי, הנאתם אינה פחותה בכהוא זה מהנאת החופשי בדעותיו. להיפך,היא גדולה הרבה יותר. הסבל מגיע כשהמצווה אינו מרגיש שייכות לציווי (בין אם הוא כופר ובין אם הוא אינו מתחבר שהם שני מניעים שונים ל אותה תוצאה) והוא עדיין מוכרח מסיבות סביבתיות או אחרות לקיימו שאז באמת הוא או היא מתחיל\ה להרגיש את המעמסה והקושי שבדת. אפשר לצאת מהדעת, ואפשר פשוט לצאת בשאלה...

למעלה