השידוך החרדי

השידוך החרדי

יצא לי לאחרונה לחשוב ולדבר על הנושא,השידוך החרדי שמתנהל בצורה חלמאית,נאיבית ואפשר לומר - אכזרית.וראשית לכל אומר שהתאהבות כערובה לזוגיות טובה לא מקובלת עלי,ממש לא,בשביל ליצור מערכת יחסים מתמשכת יש להשקיע בזוגיות 24 שעות,לוותר,לתת,לסלוח וכו'.ומהמקום הזה אומר את דעתי- לוקחים זוג,הבחור תלמיד חכם,משקיע את כל כולו בלימוד תורה וחולם להיות הרב שך הבא. הבחורה,כרוכה אחרי מורותיה והוריה שכל חייהם מכוונים לתורה ויראת שמיים,היא רוצה להתחתן כדי ללדת ילדים שיהיו חילים בצבאו של האלוהים,שבעלה לעתיד יהיה גדול הדור ,שהיא תהיה צנועה בבית ומשם תנהל את כל המפעל הרוחני הזה שישפיע אגלי קדושה בעולם השקר וההבל. תשאלו בחור חרדי מה זה כסף?-זה מה שהוא דורש מחמיו לעתיד.עבדת פעם?הרווחת כמה שקלים?הרגשת מה המשמעות של לעבוד על משהו ולתת למשהו אחר? עמדת פעם בלחץ של לגמור את החודש בלי כסף לחשבון חשמל? לא, העיקר,הוא רוצה ללמוד. מי יפרנס? האישה,מי יעבוד בבית? האישה.מי יגדל את ילדי? האישה,מי יתן לי סקס בכל עת שארצה? האישה. זו נשמעת אישה ערטילאית ללא רצונות אישיים משל עצמה,היכן מוצאים דבר כזה?-מה הבעיה,בכל סמינר בית יעקב נורמלי מתנהלת שטיפת מח מסיבית לבנות ישראל החסודות. כשבחורה באה לפגישה מה היא מצפה? שהשאיפות יהיו על אותו גל, שבעלה יפגין עדינות אברכית, שתהיה " קרבת הדעת". למצוא את גבר חייה?- מושג נבזה, משיכה מינית?-מאן דכר שמייה,אהבה?-אהבה תבוא אחר כך,מי שישקיע יקבל אהבה.והנערה מרגישה צדיקת הדור,ובאמת מעונינת להתחבר לאלוהיה,ולתת את כל כולה עבור לימוד התורה של בעלה.זה פשוט לא במושגים שלה אם היא אוהבת את בעלה,אם הרגש הנשי הבסיס, שלה ובכן,מצאו שני אנשים רוחניים מתוך שיקול דעת אוביקטיבי לחלוטין שהם מתאימים והחליטו להתחתן.תקופת האירוסין עוברת באיפוק כייאה לבני תורה נעלים.-מדברים פעם בשבוע,נפגשים פעם ב3 שבועות. והנה- חתונה,ומדריכת הכלות מלמדת את הנערה הצעירה,שמיד אחרי החתונה היא צריכה להיות הכי סקסית שבעולם ובכך תשמור על בעלה הצדיק מחטא,ושאסור, אסור להגיד- היום לא בא לי לשכב איתך,סתם כי לא בא לי,בלי שום סיבה שמחייבת אישור רפואי. לא -הדת לא שוביניסטית,זה פשוט כדי שאת תהיי רוחנית יותר,נעלה,קדושה.בעלך ירומם אותך לפסגות טוהר שהתחושה העילאית הזו חזקה מכל אורגזמה שהיא. וכך מתחתנים וכך יולדים ילדים שמצטרפים למעגל הקסמים הזה וכך חיים וכך מתים. תגידו לי ,זה לא גן עדן בהתגלמותו? אפשר לצאת מהדעת.

מניסיון ../images/Emo111.gif

אני חוזר בשאלה... אחי ואחותי שמעלי נשואים...וכן אחותי הקטנה ממני בשנה (התחתנה לפני חודש וחצי) אני יודע בוודאות שהם מאושרים רק בגלל שהם שיכנעו את עצמם שזה האושר ואני בקשר טוב איתם קשר שכולל ביקורים/שבתות/ועזרה הדדית ככה שזה לא בא משנאה (השורות האלה) אבל הם שיכנעו את עצמם שהגבר/האישה שפגשו היא האושר בחייהם והם לא מנסים לחשוב אחרת ככה ש מצד אחד הם מאושרים בדרכם שלהם מצד שני הם לא יודעים מה שאולי הם הפסידו (כי אף אחד לא יודע איפה האושר שלו נמצא)

Sonic hedgehog

New member
מצד שני ככה זה בכל מקום

אושר זה לא דבר אובייקטיבי, הוא מכיוון שאדם משוכנע שהוא מאושר.

כמה שטויות בהודעה אחת?

אני עדיין חרדי. [אנוס] שוב הזוגות חיים באושר אני מכיר עשרות זוגות שחיים באושר. יש לי אולי חבר 1 שלא חי טוב עם אישתו. 2 מה נראה לך שבציבור החרדי כאילו אין דבר כזה להתנגד לסקס? אתה מקשקש! כשאישה אומרת שאין לה כח לסקס. הבעל אפילו לא מנסה לשכנע אותה, ומה אתה יודע מה המדריכה של הכלות אומרת? היית פעם כלה חרדית? שאתה מדבר? ויש עוד המון דברים כאלה

יופי,חרדי יקר

רואים שאתה גבר , ורואים גם שהשוביניזם החרדי עדיין מפכה בך במלוא עוזו. אין לך מושג מה מתרחש בבתים של אחרים,אין לך מושג מי חי באושר ואתה לא.השורות הנ"ל נכתבו לא מהמצאה ולא מדמיונות אלא ממציאות עגומה ביותר.

Sonic hedgehog

New member
כנראה שגם בי השובניזם החרדי מפכה בי בכל עוזו

כי גם לי יש הרגשה שאתה לא ממש יודע על מה אתה מדבר (לא שהייתי פעם כלה חרדית אבל בהחלט יש לי חברות כאלו). כמה שקשה לך לתאר יתכנו גם אנשים שיחיו באושר בצורת חיים שונה משלך.

איך, אבל איך

את קוראת לכותבת "אתה"? אני לא מבין את האנשים האלה שלא בודקים את מין הכותב וגם לא קולטים מהנימה או מהטקסט אם זה גבר או אישה. לכו תעשו קורס או משהו.

barr1969

New member
את זו שלא מצליחה לתאר צורת חיים שונה משלך

את גדלת בהוויה אחרת, יש כאלו שחיו כמו שמתואר כאן. את מצליחה להבין שיש עולם אחר שהוא עולם שלישי, פנאט ומסוגר בחוקיו הנוקשים, או שמא צורת החיים שלך ושל חברותיך היא האמת ואין בלתה?

Sonic hedgehog

New member
לא אני פשוט מאמינה

שגם אם אנשים שגדלו/ חיים בצורת חיים שונה הם יכולים להיות מאושרים. זה כולל אנשים שמאושרים כי הילד אמר מודה אני בפעם הראשונה או כאלה שהצליחו ללקט לשם שינוי מספיק בשביל לאכול באותו יום וגם כאלה שקלטת הסקס הלוהטת שהדליפו הצליחה להביא להם את תשומת הלב שרצו.

../images/Emo127.gif באמת קשקשת בלי טעם וריח

ואני רק מסורתית. אבל משפחת בעלי חרדים ואני יודעת בדיוק מה הולך שם והלוואי שלי היתה הבחירה הזאת והידע שמקבלים לפני הנישואין.

מזעזע

"וכך הם חיים וכך הם מתים" אוי נורא ואיום, הם חיים כמו שחינכו אותם, ואז הם מתים! כל זאת כמובן בניגוד לרובנו שמנהלים את החיים בדיוק איך שאנחנו רוצים, ולא כמו שג'ניפר אניסטון/שרה ג'סיקה פרקר או טוני סופרנו חינכו אותנו דרך הקופסא. כי אנחנו מחוץ לכופסא. חופשיים לגמרי. אנחנו יודעים לבנות זוגיות, אנחנו יודעים איך לאהוב, כן, אנחנו יודעים מה זאת אהבה, אהבה אמיתית, מה התמונה הראשונה שעוברת לך בראש עכשיו? לא ראיתי. מי משחק שם? אהה טוב שאחנו לא כמותם, מסכנים, שמעתי שהם גם זורקים טיטולים מלוכלכים לכביש, לא מנגבים את הנזלת ושלא לדבר על הרעש שנטולי הדאורדורנטים הללו עושים באוטובוס.

תראה, תשמע

גם אני לא ממש הסכמתי לכל מה שגברת סימני שאלה כתבה אבל דווקא הסכמתי עם המשפט הזה. היא צודקת בזה שככה חינכו אותם לחיות וגם למות ולכן הם לא מערערים על כך ונהנים מההנאות הקטנות של החיים. האישה עובדת קשה בכדי שהבעל ישב וילמד, הסיפוק שלה הוא בהבאת ילדים וגידולם וזה הכל. וכן, גם אם יש קשיים אז זה אלוהים שמעמיד אותם במבחן והם משתדלים לקבל אותם באהבה. לא רואה סיבה להקצין כל כך.

רשימת סיפוקים חלקית של אישה חרדית היפוטתית:

~מעבר להבאת ילדים וגידולם, לא בסדר הזה~ סיפוק אישי מהאופי שלי, התנהגות שלי, כשרונות שלי בלה בלה. סיפוק מהבעל, ממערכת היחסים ביננו. סיפוק ממערכת היחסים עם חברים וחברות שלנו - אירועים, מסיבות, מפגשים חברתיים... סיפוק מהכנת וחווית שבתות וחגים - משפחה, חברים, אורחים. סיפוק מהעבודה. סיפוק מפרוייקטים \ חסד \ ... שאני מצטרפת אליהם. סיפוק מהחזרה בתשובה, תמיכה ועזרה. סיפוקים חולפים במשך החיים - מעבר דירה, קניות, מציאת שידוך... אין לי כח להמשיך, ובעיניי גם אין טעם. ההנחה שאלישה חרדית אין סיפוק מלבד גידול ילדים (שלדידי, באופן אישי, זה סיפוק מאוד מרכזי) היא די רדודה. ייתכן, כמובן, שאישה ספציפית תרגיש שהחיים החרדים אינם מספקים אותה ותעדיף חיים חילוניים. ייתכן, כמובן, גם ההיפך בדיוק.

barr1969

New member
סיפוק מהאופי שלי?

זה יכול להיות נכון עד שהיא נישאת, ולוקחת על עצמה את עול הפרנסה. מאותו רגע שהיא הפסיקה להיות ילדה והפכה לאישה, מה שמעניין אותה זה איך להכין מרק מקישוא וגזר, ומתי היא תמצא זמן להתחיל, כמו שאר השכנות, לנקות לפסח. עד כמה שידוע לי היא לא מתעסת בהחזרה בתשובה- אלא בללמד את הילד שלה את ארבעת השלבים של חזרה בתשובה. קניות הן לא סיפוק אלא עול נוסף. נראה לרגע שפשוט שכחת מהן התפקידים של אישה חרדית לא כזו שיצאה בשאלה, אלא אחת שנשארה שם, נישאה בגיל שמונה עשרה, והתחילה למלא את חלקה באיזון המצב הדמוגרפי.

לא הבנת אותי

לא אמרתי היכן טוב והיכן לא ואתה פשוט דוחה עם הסטריאוטיפים שלך לגבי ציבור שלם. הצבעתי על נקודה שאנשים חכמים נתונים לשטיפת מח מתמדת,ופועלים על פיה בלבד בבחירת בני זוגם,כששהשיקולים החשובים באמת לבחירת בן זוג אינם מוצאים לעצמם ביטוי,ובפירוש שיש הרבה זוגות חרדים מאושרים ויש גם הרבה חילונים לא מאושרים ולכל אחד יש מה להשתפר בתחום שלו אבל הבסיס לזוגיות החרדית הוא פשוט מטורף וזה שיש כאלו שהצליחו בכך- היה להם מזל גדול,ויש כאלו רבים שאפילו לא מבינים מה חסר להם רק הם באשליה רוחנית נעלית,כאילו טוב להם.כאילו.

כל אחד נתון לשטיפת מוח מתמדת בתחומים אחרים

הלואי והחילוניים היו בעלי מוח כל כך פתוח כפי שאת מנסה להציג זאת. לגבי נישואין ובחירת בן זוג: מי קבע מהם השיקולים החשובים באמת לבחירת בן זוג? ברור ששבט אפריקאי יחשוב אחרת ממך, והלכתי רחוק כדי להדגיש שלכל חברה יש את השיקולים שלה, אפילו בעולם החילוני זה משתנה. החרדים סבורים שקריטריונים מסויימים הם השיקולים החשובים, מנין לך הזכות לקבוע שהם טועים? בנוסף לכך, כחרדית, אני מודיעה לך שרוב חברותי הלא - חסידיות, וגם חלק מאלו החסידיות, התחתנו רק בגלל שהיתה שם אהבה, או לפחות הניצנים שלה. הן גם לא חיפשו רק "תלמיד חכם, ולגדל ילדים". הן רצו גם בן זוג - חבר, אוהב, מבין, חבר לחיים. הן אולי לא הגדירו זאת במילים "חבר לחיים", אבל במילותיהן שלהן - זה בדיוק מה שהן רצו. לכשעצמי, לא הייתי מעלה על דעתי להתחתן לולא סברתי שיש בסיס לחיים משותפים, ולולא היתה שם אהבה. על דבר אחד אני מסכימה איתך - בנים לא מספיק יודעים מה זה בנות, ולהפך. עם זאת בדרך כלל המדריכים המכינים לנישואין מספיק מקצועיים ומלמדים זאת בצורה טובה ואחראית.

למעלה