השידוך החרדי

טוב אז נכנסנו לזה...

בציבור החסידי זה הרבה יותר גרוע קודם כל הסלקציה מחמירה הפגישות משונות ה''וורט'' והשם הרע והחיטוט הרקטאלי והבדיקה בציציות וציצים וההתחקות אחרי כל הדורות עד יציאת מצריים [אני מהבעש''ט
...] וה''קדושה וטהרה'' ואחרי כל זה יש גם שנה או שנתיים בכולל של הישיבע... מי רוצה לבוא איתי לסאטמאר/וואזנער??

rigoletto111

New member
שוחחתי שלשום עם חבר טוב, רב חרדי, על זוגיות

הוא אמר לי "עדיף רק אשה אחת, כי ככה אתה לא מַשווה" - ואו, חכם הבחור! הרי אשה שתתאים לזוגיות בשלה בשבילי לא תצא וידה על העליונה ב"השוואה טכנית" שאני נאלץ על כרחי לעשות מול בחורות שהן בהרבה צעירות ויפות ומטורללות הימנה . יש משהו בשיטה החרדית

בהנחה שכתבת מה שכתבת מתוך כאב

הניחי לי להתייחס לדברייך בתור בחורה חרדית. ישנן כמה נקודות נכונות בדברייך, אולם את מקשטת אותן מסביב בצורה שחורה כדי שיראה כאילו אמרת עובדות מוגמרות וזו דמגוגיה. השידוך החרדי מתנהל בצורה חלמאית? אכזרית? מאיפה הבאת את זה? אז הבחור לומד בישיבה ורוצה להיות גדול הדור הבא. טוב, קודם כל, לא מדוייק. לא כל בחור ישיבה רוצה להיות גדול הדור, חלקם רוצים להמשיך ללמוד תורה, הרבה רוצים להשתלב בחוג העבודה. לא כל הבחורים רוצים להמשיך רק ללמוד! אין ספק שלימוד התורה הוא דבר חשוב ועיקרי בבית היהודי, עליו עומד וקיים הבית היהודי, בלעדיו שלמות המשפחה נפגמת. הבחורה החרדית לומדת בסמינר על החשיבות להיות אשה לתלמיד חכם. נכון. ומה תגידי על העולם החילוני?? שם הבחורה לומדת על החשיבות להיות נשואה לבעל אמיד, לעשות כסף וקריירה. אמרי לי, האם זו לא השתעבדות? ולא כל בחורה משוכנעת בכך, אגב. ישנן בחורות, די הרבה, שרוצות בעל שלומד אמנם וגם רוצות לעבוד, אבל לא לתמיד. ואלו דברים שמדברים עליהם בשידוכים! בחור חרדי יודע מה זה כסף, יודע מה זה לעבוד כשצריך. בחור חרדי יצא לעבוד ולא יטיל הכל על אשתו, אלא אם כן הם נדברו כך ביניהם והאשה מסוגלת ויש לה עבודה טובה! נכון שישנם כמה יוצאי דופן, אבל כיום הם מעטים. ומאיפה הוצאת את זה שלאשה אסור לסרב ליחסי מין??? למעשה הדבר הפוך! לגבר אסור לסרב לאשתו! חבל שאת הופכת את הדברים כדי ליצור כזאת שנאה כלפי הדתיים. כשבחורה חרדית באה לפגישה, וגם כשבחור חרדי מגיע לפגישה, הם אכן מצפים להיות על אותו גל. האם אין הדבר כן אצל כל אדם בעולם? גם חילוני, גם גוי, גם בודהיסט, מה שתרצי, כולם מצפים למצוא מישהו על אותו גל, לא?? אז מה הדמגוגיה הזאת? למצוא את גבר חייה? כן! בטח! מה את חושבת, שהבחורה נישאת לכל זב חוטם שמציעים לה? אחד הדברים החשובים בשידוך זו המשיכה ההדדית! בלי זה מותק, אין נישואים! אז אל תבואי עם המצאות! ונכון, אהבה באמת באה מתוך השקעה! מצד אחד ישנם זוגות שהמשיכה ההדדית יוצרת את האהבה ולאחר החתונה האהבה גדלה תוך כדי חיי שיתוף והשקעה. מה רע בזה בדיוק? תקופת האירוסין עוברת באיפוק? מי אמר לך? האינך חושבת שיש התרגשות בין השניים? מדוע לתאר זאת כדבר כל כך יבש וחסר התלהבות, כפי שזה לאמיתו של דבר? ומי אמר לך שיש כללים לפגישות? יש כאלה שנפגשים כל שבוע, יש כאלה שנפגשים פעם בחודש, הכל תלוי בזוג עצמו ולא בכללים חיצוניים! נכון, לפני הנישואין לא גרים ביחד ולא מקיימים יחסי מין, וזה כל היופי! יש התרגשות אמיתית, יש למה לצפות, לחכות, יש ממה להתלהב. ושוב, עניין מדריכת הכלות. את כותבת זאת כאילו זה הדבר הכי נורא בעולם. הלוואי שהחילוניות היו מקבלות מדריכות כלה כפי שיש לחרדיות, לפחות היו יודעות משהו על חיי נישואין. מדוע את מציגה זאת כאילו המדריכה תפקידה היחיד הוא לתת הוראות לבחורה כיצד לשכב עם בעלה? המדריכה מלמדת הרבה יותר מזה! מלמדת על בניית הבית, על אהבה, על דיני טהרת המשפחה כמובן ועוד. גם הגבר לומד לפני נישואיו, זאת "שכחת" לציין. גם הוא עליו ללמוד כיצד להתייחס לאשתו לעתיד. אבל את זה לא תכתבי, כי אולי מישהו עלול לחשוב שיש שיוויון אצל החרדים. אז את יכולה לצאת מדעתך, וכנראה שזה מה שקרה לך. ההודעה שלך מלאה אי דיוקים, סילופים ורשעות לשמה. אז מה עדיף? שכל נערה בת 16 תשכב עם חבר כיתתה במקרה הטוב, או סתם עם איזה גבר מזדמן שפגשה ברחוב או באיזה מועדון? מה עדיף? שתלמד כיצד להתלבש הכי סקסי שבעולם, אחרת אף גבר לא יסתכל עליה? שתלמד להתפשט לפני כל גבר כדי שיהיה לה סיכוי להינשא אי פעם? הרי זו שטיפת המוח החולנית-חילונית. כל הסרטים, הטלנובלות למיניהם מציגים תמונה של נשים יפהפיות, סקסיות שכל מטרתן ומהותן בחיים זה להשיג גבר פלוני או אלמוני ובמקרה הטוב לעשות קריירה טובענית-תובענית כדי למשוך אליה גברים קצת יותר אינטלגנטים. ומה עם חיי משפחה? אז ככה, זה מה שרואים היום בחברה החילונית - חיי משפחה שואפים לאפס אחד גדול. ולא- החילוניות אין לה מטרות שובניסטיות חלילה (כי להציג נשים ערומות בחוצות העיר כדי למכור מוצרים שכל קשר בינם לבין אשה יצרי בהחלט - זה לא שוביניזם אלא שחרור האשה, נכון?), זה פשוט כדי שאת תהיי סקסית יותר, מוצלחת יותר בחיי הקריירה שלך או המין שלך, תלוי מה בחרת. בעלך או החבר שלך או הגבר שפגשת אי שם ירומם אותך לפסגות החזקות של מי יודע מה, בטח שלא יחשוב על טובתך דווקא. וכך מתחתנים - או שלא, וכך יולדים ילדים - או שהקריירה אוסרת זאת - וכך מצטרפים עוד ועוד למעגל הקסמים הזה וכך חיים או למעשה כך מתים. אז תגידי לי את, זה לא גן עדן בהתגלמותו? ואת מוזמנת להמשיך ולצאת מהדעת. כי מי שכך מתנהג וכותב, אכן אין לו דעת.

Sonic hedgehog

New member
ועוד מישהי שבטוחה שדרך החיים שלה היא היחידה

שיכולה להיות נכונה או להסב אושר

אלו שטויות נפלאות 4

כמה אמירות שאותן דליתי מדברייך. למעשה, לא ממש דליתי אלא הן קפצו לי. אין ספק שלימוד התורה הוא דבר חשוב ועיקרי בבית היהודי טעות ראשונה. אולי בבית יהודי ~חרדי~. ומה תגידי על העולם החילוני?? שם הבחורה לומדת על החשיבות להיות נשואה לבעל אמיד, לעשות כסף וקריירה. אמרי לי, האם זו לא השתעבדות? העולם החילוני אינו מפלצת שצורחת ציווים. בעולם בכלל יש תפיסה כזו - אצל חילונים מסויימים, ואצל דתיים מסויימים באותה מידה. וגם אם נניח שאכן כל החילוניות רודפות אחר בעלים עשירים (בניגוד מוחלט לחרדיות, כמובן, שאצלן כסף לא משחק כלל), ונניח שזו אכן השתעבדות - בגלל זה יש להשתעבד ללימוד תורה? על מנת שלא להשתעבד לממון? הכל תלוי בזוג עצמו ולא בכללים חיצוניים! יה רייט. כל נערה בת 16 תשכב עם חבר כיתתה במקרה הטוב, או סתם עם איזה גבר מזדמן שפגשה ברחוב או באיזה מועדון? את אשכרה חושבת שאלו החיים אצל כל מי שלא מברר במשך שבועיים, יוצא לארבע פגישות ושובר צלחת? הרי זו שטיפת המוח החולנית-חילונית. תפיסת המח החילונית החולנית גם המציאה את המחשב שבו את מקלידה את השטויות האלו, את יודעת.. אה, ועוד נקודה אחת לפני שאין לי כח להמשיך - ההנחה שאפשר לכעוס על העולם החרדי רק מתוך כאב, ולא בגלל שיש לו צדדים מפגרים לחלוטין - היא גם די רדודה. יום נעים לך, גברת אור. לא מתכוונת שאת שטותית, אלא דברייך.

Le Fay

New member
../images/Emo45.gif

אוףף. הייתי צריכה להתחתן עם בעל אמיד? ורק עכשיו אומרים לי?

uri80

New member
את רואה? בטח בגלל שלא הקשבת למדריכת כלות

כמו שצריך...

Le Fay

New member
הקשבתי. שעה וחצי על שימושים הזויים ביותר

של בד לבן בשם מוסלין. ואתה לא מתאר לך לאן היא המליצה לי לתחוב אותו. יום יום. במידת התעמקות שמעלה על הדעת OCD שמצדיק אשפוז בכפייה. יצאתי בהרגשה שיש בעולם הזה קבוצות של אנשים עם עיסוקים הזויים ביותר, ושתעסה-גלזר פיספסו משום מה את הכת הגרועה מכולן.

uri80

New member
מה שהזוי הוא שבכלל צריך לעבוד את השיעור הזה

במקרה הזה OCD היא הגדרה לא רעה.

../images/Emo135.gif

אז תגידי לי את, זה לא גן עדן בהתגלמותו? - - - לכי על זה.. אבל למה -לעזזאל- את עובדת כל כך קשה כדי לשכנע (את מי בדיוק?) שאת נמצאת בגן העדן....

Le Fay

New member
טוב נו. ככה זה כשאת שואבת את ידיעותייך

על העולם החופשי מ'סרטים' וטלנובלות. רק שיותר משזה מעיד על העולם החופשי - זה מעיד עלייך.

eli shwarts

New member
מה לא הבנת?

צריך שהם ישדרו על אותו גל! הוא לא יכול להיות מתת התרבות הפרענקית...

הסירו מכשול מדרך עמי!

"ומאיפה הוצאת את זה שלאשה אסור לסרב ליחסי מין??? למעשה הדבר הפוך!" (אור מגיע) הריני לצאת בגילוי דעת נורא בשם הגאונים הצדיקים חברי בד"צ פק"ק ובזה עלינו להעמיד הדת על תילה לבל ימצאו נשות הפורום החשובות והיקרות חוטאות ומורדות. לזאת מצאנו אל נכון לפרסם בשער בת רבים את דברי הנשר הגדול במשנה תורה שלו (ספר נשים, הלכות אישות פרק י"ד) וזה תורף דבריו הקדושים: י [ח] האישה שמנעה בעלה מתשמיש המיטה--היא הנקראת מורדת, ושואלין אותה מפני מה מרדה: אם אמרה, מאסתיהו ואיני יכולה להיבעל לו מדעתי--כופין אותו להוציא לשעתו, לפי שאינה בשביה שתיבעל לשנוי לה; ותצא בלא כתובה כלל, ותיטול בליותיה הקיימין, בין מנכסים שהכניסה לבעלה ונתחייב באחריותן, בין מנכסים שלא נתחייב באחריותן. ואינה נוטלת משל בעל כלום; ואפילו מנעל שברגליה ומטפחת שבראשה שלקחן לה, פושטת ונותנת לו. וכן כל שנתן לה מתנה, מחזרת אותן, שלא נתן לה, על מנת שתיטול ותצא. יא [ט] ואם מרדה מתחת בעלה, כדי לצערו ואמרה, הריני מצערת אותו בכך, מפני שעשה לי כך וכך, או מפני שקיללני, או מפני שעשה עימי מריבה, וכיוצא בדברים אלו--שולחים לה מבית דין ואומרין לה, הוי יודעת שאם את עומדת במרדך, אפילו כתובתך מאה מנה, הפסדת אותה; ואחר כך מכריזין עליה בבתי כנסייות ובבתי מדרשות בכל יום ארבע שבתות זו אחר זו, ואומרים פלונית מרדה על בעלה. [י] ואחר ההכרזה, שולחין לה פעם שנייה, ואומרים לה, אם את עומדת במרדך, הפסדת כתובתיך. יב אם עמדה במרדה ולא חזרה--נמלכין בה, ותאבד כתובתה, ולא יהיה לה כתובה כלל; ואין נותנין לה גט, עד שנים עשר חודש, ואין לה מזונות, כל שנים עשר חודש. ואם מתה קודם הגט, בעלה יורשה. יג [יא] כסדר הזה עושין לה, אם מרדה כדי לצערו--ואפילו הייתה נידה או חולה שאינה ראויה לתשמיש, ואפילו היה בעלה מלח שעונתו לשישה חודשים, ואפילו יש לו אישה אחרת. [יב] וכן ארוסה שהגיע זמנה להינשא, ומרדה כדי לצערו ולא נישאת--הרי זו מורדת מתשמיש. וכן יבמה שלא רצת להתייבם, כדי לצערו--כסדר הזה, עושין להן. יד [יג] המורדת הזאת--כשהיא יוצאת אחר שנים עשר חודש בלא כתובה, תחזיר כל דבר שהוא של בעל. אבל נכסים שהכניסה לו ובליותיהן קיימים--אם תפסה, אין מוציאים מידה; ואם תפסן הבעל, אין מוציאין מידו. וכן כל מה שאבד מנכסיה שקיבל הבעל אחריותן עליו, אינו משלם לה כלום. טו זה הוא דין התלמוד, במורדת. [יד] ואמרו הגאונים שיש להם בבבל מנהגות אחרות, במורדת; ולא פשטו אותן המנהגות ברוב ישראל, ורבים וגדולים חולקין עליהם ברוב המקומות. ובדין התלמוד, ראוי לתפוס ולדון. ולהשומעים לדברינו ינעם ותבוא עליהם ברכה. נא לשמור על קדושת הגיליון!

טוב לדעת שטוב לך היכן שאת חמודתי

באמת שטוב לשמוע את דעותייך,וזה אומר -( אם אלו באמת דעותייך ולא איזו התלהבות של קידוש השם) שטוב לך במקום שלך,שמצאת את הדרך להגיע לסיפוק עצמי ולאושר פנימי בתוך הדת,וטוב לדעת שיש אנשים כמוך,סתם עושה הרגשה טובה בלב. אבל צר לי,באמת צר לי לאכזבך שיש כל כך הרבה שהם לא,שבנית הזוגיות בעולם החרדי נכפית עליהם באופן שאינו משתמע ל2 פנים ומה שנותר להם זה - כך ראה וקיים, ולבלוע בדממה את המית כנפיה של הנפש הפנימית והרצון הטבעי והבסיסי הזה, להנשא למשהו מתוך שלימות ורצון פנימי עמוק ליצור חיי אהבה משותפים.אין בדברי לומר שזה יצליח ,ובוודאי שישנם מספיק זוגות חילונים לא מאושרים ולא מסופקים,ברור לי כמו לך שחיי זוגיות תובעים השקעה אינסופית. אבל להתחתן אחרי 4 פגישות ,כי אמא בררה וגם הדודה ואמרו שהוא הפגז של "חברון"? כי היה לי נחמד איתו בפגישה ואנחנו יכולים להמשיך לדבר עוד? או - כי הוא הרשים אותי ברצינות ובעדינות שלו ,לא מוציא מילה מהפה בלי לחשוב? תתעוררי מתוקה!!ללכת לחיות עם משהו שאת ,את בעצמך לא בדקת אם בחיי היומיום אתם מתאימים? לקשור את גורלך לחיים עם משהו כשאת בעצמך לא יודעת איך תתנהגי במערכת זוגית,מה תרצי לקבל,מה יקשה עלייך לתת,איך, אלוהים,איך יהיה הסקס ביניכם- זה יספק אותך בכלל או שלא?איך תגיבו להתמודדיות כלכליות? ולא שאפשר לצפות את החיים מראש,והם מפתיעים אותנו בסיטואציות שלא יכולנו להתכונן אליהם מראש,אבל לפחות את המינימום הנורמלי! להתחתן על דעת זה שאחרי החתונה כבר נראה איך זה יהיה? אני מכירה כאלה שהיה להם מזל גדול והם הצליחו בדרך הזו,אבל מעבר למזל,זה פשוט הימור שהצליח- הימור שחברה שלמה מאמצת כדרך חיים ואחר כך שולחת לטיפול זוגי,לתיקון.ושוב,יש המון זוגות חילוניים בטיפול זוגי, אבל,להכנס לבעיות כאלו מראש-למה?

My Little Fairy

New member
נשים שנדחקות לעבור זה חולירע!

המודעה נכתבה ונתלתה לאחר שרייב אבריימ'לה התחכך בטעות באישה שנדחקה לעבור שם, וכך נגזרו עליו שלא מרצונו, שעות ארוכות של הרהורי עבירה בשעה ששכב לבד במיטתו המופרדת כשאשתו הטמאה שוכבת בחצי המיטה שלה שרויה בנידה. לא שוביניזם חלילה. מעמד האישה מרומם בחברה החרדית, אלא שנצרכות הן להבדל מחשש שנשיותן המתפרצת תפגע בטוהרם של בחורי הישיבע וגו'.

למעלה