השוק של חיי

נבער

New member
השוק של חיי

זה פעם ראשונה שנחפשתי היום לפורום הזה, וחטפתי את שוק חיי.

האמנם ?! לאינקווזיצה היינו !? לטליבאן דמינו ?! כל כך קשה אצלנו החרדים שאנשים חשים בבית כלא ורק מחפשים לברוח ?!
ניסתי להבין, מה כל כך רע בחברה שלנו שלכם שלי, האם תולים בה אנשים ?! מחסלים איש את רעהו ? הכצעקתה ?!

לפי הקושי הרב הנצפה מכאן,ניתן לחשוב, שמפגעים מרושעים מסתובבים ברחובתינו באקדחים מעשנים, אונסים בוזזים שודדים גונבים ורוצחים...
לא ולא, דווקא החברה שלי, חברה אלטרואיסטית מלאת חמלה, הומור, יופי, כבוד, רוגע, ללא אלימות, חברה יפה, מחונכת.
היכן בכל העולם תמצאו חברה יפה שכזו, עם אחוזי פשיעה נמוכים כאלה, חברה שמנהיגה אנשים מרומים מעם, החושבים רק על צאן מרעיתם, ולא על מראיתם...

ואני לא בא להטיף לכם ח"ו.
אלא אני באמת רואה עצמי קודם כל כאדם לפני הכל, וככזה, המיוצר מדם בשר, הנושם את אותו אוויר עולם שלכם, וגר בשכנות עם חלק מכם, וחולק אותה הוויה היסטוריה גורל ועתיד, ומשתדל להיות אדם ישר כנה ואמין, האם אני משלה עצמי כל כך כשאני רואה בחברה ובאמונה ובדרך חיים שאני חי בה את הטופ שבטופ ?!
מה כל כך מרושע, סדיסטי או שקרי בחברה הנפלאה שאני שוחה בה וחי בה.

האם אתאיזם או אגנוסטיות צריכים להכפות על אנשים כדרך חיים ?! כביכול היו הם אמונה נבערת פנאטית כמו אלילים או היהדות.... לשיטת חלק מכם. בכל הנוגע למרחב הציבורי, כל סגנון והלך רוח הוא בכפייה. לא משנה אם זה דמוקרטיה עריצות דת או חילונות, סוציאליזם אתאיזם, או סתם הפקרות רשעות נאציזם ואנרכיזם.
ומאידך, בכל הנוגע לפרט היהדות מלאת חמלה, מגמישה את השוליים שלה עד הקצה,נותנת מרחב אדיר בהשקפה, ובחיים בהם אדם יכול להיות מאושר ולבטאות עצמו.

היהדות וחרדיות בעיני צועדים בד בד, אין לי יהדות, אלא חרדית. ואין חרדי אלא יהודי. אבל, האמנם ?! הנכם חושבים, שיחקק בכתבי ההיסטוריה על הדת הנפלאה,-של הורי שחילצה את האנושות מבור האתאיזם, מהחושך המרושע הזה שכביכול העולם הזה הוא עולם בו נוצרים באקראי ייצורים גשמיים שכל עניינים הוא לשרוד את המרחב הפיזי, לחיות את הרגע, ולהעביר את הזמן בדחיפת משעממת במקה הטוב, או ברשעות עוינות ואנוכיות במקרה הרע אל עולם שכולו צדק ויושר, לעולם בו ישנו יוצר זך וטהור, לעולם בו יש משמעות אמיתית, ראייה אבסטרקטית, ומטרה נעלה מוסרית לה אדם משתעבד מרצו. - על היהדות הנפלאה הזו מאן דהו בעתיד יעיז להרים קולמוסו ולתארה כמקום חשוך ?!

שמו שמיים, כמה ניתן לעוות ולסלף את האמת.

כתבתי זאת מדם ליבי, ואין אני כטרול המחפש סתם לתקוף, ללא הגיון. להיות ראש בקיר כבת יענה.
ממש רחוק הוא הדבר ממני. ואני מוכן לקבל כל אמת וצדק שישנו ביקום, גם אם אצטרך לשנות דפוסי חשיבה, או חיים. כאברהם אבינו בשעתו.

ואדרבה, אם תשכנעוני בדבריכם, אני מוריד את הכיפה. ואם ההיפך, אתם תורידי את כיפת האנוס, ותחבשו שוב את כיפהת היהודי ירא השמים, השלם, המסמל את כל מה שטוב בעולם הגשמי הזה.

באהבה.

בוא תסתובב מעט בפורום

תקרא, תחקור אולי תשכיל.

ואזהרת מסע: אם אתה באמת אוהב את חייך הנוכחים, מאמין בהם ומאושר בהם, למה לך לחפש צרות?
אתה מחפש אתונות ותמצא מלכות. באחריות.

נבער

New member
אין לי בעיה

למצוא מלוכה, כל עוד שאכן אשתכנע שיש כאן צדק יושר ואמת יותר מאשר דרכי הנוכחית.

איפה אתה חי?

אני חרדית קטנה, באה ממשפחה טובה ומיוחסת חיה בלב ליבה של החרדיות
אמנם אני מכירה את הכמויות הבלתי נתפסות של קרנות הצדקה
שלדעתי הן לא בפרופורציה בכלל לגודל הציבור החרדי
(עם כל הכבוד לחסד, צריך לעשות חסד עם אנשים לפני שהם קורסים, לא לתת להם להגיע למצב הזה כ"כ בקלות)
אני מכירה גם את כל השיטות ה"גאוניות" של התרמת עמך בית ישראל וד"ל. (אפשר לכתוב על כך בנפרד)

חוצמזה אני גם מכירה את חיי היומיום של החרדים שמוגבלים מאד עם אלפי הלכות שונות ומשונות
בדקת פעם כמה שעות החרדי הישר מתעסק ביום עם ענייני הדת הקדושה שלו?
כמה זמן מהשעות שהוא ער הוא עושה עוד משהו חוץ מלהתפלל, ללמוד, לבדוק אם קיים את כל המצוות והתוספות "כמו שצריך"

אני אישית מאז שרק הפסקתי לשמור על הניואנסים הקטנים הרגשתי שחרור כ"כ גדול, אושר!!!
אני כבר לא מדברת בשלב הבא שמתנערים מעוד הגבלות כמה טוב זה עושה לאדם עם מח ולב משלו
שלא אוהב שמכתיבים לו בכל צעד ושעל בדיוק אבל בדיוק איך ללבוש ,להתנהג, לעשות.
לי אישית בתור חרדית מהמניין, אסור לי לעשות המון דברים שאני רוצה לעשות
כי "כל כבודה בת מלך פנימה" ולמי שמכיר "פאסט נישט". (למה שאין מקור שאסור, מוסיפים "זה לא מתאים")

לסיום, אולי תוכל לענות לי על השאלה הפשוטה שמציקה לי:
מי כתב את התורה??? משה רבינו בכבודו ובעצמו? לבד כתב את הכל? ה' הקריא לו? ה' עשה לו הגהה שלא טעה במשהו?
אולי הגלילים ירדו מהשמיים כתובים?
מפרשי התורה וכותבי הגמרא היו באמת הרבה יותר קדושים/ גאונים/ נביאים מהאנשים שמסתובבים בינינו היום?
מה זה הספרים הקדושים שאנשים ממיתים את עמצם באוהלה של תורה כדי ללמוד בהם יומם ולילה?
(שיובן נכון, אני באמת מעריכה את כל הספרים הנ"ל, לו רק מעצם הכח שכ"כ אנשים למדו אותם, המסורת, היסטוריה וכו'
מה שמפריע לי זה שבשם ה"קדושה" שלהם לא מפסיקים להכתיב לנו דרך חיים ספציפית ומאד מגבילה)

בשם חשיבות לימוד התורה, התפילה וההלכה, הציפיה למשיח ולזכיה בגן עדן (כל הנ"ל לעניות דעתי הומצא ע"י בני אדם, לאו דווקא יותר "צדיקים" מאיתנו)
אנשים מעבירים את כל חייהם בעולם הזה ככבשים בעדר.
כמה חרדים (לא דתיים) אתה מכיר שיצרו או המציאו משהו לטובת העולם או עמישראל חוץ מלהוסיף עוד ספרים קדושים לארון הספרים היהודי-חרדי?

סליחה שבלבלתי אותך, היה עדיף לך להמשיך לחיות בבועה שלך שאתה חי בדרך החיים הטופ שבטופ (ציטוט שלך)
רוב החרדים מאמינים כך, כך שטפו להם את המח, כך אפשר להמשיך להכתיב להם וכך גם נח להם לחשוב.

נבער

New member
את צודקת בכל דברייך.

אבל יתכן שאני חי במקום אחר, קשה לי להבין.

מישהו מחייב למאן דהו להיות מוגבל בעשרות פרטי הלכות ?!

תתפלאי, אני אישית יש לי מלא חברים !! שלא מתפללים, לא לומדים, ולא עושים שום דבר, והם חרדים לכל דבר ואף אחד לא מנדה ולא מקצה, והם חיים ונהנים מכל זכות של כל אחד אחר.

אמנם, הם לא יקראו "אברכי עילית" או בני תורה, אבל סבבה חרדים. כל עוד אתה לא מערער על האידיאולוגיה והדוגמה של החברה, זה סבבה.
היהדות לא כה קשה, טעמו וראו כי טוב ה'. הרוצה לימד ויתפלל, מי שלא רוצה אף אחד לא מכריח.

תודה על החיזוק

אודה לך אם תענה לי על שאר שאלותי "הפחות נעימות"

כמו שציינת אתה חי במקום אחר כי חב"ד נחשבים יותר "ליברליים".

ולגבי החברים שלך שלא לומדים ולא מתפללים, נראה לי שההגדרה הנכונה יותר עבורם זה חרדים צבועים או אנוסים
כי בחינוך החרדי מלמדים שחייבים להתפלל 3 פעמים ביום במניין וללמוד תורה כל יום לפחות "הדף היומי"
וכל המרבה הרי זה משובח.
ובמקום שאני חיה מי שלא מציית לתקנון המחמיר ילדיו לא יכולים ללמוד במוסדות החינוך והוא מנודה.

נבער

New member
יתכן שאני חי

במקום יותר ליברלי.

אבל חברי ממש לא אנוסים, ההיפך, רוצים שילדיהם יהיו חרדים טובים. אבל להם אין עצבים, והאמת גם לי לא.

אני אישית, מתפלל פעם בכמה ימים, ורק שם תפילין ואומר קר"ש וזהו.
אף אחד לא נידה אותי, ולא זרק אותי משום מקום. שוב יתכן שאני חי במקום לא כל כך קיצוני, אבל אני בהחלט במיין סטרים החרדי הקלאסי, ואף אחד לא חשב לרגל אחרי אם אני מתפלל 3 פעמים ביום, או פעם ב 3 ימים.

ועם כל זאת,אני מאוד רוצה שהבן שלי כן יתפלל 3 פעמים ביום, אבל לחייב ? אף אחד לא מחייב אותי בכלום.

אני אישית מתפלל בכמה ימים???

תשמע, אתה ממש, אבל ממש לא במיינסטרים!!!
אם נדמה לך שכחבדניק שפעם בכמה ימים רואים אותו בבית כנסת, אתה חלק מהקהילה החרדית המיינסטרימית, זה כמו שטו"ב מרגישים חלק מהקהילה החרדית.
ואתה יודע מה?
טו"ב ראויים יותר ממך להיות חלק מהחברה החרדית. להם יש לפחות אידיאולוגיה, משנה, תוכנית סיבה ומטרה בסגנון חייהם.
אתה סתם חי מהיום למחר, ויודע שאלוהים צופה בך, דורש ממך תפילה שלוש פעמים ביום.
ואתה מה? מצפצף עליו.
וכן, למה לא? שהבן שלי ישתעבד לו.
יאמר עלי קדיש ויכניס אותי מתחת כנפיו, ואני אחיה בסבבה.
תשמע, אתה פשוט מתגלה כליצן וכלי ריק.

עכשיו הכל ברור

אתה עוד אחד מאותם חלושי אופי שלא מסוגלים לעמוד בנורמות שאמונתם קבעה להם, וכיוון שכך - זה ההסבר היחיד שאתה מצליח לתת לכל מי שלא חי בהתאם למה שאתה תופס כנכון.

אני חושב שדי בכך שאומר לך שנמושות כמוך ניתן למצוא בכל חברה, ובכולן האנשים החזקים המסוגלים לחיות בהתאם להשקפת עולמם בזים להם. אתה נכנסת לפורום שמאוכלס ברובו באנשים מהסוג השני, ולכן אין פלא שהיחס אליך הוא כאל כל חסר חוט שדרה מצוי - משהו שבין בוז לשעשוע.

נבער

New member
חוששני שלא הובנתי נכון.

אני טוען, שליהדות יש מרווח נשימה מספיק בשביל להכיל אנשים שהם "לא בקטע" לעשות כל תג הכתוב בשו"ע, ליבת הדת, זה תפילין שבת כשרות וטהרת משפחה, על תפילין וכשרות גם אפשר להעלים עין.

בנאדם שלא יניח תפילין, לא ישמור כשרות, וכן הלאה, אף אחד לא יתנכל לו, ולא יעשו לו פיפס כל עוד הוא לא עושה מזה אידיאה.

לא שאני בא לסנגר על כל שגעון מבית היוצר של קיצוניים חרדיים, אבל ההגזמה כביכול ישנה אינקוויזיציה חרדית, כמוהה כמו ההגזמה ש"כל החילונים" גנבים רוצחים והומואים, אלו ואלו חוטאים לאותו קיצוניות והאחזות לשוליים.

אין משהו צדק בדברי ?

מה שאני הבנתי

הוא שאתה מאמין בתורה ובכך שצריך לקיים את המצוות, ובכל זאת לא מקיים חלק גדול מהן כי זה לא נוח לך.
האם אני טועה?

אתה כמובן טועה גם בשאר הדברים, אבל כיוון שאני חושב שמקור עיוות התפיסה שלך הוא חלישות אופי, אני לא רואה טעם בניסיון להסביר לך איפה אתה טועה.

נבער

New member
שבוע טוב

האמת, אני לא התעמקתי כל כך בענייני אמונה, זה לא התחום שלי.
ולא שאני לא מכיר ספרי אמונה יהודיים נוצריים או מוסלמים, ומאידך ספרים של לא ממש דתיים.

אבל הרעיון שאתם מרגישים כמו שהרגישו אנוסי ספרד, מזעזע !!
נכון שזה אניסות לדת שלכם, וזו לדת אחרת, אבל למאי נפק"מ ?!

האמת שהקבלת פנים שקיבלתי כאן מאוד קרירה, מתנשאת, ואף איימו עלי בחסימה כמה פעמים, למרות שלא קיללתי אתכם, בסך הכל אני אדם פשוט מהרחוב, שנחשפתי לפורום שלכם. ככה שלפחות, בדבר שאתם חשים שמציקים לכם, הייתי מצפה ליחס שונה. אבל כנראה שסדנא דארעא חד הוא, וכנראה במדינה שהייתם מקימים היו אוסרים על כל אמונה ולשון כמו תחת הקומניזם. ועל זה אמר כומר חכם, שהדרך לגיהנום רצופה כוונות טובות.

נבער

New member
האמת

שאני קצת אאוט סיידר, לא נבהל מכתות או קהילות, ולא משתייך לאחת כזו, ואיני מתרגש מכל האיומים האלו.

אני חושב, שיש כאן פספוס מאוד גדול, כי בסך הכל, ליהדות יש הרבה תוכן להציע, ונניח לרגע לאמונה בצד, כי הרי זה לא האישיו, לא ראיתי נוצרים פרוטסטנטים מתווכחים על האמונה שלהם, ופותחים פורמום על "אנוסי הפרוטסטנטים", ז"א שהבעיה היא בכל זאת חברתית יותר, ואם כך החיצים בעיני אמורים להיות מופנים כלפי קיצוניות כזו המכריחה אנשים לקיים "בעל כורחם" כל קוצו של יו"ד בשו"ע.

והתורה עצמה לא נתנה כח כזה לאף אחד, גם לא למשה רבינו, לחייב אנשים מעבר לשבת מנוחה, ועוד כמה כאלה. אני מאמין בכל ליבי, שזכותו של כל אדם לא לקיים שום הלכה בעל כורחו, ואיני חושב שיש טעם לעשיית מצוות וכאלה בעל כורחו, אין לזה משמעות, לא דתית, ובוודאי לא אנושית.

בסך הכל, אני כחבדניק (לא מודרני) נדמה לי מעביר את הרוח היהדות האותנטית, שפחות מושפעת מקיצוניות או שיקולים זרים.

שבת שלום.

והנה יש לנו רפורמי.

את מי מעניין מה דעתך?
השאלה היא מה דעת מעצבי היהדות החרדית.
ומה דעת אלה, שמגיעים למסקנה, שהאמונה באל היהודי היא הנכונה ומה זה דורש באמת, לא על פי דעתך, מהמאמין.
וזה דורש קצת יותר מלא להניח תפילין כשאין כוח, או מלאכול לא כשר , כשהמסעדה קורצת.
ולמה להניח את האמונה בצד, אם זה האישיו?

נבער

New member
אדרבה אני חושב

שהאמונה לא האישיו, כי אף אחד לא מת מאמונה כזו או אחרת, כל עוד זה נשאר בגדר "אמונה".

ולגבי ההגדרה "רפורמי" אני חושב שזה קצת לא מדויק, אני לא בא לערוך רפורמות בדת, אלא טוען שקיצוניות כפי שמשתמע מהפורום כאן, לא מתאימה בכלל לקודקס החוקים והרעיון של התנך עצמו, תראה, גם ישו היה רב, וגם היה גדול בתורה וצמחה ממנו הנצרות, לא יקרה כלום אם יצמח עוד סוג של דת/כת מהיהדות, והיהדות האותנטית לאו דווקא תשאר אצל ה"מחמירים" כביכול.

אני אישית לא חונכתי ברוח הדת, כפי שאני רואה כאן, והדברים נראים לי חמורים מאוד. ולכן אכן כתבתי שזה "שוק חיי", אנחנו אכן דומים לטליבאן ?! זה חמור !

אלישע11

New member
לנבער

לא ראיתי אינה ראיה.
עשה חיפוש בגוגל וראה הרבה יותר פורומים של נוצרים המתוכחים על אמונה מפורומים חרדים.
רוב הכותבים פה מאמינים שאלוהים, מלך המשיח והארי פוטר הם המצאה אנושית.
לכן לא מעניין אותם לגלגל עור של בהמה מסביב ליד והם מעדיפים מקלחת על מקווה.

למעלה