השוק של חיי

nonsensical

New member
חוששני שיש כאן קצר תקשורת

הסיפור הוא לא אם יש תיעוד או לא.
ולכן לא הבנתי מדוע מיקדת את תשובתך בעניין זה.

התכוונתי לומר דבר פשוט.
דבר ידוע שבערות הינה כר פורה להתפתחות מיתוסים ואגדות אורבניות.
וראה זה פלא, ככל שהעולם הלך והתפתח והבערות הובערה מהעולם, כך הלכו ופחתו המיתולוגיות ואגדות המוצא למיניהם של כל האמונות והדתות.

מה המשמעות של כך?
ובכן, מי שיש לו מעט שכל ישר ואינו נוהג מנהג בת יענה מבין מיידית מה המשמעות של כך.

לגבי מחיית עמלק.
הבאמת סבור הנך שלא היו בקרב העמלקים פציפיסטים?

ומה חטאם של העוללים?

אגב, כתבת שהחוקים הללו אינם תקפים עוד ואינם מיושמים עוד.
עצרת לרגע לחשוב מה המשמעות של אי הרלוונטיות של אותם חוקים?...
מסמך אלוהי שמאבד מרלוונטיותו אינו מסמך אלוהי.
סה טו

ואידך פירושא זיל גמור.

דוקא לענ"ד

אדם שמקיים את התורה ואת מצוותיה ומאמין לכל הרבנים (איזה מהם? בעיה קשה...)
בלי לחקור ולהעמיק ולהכיר דתות אחרות ותיאוריות סותרות,
לענ"ד, אותו אלוהים צריך להעניש.

באמת! את כל החיים שנתתי לך אתה משליך ללא מחשבה על דרך חיים מסוימת וצרה, בלי לדעת לבטח שאכן היא הצודקת????

אם תעבור כאן בפורום על השירשרים תראה

שהוכחנו לא פעם ולא פעמים שהתורה היא לא יותר מאוסף סיפורים נחמד אתה מוזמן להיכנס לבלוג שלי ויש שם שני רשומות שבהם אני מוכיח את זה.

זאת בדיוק הבעיה, שאתה בשוק

ולא יודע מה קורה מתחת לאף שלך.

בין אם תרצה או לא, 1-4 אנשים מתוך 10 חרדים שאתה מכיר אינם אוהבים את דרך החיים שלהם, חלקם מתוך זה שהם איבדו אמונה באלוהים (שהם לא ממש מכירים, כי בחברה החרדית הרעבע או הרב, או הקודים החברתיים קדושים יותר מאלוהים) חלקם מתוך סלידה מהחיים החרדיים והרוב המוחלט משילוב של שניהם.

לך ברור שלהות יהודי יש רק בדרך אחת - להיות חרדי. ובכן, הפתעה! אפשר להיות יהודי חילוני, אפשר להיות יהודי דתי, רפורמי, קונסרבטיבי, אתאיסט או כל דרך אחרת בה אדם בוחר להיות יהוד ואפילו להחליט שהיהדות הל ה_ שלו. הכל בסדר, בני אדם במאה ה-21 הם אנשים הלוקחים את גורלם ואמונתם או כפירתם בידיהם וזה לגיטימי לחלוטין. רק חברות סגורות וקיצוניות, או כתות למיניהם, מעבירות מסר מתמיד שכל דעה אחרת שאינה תואמת את שלהם פגומים והם בעלי הבית על האמת.

האמת שלך היא סבבה, טוב לך כחרדי? נהדר! המשך את החיים שלך כחרדי גאה המתמודד עם הבוז והכעס מצד החברה המסובבת אותך והמשך לגדל דור של פרזיטים נבערים. זכותך המלאה. וכשיגיע היום בו החברה שמסביב תקיא אתכם מרוב כעס על חוסר הנשיאה שלכם במטל הציבורי, לפחות תדע למה. ולא, אנו לא מקבלים את הטיעון של לימוד תודה וכולי. ללמוד תורה זה ערך בפני עצמו ולא תרוץ להשתמטות.

כיפת האנוס היא היא כיפה של כבוד, כבוד לאנשים שאנו אוהבים ובגלל זה מאד מתקשים לפגוע בהם, גם במחיר ויתור על הגשמות אישיות למיניהם. אנו נושאים אותה בכאב אבל גם בגאון על זה שרמת המוסר שלנו גבוהה וללא שום קשר למידת הציות שלנו ל"הלכה" אנו נוהגים כבוד ביקרים בנו הרבה יותר מכפי שאתם מכבדים אותנו.

אז תכניס לך את זה טוב טוב לראש (מתחת לכיפה שלך, שלדעתי לא ממש ברורה): החרדים אינם בעלי האמת! ועליך לכבד כל אדם באשר הוא ולקבל את קיומו כשווה לך וכראוי בכל עת.

וזה בסדר, אתה יכול גם לשמור את הכיפה שלך על הראש, לאף אחד מאיתנו זה לא ממש איכפת.....

לאפס שתים- כיפת האנוס היא כיפה של כבוד על זה לא חשבתי וזו מחשבה יפה הראוייה למחשבה!
מקווה שיבוא יום ולא נצטרך לא כיפה שחורה ולא כיפה סרוגה ולא כיפת ברזל ולא מטפחת או פאה.

כיפה של כבוד

פעם אמרתי למישהו בבית הכנסת, שאני, היחידי שמתפלל בשביל סיבה אמיתית.

אמן :)

אני אכן מאמינה שכיפת האנוס היא כיפה של כבוד! הרי כל הנמצאים כאן היו זורקים אחר גוום את הלבוש והשטויות החרדיות אילולא התחשבנו, הוקרנו, אהבנו ורצינו בחפצם של יקירנו לפחות כמו עם של עצמנו. העובדה שאנו נמצאים בסטטוס של האנוס מעידה עלינו כאלף עדים שהיא באה ממקום של כבוד, בעיקר כבוד לנושא אותה.

והלואי, אכן, שהדברים יהיו פשוטים יותר.... אולי בעוד דור או 2.... אבל זה בדרך:)

טפשiנת

New member
שוק רציני

בחברה כל כך אידאלית כמו שתארת לומר למישהו על חייו שהם השוק של חייו מאוד פוגעני

moshe010

New member
למקרה שאתה רציני

או מישהו אחר מהצופים הלא אנוסים
הסדרה ביוטיוב "מתן תורה היה או לא היה"
הוא חומר תמציתי ומקיף, וקצר יחסית ,שאמורה לספק לחרדי התמים
את המידע הרלוונטי שנחסך ממנו
http://www.youtube.com/watch?v=_izflKBOTPA&noredirect=1

הלנצח

New member
אולי כדאי לעשות קצת סדר

חלק מהדברים ואולי כולם נכתבו על ידי המגיבים המוכשרים דק"ק חרדים בעל כורחם פעיה"ק תפוז בארץ האינטרנט, אך אולי בכל זאת הניחו לי משמיא בקעה לומר כמה מילים.
אתה מעלה כמה וכמה טיעונים שאין בהכרח קשר ביניהם.
א. אמיתות הדת.
מלבד הדברים הנכוחים שנכתבו כבר כאן בעניין, אני מקווה שברור לך כי חובת ההוכחה שתורה מהשמיים היא עליך.
עם זה אתה צריך להתמודד בטרם אתה מפריח סיסמאות על "אמיתות" התורה.
ב. החברה החרדית היא החברה הנפלאה ביותר.
גם כאן כתבו לך הרבה דברים נכונים. היו כאן כמה שרשורים בעניין זה, גם לאחרונה.
אם נפלאה היא החברה הזו בעיניך, הרי חשוכה מאד היא בעיני אחרים.
ולמרבה הפלא הם מעיזים להרים קולמוסם ולתאר את החרדיות כחושך, כבר היום ולא רק בעתיד.
נראה לך שאתה יכול למצות את הדיון בטיעון המחץ "על היהדות הנפלאה הזו מאן דהו בעתיד יעיז להרים קולמוסו ולתארה כמקום חשוך ?!"
ג. החרדיות אינה בית כלא.
תענה עם יד על הלב. אם אחד מאחיך, או סתם חבר יספר לך שאינו מאמין בתורת משה, איך תתייחס לזה?
האם בסביבתך הכה ליברלית, אפשר לחלל שבת ולהישאר בחיים?
אתה מנפנף בכך שאפשר לדלג תפילות בלי להיחשף. ביג דיל.
אני מכיר אישית כמה חברים שמרשים לעצמם להתקנח לא בדיוק לפי הסדר המבואר בשולחן ערוך. איזה חופש!
אתה יודע מה?
מקודם תשכנע אותנו שהנך אכן תמים ואינך מיתמם ואז נמשיך.

להתקנח לא לפי הסדר

כמה צחקתי...
ולנעול את הנעליים לא לפי הסדר... ולשרוך את השרוכים לא לפי הסדר...

ידקדק היטב

שלא יקנח נחיר שמאל לפני נחיר ימין,
וידו האוחזת בנייר (טישיו בלע״ז) תהיה הימנית דווקא, שלא תעבור טומאת הפרשת האף ליד הממשמשת בתפילין.
וייזהר מאד שלא תעלה בראשו מחשבת פיגול בעת הקינוח, כי רוח רעה שורה בו באותו הזמן.
וד״ל.

nonsensical

New member
פששש

אולי את גלגול נשמתה של ברוריה אשת התנא ר' מאיר?

מנין הז'רגון התורני?...

איך העולם מתקדם

הילדים שלי לימדו אותי שיש גם סדר לגזיזת הציפורניים
(אל תרחמו... אנחנו האמיצים שלא עושים בדיוק לפי הסדר)

הלנצח

New member
וכבר נשאל קנייבסקי ג'וניור על סדר גירוד

הרגליים כשנזקק לגרד שניהם כאחד מי המוקדם ומי המאוחר ותשובתו הרמה ברור מללא:
יחככחם זו בזו.
וטובים השניים מן האחד.

למעלה