אומר לך מה הבעיה שלי עם הודעתך
שאתה כורך אותנו בחבילה אחת יחדיו עם ממורמרי בחדרי חרדים, אשר אינם חדלים לקטר על הרבנים משב"קיהם וגיחזיהם.
ליבי אומר לי שלא הבנת כלל את הפואנטה של הפורום.
לשבחים שהרעפת על המגזר כמובן לא אתייחס, מטעמים המובנים מאליהם.
את הלוקשים על חברה חסודה ורחומה לא ניתן למכור לשכמותינו שבאנו מתוככי המגזר.
אתייחס לנקודות אחרות:
לשיטתי ולשיטת רבים מבני פורום זה, אין אמת אבסולוטית, למעשה אין אמת כלל.
אין לי בעיה להיות חילוני עם קפוטה אם השפיות תחזור למגזר.
האמת האבסולוטית אינה מצויה אצל החילונים, כפי שהיא אינה נמצאת אצל החרדים ,וכפי שהיא אינה קיימת אצל הבודהיסטים.
אין, אבל אין אמת אבסולוטית.
הבעיה שלנו אינה נעוצה בעובדה שהחרדים עוטים שטריימלאך לראשם. או כורכים סביב זרועותיהם עור פרה.
הבעיה שלנו היא שעושקים את חייהם של אלפים.
צא להיכלי הכוללים ותגלה עשרות אלפי אומללים שלא מסוגלים ללמוד יותר משעתיים ביום.
אך הם כלואים בכוללים רק כי השיטה האכזרית עשקה את חייהם.
הם אינם מסוגלים לעשות כלום מלבד להעביר את חייהם בשגרה אפרורית ומדכאת. ואינם מסוגלים לממש את עצמם.
כל אחד מהם הוא עולם מלא של שאיפות, תחביבים, וחוש למקצוע מסוים.
חוש שהם לעולם לא יממשו. כי טיפש אחד החליט שבעשורים הראשונים לחייהם אסור להם ללמוד מאומה מלבד טקסטים ארכאיים שאבד כלחם.
כן כן יקירי, שא את עיניך וראה אלפים שעשקו את חייהם.
אלפים שזיווגו להם בן זוג שהם אינם אוהבים.
ואין בכוחם להיפרד כי הם יקוטלגו בשלל תוויות, וגם בגלל שטרם הם קולטים מה קורה, הם מוצאים עצמם עם גדוד ילדים.
אלפים שבראשית שנות העשרים שלהם מוצאים עצמם מטופלים ב-3-4 צאצאים.
אלפים שלא יודעים צורת ABC
אלפים שהולכים לכולל רק בגלל שאין משהו אחר שהם מסוגלים לעשות.
והרשימה לא תכלה.
ולעניין אובדן האמונה:
היות ושאלת כל כך יפה, קבל כמה מהשאלות המטרידות אותי ,ומובטח לך שאם תספק לי תשובות הגיוניות אני חוזר לחיי מצוות.
1)כיצד יתכן שבמדבר סיני נמצאו המון ממצאים ארכיאולוגיים, אך הפלא ופלא, אף לא אחד מהם תואם לתקופת יציאת מצרים.
כיצד יתכן שמיליוני נודדים לא הותירו מאחוריהם ולו ממצא בודד?
2)כיצד יתכן שהמקור למעמד הר סיני הוא אך ורק בתורה עצמה ואין לכך שום אזכור באף תרבות אחרת?
3)מדוע אויביה הרבים של מצרים לא ששו לאידה לאחר מחיקת צבאה בקריעת ים סוף?
מדוע אין לכך כל אזכור בספרי ההיסטוריה של האימפריות שסבבו את מצרים באותה תקופה?
4)כיצד אתה מסביר את השוני הרב בין סגנונות הכתיבה במקרא?
שוני שמוכיח בבירור את נכונות תורת התעודות, ואת העובדה שחלקי התורה השונים מקולמוסים שונים יצאו?
עד שכמה רבנים נאלצו להבריק פתרון יצירתי שאלוהים עשה זאת בכוונה על מנת להעמיד אותנו בניסיון?...
5)למן היום בו החלו הדתות להתגבש קמו והיו אין ספור דתות ואמונות.
על פי כל חוקי ההסתברות, מה הסיכוי שבדיוק נולדת לדת הנכונה?
ומדוע אם היית נולד בדת אחרת, היית בטוח שאותה דת היא האחת והיחידה?
במילים אחרות אתה יהודי כי נולדת יהודי, לא בגלל שחקרת את כל הדתות.
6)על פי המסורת אברהם אבינו מל עצמו לפני כ-3800 שנים.
ומשכך, איך אתה מסביר את העובדה שעל פי מרבית ההיסטוריונים, ברית המילה הייתה נהוגה במזרח הקדום כבר לפני כ- 4500 שנים ואולי אף יותר?
7)איך אתה מסביר מצוות דוגמת מצוות מחיית עמלק.
במילים אחרות, מדוע כשמוסלמי מפוצץ עצמו בין יהודים, אתה מלגלג עליו עם החבר'ה אודות אמונת הבתולות שלו.
אבל מחיית עמלק היא בעיניך עילה לקבלת גן עדן.
מאי שנא האי מהאי?
8)יש לך הסבר אינטליגנטי מדוע אחד שמוציא חתיכת לכלוך מהאוכל בשבת, בעדים והתראה, חייב סקילה?
9)מדוע לעזאזל אלוהים קרע את ים סוף טרם עידן מסרטות הווידאו?....
כלומר, איך אתה מסביר את העובדה שהניסים הכי גרנדיוזיים התרחשו "במקרה" בתקופות שמרבית אוכלוסיית כדור הארץ הייתה נבערת מדעת, והיה ניתן למכור להם סיפורי עלי באבא מלא החופן?
וככל שהעולם הולך ומתפתח- מה שמקשה על הפצת מיתוסים- למרבה הפלא אלוהים מפסיק להראות את נפלאותיו?
מדוע אלוהים לא הצליח לברוא עולם שבו לכל אחד סיכוי שווה?
הלא על מנת שהעולם יתקיים,אתה חייב שיהיו אנשים דורסניים לצד חסרי כל יוזמה, על מנת לקיים ביניהם יחסי מנהל-שכיר, וללא כך אין לעולם זכות קיום.
העולם חייב אזורי מצוקה, שהלא מכוחה יש כוח אדם זמין לכל עבודה שחורה.
אלמלא כן לא היו חקלאים, אוספי אשפה, קברנים, כורים, וכו' וכו'
ולעולם לא הייתה זכות קיום.
אם אני הייתי אלוהים ,לא הייתי בורא עולם כה אכזר שבו המצוקה היא מחויבת המציאות, על מנת לאפשר את שרידות העולם.
עד כאן לפי שעה.
אם תחפוץ בעוד שאלות רק תגיד.