השוואת צ´יפים

השוואת צ´יפים

מישהו יכול לתת לי מידע והמלצות על הצ´יפים הבאים? Ace-Key Auto boot (3 wire neo2.6 auto האם הם ברמת המשיח? האם הם כדאיים? לפי האתרים הם קוראים בדיוק אותו דבר עזרה!?

game boy

New member
הסבר.../images/Emo22.gif

המשיח נמצאת בשתי ליגות מעל כל הסבה אחרת שקיימת היום בעולם. נקודה. אין טעם להתייחס לכל שם של הסבה שצץ מידי יום כאשר מדובר בעצם על אותה הסבה(שמתבססת על הניאו וה- no solder )ורק נקראת בשמות שונים. מסקנה: אין תחליף למשיח. הסבה עושים רק פעם אחת,ורצוי מאד שהיא תהיה ההסבה האולטימטיבית

הבנתי שהמשיח הכי טוב

אבל על הנייר הצ´יפים עושים אותו דבר? כל הסוגים זהים במדיות שהם קוראים? מה ההבדל? למה הבדלי המחירים? האם יש הבדלים באיכות?

game boy

New member
הסבר נוסף.

לא. לא כל הציפים עושים אותו הדבר. המשיח-להבדיל מכל אותן הסבות אחרות שקיימות בשוק,מעלה את כל סוגי המדיות והפורמטים והיתרונות שלו על האחרים מתבטא ב-: - אין צורך בשימוש בדיסק הפעלה-boot לפני העלאת המישחק המגובה -מעלה מישחקים מקורים בשיטת השידור המקבילה-ntsc(דיסקים אמריקאיים) - מעלה מישחקי DVD-R במכה ראשונה,ללא תופעות שליליות(כגון: קפיצות,עצירות תמונה,קרטועים וגמגומים תוך כדי המישחק עצמו-עד כדי עצירת המישחק לחלוטין,תופעות שקיימות בהסבות האחרות) -אין צורך לבצע "פאץ" במישחקים של חברת :EA sport-כלומר: ה-כ-ל עולה וב-100 אחוזי הצלחה. -אחוז העלאת המישחקים -שואף ל-100 אחוז!(מבדיקות שערכתי-שמישחקים שניצרבו באיכות ירודה,ושלא "עלו" במכשירים עם הסבות אחרות-כ-ן עלו במכשיר שהוסב באמצעות המשיח) -הסבת המשיח הינה ההסבה הידידותית ביותר עבור מכשירי ה-ps2-מבחינת נוחות התפעול,ואי-התערבותה באופן מוחלט בקוד שנישלח לעיינית הלייזר(שקיים בהסבות האחרות). -"0" תקלות... טפו,טפו...(כ-מ-ו-ב-ן שדרושה התקנה מקצועית ב-ל-ב-ד!) ה"חיסרון" הקטן היחידי הינו:הסבת המשיח הינה יותר יקרה מההסבות האחרות. דעתי האישית,ואת זה אני אומר כמעט בכל הזדמנות כמעט: "הסבה (פתיחת מכשיר)-עושים רק פעם אחת! ורצוי שהיא תהייה האופטימאלית!" .

כמה שאלות

1.האם תהליך הboot הורס את המכשיר? באיזה אופן? 2.האם יש משחקים שיצאו לdvd בלבד ולא לcdr? 3.האם יש משחקים ספציפיים שלא פועלים בהסבות אחרות? (לא סוגי מדיות, משחקים ספציפיים) 4. האם הסבה יכולה לגרום לנזק בלתי הפיך למכשיר שאי אפשר לתקן?

game boy

New member
תשובות.

1.לא. 2.כן: מטל גיר סוליד 2,פיינל פנטזי 10,מקס פיין,אייס קומבט 4 ועוד אי-אלו מישחקים. 3.לא.ב- cd-r באם הצריבה תקינה-אז לא צפוייה בעייה. ב-DVD-R -גם באם הצריבה תקינה,יש בעיות בהפעלת מישחקים מסויימים בהסבות שונות מאשר המשיח(בנוסף לשיטת ההפעלה המייגעת הנדרשת ביצוע בהסבות אלו) 4.לא,באם ההתקנה בוצעה כראוי,ועל-ידי מתקין מקצועי. במקרה של "עשיתי זאת בעצמי"...-פגשתי הרבה מאד "חכמולוגים" כאלו שאכן גרמו נזק בלתי-הפיך למכשיר.

XcalibEr

New member
מצטער, אבל אני לא מסכים אתך ...

נכון שהמשיח זהו ההסבה הכי טובה "כיום", אבל אף פעם אין תמיכה לעתיד, כמו שבפלייסטיישן 1 שהרכיב הבסיסי היה מפצח את המכשיר ב 100% , בהמשך חברות משחקים למדו כייצד לזהות אם קיים צ´יפ במכשיר וחסמו את המשחק בהתאם, על כן פותח לאחר מכן צי´פ הפועל באותו שיטה , רק לאחר שהוא ביצע את עבודתו, דאג לכבות עצמו כיד השתוכנות לא יזהו את קיומו, אבל לאותו רכיב היה חיסרון כאשר היה מדובר במשחקים עם יותר מדיסק אחד, מה שגרם לאנשים להעדיף את הציפ הראשון ולבצע "פצים". בנוסף: 1. המשיח לא קורא את כול סוגי המדיות, ולא מאפשר טעינה יותר טובה ממדיות באיכות ירודה, וזאת היות וכיווני העין בפלייסטיישן מקובעים ע"י שני פוטנציומטרים אחד לקריאת דיסקים והשני לקריאת די וי די. היות וכך הדבר, בשלב ה "validation" של המכשיר כל שנותר לו זה לקבוע אם באותו זמן נתון מורץ משחק על CD או על DVD ובהתאם לזה הוא קובע את עוצמת הלייזר (לפי הרמות אשר נקבעו ע"י הפוטנציומטרים) ובנוסף רוטינות הקריאה והזזת הראש של הדי וי די משתנות בהתאם. מנסיון שיש לי, ומבדיקות רבות שעסיתי, תוך שאני בודק כל גיבוי , עם על מדיות די וי די, ואם על מדיות רגילות, גליתי שכל הציפים אשר מבוססים על הקוד של ה הניאו (עם כמה שיפורים) ואשר מיושם ברכיבים כמו AUTOKEY3 ו NO SOLDER ו DVD KEY 2.6 פשטו מאוד מפעילים את כל המשחקים בצורה חלקה ויפה, ויש לי מכשיר כאן לכל מי שמעוניין לראות. בנוסף, לא כל אחד יכול להרשות לעצמו הסבת משיח שעלותו יקרה, וישנם הסבות זולות בשוק, שאומנם דרוש ביצוע SWAP לשם הפעלת המשחק (לא דבר נורא) אבל כל המשחקים עובדים ללא כל בעיות. מה שכואב לי זה שמסבים לאנשים ברכים כמו S-BOX ו NEO 2.2 אשר אלו באמת ההסבות הכי פשטות אשר עושות הרבה בעיות, בין השאר פוגעים בעין של במכשיר, ובנוסף לא מספקים את הסחורה. הניאו 2.2 זהו העתק ה תוכנה של ה STELTH מה PS1 בתוספת רוטינה לפתיחת ה TRAY ל 5 שניות, ובנוסף EA METHOD שזה אומר הורדת מהירות מנוע הדיסק לפני פתיחת ה TRAY. אני כרגע עובד על שיפור ה קוד ככה שאני יודע על מה אני מדבר. והעובדה הקיימת היום היא כי הציפים הכי נמכרים בשוק העולמי הם דווה אותם ציפים כמו: AUTO KEY 2 DVD KEY 2.3 ובראש הטבלה NO SOLDER אשר התקנתו פטוטה ביותר וללא הלחמות כלל, מה שנותן תמיכה לעתיד, בכך שלהחליף את הרכיב בחדש , זה סך הכל 10 דקות עבודה. מקווה שעניתי על כמה שאלות תודה יוסי

game boy

New member
הרבה חומר "תיאורטי" נכתב כאן,אבל...

ת´כלס:את את אמריקה לא גילית לנו כאן יוסי,ולעומת זאת יש הרבה אי-דיוקים שאני חולק עליהם ואציין כמה מהם: -אני לא רואה הסבה טובה יותר מהמשיח, גם לא בעוד שנה קדימה. מה שכנראה ישופר בה ,זוהי קלות ההתקנה ותוספת של מולטיזון שכנראה ויהיה כלול בהסבה עצמה. השאר-ישאר אותו הדבר. -מה שרשמת לגבי "התפתחות ה-ps1 בעשור הנוכחי"-לא רלוונטי כאן,לדעתי. ולמה? כי לא ניתן לעקוף את הסבת המשיח... -המשיח כן קורא את כל סוגי המדיות וכן מעלה מדיות באיכות צריבה ירודה,ואת זה אני טוען מניסיון של קרוב ל- 300 הסבות כאלו לערך,ושעבורן ניסיתי מדיות ספציפיות שקיימות אצלי ושאינן עולות בהסבות אחרות.עזוב אותך מתיאוריה במקרה הזה- למסקנה הזו הגעתי הלכה למעשה בשטח. -מבחינתי ה-no solder זהה בכל תכונותיו לניאו 2.2 ול-s box ,ואני לא מסכים ל"עליונות" של ה-no solder שעליה כתבת. -רק לצורך ידיעה:יעברו עוד "הרבה מים בירדן" עד שמכירות ה-no solder יגיעו לעשירית! מאלו של הניאו וה-s box. -אל תהפוך את ה-no solder להסבת "העשור"... מבחינת פירוק והחלפה-לוקח עוד 3 דקות בדיוק להסיר את הסבת הניאו. ממש לא big deal.

XcalibEr

New member
אמיר , אני מתפלא עליך...

אחרי 300 הסבות ואתה טוען שהמשיח "הוא זה שמאפר" טעינת משחקים אשר צרובים במדיות מאירות ירודה???? איך אתה יכול לרשום מידע מטעה על גבי הפורום???? יש לך אסמכתאות למה שאתה אומר, אתה לא חושב שעקב היותך מנהל אתר, אנשים נותנים משקל כבד לדבריך??? הפלייסטיישן מאוד מפונק בנושא איכות הדיקסים שהוא קורא, סוני גרמה לכך ע"י כך שעוצמת הלייזר מקוונת למינימום, וזאת היות "שההשתקפות" (REFLECTION) של די וי די מקורי אשר מיוצר בתהליך "הדפסה" ולא צריבה, גבוהה הרבה יותר מ"ההתקפות" של מדיות לצריבה. עקב כך , כאשר נשלח לייזר בעוצמה נמוכה לדיסק מקורי האות חוזרת בעוצמה טובה, ובמקרה של דיסקים לצריבה האות חוזר חלש יותר, מה שגורם לכשל בקריאת נתונים. במקרה כזה הפלייסטיישן אשר מנסה לעמוד בעומס של העברת נתונים, מנסה שוב לקרוא את ה DATA ואם הוא נכשל שוב הוא מנסה שוב, כאשר המכשיר שם לב כי יש הרבה כשלונות הוא מגביר את מהירות המנוע,בכדי להגביר את מהירות הקריאה, או כאשר הוא מחפש DATA ולא מוצא אותו. במהלך חיפושים ארוכים אחר מדיות DVD-R זולות עד כמה שאפשר, ואשר יוכלו לעלות על ה PS2 שלי (עם משיח), קראתי הרבה חומר בנושא זה בפורומים הגדולים ולהלן דוגמא: thechappy Active Member Member # 974 Rate Member posted January 20, 2002 11:36 PM -------------------------------------------------------------------------------- The messiah is a quality modification Therefore it needs a quality media CDr or DVDr to work properly I find CDrs like Infiniti or just good branded disks @ 4 speed are best Good branded DVDrs like Memorex (perfect ever time) No white tops @ 16 speed please. PS2s will not look at them The white top £3DVDrs are also pure crap If you use your messiah like this – it works a charm! hope it helps yall -------------------------------------------------------------------------------- Posts: 15 | From: scotland | Registered: Mar 2001 | IP: Logged ABCMan Active Member Member # 1643 Rate Member posted January 21, 2002 05:23 AM -------------------------------------------------------------------------------- I use generic black bottomed media @ 8x to run on my neo equipped machine and the same but recorded @ 16x for the messiah machine (for some reason the messiah seems more forgiving than the neo), for dvd i´m afraid i´m still using verbatim 2x @ £6.50 each ABCMan -------------------------------------------------------------------------------- Posts: 24 | From: uk | Registered: Dec 2001 | IP: Logged Stumpy Member Member # 1959 Rate Member posted January 26, 2002 07:58 PM -------------------------------------------------------------------------------- Has anybody tried the Infiniti DVD-R´s ? I will be picking my Massiah modded PS2 on wednesday.I already have 20 blanks so I´m hoping that they will be o.k -------------------------------------------------------------------------------- Posts: 5 | From: UK | Registered: Jan 2002 | IP: Logged Chunk Active Member Member # 1466 Rate Member posted January 28, 2002 01:49 AM -------------------------------------------------------------------------------- quote: -------------------------------------------------------------------------------- Originally posted by thechappy: No white tops @ 16 speed please. PS2s will not look at them -------------------------------------------------------------------------------- Hiya, I always write at 16x using white tops and my backups are ok...´Zerodefex are the ones I use.... -------------------------------------------------------------------------------- Posts: 17 | Registered: Aug 2001 | IP: Logged Wayno Active Member Member # 2044 Rate Member posted January 28, 2002 11:35 AM -------------------------------------------------------------------------------- I always use Verbatim data life plus, and Verbatim DVDR. People use copies to save money, so paying an extra £1 or two isn´t a big deal in my opinion Wayne -------------------------------------------------------------------------------- Posts: 34 | From: Newcastle, UK | Registered: Jan 2002 | IP: Logged ABCMan Active Member Member # 1643 Rate Member posted January 28, 2002 05:26 PM -------------------------------------------------------------------------------- i used to use verb cdr till they changed the formula, but i found the black bottoms work even better and cost about the same but where the verbs needed a slower speed the blacks happily run at 16x but only hit around 80% at 24x, 32x and only about 20% at 40x ABCMan -------------------------------------------------------------------------------- Posts: 24 | From: uk | Registered: Dec 2001 | IP: Logged Stumpy Member Member # 1959 Rate Member posted January 31, 2002 01:26 AM -------------------------------------------------------------------------------- Over the last few days I have burned 10 Infiniti DVD-r´s and they seem to be a bit hit and miss.About half work fine but the other half skip and one freezes altogether. I will be trying other brands over the next week or so and I will let you know how i get on. -------------------------------------------------------------------------------- Posts: 5 | From: UK | Registered: Jan 2002 | IP: Logged הודעה זו נלקחה מהפורום MESSIAH SUPPORT שורה תחתונה, גם לי יש מכשיר עם משיח, ואני יכול להגיד לכם בוודאות אחרי שבדקתי ע"י גיבויי (של משחקים מקוריים כמובן אשר נמצאים ברשותי) באמצכות צורב DVD-A03 של פיוניר, כי המכשיר מסוגל לקרוא NO BRAND מסוימים, אבל יוצר בעיות. המכשיר עובד הכי טוב והכי אמין עם PIONEER VERBATIM TDK וכד. בהצלחה

game boy

New member
הסבר(נוסף) לדבריי מלמעלה

ושיוסי חולק עליהן: טענתי ש-מכשיר שהוסב באמצעות הסבת משיח מאפשר לשחק במישחקים שנצרבו באיכות ירודה של צריבה(בין אם מדובר על צריבה במהירות גבוהה מדי ובין אם מדובר על כל מיני "בעיות" שונות שקרו בעת הצריבה) ולעומת זאת- מישחקים אלו(ויש ברשותי כמה דוגמאות של מדיות כאלו) ב-90 אחוז(ואולי אפילו יותר) לא יעלו בהסבות אחרות(ניאו 2.2,s box וכד´).. למה? מדוע? -זה בכלל לא מעניין כרגע. מה שמעניין -אלו הן התוצאות בשטח. והעניין בדוק.

XcalibEr

New member
שכחתי משהו..

כל הרכיבים כגון שצינתי, כגון: NO SOLDER AUTO KEY 2 DVD KEY 2.6 וכד´ מעלים את המשחק באותו שיטת שידור שהוא נכתב כגון NTSC ו PAL ללא כל בעיות. הדבר למעשה אינו תליו בג´וק אם כי ברכיב אשר קיים בפלייסטיישן ותומך את שני השיטות. יש אפילו אפשרות לג´מפר את אותו רכיב כך , שכל הזמן יוציא אות של PAL גם אם יופעל משחק NTCS. בהצלחה יוסי מצורף קובץ המראה כייצד לעשות זאת:

אני אגיד לכם מה הבנתי

לפי אמיר, הבנתי שהמשיח היא ההסבה האולטימטיבית מכיוון שאין צורך בסוואפינג ואין בעיות עם מדיות די וי די שלפי אמיר יש איתן בעיות בהסבות אחרות. מצד שני, לפי יוסי, הסבות יותר זולות שלמעשה מבוססות על ציפ הניאו כמו auto key עדיפות על המשיח עקב היותן זולות יותר ומכיוון שלפיו מדיות מסוימות לא עולות על המשיח וגם בגלל שעוד מעט יחסמו את פריצת המשיח. אני מתלבט!! מה עליי לקנות?

ועכשיו שאלה לחברי הפורום:

אמיר ויוסי אל תתערבו :) מה הכי כדאי לקנות? משיח או הסבה אחרת? תודה לכל המשתתפים

XcalibEr

New member
מצטער אם לא הבנת אותי.

ההסבה הכי טוב היום היא המשיח , אם יש לך את הכסף. אבל יש הרבה הסבות אחרות זולות יותר ונותנות תמורה מעולה, אבל דורשות SWAPPING לשם הפעלת המשחקים. ולעומת זאת המשיח מעלה הכל DIRECT.(ללא SWAPPING). תעשה את החשבון, ותחליט לאיזה כיוון אתה הולך בהצלחה.

למעלה