השוואת צ´יפים

מצטער על הניסוח

האם יש בעיה עם ציפ הauto key למשל או הסבה אחרת חוץ ממשיח ומדיות dvd r האם יש תקיעות, גמגומים וכו?

XcalibEr

New member
לא, עם מוקלט על מדיה טובה

לא שונה מהמשיח בנושא זה, יש לי מכשירים עם שני סוגי הצ´יפים. והתקנתי הרבה מהם (AUTO KEY3) ו משיח, ככה שהיתרון היחידי של המשיח בכך שהוא מעלא ללא SWAPPING.

ענה לי על זה:

מה אתה ממליץ? לפי אמיר מדיות די וי די לא עובדות טוב על הסבות אחרות

game boy

New member
מדיות dvd הן בעייתיות מאד

בכל מה שקשור למכשיר ה-ps2 ,היות ובמקור עיינייות הלייזר שלו לא תוכננו(וכוונו) להעלות אותן(כפי שהסביר יוסי למעלה). בהסבה הטובה בעולם-המשיח -התופעה הזו מצטמצמת למינימום ,כלומר:אחוז הבעיות בהעלאת מדיות אלו(DVD-R)-הינו קטן מאד(מדובר על בעיות כגון: גימגומים,קרטיעים,דילוג על קטעים,"השתוללות" של המכשיר,עד כדי עצירה סופית של המישחק ו/ או חסימה שמונעת ממנו לעלות בכלל).הבעייתיות הזו,שהייתה קיימת בדגמים הראשונים של מכשירי ה-ps2 מוורסייה 3,כמעט ונעלמה בדגמים האחרונים שייוצרו(וורסיות 5 ו-6)-שכמובן הוסבו ע"י משיח. הבעייתיות הזו קיימת ה-ל-כ-ה ו-מ-ע-ש-ה| סדגש| בהסבות שמבחינה טכנית נופלות מהמשיח,וכל התופעות שפירטתי למעלה קיימות במעל 90 אחוז מהמכשירים שהוסבו על-ידם,כאשר הדבר בולט בעיקר באם מדובר על שימוש במדיות dvd זולות ושאינן איכותיות.

XcalibEr

New member
בדיוק מה שכתבתי למעלה

תחזור ותקרא...

XcalibEr

New member
המשיח - כמה שהוא טוב, הוא ...

המשיח למרות כל היתרונות שלו על האחרים, הוא לא משפיע על כיוון הלייזר, היות ואתה בעצמך טענת שיש בעיות עם הכיוון שדורשות כיוון (ידני) ע"י כיול הפוטנציומטרים (נגדים משתנים). היות וכך הדבר, אין שום אפשרות להתערב בכיוון זה, אשר נקבע מראש, בזמן הרצת המכשיר, הדרך היחידה זה ע"י שימוש במברג. אם כך הדבר, אז כייצד יתכן כי המשיח מעלה משחקים טוב יותר, או קורא אותם טוב יותר מרכיבים אחרים???? שהרי אף אחד מהם לא יכול להתערב ולקבוע את עוצמת הלייזר. כמו שהסברתי , השלב הראשוני של המכשיר לאחר טעינת משחק, נקרא VALIDATION , שבו הוא מבצע כמה דברים: 1. בודק אם הדיסק אורגינל 2. מעביר את המכשיר למצב עבודה בהתאם לסוג הדיסק. משמע, אם מכניסים דיסק רגיל, אז הוא מודיע למכשיר לעבוד במצב של דיסק רגיל , וזה אומר הרוטינות המתאימות ב BIOS + שימוש בעוצמת לייזר המתאימה ל CD (שכוון ע"י הפוטנציומטר השמאלי). במקרה של הפעלת משחק די וי די , הוא מבצע דבר דומה , ומשתמש בעוצמת לייזר אשר נקבע ע"י הפוטנציומטר הימני. זה הסיבה שכאשר במצעים SWAPPING מכניסים דיסק מאותו סוג של הגיבויי שרוצים להעתיק. לדוגמה להרצת דיסקים רגילים , מכניסים את ה ACTION REPLAY אשר הוא מוקלט על דיסק רגיל. ולהרצת די וי די, מחליפים את ה ACTION REPLAY ב DVD מקורי, ואז מכניסים את ההעתק. כמו שאמרתי, אם הדבר נקבע מראש, ע"י כיוון בעזרת מברג, איך המשיח יכול להשפיע?? אילה אם כן הוא משתמש במברג

XcalibEr

New member
מצטער על הטעויות כתיב פה ושם

ישיבה עד השעות המוקדמות של הבוקר כנראה שמשפיעה איכשהו

game boy

New member
יוסי-מבחינתי התיאורייה הזו-

לא עומדת כאן למבחן. מה שכן עומד כאן למיבחן-אלו הם 5-6 דיסקים שמשום מה... לא עולים במכשירים שקיים בהם ניאו וכן עולים במכשירים שקיים בהם משיח

game boy

New member
באם הם לא עולים במכשירים שבהם

יש הסבת ניאו-ז"א וכנראה שיש בהם איזושהי בעייה בצריבה,לאו דוקא מדיה באיכות ירודה.

XcalibEr

New member
לאמיר, אני מבסס את טענות שלי!!!

הקדמה: אחרי דקות ארוכות של כתיבת מכתב תגובה, נמחקה לי בזמן האישור, על כן נאלצתי לרשום הכל מחדש. לענייננו: אמיר, כל הטענות שלי מבוססות על ידע רב שצברתי במשך שנים של עבודה בתחום המחשבים, עוד מתקופת הקומודור (כמתכנת דמויים, ופיצוחי משחקים) על האמיגה הPC והסופר נינטנדו (משחק שתכנתתי עליו). עד לפני (7 שנים) הייתי ראש פרויקט מחשוב בחברה גדולה, ועקב "תאונת דרכים" הופסקתי באמצע הקרירה שלי. (בנוסף מגיל קטן אני חובב אלקטרוניקה ותכננתי כמה מעגלים מבוססי מעבד). כך שיש לי קצת יותר מסתם ידע "תאורטי" כדבריך. ובטח שהתקנת צ´יפים זה לא פונקציה בשבילי. לענייננו: הקדמה: עקב תאימות פלייסטיישן להפעלת משחקים של פלייסטיישן 1,נתגלת פירצה, כי ע"י הזרקת קוד SCEE אשר בשימוש בפלייסטיישן 1, ניתן לבצע שני דברים: 1. הפעלת משחקים מגובים של פלייסטיישן 1 2. הפעלת משחקים מעל 74 דקות. הניאו 2.2 זהו הרכיב הראשון אשר יצא לשוק הפלייסטיישן 2, והוא מבוסס על הקוד של הרכיב STELTH מהפלייסטיישן 1, בתוספת רוטינה לפתיחת הדיסק למשך כ 5 שניות (הפלייסטיישן לא מרגיש כל עוד לא עברו 10 שניות). (זה לא שונה משיטת הסכין לשם ביצוע SWAP או פירוק הDVD לשם הלפת המשחק המקורי במועותק באופן ידני, תוד 10 שניות) הוא אפילו לא משתמש באפשרות של הקפאת המעבד "HALT" בכדי למנוע ממנו מלהרגיש בכך. כך שהניאו למעשה הוא מתג אלקטרוני, שקודם כל הוא בודק אם יש "אות" על רגל 2, (CD DATA) ולאחר מכן בודק אם נלחץ RESET על רגל 4 וכאשר השניים מתקיימים הוא שולח גל ריבועי על רגל שלוש, ומעלה רגל 6 ומוריד רגל 5 לשם פתיחת ה TRAY. בוא אני יגלא לך את אמריקה: כל הציפים הקיימים בשוק מבוססים על התוכנה של הניאו 2.2 אשר מזריק את קוד ה SCEE לשם הרצת משחקים של פלייסטיישן 1, והמשיח עושה זאת ברגל (נקודת חיבור) ´A´. כך שגם המשיח מכיל את הקוד של הניאו כמו שצינתי בנוסף לך, המשיח מבצע PATCH על הביוס, או יותר נכון על ה SHADOW של הביוס. בשלב טעינת המכשיר, המכשיר מבצע העתקת קוד הBIOS לזכרון (הזכרון רץ מהר יותר), וכאשר הBIOS נמצא על הRAM יש את האפשרות לשנות בו שורות קוד כך שיאשר טעינת כל משחק. היה ידוע לכל אחד, כי הניאו 2 אשר ישב במקביל לעין על הלוח, העלה את ההתנגדות הכללית של מעגל הלייזר ב 350 אום (לערך) וכתוצאה מכך ירדה עוצמת הלייזר, מה שגרם למעגל הלייזר להתאמץ ולהרעיש ("קליקים" מכיוון העין) בזמן טעינת משחק. יותר מאוחר גילו כי קבל בטור בין רגל 2 לנקודת CD DATA , מפחית בעיה זו, והיות ובדגמים חדשים יותר של מכשיר ישנו קבל על הלוח אין צור בקבל זה. ידוע גם שSBOX ניחן באותה "מחלה" , ושהוא דופק עיניות. בנוסף ניאו 2.2 דורש PATHING בכדי להריץ משחקי EA ו/או לחיצה כפולה על RESET בכדי להעביר את הציפ למצב EA, אשר מוריד את מהירות המנוע של הדיסק לפני פתיחת ה TRAY. ידוע גם שלמרות זאת משחקים לא היו עולים ב 100%. ה NO SOLDER אשר אתה מזלזל בו מעלה משחקי EA ללא PATCH וללא DOUBLE RESET או כל התעללות אחרת במשתמש, והוא מעלה משחקי CD וDVD מגובים ללא בעיות כלל. לעומת זאת חברו, AUTOKEY3 בתוספת של חיבור אחד ללוח, מזריק קוד SCEE אשר מאפשר לו להפעיל משחקים של מעל 74 דקות מה שלא נתאפשר ב NO SOLDER. צירפתי הסבר על פעולת NEO 2.2 כפי שנכתב ע"י צוות הפיתוח של STARCHIP.

BloFFeR

New member
XcalibEr דעתך חשובה לי

היי רציתי לשאול אותך איזה צ´יפ הכי כדאי לקנות. אני יודע שהשאלה הזו כל הזמן חוזרת על עצמה ואין תשובה ברורה וחד משמעית אבל אני אנסה למקד את השאלות שלי. טוב, זה ברור לי, ואתה גם הסכמת שהמשיח הוא ההסבה הכי טובה כיום אבל לא מבחינת המחיר. אם אני מחליט לא ללכת על המשיח - מהי ההסבה הבאה הכי טובה? שמעלה את כל המשחקים טוב ולא הורסת את המכשיר, והכל בלי בעיות? וגם מבחינת המחיר. עוד נקודה שקצת "מפחידה" אותי זה שאמרת שאלו שעושים את המשחקים חוסמים את המשחקים כך שהם לא יעלו בהסבה מסויימת. מה הסיכויים שהם יעשו זאת למשיח או להסבה אחרת, ואם הם יעשו זאת האם הלך לי המכשיר מבחינת הרצה של משחקים חדשים צרובים חסומים? מחכה לתשובות, תודה מראש.

XcalibEr

New member
להתקין או לא להתקין זו השאלה??

השאלה שלך מורכבת והתשובה לא פשוטה. יש כמה קריטריונים לתשובה: 1. מהו הסכום המקסימלי שאתה רוצה להשקיע?? 2. האם מפריע לך או לא לבצע SWAPPINT? 3. האם תלך על פשרה באמצע?? 4. תלוי מה גרסת המכשיר שלך??? אם מספר הדגם SPCH-XXXX-R מסתים באות R (כמו בדוגמה שלפניך) , אז מספר האופציות לצ´יפים עולה באופן משמעותי לגבי השאלה השניה: ידוע שיתכן שמתיי שהוא תוכנות יבדקו את קיומו של צ´יפ כזה או אחר במכשיר, אבל באותו האופן שקרה בפלייסטיישן 1 , יהיה אפשר לתקן זאת ע"י PATCH ל IMAGE של המשחק לפני הצריבה. זהו הסיבה שבXBOX שהצ´יפ שלו מבוסס אך ורק על PATCH ל BIOS, בציפים מסיומים (כמו ה ENIGMA ו הEXTENDER) הוסיפו פונקציה של שידרות ה BIOS של הצ´יפ , בכדי להתמודד אם בעיה זו. יוסי

BloFFeR

New member
ובכן...

עדיין לא קניתי את המכשיר אבל אני קונה אותו בסוף החודש אחרי הבגרויות
אז איזה כדאי לי לקנות? עם גירסת ה-R? מה מוכרים בישראל? כמובן שאני רוצה לעשות הסבה... אני מוכן להשקיע במשהו שאני אקבל תמורה טובה עבורו אם אפשר לקבל את הכל פועל טוב ולא הורס, כמו המשיח, אז אולי שווה לעשות הסבה עם SWAPPING במחיר זול יותר. בנוסף רציתי לשאול לדעתך, מה כדאי לקנות עכשיו - PS2 או X-BOX? כי הבנתי שיש כבר צ´יפ ל X-BOX ואני יודע שזה פועל. ועכשיו יוצאים כל המשחקים אליו שאפשר להוריד את כולם בלי בעיה. אז מה לדעתך כדאי יותר לקנות? תודה על התשובה בקשר לחסימה... אז יש פיתרון, יופי.

XcalibEr

New member
אני באופן אישי מעדיף PLAYSTAION 2

אני באופן אישי מעדיף את הפלייסטיישן 2, אם כי השבוע מגיע לי ה XBOX אשר הזמנתי מארופה. יש משחקים מדהימים על הפלייסטיישן 2. כל אחד והשיקולים שלו. בהצלחה יוסי

למעלה