השואה, והרע בעולם.

begone

New member
המחבלים המתאבדים

"ואיך תסביר מעשים כמו של אמא תרזה איך סייעה להישרדותה ולהפצת הגנים שלה? או המתאבדים?" א) ראשית - חלק מן המחבלים מאמינים שהם יעלו לגן-עדן ב) שנית - מנהיגי המתאבדים מאמינים כי הפיגועים יגרמו לנו לברוח מן השטחים, וכך העם הפלשתינאי יחיה ברווחה ושרידותו תשתפר ג) שלישית - משפחות המתאבדים מקבלות פיצויים מיוחדים מאיראן ומעירק, וכך הן משפרות את מצבן הכלכלי ואת סיכויי שרידתן "יכולת החשיבה המופשטת שלנו היא אחת ההבדלים המהותיים בינינו לבין החיות שמאפשרת לנו את הבחירה החופשית" קשה לומר שיש לך בחירה חופשית. אתה מחוייב להיות מנומס, לעבוד, ללמוד וכו´. ואם תיקח למשל חתול-בית ממוצע, תראה שהוא הרבה יותר חופשי ממך.

Gunz N Mozes

New member
שאלה לראנינג טו סטנד סטיל

אם כל דבר קורה בגלל שאלוהים רוצה שיקרה, אז אם אני ירצח מישהו (רק מרוע בלי שום סיבה אחרת) זה לא יהיה בגלל שאלוהים רוצה? ואל תגיד לי שאלוהים נותן לנו בחירה. מה שקורה הוא רוצה שיקרה.

Gunz N Mozes

New member
running2stand still, אני מחכה לתשוב

דרך אגב שנת לימודים מוצלחת לתלמידים שביננו אל תדאגו אחים היא תעבור מהר אם נהנה.

נכון

ואלוהים רוצה לתת לנו בחירה. "ראה נתתי לפניך היום את הברכה ואת הקללה", כלומר אלוהים יצר עולם שיש בו ברכה וקללה, או טוב ורע, ונתן לאדם להחליט באיזה דרך הוא בוחר. תפקיד האדם בבריאה הוא לעקור את הרע מהעולם (למשל עי´ הרפואה הנאבקת במחלות או עי´ צבא שמגן על הזקוקים להגנה).

zazaza

New member
רגע !

אם לפי דעתך תפקיד האדם הוא ל"עקור" את הרוע - אזי החרדים בישראל אינם מקיימים את הנדרש : הם אינם לומדים (גם לא רפואה), הם אינם תורמים כסף למדינה (מיסים) ובכך אינם מסייעים לחלשים (מדיניות רווחה), הם אינם משרתים בצבא (וכי מדינת ישראל זקוקה להגנה) וכו´ וכו´. לפי שיטתך החרדים הם הכופרים הכי גדולים .

Gunz N Mozes

New member
זה ממש לא ענה לי על השאלה

אם כ-ל מה שקורה הוא מרצון האל, אז אם אני ירצח מישהו נגיד שאלוהים נתן לי בחירה, אבל בכל זאת זה מה שהוא רוצה שיקרה כי עובדה שזה קרה.

למעלה