השואה, והרע בעולם.

השואה, והרע בעולם.

חופש הבחירה שנתן לנו אלוהים ("ראה אנכי נתן לפניכם היום ברכה וקללה"), נותן לנו, בני האדם, את האפשרות לעשות הכל. כולל לרצוח. כשבני אדם בוחרים ברע עלינו לכוון את טענותינו קודם כל כנגד האנושות ולא כנגד אלוהים. בהתחלה היו האנשים כמו חיות, חסרי בחירה. לאחר ה´החטא הקדמון´ נפל העולם ממדרגתו והאדם התבדל מהחיות (שפועלות עפ"י אינסינקטים ולא עפ"י חוש צדק) ונעשה כאלוהים, כלומר "יודע טוב ורע"(מי שרוצה יכול לראות בזה אבולוציה). מרגע זה הוטל על האנושות להחזיר את העולם למצבו הקודם, כלומר ´תיקון עולם´. העולם באמת התקדם מאז אך נראה שהאנושות אינה מסוגלת להתקדם בעקביות ורציפות. המהפכה הצרפתית למשל, גררה אחריה אסונות רבים, אבל בדיעבד היא הביאה לעלייה ניכרת ברמת האנושיות. ישנם ביטויים אחרים לחוסר שלמות העולם. ה´רע´ תובע מאתנו למלא את תפקידנו כשותפיו של הבורא להשלמת העולם. המחלות ´זועקות´ אלינו: תלמד אנאטומיה, כימיה. תלמד את מדעי הטבע עד שתוכל לעקור ולרפא את המחלה מן העולם. יש גם רע שבא כעונש. נפילת גרמניה על כל הרע שנלווה אליה ודאי הביאה את הרשע על עונשו. לפעמים דבר שנראה לנו כרע מביא בדיעבד לטוב. אלמלא המדיניות העיוורת של הבריטים נגדנו לא היה מגיע העניין לידי האומות המאוחדות. לפעמים סבל הפרט נובע מגורל הכלל. אם נגזר על הכלל להענש בגלל חטאיו, ייענשו גם פרטים שלא חטאו והם יבואו על גמולם בעולם האמת (הנפש אינה מסיימת את חייה במות הגוף). למרות כל זה, יש אסונות מחרידים שכל ההסברים האלה אינם מספקים בהם את האדם. אולי מדובר באזהרת הבורא "ואנכי הסתר אסתיר פני", אבל עדיין קשה לנו להבין איך אלוהים יכול לתת לדברים כאלה לקרות. האדם ושכלו מוגבלים מאד. מי שמסוגר במסגרת מקום וזמן לא יכול להבין את כל מעשדיו של האינסופי. כמו שאמר שלמה המלך בספר קהלת, "אל תבהל על פיך ולבך אל ימהר להוציא דבר לפני האלהים כי האלהים בשמים ואתה על הארץ על כן יהיו דבריך מעטים". לכן צריך להזהר מכל מיני שרלטנים ש´מבינים´ את מהלכיו של הבורא, ומסבירים שזה קרה בגלל תפילין וזה בגלל שלא היתה מחיצה ועוד כל מיני חרא שלא שווה התייחסות.

oren*

New member
בקיצור אתה אומר שכל הודעותיו של

בוילר170 הן קשקוש בלבוש, רות עבור.

naftalyb2

New member
למה אני לא מובן? התפילין רעה חולה

בחברה הישראלית יש להילחם בתופעה ןלמגר אותה מארצנו אסונות באים בגלל שאנשים מניחים תפילין אני נגד התפילין. וכל האנשים שמניחים תפילין מביאים אסונות על מדינתנו מה לא ברור?

naftalyb2

New member
את השואה עשה אלהים ולא היטלר

מתי תתפסו השואה זה מאלהים ולא מהגרמנים כשאלהים אומר לא תעשה כל פסל מסכה הוא התכוון לזה אלהים זה לא משחק ולכל אלה שאומרים אין אלהים. השואה היא ההוכחה שאלהים חי וקיים תודה נפתלי תמיד מאמין אין לי ספק בקיום האלהים

naftalyb2

New member
השואה היא אות אזהרה משמים

אתם יכולים לקבוע מה לעשות בחייכם אבל לאלהים אף אחד לא יקבע מה לעשות ואם הוא החליט להרוג יהודים מי אני שיערער על אלהים תודה נפתלי

zazaza

New member
הטירוף שלך ממשיך - דחוף לפסיכיאטר!

"מי אני שיערער על אלהים תודה נפתלי" ואגב, מי אתה שתדבר בשמו ? אתה בסך הכל עוד שרלטן דת פנאטי שהחליט שהוא מכיר את אלוהים Inside out ויכול לדבר בשמו. לך תזחל חזרה לחור ממנו צצת, ותחפש לראות אם "נפתלי-בוסקילה-הניאו-נאצי-שמרשה-לעצמו-לדבר-חופשי-על-השואה-כי-אין-לו-קשרים-רגשיים-לנושא-והוא-פנאט-מפגר" מופיע בדילוגים שלך....

naftalyb2

New member
אתה יכול לקבוע שאני חולה נפש

ואכן יש לי ניירות לצערי אבל להאשים את היטלר בשואה זה עיוורון ובורות יש אנשים שמבינים רק אחרי שמקבלים את המכה יש לך הזדמנות טובה לעשות הכרה עם אלהים ידידי זאזאז המזועזע מי אתה שתדבר בשמו? שאלת ואני שואל! מי אתה שתמנע ממני לדבר בשמו? תודה נפתלי אלהים חי וקיים נושם ובועט

zazaza

New member
ניירות...

הודעתך מרתקת לחלוטין, וחסכת לי כל צורך לענות...

naftalyb2

New member
תודה לך

בטח גם לך יש ניירות כמו תעודת בגרות ו BA ודוקטור אין מה להשוות

The-G

New member
האלוהים שלך

הוא דיקטטור שלא יודע הומניות מה היא, הוא אכזרי והוא טיפש. האלוהים שלך הוא שרלטן סאדיסטי עם דרכים נסתרות אבל מאידך ברורות לגמרי לבורים כמוך. אם האלוהים שלך גרם לשואה לדבריך, הוא זה החוטא, לא אף בן אנוש אחר. האלוהים שלך הוא עונש. הוא אסון טבע. הוא רוע בהתגלמותו.

naftalyb2

New member
אני חייב להודות שיש פה רמה

גבוה בפורום ובאמת אנשים מדברים מהלב בפורומים אחרים ואני מבקר רק בדתיים חילוניים שם לא נותנים לי לדבר וכל ההודעות שלי נמחקות מיד אחרי שעה ווינאט בכלל חסמו אותי כבר שבוע אני לא יכול להיכנס ניראה לי שאלהים יסכים לדבר איתכם ואל תכעסו עליו בגלל איזה שואה קטנה של שישה מליון כי אתם לא יודעים את כוחו וגודלו של אלהים בבקשה להירגע תודה נפתלי

The-G

New member
שואה קטנה של שישה מליון?!

אני פשוט חסר מילים. דיברתי עם מכחישי שואה, דיברתי עם אנטישמים, דיברתי אפילו עם ניאו נאצים. ההבדל היחידי בינך לביניהם הוא שאתה לא קורא לרצח העכשיוי של יהודים. איזה מין חינוך קיבלת? מאיפה קיבלת את כל החרא הזה שאתה פולט פה? סליחה על ההתבטאות, אתה פשוט חלאת אדם עם חינוך גרוע והרבה שטיפת מוח. גם אם אמא שלך תרצח חס וחלילה על ידי אביך, תגיד שזה רצונו של האל?! אתה איש קטן וטיפש עם הרבה זבל בראש. תתבייש לך.

naftalyb2

New member
לך זה נראה הרבה שישה מליון

בשביל אלהים זה לא הרבה הוא כבר הרג את כל האנושות פעם אחת זה היה מזמן ויש רק אחד שניצל קראו לו נח תודה נפתלי

zazaza

New member
אולי תמצא לי בדילוגים

איך מכניסים עשרות אלפי מינים של חיות על ספינה של ימי נוח... בוא ניקח רק כמה חיות בודדות : 2 פילים, 2 היפופוטמים, 2 קרנפים, 2 גירפות, 2 אריות, 2 נמרים, 2 יונים... כמה זה בק"ג אתה יודע ? וכיצד הביא מר נוח את הזנים הנדירים מאמריקה המרכזית לתוך אותה "התיבה" ? כיצד החזיר אותה אח"כ לאמריקה המרכזית ורק לשם ? כיצד אסף את הקנגרו באוסטרליה ואח"כ החזיר אותו לשם ורק לשם ? כיצד כיצד כיצד... אתם, הפנאטים, לא מבינים כנראה שמדובר בסיפור בלבד, רק סיפור של שעת השינה... אתם כמו ילדים בני 7 שמחכים לסיפור שלפני שינה שלהם... בורים.

דוד170

New member
זה היה נס. למה אתה לא שואל כיצד

הוא עשה שלושה ימים חושך. למה אתה לא שואל כיצד הוא מנע שלא יפגעו כל היהודים שהיו במלחמת המפרץ תחת ההריסות של הבתים, נס.

Governor

New member
אבל אנו יודעים שלא היה כלל מבול.

היכן עשה שלושה ימים חושך? רוב ערי המרכז התרוקנו מאדם לקראת חשיכה במלחמת המפרץ ולאלה שנשארו היה הלוקסוס של שש דקות התראה שלא היה לתושבי לונדון, למשל. היכן הנסים?

דוד170

New member
מהיכן אתה יודע שלא היה מבול. אני

בעצמי ניצלתי מהמבול וראיתי אותו. (אם לך מותר לומר דברים בלי ראיות לי מותר גם לומר בלי ראיות) גם לטיל הארבעים היה התראה והיו שם למעלה משלושים הרוגים. בס"ד להלן הניסים שהיו במלחמת המפרץ. אפרים: בכתב-העת, סידלינק (Seedlink), גליון מס´ 21, נמנים אחדים מנסי מלחמת המפרץ. אך תחילה נביט בסטטיסטיקה: • • שוגרו נגד ישראל 39 טילי "סקאד". • • בסך-הכל נפלו על ישראל יותר מעשרה טון חומרי נפץ. • • לפי "סידלינק", בסך הכל ניזוקו 15,000 נכסים: 10,992 דירות, 235 בתים, 3773 מבנים אחרים • • מתו 13 אנשים – שנים מפגיעה ישירה של טיל, ואחד-עשר בעקיפין, או מהתקף לב או משימוש לא-נכון במסכה נגד גזים פרץ: אינני מומחה לעניינים צבאיים כדי לדעת אם הסטטיסטיקה שלך מחדשת לי משהו. אפרים: ראש הממשלה לשעבר יצחק רבין [שהפקיד את נציגי מפלגת מרצ על החינוך הציבורי] צוטט כך: "אין כלי נשק נגד טיל. וגרוע מכך, אין מערכת התראה סבירה נגד טיל קרקע-קרקע." האלוף (מיל´) הישראלי משה בר-כוכבא אמר: "צריך רק להרהר בתוצאות התקפות הטילים. מנקודת ראות צבאית, לא היתה להם כמעט כל השפעה. אמנם הם גרמו לנזקים רבים ביותר, אבל כמעט שלא היו נפגעים, וצריך לסכם ולומר, שגם זה היה חלק מתהליך המלחמה הבלתי ניתן להבנה והנסי." פרץ: אצטרך עוד לראות את הקשרן של האמירות המובאות ב"סידלינק" כדי להתרשם. ככלות הכל, התעמולה הסובייטית, למשל, שטפה את מוחם של רבים על-ידי הוצאת עובדות מהקשרן. אפרים: יופי! תמשיך לפקפק, כל עוד אתה מבטיח לי שלא להתעצל, ולברר את העובדות ואת הקשרן בכוחות עצמך. בינתיים, נביט באחדות מן המובאות מתוך העתונות הישראלית ש"סידלינק" סיפק. "אחרי שדעך הרשע ושכך האבק, החלו האנשים שקפאו מזועזעים על מקומם להביט סביבם. הם נדהמו לחלוטין לגלות שלא נפגע אפילו אחד מתוך 200 האנשים. כל הבנין התמוטט סביבם, אפילו שלושה מקירות המקלט נעלמו, ורק קיר המזרח נותר עומד [המקלט שימש גם כבית-כנסת, כך שאפילו המדפים שעליהם עמדו הסידורים והחומשים לא ניזוקו]. "כאשר סיירו באתר ראש הממשלה וראש העיר, שאל ראש הממשלה אם היו במקום אנשים? "בהחלט," השיב ראש העיר. "היו כאן מאתיים בני אדם ובנס כולם ניצלו!" [משפחה, ירחון, 2 לפברואר 1991]. "שלום וז´קלין ח´, אעפ"י שלא היו אדוקים בדתם, נהגו לכבד תלמידי חכמים, ולאחרונה נרמז להם שכדאי לבדוק את המזוזות שלהם (קטעי קלף שעליהם רשומים פסוקים מהתורה, הנקבעים במזוזות הדלתות). למרות ההוצאה הכרוכה בכך, החליפו בני הזוג הצעיר את כל המזוזות הישנות במזוזות כשרות. כאשר פגע ה"סקאד" בשכונתם, נעקרה כל דירתם על-ידי ההתפוצצות. ארונות, חלונות ורהיטים נהרסו כליל. דלתות עפו, ומסגרותיהם נעקרו ממקומן. מתכולת הדירה, כל מה שנשאר היו המזוזות. למרות ההרס מסביב, משפחת ח´ לא נפגעה [יתד נאמן, 2 לפברואר 1991]. "תוך שניה נהפך קטע מרחוב לאי לשממה. נכחתי במספר מקומות שנפגעו על-ידי טילים, וכל פעם לא הצלחתי להבין כיצד יצאו אנשים חיים מהרס שכזה. מישהו שם למעלה שומר עליהם, אחרת – אין הסבר למה שקרה כאן הלילה. [כתב-עת חדשות לקציני הג"א]. עשרת הטילים הראשונים – 17 נפצעו קל במקרה אחד, הוצאה ישישה מדירתה על-ידי שכנתה שהעירה אותה, ממש דקות לפני שנפגעה הדירה על-ידי טיל… אופה, המכין חלות לשבת, יצא מהמאפיה שלו ביום חמישי בערב, אחרי שלא הצליח למצוא קמח, דקות אחדות לפני שהמאפיה קרסה מפגיעת טיל… במקרה אחר נהרס כליל על-ידי טיל מקלט שהיה בוודאי מלא בחמישים בני-אדם, אילו התכוננה האוכלוסייה למתקפה קונבנציונלית (אך בפועל היה ריק מאדם, כיון שהאנשים היו בחדרים האטומים תוך ציפייה למתקפה כימית שלא באה)… וטיל שנחת בעורק תל-אביבי ראשי ביום שבת בבוקר – לא התפוצץ. [יתד נאמן, 25 לינואר 1991]. הטיל נחת באמצעו של רחוב בשכונת מגורים. הבית שמעברו האחד של הרחוב התפורר כולו, אך דיירו הישיש נמשך ללא פגע מתוך ההריסות. ואילו הבית ממול גם הוא נהרס כליל, אך איש לא היה בבית בעת ההתפוצצות. איש אחר נלכד תחת הריסות הווילה בת-ארבעת החדרים שלו. בעוד צוותי הצלה סורקים את ההריסות, הם שמעו אותו מתחנן לעזרה; רק ראשו בלט מבין הקורות, אך למעשה הוא לא נפגע. שני כלביו שעמדו בשני עבריו בעת המתקפה – נהרגו במקום. [יתד נאמן, 22 לפברואר 1991]. כשבאה ההתפוצצות אמרו "שמע ישראל" (אחת התפילות הנאמרות לפי המסורת דווקא כשמצפים למוות מידי). לא היה לנו זמן מספיק להיכנס לחדר האטום שלנו. הריסת החדר האטום היתה מלאה; היינו מחוררים כולנו על-ידי שברי הזכוכית המתעופפים לכל עבר שהרסו כל חפץ שבחדר. [משפחה]. אסיים בסקירת תוצאות הפגיעה של סקאד מס´ 31. העיתונות הראתה שבארבעה מקרים כשהחדרים האטומים בדירות שונות נפגעו מעט או קשה, דייריהם התגודדו ליד גרם המדרגות ולא תפסו מחסה בחדרים האטומים. בששה מקרים נוספים, לא היו הדיירים בביתם בכלל, ובכך נצלו מגורל חדריהם האטומים. לעומת זאת, היו דירות שנפגעו קשה באמת, שדייריהן תפסו מחסה דווקא בחדרים האטומים. במקרהו של אדם בשם נסים, הוא נמלט מחדרו האטום בעוד תוכן דירתו עלה באש. בשלושה מקרים נוספים, לכל הפחות, לא נפגעו במיוחד החדרים האטומים בעוד חלקים אחרים של הדירות נהרסו כליל.

Governor

New member
הרי הוכחתי שלא היה מבול, אידיוט שלי

זוכר? לא היתה לך תשובה אז וטענת בחוסר-אונים שכל הסמנים נמחו בנס. מה זה, אם לא הודאה שנסתתמו טענותיך? במלחמת המפרץ: (1) הערים התרוקנו מיושביהן בלילות (2) היתה התראה של שש דקות מרגע השגור ועד הנפילה (3) הטילים נורו לטווח המכסימלי, על גבול האפקטיביות. (4) עקב הטווח המכסימלי היו ראשי הנפץ מינימליים (5) בהרבה מקרים פגשו העיתונאים באתר את בעלי הבתים שהקדימו וחשו ממקום מבטחים לאמוד נזקים ועדיין מלמלו בסערת-נפש משהו כמו "ניצלנו בנס", והעיתונאים פרשו זאת כאילו היו בעלי הבתים ממש בדירתם ברגע הפגיעה ואולי 39 טילים הם ארבעים חסר אחת, ממש כמו בעונש מלקות של בית-דין?

דוד170

New member
אי מציאת ראיות למבול לא מהווה הפרכה

לתורה. מענין שהטיל ה-40 שהיה לו את כל התנאים של הטילים הקודמים הרג הרבה אנשים.

למעלה