השואה, והרע בעולם.

Governor

New member
בד"כ לא. אבל כאשר מדובר בבדיקת

ליבות-קרח (Ice Cores) - רואים בוודאות שלא היה מבול. כך גם המצב בבדיקה גנטית של בני-אדם וחיות. רואים שהם אינם צאצאים של זוג או זוגות ספורים לפני 4000 שנה. לא היה טיל 40. היו רק ארבעים חסר אחת (39, אם אתה חלש בחשבון)...

Governor

New member
הצבעתי עליו בקישור. חפש שם את

המלים Noachian deluge תן ל"מדענים" שלך לחפש באינטרנט על Ice core analysis ו- MRCA של המין האנושי

אז למה אתה עובד אלוהים כזה?

אם האלוהים שלך יכול להחליט ביום בהיר אחד שהוא ישמיד 6 מיליון יהודם באכזריות, אז למה אתה סוגד לו? זה כמו לסגוד לשטן.

naftalyb2

New member
חייבים לעבוד את אלהים

אם לא נעבוד את אלהים בשמחה ובאהבה....... התפילין הכיפה המזוזה זה לא עבודת אלהים זה עבודה זרה את אלהים עובדים בדילוגים כי שם אלהים מדבר עם כל אחד ואחד תודה נפתלי

וואו! גילית לי את האור!

עכשיו אני מבטיח לדלג 4 פעמים ביום כל הדרך לקניון ליד הבית שלי וחזרה! דילוג שחרית, מנחה, מעריב ודילוג ערבית חגיגי! ואז אלוהים יהיה מבסוט ממני וישלח אותי לגן עדן שבו אני אראה הרבה מלאכים חמודים עם פרצוף של עוזי חיטמן מדלגים! איזה כיף!

naftalyb2

New member
כן תדלג לקניון

ואם אפשר קודם לשרוף את כל הבתי כנסת הדילוג יהיה יותר נעים תודה נפתלי

The-G

New member
הגיון מעוות.

בגלל שיהודים מתו אז יש אלוהים. רק רציתי להבין, תודה. אידיוט.

begone

New member
נסיון אמיץ להתמודד עם הסוגייה

קודם כל יפה שאתה מתייחס לנושא. זה לא רע. הבעיה היא שאתה מדבר על חופש בחירה שנתן לנו "אלוהים". אני תובע לדעת: א) מתי זה קרה, איפה זה קרה, והאם יש עדויות אמינות לאירוע הזה? ב) מה הקשר בין המהפיכה הצרפתית ובין אלוהים? ג) מה הקשר בין השואה לבין משהו ´טוב´? ד) אתה מדבר על ´עולם האמת´, אבל אין לך עדות אחת קטנה שהוא קיים בכלל. ה) אתה יכול להראות לי ´נפש´? כי אני יכול לראות עיניים, מוח, זרמים חשמליים, תאי דם, נגיפי HIV ואפילו ציפורניים. אבל תראה לי ´נפש´ לפני שאתה מניח שהיא בכלל קיימת ו) אתה מדבר על אזהרת הבורא - אבל עדיין לא הוכחת הוא בכלל קיים ז) אם ´האדם ושכלו מוגבלים מאוד´, אז איך אתה קובע שאלוהים קיים? הרי כל קביעה כזו נובעת מן השכל המוגבל שלך! ח) לא היתה לי שום בעיה להיות דתי - אם הייתי רואה את אלוהים ו/או שומע אותו ו/או מרגיש אותו. אבל לא ברור לי למה אני צריך להיות פראייר ולהאמין לדברים שאני לא יכול לראות, לשמוע ולהרגיש. אם אלוהים היה משהו שאפשר להתייחס אליו ברצינות - הייתי כבר מזמן דתי. אבל כל עוד אלוהים נשאר פרי הדמיון - אני מחוץ למשחק השיקרי הזה. נ.ב. באמת שלא הייתי צריך אותך בשביל לדעת שדוד170 או נפתלי בוסקילה שניהם מקרים אבודים.

עדויות?!

-זה שיש לנו חופש בחירה זה גלוי, לא צריך להוכיח את זה. אנחנו היצור היחיד בעולם ששוקל את מעשיו עפ"י מושגים כמו טוב, רע וצדק. -בכוונה לא ניסיתי לתת תשובה מוחלטת לעניין השואה. אני יכול להביא דברים טובים שצמחו ממנה אבל זה לא מספיק. לכן אני אומר שיש מקומות שצריך לעצור בהם ולהגיד את זה אנחנו לא מבינים, אבל זה לא סותר את מציאותו של הבורא. -ספר איוב עוסק בדיוק בנושא הזה. איוב היה אדם שכל חייו עבד את אלוהיו. באיזהשהוא שלב התחיל לנחות עליו אסון אחרי אסון. כשהוא התחיל לרטון על אלוהים שהוא ´מתעלל´ בו ולא מביא תשובות לשאלותיו על סיבת העונש, הקב"ה נזף בו על שדרש להבין את כל מעשיו של הבורא. יש דברים שאין להם תשובות. -יש עדויות רבות ל´עולם האמת´. יש רופאים ופרופסורים (לאו דווקא יהודים) שאספו עדויות ממקרים של מוות קליני והיפנוזה על החיים שאחרי המוות. אני אשתדל למצוא את אחד הספרים ולפתוח שרשור בנושא. -אתה יכול לראות אושר, אהבה או קנאה? זה אומר שהם לא קיימים? ממה הם נובעים? האם הוא רק מכלול של תרכובות כימיות? גם על זה צריך לפתוח שרשור. -דוקא דנו די הרבה בקיומו של הבורא. אף אחד עדיין לא העלה רעיון אלטרנטיוי שיסביר את קיומו של העולם, אבל אני ממשיך לחכות.

begone

New member
עדויות!!

"זה שיש לנו חופש בחירה זה גלוי, לא צריך להוכיח את זה" לא ממש. אתה לא יכול לרצוח אנשים מאובטחים. אתה לא יכול להגיע לירח. אתה לא יכול לקנות אוטו שעולה 20 מליון דולר. "אנחנו היצור היחיד בעולם ששוקל את מעשיו עפ"י מושגים כמו טוב, רע וצדק" שקר וכזב. אין דבר כזה ´טוב´, אין ´רע´ ואין ´צדק´. זה לא קיים. "זה לא סותר את מציאותו של הבורא" מה זאת אומרת ´סותר´? לא הוכחת את קיומו בכלל. "יש דברים שאין להם תשובות" לא. יש דברים שעדיין לא מצאנו להם תשובות. "יש עדויות רבות ל´עולם האמת´. יש רופאים ופרופסורים (לאו דווקא יהודים) שאספו עדויות ממקרים של מוות קליני והיפנוזה על החיים שאחרי המוות" בולשיט. מדובר בהזיות וחלומות. אין שום עדות אמינה. אתר חופש דן בנושא זה ומצא אפס עדויות אמינות. "אתה יכול לראות אושר, אהבה או קנאה? זה אומר שהם לא קיימים?" נכון! אין אושר, אין אהבה ואין קנאה. זה לא קיים, ואני כמובן לא מאמין שזה קיים. יש אנשים הטוענים שהם ´מאושרים´, ´אוהבים´ או ´מקנאים´, אבל המושג עצמו לא קיים ואי אפשר להוכיח אותו. אתה לומד יפה לאט לאט. "האם הוא רק מכלול של תרכובות כימיות?" האדם הוא בהחלט תרכובות כימיות, חשמליות, ביולוגיות וכו´. כן. אין נפש, אין ´רוח´ ואין שום דבר שהוא לא פיזי. "אף אחד עדיין לא העלה רעיון אלטרנטיוי שיסביר את קיומו של העולם" אתה משקר.

אין רע?!

-אם אין טוב ואין רע, אין תחושות והאדם הוא תרכובות כימיות, על סמך מה אתה מעניש בנאדם שרצח? איך אתה אומר שהשואה היתה ´רעה´ אם אין כזה דבר?! -תוכיח את השקר שלי

begone

New member
אין טוב, אין רע, בהחלט אין

"אם אין טוב ואין רע, אין תחושות והאדם הוא תרכובות כימיות, על סמך מה אתה מעניש בנאדם שרצח?" על סמך גופה חסרת-דופק - זה בזבוז של חיי אדם יקרים. "איך אתה אומר שהשואה היתה ´רעה´ אם אין כזה דבר?!" השואה לא היתה ´רעה´. השואה היתה - היא פשוט היתה. היא היתה ´רעה´ ליהודים (כי כל אורגניזם חי רוצה להמשיך לחיות), ´טובה´ לגרמנים (כי הם בזזו אותנו וניצלו אותנו) - ובאופן עקרוני היא לא היתה טובה או רעה ליקום. השואה היתה. זה הכל. ואני, מכיוון שאני אדם שנוטים להתייחס אליו כיהודי, לא רוצה שהיא תתקיים שוב. מה ש´טוב´ עבורי הוא ´רע´ עבור אחר. "תוכיח את השקר שלי" איזה שקר?

RainBird

New member
סליחה?! אבך מה לעשות, גילו למשל שסרטונין גורם לאושר, ומחסור לדיכאון. אלו רגשות כימיים ובכלל, אני חושב שזה לא הקטע של "בגלל שהיהדות שרדה כלכך הרבה אסונות" אני הייתי בא מגישה של "למה היהדות סבלה כלכך הרבה אסונות- מכל מני עממים שונים?" אולי כי היהדות הייתה פשוט בילתי נסבלת. אבל יש לי שאלה חשובה, אם יש טוב ורע אז אנא תסבירו לי: בהעי ובתנך למעשה כתוב שכל עיר שקיימת שהיא אינה יהודית חייבת להשימד על אנשיה, ובקיצור מה שנגרם בספר יהושוע זה רצח עמים ששכנו בארץ. וזה נותן זכות ליהדות על הארץ? מה עם העממים שדמם נשפך על האדמה הזאת לפני דם היהודים? מה עם העובדה שאליהו הנביא שחט 50 נביאים של אלים אחרים בממלכה? זה טוב? זה חיובי? מה קרה לאל תרצח? בקיצור החוקים הם נוחים מאוד, אם בא לי אני מקיים אותם ואם לא אז לא. ארדן

גוססי

New member
סליחה?

"זה שיש לנו חופש בחירה זה גלוי, לא צריך להוכיח את זה" כן צריך להוכיח. אין שום סיבה שנסכים להצהרה זו רק משום שהיא מובעת בבטחון רב ומתוך שכנוע פנימי עמוק. "אנחנו היצור היחיד בעולם ששוקל את מעשיו עפ"י מושגים כמו טוב, רע וצדק." האמנם? מדוע אי אפשר לומר שהאדם הוא היצור היחיד שהעניק שמות מיוחדים לשיקולים המנחים כל יצור חי עלי אדמות? "יש עדויות רבות ל´עולם האמת´" אין אף עדות אובייקטיבית לעולם האמת. חוויות יש בשפע, אבל חוויות של מוח על סף המוות אינן בגדר עדות אמינה. "אף אחד עדיין לא העלה רעיון אלטרנטיוי שיסביר את קיומו של העולם, אבל אני ממשיך לחכות" ציפיתך הסתיימה. העולם קיים מפני שהוא קיים, ואין כל סיבה או עילה נוספת. אין גם צורך באחת כזו.

אני מקווה שאתה לא רציני

-´כל יצור חי עלי אדמות´? אז אולי תספר לנו בדיוק מהם שיקוליהם המוסריים של החיות? -´העולם קיים מפני שהוא קיים´. ואחרי זה אתם אומרים שהמחב"תים מבלשטים.

גוססי

New member
השיקול המוסרי הוא השיקול התועלתני

"אז אולי תספר לנו בדיוק מהם שיקוליהם המוסריים של החיות?" כל יצור חי - כולל האדם - פועל למען השרדותו והפצת הגנים שלו, וזו המטרה שלמענה אנו מנסחים מערכות מוסריות שונות. חלק מהן פועלות בהצלחה וחלק לא, בדיוק כמו בעולם החי. ההבדל בינינו לבין שאר בעה"ח הוא שלנו יש מספיק זמן פנוי ויכולת חשיבה מופשטת כדי להגדיר מונחים כגון "צדק", "טוב" ו-"רע", אולם את כל המונחים האלה ניתן להגדיר גם לפעולות של בע"ח השונה מהאדם. לדוגמה, שימפנזה בהתקף טירוף יכול להרוג כמה מחבריו ללהקה, ואז מעשיו יהיו "רעים" או "בלתי צודקים" או "לא מוסריים". "העולם קיים מפני שהוא קיים" האם יש לך ראיה שהדבר אינו כך?

המממ...

-ואיך תסביר מעשים כמו של אמא תרזה איך סייעה להישרדותה ולהפצת הגנים שלה? או המתאבדים? -נכון מאד. יכולת החשיבה המופשטת שלנו היא אחת ההבדלים המהותיים בינינו לבין החיות שמאפשרת לנו את הבחירה החופשית. -המשפט הזה לא אומר כלום. זה כמו שאני אגיד שהמחשב שלך קיים מפני שהוא קיים. יש לך ראיה שהדבר אינו כך?

גוססי

New member
אמא תרזה? זה קל

בע"ח המאורגנים בחברות לעיתים קרובות מקריבים את האינטרס הפרטי שלהם למען האינטרס של החברה כולה. זו תופעה מוכרת גם בעולם החי, והאדם אינו מיוחד בכך. לדוגמה, בחברות של חרקים מסויימים יש מעמד של לוחמים המקריבים את חייהם למען הקן. במקרה זה הם מוותרים על שרידותם הפרטית והפצת הגנים שלהם כדי לאפשר לאחיהם לעשות זאת ביתר הצלחה, ובכך אינם שונים מבני אדם שמקדישים את חייהם לעזרה לזולת או להצלת חייו. "יש לך ראיה שהדבר אינו כך?" האם אתה יכול להוכיח שמתחת למיטה שלך אין גמד ירוק שנעשה שקוף כל פעם שמדליקים את האור? לא, אתה לא יכול, וגם אינך צריך. אם אומר לך שיש גמד כזה, חובת ההוכחה תהיה עלי. כך גם איני צריך להוכיח שאין סיבה לעולם - אתה אומר שיש סיבה כלשהיא, נא הראה מדוע. לא, כשם שאין לי ראיה לכך שאין בארון שלי שד ירוק שנעשה שקוף כל פעם שפותחים את הדלת. ביהדות אומרים "המוציא דבר מחברו

למעלה