השביתה והקורסים

השביתה והקורסים

אני תלמיד שנה ד' באונ' העברית, שאמור היה לסיים ממש בקרוב... אלא שעקב השביתה אני איני מצליח לסיים. אצלנו, בעברית, רוב רובם של הקורסים, ובוודאי קורסי הבחירה הכלליים והסמינריונים, מתקיימים כרגיל (מרצים מהחוץ). ליתר דיוק, 60% מסך הקורסים בפקולטה מתקיימים, 75% מהנ"זים של הסטודנטים מתמלאים (משמע- רבים מהסטודנטים החליפו את הרישום לקורסים שמתקיימים). בשנה ד' המצב עוד יותר קיצוני- מעטים עוד נשארו עם נ"ז בקורסים שלא מתקיימים, ואצל רובם מדובר ב-2-4 נ"ז של קורסי בחירה בלבד. משמע- רובם יוכלו להתחיל את התמחותם בזמן, ויסיימו את התואר בזמן. שאלתי היא- האם המצב הזה מתקיים גם בשאר הפקולטטאות למשפטים באוניברסיטאות? האם גם שם רוב הקורסים (ובמיוחד קורסי הבחירה) מתקיימים? האם השביתה היא בעצם "בעיה קטנה" עבור משפטנים באוניברסיטאות כולן?

student 1200

New member
לא מדוייק

באת"א למשל, כל המרצים של שנה א' הם מרצים בכירים - משמע אף שיעור לא מתקיים... לתלמידי שנה ד' אפשרו לפני מספר ימים להכנס לקורסים שכן הועברו במהלך הסמסטר ולהבחן בהם (מבלי שנכחו בשיעורים), כדי שיצליחו לסיים את השנה.

הייבי

New member
חלקם כן וחלקם לא

באת"א בשנה ד' יש קורסים שמקובל לקחת כמו: סד"א ומשפט מסחרי שהם שני קורסי בחירה דיי גדולים שמועברים ע"י סגל בכיר, כך שרבים שלקחו קורסים אלו סובלים מהשביתה. האפשרות להיכנס לקורסים שהתקיימו מוגבלת לקורסים שמוגדרים אצלנו "חטיבה שלישית" (קורסים של 2-3 נ"ז בלבד) וגם ההגבלה היא ל-2 קורסים בלבד, כך שלרבים זה לא מספיק נקודות כדי להספיק לסיים. כרגע, ממה שהבנו, המטרה של הפקולטה היא להקל על סיום התואר כאשר יחזרו ללמוד מחד, ולאפשר למי שחסר לו מספר בודד של נקודות לסיים, מנגד. אני לא שנה ד', אבל מספיק להסתובב במסדרונות כדי לראות שהשביתה אינה "בעיה קטנה" עבור סטודנטים שנה ד' ואכן מדאיגה אותם כיצד יסיימו את השנה בזמן כדי להתחיל סטאז'.

למעלה