חנה אני לא קרייריסטית (ארוך ../images/Emo5.gif)
אני בחרתי להיות עם הילדים בבית. אני הייתי כזו- עבדתי שעות מטורפות, טסתי הרבה לחו"ל- וזהו זה עבר לי, החלטתי שילדיי חשובים לי יותר. אני לא מניפה בדגל אבל אני אומרת שלגדל ילדיי מפתח זה לא הפיתרון הנכון לדעתי. אתמול שוחחתי עם נערה שאמרה לי שהיא חוזרת הביתה ומכינה את האוכל לה ולאחותה, ארוחה משותפת משפחתית הם עורכים רק ביום שישי בערב וזה חסר לה (המשפחתיות). אמא שלה עובדת עד חמש שש כל יום ואבא שלה מגיע בערב. ואין להורים כח לתת תשומת לב אמיתית ומלאה לילדים (שוב פעם לא כל המשפחות, תלוי בהורים). היא לא מדברת על חסכים חומריים אלא על חסכים רגשיים. הרי מה הפמיניזם עם כל הטוב גרם לנו הנשים (ובאמת הרבה טוב). אנחנו הולכות לעבודה קרייריסטית, חוזרות הביתה למשרה נוספת שהיא הילדים והבית. וכשהבעל מגיע (במידה שמגיע אחרי) לחייך אליו ולהיות עירנית. ובמידה והוא מגיע איתנו, שיתוף הפעולה (לא לכל המשפחות) לא בא באופן מלא. ומרוב נתינה איך אפשר למצא את ה´לקבל´? והילדים מה איתם? הם בשעות אחה"צ כבר עייפים אחרי יום שלם בגן, הם רבים עלינו משום שכל אחד רוצה את תשומת הלב שלו, ואנחנו עם רגשות אשם שלא עוזבים אותנו. על זה אני מדברת. לי זה היה קשה ריגשית, ואני בטוחה שאני לא היחידה- משום כך החלטתי לעזוב את הכל (כרגע) ולהתמקד בילדים שלי. שלא תביני, אני לא עקרת ביית (אני גרועה למדיי כאחת כזו), אני אמא. אני כל יום לומדת מחדש על הילדים שלי, לומדת מחדש מהילדים שלי, רואה אותם נהנים מחיפושית קטנה וזה גורם לי אושר (היום גם אני נהנית ממנה), אני כותבת הרבה, לומדת הרבה (עושה אוניברסיטה פרטית), מעשירה את עצמי בדרכים אחרות. כששואלים אותי מה יהיה בעוד עשרים שנה- אין לי תשובה, הרי לאף אחד אין. אם בפנימיות שלנו אנחנו לא מרגישים את הפיספוס, אז למה כן נרגיש בעוד עשרים שנה? אני לא חושבת שזה עניין של ´קריירה´ או לא, אלא של שלמות פנימית, של ביטחון. גם לגבי הורים שכן עושים קריירה, להם אין פיספוס? גם הם בעוד עשרים שנה יכולים להתעורר ולראות שהם לא מכירים את הילדים שלהם.