השאלה המכשילה:
בשבת, בשיחה משפחתית שהגיעה לנושא של "אימהות מול קריירה", כשכמו כמעט תמיד בנושאים שקשורים לגידול ילדים מצאתי את עצמי עומדת ומגנה על זכויותי כהורה בכלל וכאמא בפרט, ומנסה להסביר למה לדעתי קשה מאוד עד בלתי אפשרי לגדל ילדים כמו ש(שוב, לדעתי!) צריך תוך פיתוח קריירה מקצועית מרשימה (כזו שמרשימה בעיני החברה, כמובן...) ולהבדיל כמה חשובה הקבלה המוחלטת שלנו את ילדנו בכל מצב ולא חשוב מי ומה הם ומה יעשו וכו כו´ וכו´ - נושאים טחונים עד-דק בכל פורום וירטואלי ואחרי שעוסק בהורות ובנשיות. בעיצומה של השיחה פנה אלי אחד הנוכחים בשאלה שאני מודה שלרגע קט בלבלה אותי. הוא שאל: נניח שהבת שלך (זו שעדיין אין לי, אבל תהיה, בטח שתהיה
!), שתגדלי כמו שאת מאמינה - תקדישי לה את כל כולך, תהיי קשובה ואוהבת ונותנת ומאפשרת וכו´, תגדל, ותהפוך לאשה. ונניח שאצלה סדרי העדיפיות יהיו שונים, והיא אמנם תהיה אמא, אבל אחרת לגמרי ממי שאת: תשקיע את רוב זמנה בבנית קריירה מקצועית מפוארת שתבוא על חשבון ילדיה, שיגדלו רוב זמנם אצל מטפלות ובמסגרות חינוך כאלה ואחרות. מה אז? איך תרגישי? האם תנקטי עמדה? מה תאמרי לה? כמו שאמרתי - הוא הצליח לבלבל אותי לרגע ונזקקתי לארגון המחשבה שלי לפני שעניתי לו. ואז עניתי, שקודם כל אני מניחה שהסבירות שזה יקרה נמוכה כי לדעתי יש קשר הדוק בין איך שאנחנו גדלים כילדים לבין מי שאנחנו כהורים (ואני מרגישה שהמקרה שלי ושל משפחתי, למשל, הוא הוכחה לקשר הזה), אבל אם בכל זאת נצא מנקודה הנחה שזה "קרה", ברור לי שזו תהיה סוג של אכזבה לא קטנה עבורי. מה אני אעשה? אני אומר לה, בדרך של תמיכה ולא של התערבות בענייניה (עד כמה שאוכל, בעוד אי-אילו עשרות שנים...) את דעתי, וגם אשתדל, אם היא רק תניח לי לעשות זאת, לתת כמה שאוכל בעצמי כדי שילדיה יפגעו כמה שפחות מהמחסור בזמן-אמא שיהיה להם. נכון, סבתא זה לא תחליף, אבל זה יכול להיות כן תחליף, אם זה מה שיש. מה דעתכם?
בשבת, בשיחה משפחתית שהגיעה לנושא של "אימהות מול קריירה", כשכמו כמעט תמיד בנושאים שקשורים לגידול ילדים מצאתי את עצמי עומדת ומגנה על זכויותי כהורה בכלל וכאמא בפרט, ומנסה להסביר למה לדעתי קשה מאוד עד בלתי אפשרי לגדל ילדים כמו ש(שוב, לדעתי!) צריך תוך פיתוח קריירה מקצועית מרשימה (כזו שמרשימה בעיני החברה, כמובן...) ולהבדיל כמה חשובה הקבלה המוחלטת שלנו את ילדנו בכל מצב ולא חשוב מי ומה הם ומה יעשו וכו כו´ וכו´ - נושאים טחונים עד-דק בכל פורום וירטואלי ואחרי שעוסק בהורות ובנשיות. בעיצומה של השיחה פנה אלי אחד הנוכחים בשאלה שאני מודה שלרגע קט בלבלה אותי. הוא שאל: נניח שהבת שלך (זו שעדיין אין לי, אבל תהיה, בטח שתהיה