הרחבת בית

goolgol

New member
הרחבת בית

בבעלותנו בית קרקע, 60 מ"ר, וברצוננו לבנות עוד קומה. איך ניתן לחשב את עלויות הבניה? מ א´ ועד ת´?

רוקוקו

New member
השאלה היא איזו בניה אתם מבקשים???

אם זאת בינה קלה העליות יורדות ובבניה קונבנציונלית העליות עולות ועולות. חשוב גם איזה גג אתם רוצים? איזה ריצוף? על כמה מטרים מדובר? מה קורה בבית הקיים(בדרגות בבית לקומה החדשה)? ולכל זה תוסיפו לפחות 20 אחוז כי תמיד יש מה להוסיף. ואחרי הכל שימו לב גם לעלויות שיקום הגינה שנהרסת מהבניה. ועוד דבר קטן זה השכירות בזמן הבניה. בהצלחה רוקוקו(ערן).

בקיצור, בלי תכנית, מדשדשים

בחושך....אבל אם אתם מתייחסים לבניה סבירה, כלל מיסים ועיניינים, פחות מ: 1000 $/מ"ר תגידו, שהסגנו בזול...

תוספת בניה

קומה שניה של 60 מ"ר, בהנחה שלקומה הראשומה יש גג בטון, ברמת גימור פשוטה - הכינו תקציב של 60,000-40 $ בערך

הדרך לחשב מ-א´ עד ת´ ../images/Emo8.gif

קחו אדריכל שיכין תכניות + כתב כמויות קחו מהנדס שיתכנן הקונסטרוקציה + כתב כמויות פנו ל-3 קבלנים לקבלת הצעות מחיר פנו לעיריה לברר את עלות האגרות וההיטלים (כולל היטל השבחה אם יש) סכמו המספרים הוסיפו 15% - 10 לבלתי צפוי מראש והרי לכם התשובה המיוחלת

goolgol

New member
יקר!

מדובר על תוספת קומה שניה, 60 מ"ר קומפלט , אין צורך ביציקות או חפירות, קומפלט אמרו לי, שזה אמור לעלות כ 500$ ל מ"ר

אבל טוב

מה אם יציקת רצפה (תקרה לקומת הקרקע)? ומה עם תקרה וגג? ומה עם חדרי רחצה? כמה אתה רוצה בכלל? ומדרגות? יש הבדל במחיר בין בניה חדשה לתוספת בניה ובין בניה בהיקף גדול (200 - 100 מ"ר) לקטן. וגם אם תיקח 500$ ... תוסיף מע"מ זה 590$ ... עם אגרות בניה והיטלי פיתוח 640$ ... תכנון ופיקוח 690$ ... תוסיף 10% בלתי צפוי מראש 760$.

דבר היקר, בחלק הבניה, לא הבטון.

אלא חדרי אמבטיה, מטבח, חיפוים...חלונות... כאשר אני מתייחסת לעלות, לוקחת החשבון את כל חלקי הבית, ללא רהיטים ניידים. כך, שיש גופי תאורה, ארונות קיר,.. על בסיס עבודות האחרונות שלי, יכולה להגיד, שבלי קירות חוץ, אבל עם חלונות, דלתות, כלים סניטרים, חיפויים, ארונות קיר, גופי תאורה - ברמת גימור טובת אבל לא דברים יקרים ביותר בכלל, עשנו חישוב, בסיום העבודות, ועברנו את ה: $ 600 / מ"ר. אם לוקחים את בנית שלד הקומה, מדריגות, שצריכים לבנות, עלויות תכנון, טיפול בהיתרים, מיסים השונים, אין לי ספק, שבסוף מגיעים לקרוב של 1000$ / מ"ר. אבל, בחלק מההוצאות אתה יכול להוזיל, אבל לחלום על 500$ / מ"ר, רק חלום...

goolgol

New member
מימון הבניה

קודם כל, תודה על העצות! 1.מנסיון שלכם, כאשר לוקחים הלואה לבניה, (כ 150 אלף ש"ח) איפה הכי כדאי לקחת אותה? 2. האם למקום המגורים יש השפעה על עלויות הבניה (אני גר בקרית שמונה)

arcdsgn

New member
מחירים למטר

בצפון, מגיעים כבר ל-350$ למטר (אני לא צוחק) קבלנים עובדים במחירי עלות רק כדי לשרוד. כדאי לך לערוך מכרז בין כמה קבלנים ולהחליט.

אווה ... את בונה לעשירים ...

יש קבלני "מפתח" שבונים בתים צמודי קרקע ב-550$ + מע"מ כולל הכל, זה נראה באמת נמוך מידי אבל מחירים של 750$ - 700 נפוצים מאוד.

s a r e l

New member
קבלן שעובד במחירי עלות הוא :

ממורמר. חושב כיצד יגרד עוד תגמולים על תוספות. חוסך בחומרים טובים, לפעמים גם בברזלובחומרים בעלי תו תקן. מחפף בעבודה כי כל יום עבודה עולה כסף. ועוד אי אילו קיצורי דרך שהיו נמנעים אילו הלקוח היה מוכן לשלם ולקבל תמורה. קבלנים שמוכנים לבצע עבודות במחירים כאלו נמוכים צריך לקחת להם את רישיון קבלן. כי איך שלא תיסתכלו על העבודה משהו יהיה לקוי אולי לא עכשיו, אלא בעוד שנה שנתיים יתגלה הנזק ואז...לכו חפשו.

בכלל לא!!!!

קבלן מפתח לא משלים את הבית לרמה, שאפשר לגור! כתבתי קודם, מה כלול במחיר, שאני לוקחת בחשבון. נורה קל להתעלם מדברים, שהדייר, בסוף חייב לקנות. קבלן מפתח עובד לפי מפרט טכני, שכל דייר כמעט, משדרג אותה. יש כמה דברים, שבהחלט ממליצה, הקצת יקרים יותר, אבל הרבה יותר איכותיים, וכדאי לעשות בשלב הבניה. כמו שרותים תלויים, או ברזים שולחניים במטבח, ועוד. קבלן נותן מטבח כאילו, ועוד לא הייה דייר, שלא רצה מטבח נורמלי, לפי דרישות אישיות שלו, עם שיש, עם חיפוי מתאים! בחדרי אמבטיה, אנשים רוצים ארונות, והיום יש מבחר גדול בכיורים עם משטח בצדדים... הלקוחות שלי, רובם, במעמד הבינוני, בגיל 40-50 שלא רוצים את הסטנדרט נמוך, שקבלן נותן להם, לכן התוספות עיקר, בחלקים היקרים של הדירה, במטבח, ובחדרי אמבטיה. קבלן, ותכניות סטנדרטיות, מתעלמים מבעיות האיחסון בדירות, משתדלת לתכנן נישות לארונות קיר, כדי להוזיל את עלות הרהוט, שבלדהם הדירה לא "עובדת". בלי גופי תאורה לא ראיתי דירה, ותכנון האלוב של נקודות חשמל, תמיד עובר שידרוג! בכלל, מי שרוצה דירה, לפי סטנדרטים של היום, ולא לפי סטנדרט של שנות השישים, נכנס להוצאות נוספות, מעבר למפרט הקבלן. להתעלם מזה באומדן עלויות, משכר את הבונה, ומגיע למצב, שלא יהייה לו כסף לעבודות סיום סביר. נכון, אני עובדת באזור תל אביב, שאולי מוסיף עוד כמה אחוזים לעלות הכוללת, אבל דוחה את הטענה, שבונה לאשירים. המחירים, שמדברת עלהם, לא ממחירון או הצעה של קבלנים, אלה מהמציות, לאחר סיום העבודות!!!!!!!

למעלה