בכלל לא!!!!
קבלן מפתח לא משלים את הבית לרמה, שאפשר לגור! כתבתי קודם, מה כלול במחיר, שאני לוקחת בחשבון. נורה קל להתעלם מדברים, שהדייר, בסוף חייב לקנות. קבלן מפתח עובד לפי מפרט טכני, שכל דייר כמעט, משדרג אותה. יש כמה דברים, שבהחלט ממליצה, הקצת יקרים יותר, אבל הרבה יותר איכותיים, וכדאי לעשות בשלב הבניה. כמו שרותים תלויים, או ברזים שולחניים במטבח, ועוד. קבלן נותן מטבח כאילו, ועוד לא הייה דייר, שלא רצה מטבח נורמלי, לפי דרישות אישיות שלו, עם שיש, עם חיפוי מתאים! בחדרי אמבטיה, אנשים רוצים ארונות, והיום יש מבחר גדול בכיורים עם משטח בצדדים... הלקוחות שלי, רובם, במעמד הבינוני, בגיל 40-50 שלא רוצים את הסטנדרט נמוך, שקבלן נותן להם, לכן התוספות עיקר, בחלקים היקרים של הדירה, במטבח, ובחדרי אמבטיה. קבלן, ותכניות סטנדרטיות, מתעלמים מבעיות האיחסון בדירות, משתדלת לתכנן נישות לארונות קיר, כדי להוזיל את עלות הרהוט, שבלדהם הדירה לא "עובדת". בלי גופי תאורה לא ראיתי דירה, ותכנון האלוב של נקודות חשמל, תמיד עובר שידרוג! בכלל, מי שרוצה דירה, לפי סטנדרטים של היום, ולא לפי סטנדרט של שנות השישים, נכנס להוצאות נוספות, מעבר למפרט הקבלן. להתעלם מזה באומדן עלויות, משכר את הבונה, ומגיע למצב, שלא יהייה לו כסף לעבודות סיום סביר. נכון, אני עובדת באזור תל אביב, שאולי מוסיף עוד כמה אחוזים לעלות הכוללת, אבל דוחה את הטענה, שבונה לאשירים. המחירים, שמדברת עלהם, לא ממחירון או הצעה של קבלנים, אלה מהמציות, לאחר סיום העבודות!!!!!!!