"הרווח הוא ברכה

ה כ ל

New member
ברור

"יש צורך במחשבה יוצאת מן הכלל כדי לעסוק בניתוחו של המובן מאליו." ~ וייטהד
&nbsp

puma141

New member
חחח מעולה!

אפילו מבריק... כי כדי לחשוב שהמובן מאליו הוא כזה, היית צריך לצאת קודם,
מהכלל. *וגם מהכללים* כדי לחיות או לחשוב שהמובן מאליו- גם הוא לא מובן מאליו.
יש?

ה כ ל

New member
יש!

"שאלה טיפשית מהווה סימן היכר ראשון של התפתחות חדשה לחלוטין." ~ וייטהד
&nbsp
"ככל שהחוכמה גדלה, הידע מצטמצם." ~ כנ״ל
&nbsp

puma141

New member
באמת- ענק!

שניהם.
המשפט השני- ככל שאתה מבין, אתה מבין שאתה מבין פחות....:) כמה נכון!

לא הבנתי את השני

למה מצטמצם ? הראי ככל שאתה חכם יותר כך אתה יודע יותר לא ? לא מבין מה הוא מנסה לומר .

ה כ ל

New member
נסה את זה:

"כי הסוכה שהיא בחינת המקיפים צריכה להיות דווקא דירת עראי דהיינו שלא יטעה ח"ו שכבר זכה לשלמות הדעת מאחר שזכה לאיזה השגה כי גבוה מעל גבוה... ולתבונתו אין חקר... כי תכלית הידיעה שלא נדע ומי שאוחז בבחינת התכלית הזאת אזי סוכתו דהיינו השגתו הוא בחינת דירת עראי תמיד כי מייגע תמיד להשיג יותר כנ"ל." ~ רבי נחמן מברסלב

ואני מתפלא מהיכרות שלך

עם כל מיני דמויות שלעולם לא שמעתי אליהם ואני די אובסיסבי אחרי דמויות וקורא כמעת את כל הערכים של אישים בכל מיני תחומים, אז מעניין מאיפה אתה מוצא אותם, הםלא מוכרים בכלל .

hieroso

New member
מצד שני אין הנאה חדה מזו הנחווית מדבר שלא מגיע לך

באופן עקרוני, כי אז אתה מתענג על החריגה בעליל ממגבלותיך.

ה כ ל

New member
מַיִם-גְּנוּבִים יִמְתָּקוּ

"אין לך פרצה שאין לה גנב.
אין לך גדר שאין לה שועל.
אין לך קיר שאין לו זונה."
&nbsp
~ מאיר אריאל
&nbsp
הצרה עם ההנאות האלה היא שהן מייצרות קורבנות

ה כ ל

New member
אולי לך זה חסר חשיבות

אני דווקא כן מייחס חשיבות לסבל של הזולת, ובאותה המידה בה איני רוצה להיות קורבן, כך גם איני רוצה לקרבן אחרים.

ה כ ל

New member
שטויות, אני מחרבן יום יום

והרימות לא יזכו לטעום מגופתי

נכון

אבל הבדל בין אדם " רע " לאדם" טוב" שלאדם טוב חשוב לנסות לא לקרבן והוא מצטער על כך יותא ומנסה לא לקרבן עצם הניסיון לעשו טוב הופך אותך לטוב יותר ואדם " רע " זה לא מזיז לו או אף נהנה מזה זה הבדל, כולם רעים זה נכון אבל יש כמה סוגים של רוע כזה מכוון וכזה פחות מכוון וטעון שיפור וניסיון לא ללכת בכיוון הזה, זה הבדל

וזה נראה לך " טוב " ?

זה שהכל חרא לא אומר שצריך לשפר את המצב ? והפרט הוא הכלל תמיד זה שאף אחד לא מבין עד הסוף זה לא אומר שמה שקורה לך לא משפיע על האחר . בעיני השאיפה שלא היו קורבנות ואז זה יוביל לשווין הדדיות ועולם מתקדם יותר , ערכים הם דבר חשוב מאוד היכולת לחוש אמפתיה לאחר גם אם הוא חלש ממך הוא התחלה של שאיפה לאהבה ,אלא אם אתה מאמין " שהחזק שורד " שזה כמובן שטות ואני לא בקיא בתורת האבלוציה אבל מעט הידע שלי אני יודע שהוא לא כיוון לזה ויצורים כמו היטלר לקחו את זה אתה יודע לאן , אז לא לחוש בסבל של אחר הוא דבר חשוב מאוד ואחד מהיכולת שלך ליצור קשרים חברתיים עם הסביבה וזה הדל בין פסיכופת שהוא דגש על אני וביטול האחר למען מטורתיו כלומר מקרבן למען המטרה ובין אדם טוב שאולי לא יכול להטיב אך הוא מנסה וזה כבר אומר שהוא טוב יותר, אז הטענה שאין ערך למוסר ? נראה לי מסוכן מאוד מאוד

hieroso

New member
"לכולנו החוסן הנפשי לסבול את כאבם של אחרים"

לה רושפוקו

ה כ ל

New member
החוסן הנפשי לסבול את כאבם של אחרים פוחת

ככל שהכאבים הם של אחרים שהם קרובים ואהובים יותר

למעלה