הרהור

plomphy

New member
....

יש סיכוי שאתה טועה שאתה אומר שאני טועה שאתה טועה. אז למה אתה מתווכח איתי?

shabaz

New member
את ציינת שאנשים טועים

לכן ההכרה הלא מודעת שלך אומרת שאת יכולה להיות טועה <<אולי באופן לא מודע את יודעת שאת טועה>> זה לא חל עלי, לכן זה רק "יכול להיות שאת טועה כשאת אומרת שאני טועה" אז, מאיה, למה את מתווכחת איתי?

plomphy

New member
לא חל עליך?

שאמרתי שאנשים טועים, זה מכוון לאנשים. אתה איש? כן אני אישה? כן אני מודה שאני טועה הרבה פעמים, אבל לומדים מטעויות. הכוונה בכל ה"יכול להיות שאתה טועה שבלה בלה בלה" זה שגם אתה יכול לטעות, ואני לא מדברת עכשיו על העניין הזה, כי ממנו לא נראה לי שתרד. אני רק רוצה להגיד שאתה מדבר בגישה של "אני ממש חכם ואני אף פעם לא טועה"

shabaz

New member
או שאת רוצה להסתכל על כך

כאילו אני מדבר בגישה הזאת.

shabaz

New member
למה לא?

את יודעת, אני לא חושב שאת באמת מבינה את המשמעות של צמד המילים "אפקט פסיכולוגי".

plomphy

New member
לא אמרתי שאני מבינה

מצטערת שאני לא איזה גאון בפסיכוולוגיה all hail shabaz

plomphy

New member
אה...

אני כן יכולה להגיד לך שלא הייתי עצבנית בזמן שקראתי תהודעה הראשונה שלך. גיכחתי לעצמי כל הזמן. אבל שכחתי כבר שאני מכחישה oh well...

shabaz

New member
או שבחרת לשכוח את זה

שהיית עצבנית. הקריאה שלך של ההודעה שלי עוד לא העלתה לך אסוציאציות גדולות מספיק כדי להתעצבן <<בדרך לוקח עד סוף ההודעה לפני שנרקמת המחשבה ה"מגובשת">> לכן האפקט הפסיכולוגי אולי כן השפיע. Oh well

Ewan McTeagle

New member
והינה המסקנה שלי:

ציטוטים: "אני משער לעצמי שכאשר תקראי את ההודעה הזאת, זעם רב יציף אותך ואת תבחרי לזעום עליי בשלל של אימרות ססגוניות" ועוד: "כבר עכשיו אני מדגיש שיהיה זה חסר טעם" ועוד: "לפני שאת סוקלת אותם באכזריות" וכמובן, הדברים נאמרו מהכרות מעמיקה של: plomphy I rest my case.

shabaz

New member
תהרוג אותי, אבל לא מצאתי שום

מסקנה חוץ מחבורה של ציטוטים...

shabaz

New member
אה...דג"ב..

אם אתה רוצה לדבר על דקויות, אתה שפטת אותי במהירות לגבי כך שאני לא יודע לשפוט אנשים במהירות... ו..כמו שאתה יודע...אנשים חושבים מהר מאוד שהם יודעים לנתח אנשים אחרים במהירות, זו רק יהירות וטיפשות לשמה.

Ewan McTeagle

New member
חד הבחנה אתה...

לא שפטתי אותך, רק את הגישה הספציפית הזאת. (שכן, יהירות וטיפשות לשמה, לא אמרתי שאתה טיפש ויהיר).

plomphy

New member
כי אתה הפגנת את הגישה הזאת.

ולא אף אחד אחר כאן... דאא...

Ewan McTeagle

New member
לאט לאט

אני מתחיל ללמוד עליך דברים בכל מקרה... למשל, אני אמרתי משהו, אתה לקחת את זה כאילו זה כוון אליך, שבעצם כוון לגישה שהפגנת. לא רק זאת, גם אתה מסיק ממה שכתבתי שאני איזה בחור בשם אריאל שאותו אתה כנראה מכיר...זה לא מעיד הרבה על המהירות שבה קראת ל PLOMPHY מה שכתבת... אני למשל, מודה שבד"כ שאני שופט אנשים מהר, אני טועה (בד"כ), אתה מתעקש (בפעם הזאת) לעשות כן, וטועה (למשלע"פ כמה מילים, החלטת שקוראים לי "אריאל").

shabaz

New member
כן, כן...שיהיה

טוב, תשמע, זה שאתה טועה לגמרי בהגדרות זה לא אשמתי. זה כן היה מכוון אלי! כוון לגישה הספציפית הזאת, שהיא חלק ממני לכן זה כוון אליי...באמת, זה לא כזה מסובך! אנשים לא כל כך שונים אחד מהשני. באיזו הודעה נשמעת ממש כמו אחד שנאי מכיר, לכן, בגלל שלא הייתי בטוח, גם שאלתי אותך אם קוראים לך אריאל. לא החלטתי שקוראים לך אריאל, אל תסלף את דבריי. מי אמר שאני מסיק מסקנות שגויות?

למה???

New member
התכוונתי

אם יש תכונות שהם מולדות, הם קיימות אצל האדם אך נוסף להם יש לו עוד תכונות שהם תכונות שהוא רוכש אותם במהלך חייו. איך הם מתבטאות בגוף- ז"א איפה הם "כתובות" בגוף, קשה לי לנסח את השאלה... אני מנסה להבין איך הגוף יודע שאותו אדם הוא "ביישן" (אם ביישן זו תכונה מולדת) ההבדל בן מיוחד לשונה זה שכשאומרים "מיוחד" מתכוונים לשונה באופן חיובי, ושאומרים "שונה" זה בד"כ שלילי. יופי, אז את אומרת שכולם שונים זה מזה, אבל יש רק מעט אנשים מיוחדים, נכון? והאנשים שאת חושבת שהם מיוחדים נראים לכולם מיוחדים או רק לך? בד"כ את זאת מי שמחליטה מתי בנאדם נהפך למיוחד, והתכונה/ות שהופכת/ות אותו למיוחד היא בד"כ תכונה שאת מתחברת אליה בגלל שזאת תכונה שיש בך שאת אוהבת או תכונה שאת מתה שתיהיה לך... את לא יכולה לבקש מאחרים להגדיר לך מישהו שהוא מיוחד כי לראות את ה"ייחוד" של בנאדם זה משהו שרק את יכולה לעשות!

plomphy

New member
בקשר לעניין עם המיוחד

צודקת. בקשר לתכונות, אין לי מושג. נראה לי שהתכונות אופי (לדוגמא ביישן) זה פשוט מה שמובלט החוצה מהרגשות והמחשבות והיצרים שלנו, אין לזה מקום מוגדר במוח (לפחות לא נראה לי) אבל התכונות אלה המאפיינים של מה שאמרתי (מחשבות..בלה בלה בלה וכו') נהה אני לא יודעת.

למעלה