הרהור

למה???

New member
הרהור

כל בני האדם כפופים לחוקי הטבע (לאותם חוקים), כל בני האדם נולדים לאותו עולם (או שלא?) שבו יש להם מוגבלויות מסוימות. למשל- כל תינוק שייצא כעת מרחם אימו יתחיל לצווח, זה איזשהי תופעה שחוזרת על עצמה, ההגבה הראשונה (או אחת הראשונות) לעולם שחוזרת על עצמה אצל כולם. כל בני האדם מצמיחים שיער, יש להם בטן, יש להם ראש, רוצים שיהיה להם טוב וכו' אפשר אף לומר שנוצרו מאותה "תבנית". כל העצים גם נוצרו מאותה תבנית- תקועים באדמה, חסרי יכולת לזוז מעצמם, יש להם ענפים ועלים, וחלקם אף מגדלים פירות ופרחים. יש עצי שזיפים ויש עצי רימונים והם אכן נראים שונה אחד מהשני. ז"א יש קודם כל תכונות שמרכיבות את כל העצים ואז יש חלוקה בין תכונות אחרות אך כל התכונות הם תכונות שייכות רק לעצים (אף פעם לא ראיתי פיל מצמיח תפוז). וככה זה גם עם בני אדם, ( בני אדם הרבה יותר מורכבים ולכן אני לא אתחיל לפרט את תכונותיהם) גם אנחנו קיימים ע"פ תבנית כלשהיא. אנחנו אומנם נראים שונה אחד מהשני (כמו שעצים נראים שונה) אך השאלה היא למה יש לנו תכונות שונות? הרי המטרות שלנו (ז"א הרצונות שלנו די זהים- הרצון להרגיש טוב, להיות נאהבים, לאהוב וכו' ובכלל עצם זה שכולנו רוצים) בד"כ זהות (אפשר להשוות את זה לפירות, , כולנו רוצים להצמיח אותם, חלקנו יכולים וחלקנו לא אך בסופו של דבר למי שיש פירות יש פירות! חלקם שונים זה מזה<לימון ואגס> וחלקם דומים <לימון ולימון> אך הם עדין פירות. וזה כערון מה שצומח מכל מכל הקיום הזה שלנו, ההשתדלות, אפשר מצד אחד להשוות את הפירות להולדת ילדים, ואפשר גם להשוות אותם להשגת המטרות שלנו (אנחנו רוצים להשיג אושר- ז"א להצמיח פירות. ואז אנחנו ניהים מאושרים ומפתחים את האושר->ז"א מגדלים את הפירות. ואז האושר מתפוגג-> הפירות נושרים מהעץ). אם יש לנו אותם מטרות (ויש לנו גם אותה חשיבה שהיא להציב מטרות) אז למה אנחנו מתנהגים שונה? אפשר לומר שזה משהו "מולד" אך בתכל'ס כשאנחנו תינוקות יש לכולנו את אותם רצונות וכשאנחנו גדלים יש לכולנו את אותם הרצונות (חלקם קצת שונים אך המטרה שעומדת מאחוריהם בד"כ זהה) ז"א שההתפתחות שלנו טבועה בנו וכולנו מוגבלים אליה. האם התכונות חייבות להיות מולדות? (טוב יש לזה עוד מלא כיוונים, אבל לא יכולה להמשיך עכשיו, יספיק בנתיים...)

plomphy

New member
ואי...הרבה פעמים חשבתי על זה

התכונות הבסיסיות מולדות, אבל זה גם קשור לסביבה. למרות שעכשיו שאני חושבת על זה, גם תאומים שגדלו באותה סביבה, עם אותם האנשים, ועם תכונות גנטיות די זהות עדיין הופכים להיות שני בני אדם שונים לחלוטין. זה שהמטרות זהות לא אומרות שהדרך להשגתן זהה גם כן. כי כל דבר אצלינו, אם זה אישיות או איך שאנחנו שותים או איך שאנחנו רצים, בעצם בונים אותנו ומפרידים אותנו מכל בן אדם אחר. תאמת אין לי ממש מה להגיד לך, אני עדיין מחפשת תתשובה מה הופך בן אדם למיוחד (דומה, לא?)

למה???

New member
אממ...

יש לי קצת בעיה. הגעתי למסקנה שאם יש תכונות מולדות אז זה לא כולם ויש גם תכונות נרכשות. ואם יש גם תכונות נרכשות, הם בטח לא עוברות בתורשה, כי הם לא קבועות, או שאני טועה? בכל מקרה, מה הם התכונות שניתן להעביר בתורשה? ואיפה הם מתבטאות בגוף? נראה לי שמה שהופך בנאדם למיוחד זה שהוא פשוט בנאדם. החברה נקלטת אצלך עדר של אנשים שעושים את אותם דברים ורוצים אותם דברים וחושבים על אותם דברים, כמובן שלכל אחד יש דעה שונה אבל עדיין הדעות מוגבלות. ברגע שיוצא לך להכיר בנאדם לעומק את רואה שהוא שונה מהחברה ככלל ואז הוא נראה לך מיוחד.

plomphy

New member
תכונות נרכשות

אלה תכונות שפשוט לא עוברות בגנים מהאבא אמא, כמו שאם את צובעת תשיער לבלונדיני או משו. כל מה שקשור אליך נקראת תכונה, ואם זה לא משו מולד זאת תכונה נרכשת. למה התכוונת ב "אם יש תכונות מולדות אז זה לא כולם ויש גם תכונות נרכשות? כל דבר ניתן להעביר בתורשה, לא רק תכונות מראה. יש מלא דברים שאני דומה בהם לאבא שלי (אין הרבה לאמא שלי..הממ..מוזר) ומזתומרת איך הם מתבטאות בגוף? באופי, באישיות. (אין לי מושג איך האופי נקבע, נראה לי זה עניין מדעי) בקשר לייחוד. אני יכולה לראות מתי בן אדם הוא באמת מיוחד. גם אם תראי מישו חסר אופי לגמרי שהולך על פי דעות של אחרים (לצערי יש כאלה, והרבה) הוא עדיין שונה. אבל מיוחד? לא יודעת, לא יצא לי לפגוש הרבה אנשים כאלה, ושפגשתי לא ידעתי להגדיר למה הם מיוחדים (ויש גם אנשים שאני ממש ממש מכירה, אנשים שקרובים אלי אני לא יכולה להגיד שהם באמת "מיוחדים") אז להגיד על מישהו שהוא מיוחד זה יחסית קל, אבל להגדיר מיוחד? עוד לא הצלחתי. אולי אני בכלל לא צריכה לנסות...

shabaz

New member
חחחחחחחח....אני פשוט חייב להגיב...

אילו תכונות את מגדירה כמולדות? חוכמה <<גנים של חוכמה, אם נדייק>>? יש סיכוי סביר שזה לא מולד מההורים שלך, אלא רק ההשפעה שלך מהם היא זאת שגורמת לך <<במצב היפוטתי כמובן..אני לא אומר שאת חכמה>> להיות חכמה. מראה-למען האמת, יש לי גם תיאוריה לגבי זה, אבל זה עוד סביר שזה יהיה מולד בגלל הקטע עם הגנים הדומיננטיים והרציסיבים <<נו אז הקשבתי קצת בביולוגיה...>> זה שאת מאוד דומה לאבא שלך, ולא לאמא שלך, זו הכחשה. את רק חושבת שאת לא דומה לאמא שלך בגלל שאת לא אוהבת אותה <<או שאת לא רוצה להיות כמוה>>. זה רגיל, אבל זה לא אומר שאת באמת לא כמוה. ותיכף אני אגיע לזה בהמשך... חחחח...אופי זה עניין מדעי. אם כבר פסיכולוגי, ברובו אם לא בכולו. את רוצה לשמוע משהו ממש ממש ממש ממש ממש מגניב? רוב הסיכויים, בגלל שכבר הגענו למסקנה שאת מכחישה דברים, שאת גם מכחישה שאת חלק מאותם אנשים חסרי אופי לגמרי שהולכים על פי דעות של אחרים (שלצערך יש הרבה כאלה), או שאת סתם לא שמה לב. אני לא בא להעליב אותך, אל תביני אותי לא נכון, אני רק מתקן אותך בהתייחסות... אני משער לעצמי שכאשר תקראי את ההודעה הזאת, זעם רב יציף אותך ואת תבחרי לזעום עליי בשלל של אימרות ססגוניות, אך מה, זה פוגע בשטח ולא בעומק. מה שתזרקי, אם תבחרי בכך, יהיו רק ססמאות חסרות תכלית וחסרות בסיס. אז כבר עכשיו אני מדגיש שיהיה זה חסר טעם, ואני בכל זאת מקווה שתראי בדברים שלי כמשהו מועיל ותקחי אותם בחשבון, לפני שאת סוקלת אותם באכזריות, שהחברה, דג"ב, לימדה אותך להשתמש בה. מי אמר שיש כזה דבר מיוחד? <<אלכס, שימוש קצת שונה במה שאת אמרת לי>>

plomphy

New member
את האמת?

לא עיצבנת אותי בכלל. אני לא נוטה לקחת ביקורת מאנשים באינטרנט שלא מכירים אותי ובחיים לא דיברו איתי. (אני גם לא מבינה מה נתן לך תרעיון לעשות לי ניתוח אישיות אבל שיהיה) א. מזה לעזעזעל גנים של חוכמה..? ב. זאת לא הכחשה בכלל, חלק מתכונות האופי ש--בולטות-- אצלי באות מאבא שלי. (הייתי מציעה להביא לך פידבק מכל האנשים שבאמת מכירים אותי, אבל זה לא שווה תהתאמצות שלי) ג. אמרתי שאני לא בטוחה בעניין האופי, אנשים טועים- אתה לא צריך לקטול אותי על זה (או שבחיים בחיים לא טעית ואז מגיע לך צל"ש והורדת סעיף ב') ד. לא הבנתי ב-כ-ל-ל את כל הקטע שהולכים לפי דעות של אחרים ומה זה קשור אלי. בגלל שכבר הגענו למסקנה שאתה לא מכיר אותי, והביקורת שלך לא ממש רלוונטית אז אני יכולה רק להגיד שתחשוב מה שבא לך. תחשוב שאני מכחישה ושאני חסרת עמוד שדרה. (נכון אתה מצפה למשפט "אני מכירה תעצמי"? אז זהו, שלא) אני מקשיבה למה שאנשים אחרים אומרים לי. תיקון- האנשים שמכירים אותי. לא איזה בן אדם רנדומלי שהחליט לספר לי מי אני.

Ewan McTeagle

New member
יפה אמרת.

אנשים חושבים מהר מאוד שהם יודעים לנתח אנשים אחרים במהירות, זו רק יהירות וטיפשות לשמה.

shabaz

New member
את יודעת למה לא התעצבנת?

כי אמרתי לך שאת כן תתעצבני, ואז רצית להראות לי שאני לא צודק... בעקרון כל הדבר הזה היה כדי שלא תתחילי לזרוק משפטים אדיוטיים בזעם בלתי נדלה...קצת פסיכולוגיה אף פעם לא מזיקה נכון? למה את חושבת שכל כך קשה לנתח אותך? את חושבת שאת כל כך אינדיוידואלית, שאין אדם בעולם שיכול לנתח אותך...הכחשה אולי? גנים של חוכמה-נניח שיש אדם חכם, אז הגנים של החוכמה מועברים אל הילד שלו. כמובן שאין הוכחה מדעית חותכת לכך שזה אכן קורה, אבל יש אנשים שטוענים שזה קיים... ב. בולטות-את בוחרת להתייחס אליהן כבולטות... "אבל זה לא שווה ת'התאמצות שלי"-נו באמת...כבר חשבתי שאמרת שלא התעצבנת. זו הוכחה גלויה לחלוטין לכך שחירפנתי את דעתך מעט, כי אחרת לא היית בוחרת להשמיץ אותי, את יודעת. אם זה לא היה נכון, טכנית, גם בכלל לא היית מתייחסת. ד. תקראי שוב...הגיוני לא? לא רלוונטית? לא רלוונטית לגבי מה? אולי לא חשובה לגבייך <<שזו תהיה טעות והכחשה מצידך לומר זאת, כי את אומרת שאת מתייחסת למה שאנשים אחרים אומרים, ואם יש לך תכונה שמאוד בולטת שאפילו אדם שאת לא מכירה רואה אותה, אז אולי כדאי שתחשבי על כך באמת...>> לא, אני לא מצפה, כי כמו מה שאמרתי כבר גרמתי לך לא להתנפל עליי <<זה מן מט פסיכולוגי>> בדברים כאלה. ועצם העובדה שאת מודעת למשפט הזה, ואת בוחרת לא להתייחס אליו, זה כנראה בגלל שאת מתעבת את המשפט הזה בגלל מישהו שאמר זאת <<כנראה>> וראית שזה שטויות. למה את לא מתייחסת למה שאני אומר לך? שוב, אולי הכחשה?

plomphy

New member
פסיכולוגיה בגרוש

אתה כל כך צודק, מה אני אגיד לך- פשוט הוכחת את האינטיליגנציה שלך. ניתחת את האישיות שלי בצורה כל כך מעמיקה שאתה פשוט מכיר אותי ממש טוב! רק תן לי להבין, אם יש לי חרא אישיות ואני מכחישה הכל- למה אתה מתאמץ וכותב הודעה כל כך ארוכה עלי? אז שוב, לא בעיה לנתח אותי, אני מכחישה, אני טיפשה, אני כמו כולם ובכלל לא אינדיבידואלית (דרך אגב מתי אמרתי את זה?) חירפת אותי לגמרי.

plomphy

New member
ודרך אגב

אם המטרה שלך זה לגרום לי להרגיש רע עם עצמי, חבל על ההתאמצות- כי כל מי שמכיר אותי יכול להעיד שכבר מאז שאני ילדה קטנה יש לי רגשי נחיתות כלפי עצמי. וכל מה שציינת שאני חושבת על עצמי, אני חושבת ההפך. (או שגם את זה ידעת מתוך ההודעה שלי?)

shabaz

New member
טוב...אם את יורדת על עצמך

אז אני כבר לא נחוץ פה, מה? למה כתבתי את ההודעה? סתם כדי לראות אם אני יכול לחזות את ההשפעות הפסיכולוגיות שלי עלייך...

plomphy

New member
סתם שאלה

אתה בטח עושה מעצמך בן אדם מאוד אינטיליגנטי, אז לא חשבת על העובדה שהדרך היחידה שתדע מהן ההשפעות הפסיכולוגיות שלך עלי זאת שתהיה לידי ברגע שאני קוראת את ההודעה שלך..?

plomphy

New member
כי אתה לא יכול לבדוק תגובה

על פי הודעה בפורום. עובדה שטעית (אם היית מכיר אותי היית יודע שאני נוטה להגיד מה אני חושבת, ואם הייתי מתעצבנת אולי לא הייתי כותבת את זה אבל בהחלט היית מרגיש נימה מאוד מאוד מעוצבת מההודעה שלי. תאמין לי..אלא אם אני שוב מכחישה)

plomphy

New member
....עוד משו

עובדה שהלכת בדיוק הפוך מהתגובה שלי, כי ככה אתה מאמין שאני. מכחישה. אבל מה אם אתה טועה? אולי זאת באמת לא התגובה שלי אבל מה אם גם מה שאמרת זה לא נכון? אתה ממהר להסיק מסקנות ואתה כל כך בטוח שאתה מכיר אותי. חבל. אנשים טועים. (כבר הסכמנו על זה- נכון?)

shabaz

New member
מעולם לא אמרתי

שכתבת תגובה שנוגדת את מה שרצית לומר. את מישהי שנוטה להגיד את מה שהיא חושבת. חה! משום מה, אני בספק בקשר לזה. אולי במקרים יחידים כן, ולהם את גם שמה לב <<יש מישהו שיכול לומר לי על זה, כי הוא מכיר אותך? שדרך אגב, גם הכרה של אדם היא סובייקטיבית ומה שהוא יאמר לך זה גם מושפע מזה שהוא לא רוצה שתפגעי וכל מיני שטויות, ומפה שזה גם חל הפוך, אז בגלל זה אני בספק אם את אומרת את כל מה שאת רוצה לכולם>> אז אם כך, יש סיכוי שאת טועה שאת אומרת שאני טועה... אז למה את מתווכחת איתי?

למעלה