הרהורים

efrat1120

New member
מעבר לשכר

ההוגן יתכן והן עוסקות בזנות. בכתבה נאמר שלרוב הבנות מאוקראינה אז יתכן שהן גם תורמות וגם בזנות. אולי במדינות אחרות כמו ארה"ב או ספרד זה פחות סיכון.

kobi932

New member
אפרופו זנות

רק לידע כללי יש מדינות באירופה שזנות היא חוקית והוא מקצוע לגיטימי באוקראינה הוא לא חוקי ולא לגיטימי בארה"ב אומנם לא חוקי אבל מאוד נפוצה

אשרת 1972

New member
אני פשוט שחררתי את זה - החלטתי שאני לא מעוניינת לדעת כלום על

התורמת , לא בחרתי כלום בקטגוריות שניתן לסמן , אני מודה לה תודה אדירה על הנכונות שלה לתרום ביציות והעובדה שבזכותה הפכתי לאמא , אבל שם מסתיים מקומה בחיי , אני לא יכולה לתת לזה מקום או לחשוב עליה שאחרת לא אוכל לתפקד , המלצתי לבחור חברה אמינה שבודקת את התורמות שלה ככל שניתן ומשם להתעסק בילד , התורמת שלי נתנה לי מתנה אדירה את בתי אבל ילד הוא תבנית הבית שבו גדל ולא רק הגנים שהוא נושא אז אני עושה הכל כדי לתת לבתי חינוך נאות וחיים טובים ככל האפשר , והתורמת אני מקווה שטוב לה .

כבר כמה ימים מתלבטת מה לענות בשירשור הזה
אפרת, יכולה להבין את החששות שלך,
אני מתייחסת כאן לכל הדיון ולא רק לשאלתך....
בפורוםמגוון, כמוני יש כאן לא מעט נשים וגברים שבחרו במסלולי אוקראינה ויש להם ילדים בבית או בהתהוות. יכולה להגיד שהשירשור הזה הפך לי את הבטן וגרם לי לאי נוחות מאוד רבה. מרשה לשתף שקיבלתי גם בקשות אישיות להתערב מאחר וקוראים רבים חווים אותו כמאוד לא רגיש.
יש הבדל גדול מאוד בתגובות כאן בין מי שבתהליך "על הנייר" שבו קל מאוד להיות שיפוטי כלפי התורמת, התהליך וכו', לעומת מי שכבר התהליך גורם עור וגידים ברחם או שיש לו כבר ילד.
יש לי ילדה אוטוטו בת 4 שהיא כל עולמי, להגיד לך שלא עולות לי שאלות ומחשבות סביב התורמת? כיצד היא נבחרה?
אני יודעת שלאפי-גנטיקה יש חלק לא קטן בתהליך וגם לסביבה בה הילד גדל
בתור מי שעברה טיפולי פוריות תקופה לא קצרה אני יכולה לשער שלא כל אחת תהיה מסוגלת לעבור את התהליך של כל הבדיקות הנדרשות, המעקבים וכדומה, גם לא בשביל כסף.....אתזקוקה לכוחות אגו מסויימים ויכולת תפקודית על מנת לעשות זאת. אני מאמינה שבאוקראינה לא חוטפים נשים ועושים להן את התהליך בכח.
ערכתי בירור סביב מה נדרש מתורמות מאוקראינה בעניין סמים ואלכוהול:
החוק באוקראינה קובע חד משמעית שכל תורמת ביצית מיועדת או פונדקאית מיועדת חייבת להביא אישור מרופא נרקולוג מומחה אשר עובד במוסד ממשלתי.
האישור לתורמות מתקבל רק לאחר לקיחת דם לצורך בדיקת נוכחות של סמים שונים או אלכוהול וכמו כן האישור מותנה בבדיקה במאגר המידע הארצי
של משטרת אוקראינה הבודקת שלתורמת המיועדת אין עבר של סמים אשר רשום ברשויות.
התורמות עוברות אבחון פסיכולוגי שאני בטוחה שיש הבדל גדול בין המסלולים השונים לכן צריך לבדוק מה קורה בכל מסלול ולא לעשות הכללה.
קיים הבדל כספי אדיר בין מסלולים שונים וכל אחד ואחת כאן עשה את החישוב במה הוא יכול לעמוד על מנת להגיע לחלום שלו להיות הורה, אני מכבדת כל אחד ואחת כאן עם הבחירות שלו. אם תקראי קצת בפורום תוכלי לראות מצד אחד את מי שרצה להיות הורה כמה שיותר מהר ובמסלולים הקצרים ביותר לעומת אלה שבדקו כל מסלול אפשרי ומוכנים להשקיע את מיטב כספם וזמנם בכך. אין נכון או לא נכון, אין טוב או טוב יותר.
ובטח לא בתשובה שנתנו כאן חלק כולל התשובה שאני עונה בתור אמא לילדה מתרומת ביצית, עם דיון שנותן הכללות שונות.
מציעה לך לבדוק עם עצמך מה הקריטריונים שהם עבורך יהרג ובל יעבור ולפי זה תבררי מה מתאים לך
בהצלחה
איילת

kobi932

New member
איילת

קראתי בקפידה כמה פעמים את מה שכתבת אני מבין את הצורך שלך להיות מאוזנת ולא מתלהמת (ואת יודעת מה ? טוב שכך )ואת יודעת כמה אני מעריך אותך אבל אני חושב שהתגובה שלך לפוסט הזה רפה ולוקה בחסר אני מאוד מאמין שמי שנפגע מהשרשור הזה היה מצפה ממך לקבל תשובה כזו פחות או יותר כותבת הפוסט פתחה פוסט לגיטימי לחלוטין והחששות שלה לגיטמיות לחלוטין (כמו שגם את כמובן טרחת לכתוב ולציין ) אני חושב שיש לא רק כאן באתר הנכבד הזה אלה בכלל בארץ התפתחה לה נורמה או השתרשה לה בתודעה שבמדינות שבחבר העמים (רוסיה לשעבר ) יש יותר זנות מבכול מקום אחר בעולם ושמי שצריכה לעבור את התהליך בחורת לעבור אותו (ושוב זה זכותה לחלוטין ) בכול מקום אחר חוץ מי שם גם אם העוליות מטורפות וגם אם התהליך הרבה פחות זמין וקל וכול זה רק בגלל בורות או חוסר ידיעה או סטיגמות מכוערות שצריכות לעבור מן העולם והגיע הזמן להקיא תופעות כאלו ואיילת אני אישית לא נפגעתי ממה שכתבו כאן בגלל שלאישתי ולי יש תינוק שהגיע מתרומת ביצית שמקורה באוקראינה אני נפגעתי בגלל ההכללה המכוערת הזו על נשים ממוצא מסויים ואו שנשים שבוחרות ללמוד באוניברסיטה גם הם לא חסינות מלעבוד בזנות תופעת זנות קיימת בכול העולם אי אפשר לברוח ממנה

efrat1120

New member
קובי, אין שום הכללה

אתה בוחר לחשוב שזה מה שאני או מישהי פה חושבת. אז אני מודיעה לך שאין זו היתה כוונתי וטעות לחשוב כך.

kobi932

New member
אני מציע שתקראי את התגובה שלך שוב

בכותרת מעבר לשכר מה כתבת קראת ? אולי בארה"ב או בספרד פחות מסוכן ? למה התכוונת ? למה ששם יהיה פחות מסוכן ? שם בנות לא עובדות בזנות ? אך אני אמור לפרש את המשפט הזה ? אני אבא גאה לילד מקסים ויש כמוני כאן מלא נשים שעברו עוברות ויעברו את התהליך באוקראינה למה להגיד כזה משפט פוגעני ? למה הבן של אישתי פחות לגיטימי מהבן של מי שעשתה אותו במדינה אחרת ? כול מי שחושבת שהזנות באוקראינה היא תפעה מיוחדת במינה ואו בהקיפה פוגעה בהמון המון משפחות

kobi932

New member
לא זה לא מוריד

וזה מה שאני מנסה להסביר לך בכול הדיון הזה תופעת זנות הייתה ותהייה לצערנו בכול העולם אין מדינה שהיא חסינה אין מדינה שהסיכוי שהתורמת עבדה ואו עובדת בזנות גדולה ממדינה אחרת זו תופעה שלדעתי מאוד שולית החששות קיימות אבל זה כול העניין בתרומת ביצית לדעת לחיות עם האי ידיעה אין לנו דרך אחרת לדעת פשוט להשלים עם האי ידיעה זה המסר שאני מנסה להעביר בכול הפוסט הכללות השמצות פשוט להוציא שם רע על מגזר או מדינה שלמה ועוד על נשים שכול הפורום הזה או רובו הגדול הוא נשים גם אם זה נעשה באי ידיעה לפגוע ועל הדרך גם אני בטוח שלא בכוונה על הדרך יוצא מכול הפוסט הזה שהרבה מאוד ילדים שהגיעו לעולם הזה והרבה בנות שנמצאות כאן בפורום יכולות להבין שהילד שלהם פתאום לא לגיטימי אני מקווה שהצלחתי להעביר לך את המסר עכשיו בצורה ידידותית ומובנת ושהבנת עכשיו שמה שכתבת גם שוב אם זה בחוסר הבנה או ידיעה לא היה בסדר

תרשה לי שלא להסכים איתך
אני לא מוכנה לקחת את הפורום למקום של דיון מכליל על נשים מכל מקום שהוא, זה בדיוק כמו שנכתוב שכל הילדים המאומצים הם ילדים לנשים נרקומניות/סובלות ממחלות נפשיות/ עוסקות בזנות
סטיגמה נמצאת במקומות רבים, אני לא חושבת שתגובה מתלהמת כאן תעזור להפחית אותה.
כל אחת עושה את שיקוליה שלה, על פי סדר עדיפויות שלה
מציעה שנחזור למטרתו העיקרית של הפורום שלנו
שבת שלום
איילת

efrat1120

New member
איילת

מה שאת מרגישה זה בדיוק מה שאני מרגישה וצר לי על זה. לא היתה כוונה כזו אבל מניחה שאם היית רואה את הכתבה היית מרישה רע כמוני. ושוב אין כוונה לפגוע במישהו כי אם לשתף.

לרגע לא חשבתי שכוונותייך היו אחרות
לגמרי מבינה אותן
כשהתחלתי את תהליך טיפולי הפוריות הייתי בהורות משותפת עם מי שהיה אז חברי הטוב, כשנגמרו האופציות והוצעה לי תרומת ביצית הלכנו ליעוץ אצל פרופ' דור, כשיצאנו ממנו הייתי שבורה. מי שהיה בן הזוג להורות (בן אדם משכיל ונאור, בכל אופן חשבתי כך) יכל רק להגיד בטון קר: אני לא מוכן לתרומת ביצית מאיכרה אוקראינית.
אני יחידנית, המשכתי לבד. המילים האלה הידהדו עוד הרבה באוזניי.
תקופה עשיתי בירורים לגבי תרומה בארה"ב ובמקומות נוספים ובסופו של יום בחרתי במה שהרגשתי שיש לי כוחות להתמודד איתו.
הפוסט שלך וגם הכתבה ב YNET עוררו בי לא מעט מחשבות. ונניח שהתורמת עבדה בזנות? מה זה אומר על הביציות שלה? ואם נניח בגיל 40 לאחר שתרמה עברה לעבוד בזנות?
נושא תרומת ביצית הוא נושא מורכב מאוד ריגשית, לי המעבר היה לא פשוט בכלל.
הנושא ליווה אותי הרבה, עבר עיבוד לא מעט עם הפסיכולוגית שלי ובשלב כלשהו הפך לדאגה לדברים נוספים שמבחינתי הפכו הרבה יותר משמעותיים.
מנסיוני כפי שהחרדות האלה עולות הן גם יורדות. תלוי במה מתמקדים באותה התקופה.
איילת

Didi197

New member
הבטן מתהפכת ... כמה חוסר רגישות

כ"כ מתחברת למה שכתבת פה איילת. מותר להתלבט אבל אנשים, לפני שידכן קלה על המקלדת יש פה אנשים על ילדים מאוקראינה ונשים שבהיריון ! כמה חוסר רגישות לרשום כאלו דברים זה פשוט לא ייאמן...
מעבר לכך , שממוצאי אני חצי אוקראינית וסבתי הינה אוקראינית זה פשוט תיוג סטריאוטיפי- ישראלי ככ" מכוער, שאין מילים שיתארו כמה זה מזעזע אותי לקרוא פה את התגובות . פשוט מזועזעת מחוסר הרגישות..

efrat1120

New member
Didi

אף אחד לא דיבר פה עליך או על סבתא שלך או על כל ילד או אישה אחרת. בדקי עם עצמך מאיכן באות הרגשות השליליים ורגשי הנחיתות שלך במקום לתייג אחרים בעלילות שווא והסתת הדיון למקום שאינו שייך.

רגע רגע אפרת
קצת הגזמת עם התגובה
נסי רגע להכנס לנעליה של דידי, לקרוא את כל הדיון הזה
אנחנו נמצאים בפורום שהרגישות שלו מאןד מאוד גדולה, עד שאתה לא נכנס למקומות שונים אתה אפילו לא מבין כמה הוא רגיש
אין מה לעשות, היטלת כאן פצצה למרות שזאת לא היתה כוונתך וזה דורך לאנשים במקומות הכי רגישים והכי כואבים
מדיון שנפתח בשאלה כביכול תמימה שלך זה הפך לחבית נפץ מטורפת עם תגובות שקשה להכיל אותן, הטחות האחד בשניה, אנשים שהחליטו לעזוב את הפורום,האשמות ומה לא
לא חושבת שצריך להמשיך להתקיף אלא להבין שהנושא קשה אם רצית או לא רצית.
איילת

efrat1120

New member
בסיכומו של עניין

מדובר בנשים שבאות ממעמד סוציואקונומי נמוך וזקוקות לכסף ואנחנו לא יודעים עליהן שום דבר. נקווה שבודקים אותן טוב ונקווה לילדים בריאים ומאושרים. שבת שלום

לא בטוחה שזאת ההגדרה שהייתי נותנת
ולא הייתי מדגישה דווקא מצב סוציואקונומי
לא מעט מהתורמות בכל מיני מסלולים הן סטודנטיות.
אפשר לסכם בעיקר שמרבית התורמות לא תורמות זאת מטעמים פילנטרופיים אלא בגלל החלק הכלכלי
איילת

רוצה להוסיף הקשר תרבותי...

יש מקומות שכל עניין תרומת הביצית נתפס אחרת בתרבות. בארץ זה נתפס מאוד קשה ולכן מדמיינים קיצוניות- פילנטרופיה או כסף כסיבה לתרומה, כי למה לתרום, אין באמצע. צריך לפתוח את הראש ולהבין שיש תרבויות שכמו שתורמים פה זרע וזה לא נחשב דרמטי, גם תרומת ביצית היא לא דרמטית. אפשר שהכסף יהיה תמריץ ולא כי האשה מסכנה, עוסקת בזנות או מסוממת, כי זה תמריץ וזה לא נראה לה מאוד קריטי. מכר שלי תרם זרע בארץ בזמן לימודי הרפואה שלו, למה סטודנטית לרפואה לא יכולה לתרום ביצית?

efrat1120

New member
איילת תודה ששיתפת בתהליך שלך

למעלה