כבר כמה ימים מתלבטת מה לענות בשירשור הזה
אפרת, יכולה להבין את החששות שלך,
אני מתייחסת כאן לכל הדיון ולא רק לשאלתך....
בפורוםמגוון, כמוני יש כאן לא מעט נשים וגברים שבחרו במסלולי אוקראינה ויש להם ילדים בבית או בהתהוות. יכולה להגיד שהשירשור הזה הפך לי את הבטן וגרם לי לאי נוחות מאוד רבה. מרשה לשתף שקיבלתי גם בקשות אישיות להתערב מאחר וקוראים רבים חווים אותו כמאוד לא רגיש.
יש הבדל גדול מאוד בתגובות כאן בין מי שבתהליך "על הנייר" שבו קל מאוד להיות שיפוטי כלפי התורמת, התהליך וכו', לעומת מי שכבר התהליך גורם עור וגידים ברחם או שיש לו כבר ילד.
יש לי ילדה אוטוטו בת 4 שהיא כל עולמי, להגיד לך שלא עולות לי שאלות ומחשבות סביב התורמת? כיצד היא נבחרה?
אני יודעת שלאפי-גנטיקה יש חלק לא קטן בתהליך וגם לסביבה בה הילד גדל
בתור מי שעברה טיפולי פוריות תקופה לא קצרה אני יכולה לשער שלא כל אחת תהיה מסוגלת לעבור את התהליך של כל הבדיקות הנדרשות, המעקבים וכדומה, גם לא בשביל כסף.....אתזקוקה לכוחות אגו מסויימים ויכולת תפקודית על מנת לעשות זאת. אני מאמינה שבאוקראינה לא חוטפים נשים ועושים להן את התהליך בכח.
ערכתי בירור סביב מה נדרש מתורמות מאוקראינה בעניין סמים ואלכוהול:
החוק באוקראינה קובע חד משמעית שכל תורמת ביצית מיועדת או פונדקאית מיועדת חייבת להביא אישור מרופא נרקולוג מומחה אשר עובד במוסד ממשלתי.
האישור לתורמות מתקבל רק לאחר לקיחת דם לצורך בדיקת נוכחות של סמים שונים או אלכוהול וכמו כן האישור מותנה בבדיקה במאגר המידע הארצי
של משטרת אוקראינה הבודקת שלתורמת המיועדת אין עבר של סמים אשר רשום ברשויות.
התורמות עוברות אבחון פסיכולוגי שאני בטוחה שיש הבדל גדול בין המסלולים השונים לכן צריך לבדוק מה קורה בכל מסלול ולא לעשות הכללה.
קיים הבדל כספי אדיר בין מסלולים שונים וכל אחד ואחת כאן עשה את החישוב במה הוא יכול לעמוד על מנת להגיע לחלום שלו להיות הורה, אני מכבדת כל אחד ואחת כאן עם הבחירות שלו. אם תקראי קצת בפורום תוכלי לראות מצד אחד את מי שרצה להיות הורה כמה שיותר מהר ובמסלולים הקצרים ביותר לעומת אלה שבדקו כל מסלול אפשרי ומוכנים להשקיע את מיטב כספם וזמנם בכך. אין נכון או לא נכון, אין טוב או טוב יותר.
ובטח לא בתשובה שנתנו כאן חלק כולל התשובה שאני עונה בתור אמא לילדה מתרומת ביצית, עם דיון שנותן הכללות שונות.
מציעה לך לבדוק עם עצמך מה הקריטריונים שהם עבורך יהרג ובל יעבור ולפי זה תבררי מה מתאים לך
בהצלחה
איילת