הרהורים על השבת

מוטלה1

New member
זה אכן אחד העם

ראיתי את זה במכתביו שקובצו יחד. זה היה תמיד משעשע לראות את יתד נאמן מצטט את זה כאילו זה הלכה למשה מסיני.

גוזל

New member
גם אחד העם למד בחיידר

וברנר למד בישיבה של תומכי תמימים-חבד ונזרק משם כי הרבי ראה שבלילה נפלה לו הכיפה מהראש

אתה רואה שהם הצליחו עליך.

מצד אחד אתה כותב שאתה מתייחס לשבת כאל יום רגיל, ומצד שני אתה כותב שיש לך יותר עבודה כשאתה מחלל שבת. רגיל או לא רגיל.

ירון 2

New member
לא שהם הצליחו עלי

ולא שום דבר מהסגנון. פשוט אחרי כל מה שלמדתי וידעתי על "קדושת השבת" וכל הדברים שיקרו ושקורים אם לא שומרים אותה, חשבתי שאני לא יודע מה יקרה לי, ולא קרה לי כלום.

orlybe

New member
זה עניין אישי

ירון - השמים באמת לא נופלים. כל החילונים חיים חיי סבל? כולם יסבלו בעולם הבא? למי ההוכחה שיש בכלל עולם הבא? מי שמאמין, ישמור מצוות ויבושם לו. מי שאינו מאמין, או שאמונתו אינה כוללת את המצוות כפי שמופיעות בהלכה, חי היטב גם בלעדיהן. מה יהיה אחר המוות? אני אישית לא מוטרדת מכך. כשנגיע לרגע נדע. ועד אז אנחנו חיים כאן בחיים הארציים האלה וכל אחד סולל את דרכו בהתאם לאמונותיו.

plato

New member
לעומתכם

אני לא פחדתי (וגם לא פוחד) שיקרה לי משהו אם אחלל שבת. גם בתקופה אחרת בחיי שבה הרשיתי לעצמי לחלל שבת (אמנם לא נסעתי ברכב אבל אבות-מלאכה אחרות) אף פעם לא התגנב לי חשש שיקרה לי משהו פיזי עקב כך. הרבה פעמים שמעתי על התחושה הזו בקרב יוצאים או דתיים (למשל בצבא), אבל אף פעם לא התחברתי אליה. תמיד היא היתה נראית לי משונה קצת.

plato

New member
זה לא כל כך מעניין אם

זה אב מלאכה או לא, אבל יש בעירה במנוע, זה לא מלאכה?

לא בטוח

שמעת על מכון ´צומת´? הם המציאו טלפון של שבת ועוד כאלה דברים, אז יש להם גם מכונית של שבת. בחיי. >ספל חמאה חידושים וטכנולוגיות הלכתיות מהשטח<

plato

New member
שמעתי

המכונית היא חשמלית (קלנועית) יש לסבא כזו, אבל זאת ממש לא הפואנטה, סתם ציינתי משהו לגבי ההרגשה הזו של הפחד מחילול שבת. אני לא חושב שמי שמרגיש שהוא עומד לחטוף ברק מהשמים בגלל שהוא מחלל שבת מתחיל לומר לעצמו "עזוב, זה בעצם גרמא, וחוץ מזה שזה פסיק רישא."

סיוון

תסתום ת´פה שלך כבר,י´דפוק. זה שחיללת שבת ולא קרה לך כלום- זה לא אומר כלום- בעולם הבא שקיים תקבל ת´עונש שלך. חוץ מזה מזה ההזמנות התרבו?- ההזמנות לסקס אה??? זה שאתה לא בודק ת´דברים לפני שאתה אומר זה רק מראה שאתה... אני רואה שאתה צריך חיזוק דחוף, אתה יודע מי זה הרב אמנון יצחק? הוא יענה לך על ה-כ-ל. לך לאחת מההרצאות שלו ותכתוב לי מה השתנה אצלך בראש!

למעלה