הרהורים על השבת

ירון 2

New member
הרהורים על השבת

בתור חרדי תמיד היו אומרים לי "מי ששומר על השבת, השבת שומרת עליו". רציתי להגיד לכם שאחרי השבת הראשונה שחללתי, הייתי בטוח שהעסק שלי הולך להתמוטט, שלא יהיו עוד הזמנות לסחורה וכו; והנה נוכחתי לדעת (וזה רק מתחזק משבת לשבת) שלא רק שאין הזמנות אלא התרבו. מה זה כל הבולשיט הזה שמכרו לנו ושממשיכים למכור על השבת? מבחינתי ולפי עניות דעתי אין בכלל כזה מושג עולם הבא, "מי שמת מת". התולעים יאכלו אותו בכל מצב ובכל מקרה בין אם שמר את השבת ובין אם לא. רוצה לשמוע את דעתכם בנושא. (ירון מתייחס לשבת כאל יום רגיל)

לוו

New member
הכל בולשיט !!!

שאלתי כבר מהרבה תלמידי חכמים ולמיניהם , אם הם יכולין להוכיח לי שיש שכר ועונש ? את יודע מה הם ענו לי ? "די דארפס א גיטע שידוך " תרגום- אתה צריך שידוך טוב , < אצל לוו שבת פירוש צ´ולנט עם תפוח אדמה קיגעל >

גוזל

New member
לגיין גה תענוז זדול-לגיין-לזיין

לגיין גה תענוז זדול-לזיין זה תענוג גדול מצוה בשבת למה אתה אומר ששידוך זה עונש??? זכה עזר -לא זכה כנגדו!!! שידוך יכול להיות הכי טוב וגם הכי גרוע תלוי ועומד אני מאמין באמונה שלימה שהבורא יתברך שמו מתגלג מצחוק כל פעם כאשר הוא קורא את השולחן ערוך או שומע את הנוכלים שמדברים בשמו

ענק ../images/Emo45.gif

וואס מאכסטו טייערער ברודער? אהבתי את מה שכתבת עכשיו. אצלנו היו אומרים: ווען ער וועט טרעפן א שידוך וועט ער זיך בארויקן [=כשהוא ימצא שידוך הוא ירגע], ואני אומר: ווען מע טרעפט א שידוך דארף מען אנהייבן זארגן [=רק כשמוצאים שידוך צריך להתחיל לדאוג]. אני מסכים איתך ששבת זה טשונט וקארטאפל מיט קוגל. רק שאני מעדיף אותם גם ביום שישי בערב וכוס בירה מיד אחריהם. לוו, ניסית פעם לשתות בירה לבנה קרה אחרי הטשונט? תענוג עולם-הבא!

ש חף

New member
זה כמו ש...

פעם ראשונה שנסעתי בשבת הייתי בטוחה שאנחנו עושים תאונה...

knolp

New member
../images/Emo108.gif לא כל המגביה עוף מצליח

איקרוס הגיבה עוף והתרסק תזהר שהשמש לא תסנוור אותך

אם תושיט ידך לגעת בכוכבים../images/Emo41.gif../images/Emo29.gif

אולי לא תצליח לגעת בם, אך לבטח לא תלכלך את ידיך בבוץ. (לא זוכרת מי אמר זוכרת מה הוא אמר)

Le Fay

New member
../images/Emo45.gif

ובכל מקרה זה יותר טוב לגב מאשר להתכופף.

לוו

New member
משומדדדדדדדדדדדד וואס מאכסטי ?

שלומי מציון , בטח שתיתי בירה לבנה קרה אחרי הטשונט , (בחרדים אומרים שזה "שבתדיג´ע ציגערעטל " , כי בשבת אסור לעשן , אז צריכין להתספק עם זה , ) בנוגע גם בערב שבת = בדיוק דיברתי עם דבורהלע (מכיר ?) אודות זה , שזה מנהג בחרדים לטעום ממאכלי שבת בערב שבת ,קוראין זה "טועמיה" , הידעת לא הכל רע בחרדים ! חחחחחחח תענוג עולם-הבא ? לא יודע , לא מאמין בזה מה אתה עושה שבת ? קריאה ? חוף הים ?

ותודה להוריי שנתנו לי את השבת

ואת החגים ואת שאר הדברים המקסימים. אני, אוהב את החגים ואת השבתות ולא מתבייש בזה. אני מקפיד לקדש את השבת על יין טוב לאור נרות, וברקע מוסיקה שאני אוהב. שבת בשבילי היא זמן של עונג שבת. ועל הזין שלי מה שחושבים הדתיים.

לוו

New member
קאַטאָוועס

איך האב מיך באקענט מיט דבורה´לה ביי די מפגש הפורום בים המלח , אצל יידישיסט ,

(לייזר לא מתייחס לשבת כאל יום רגיל)

שבת הוא יום המנוחה שלי, יום השופינג שלי, יום הבילויים שלי או בקיצור, היום בו אני לא כבול לעבודה והיום בו אני בוחר לעשות מה שאני רוצה או צריך לעשות ולא היה פנאי בידי במהלך השבוע, לעשותו.

חי אדר

New member
שמירת השבת

השראלה היא כיצד מבינים את המשפט השבת שומרת. האם הכוונה לשמירה מפני פגעים ואסונות? או שמא שמירה במובן הרעיוני? ברובד העממי זה נתפס כשמירה מפני אסונות ופגעים. ברם ברובד היותר מעמיק הכוונה היא שמירה במובן זה שהשבת שומרת על הזהות היהודית של האדם. ועל כך רמזו חז"ל יותר מששמרו בני ישראל את השבת , השבת שמרה עליהם. ובוודאי הכוונה להישרדות של עם ישראל. כי בכך באה לביטוי ברור ונוקב ההשתיכות הלאומית של העם. המובן הראשון מוגדר בעגה הדתית כרובד של הלא לשמה. או במונח של אהבה התלויה בדבר. עם זאת גם לפי הרובד הראשון, הדברים נכונים. שכן ע"י שמירת השבת האדם פחות חשוף לסכנה של תאונות דרכים. ונמצא כי כאן השמירה היא באורח עקיף. אך כמובן שהרובד הפנימי הוא שמירה במובן הרעיוני כמצויין לעיל.

לא בדוק, אבל...

במסגרת עבודת שטיפת המוח והפצת היהדות, או בקיצור "ופרצת" שעושים החבדניקים, יש את המנהג היהפ של הדלקת נרות שבת. פעם בעבר הרחוק, הדפיסו חסידי חב"ד דף הסבר ובו גם אוסף של פתגמים יפים, ואחד מהם היה מאמר חז"ל: יותר ממשמרו ישראל את השבת, שמרה השבת על ישראל. אלא שהעיר את תשומת ליבם מישהו, שמקור הפתגם אינו חז"ל, אלא רבי נחמן מביאליק....

מה פרויד היה אומר...

דווקא ביום שישי זה כשהחב"דניקים הצליחו לתת לי נרות כי בנזוגי היה איתי ולקח בשמי, דווקא הפעם שכחתי להדליק נרות לגמרי.

אביבים

New member
תגובה לאתאיסט

בס"ד בהמשך שמתי לב שאיזה אתאיסט חכם טוען שיודע מי אמר את המשפט: " יותר מששמרו ישראל אל השבת, השבת משמרתם" משפט זה נאמר ע"י חז"ל לפני רבך נחמן ביאליק לידיעתך חיים נחמן ביאליק בצעירותו גדל ולמד בחיידר, והשם ספג אימרת חכמים זו

למעלה