הרגע הזה בו אתה מבין

xflil

New member
הרגע הזה בו אתה מבין

שהחבר׳ה ביו טיוב מגנים סטיב ויי יותר טוב מסטיב ויי.

byrdparis

New member
לא ממש מובנת

המהמות של פתיחת פוסט כזו.. אבל נזרום.

באותה הנקודה הזו שאתה (על דגש אתה) חושב שהחברה בטיוב מנגנים סטיב ואי יותר טוב מסטיב ואי..
אפשר להבין את הרעיון האמיתי ש ואי הוא הגאון. ללמוד קטע באופן טכני שמישהו כתב והקליט זו הבעיה הקטנה (גם אם היא גדולה מאד במקרים מסוימים).
שיבוא מישהו מהטיוב ויכתוב קטע מקורי משלו שיתחרה בזה של ואי.. אז נדבר

deathOrat

New member
למרות שישנם אי אלו מוזיקאים מוכשרים גם

ביוטיוב ולא רק נגנים.

byrdparis

New member
לא שללתי את העבודה הזו

אבל האם יש שם את ה ואי הבא? מסופקני

deathOrat

New member
ואי יש אחד, מלמסטין יש אחד וכו' אבל אני זוכר

לפני מלאאאאאא זמן, את הצ'קינס וקווייל (guitar idol) ותראה שהיום בלי עין הרע הם מקבלים הכרה וכו' גם כיוצרים :)

אבל משהו כמו מה שואי עשה בזמנו?, אני עדיין מחכה לבחור\ה שיעשו את זה. אבל זו גם תק' אחרת :)

byrdparis

New member
חחח..

כנראה שהכרה אצלך (אצלנו) זה לא ממש הכרה.
שאל 1000 גיטריסטים (לא סתם אנשים מהרחוב כן?!) מי מכיר את קוויל (נגיד שימנה 3 קטעים שלו) ומי מכיר את ואי (שימנה 3 קטעים שלו)
אני יכול כמעט להבטיח לך.. שאחוז מאד קטן מכיר את קוויל בכלל... ואלו שכן שמעו את השם שלו, לא יצליחו למנות 3 קטעים שלו.. אם בכלל..
על מלמסטין אני כבר לא מדבר

בקיצר.. השורה האחרונה שלך= זהב.

deathOrat

New member
חח שפיוז'ן יהיה קודם כל בקונצנזוס:)

אבל בעולם הפיוז'ן לשני אלה יש הכרה

byrdparis

New member
נו בסדר..

עכשיו זו סתם התפלספות.
אתה זה שנתת את שמותיהם למול ואי

אז תחליף את ואי בהנדרסון או בהולדוורת' סבבה?

deathOrat

New member
חח מה רע בהתפלספות? וסקוט הנדרסון

לא נראה לי שיהיו הרבה שיכירו זו לפחות ההרגשה שלי :X

byrdparis

New member
אין בעיה

בשביל זה אנחנו פה

אני לא מאמין שאם תקח 1000 פיוז'ניסטים ותתן להם את השם של קוויל או של הנדרסון, יהיה לך רב לקוויל.. עם כל הכבוד לבחורצ'יק.

TheNightcrawler

New member
אל תשכח שגם ואי בעצם עבר בית ספר אצל זאפה

תקשיב להקלטות שלו שהוא היה צעיר, הרבה ייחוד לא היה שם, באלקרטז כבר התחילו לשמוע את ואי המודרני, אצל דיוויד לי רות' כבר ממש הוא יצא לאור.

שים לב שואי בעצם התפרסם כואי הגיטריסט איפשהו באמצע שנות ה30 לחייו. קוויל הוא רק בסביבות ה20, חכה כמה שנים :)

התפתחות מנטלית = התפתחות מוזיקלית, הזמן יעשה את שלו עם המוזיקה אני מאמין, להרבה נגנים "צעירים".

byrdparis

New member
מממ

טוב זו התפלספות כבר ברמות אחרות..
אמנם ואי הגיעה לזאפה בגיל מוקדם כדי לעשות שם "בית ספר".. אבל אל תשכח את האלבום הראשון שלו מייד אחריו.. flexable
יש כאלו שעדיין אומרים שזו היצירה הכי מעניית שלו.. למרות שהוא התפתח משם לדברים אחרים לגמרי.
שם כמובן שומעים את השתפעתו של זאפה על העניין..
אם נרצה בנקודה זו להקביל לקוויל (שלקחנו אותו כדוגמא פה), אז איפה הפלקס' שלו? עדיין לא יצא.
כיום רואים אותו בעיקר במגזינים ובכל מיני טיובים למינהם.. הוא עוד לא פרץ שום חסם ראשוני בתחום הזה ברמות האלו..

מסכים איתך שואי רק אחרי DLR פרץ קדימה, אבל זה עניין שיווקי יותר מאשר רעיוני~.

לגבי להמתין לקוויל, אני מוכן. נפגשים כאן עוד 10~ שנים? לבחון שוב (סגרנו).

התפתחות מנטאלית=התפתחות מוזיקלית - מסכים בהחלט. הזמן יעשה את שלו עם המוסיקה, אני מאמין גם כן, לנגנים צעירים, אני מסכים גם כן, רק שהם צריכים קצת BREAK שכרגע הוא לא נראה באופק.
אמר מקודם DEATH זו תקופה אחרת.. לא בטוח שהם יצליחו לעלות לתודעה כמו שואי\סטריאני\מלמסטין ועוד כמה כאלו עלו דאז. היופי שאלו גם היום מפורסמים ולא איבדו שום דבר מהמג'יק שלהם.. וזה לא טרוויאלי
ואולי בגלל זה אנחנו מוצאים את עצמנו משווים אותם לאחרים שצצים כיום..

TheNightcrawler

New member
העקב אכילס הכי גדול היום והיתרון הכי גדול הוא

האינטרנט, רואים כל כך הרבה אנשים טובים ונגנים מעולים בהרף עין, שרוב הסיכויים שגם אם תחלוף ליד איזה מוצארט או דייויס ביוטיוב לא כל כך תשים לב.

byrdparis

New member
אני חושב ש

אם הייתי נתקל ליד מוצארט או דיוויס אני אישית כן הייתי שם לב. אבל אני מבין לאן אתה חותר.
זה כמו הניסוי הזה שעשו באנגליה עם ג'ושוע בל.. בתחנת רכבת.

לינק

deathOrat

New member
עשו את אותו הדבר פה בארץ

אגב, בארץ אמנם תחלופת האנשים נמוכה יותר, היה יותר תשומת לב פה ממה שחשבתי שיהיה ביחס למדינה

Siberian Khatru

New member
אני חולה פיוז׳ן

והרבה מהחברים שלי הם חובבי פיוז׳ן כבדים מאד כולל כמה נגנים מפורסמים. את השם של קוויל מעולם לא שמעתי אפילו פעם אחת עד השרשור הזה. סקוט הנדרסון לעומת זאת... הוא אחד השמות היותר נאמרים וגם בפורום הזה אני זוכר כמה דיונים עליו.

אגב, ישבתי עם הנדרסון לא מזמן ושמעתי ממנו כל מיני סיפורים משעשעים על התקופה שבה ניגן באלקטריק בנד של צ׳יק קוריאה. תזכירו לי בפעם הבאה שאני בישראל ויש מפגש פורום. :)

שתי האגורות שלי.

TheNightcrawler

New member
הנדרסון זה אלוהים אצלי

גם בבלוז וגם בפיוז'ן.

הוא הכי מוזיקאי על גיטרה שאני מכיר בבלוז שקצת יוצא מתחום הבלוז הסטנדרטי.

איזה כיף לך שיצא לך לשבת איתו, נראה לי חוויה

xflil

New member
אין מהות:)

וודאי שאתה צודק (אם כי אני לא מתחבר בעליל לסגנון), אבל לא התכוונתי שהם מנגנים יותר טוב מההקלטות המקוריות שלו באלבום, אלא כיום.
הבנאדם חלוד:)
מעניין אותי מה כל השרדרים למיניהם יעשו בגיל 70. זה אשכרה אבדן כושר עבודה.

בנוגע לגאונות - אני חושב שהמוסיקה שלו נטולת רגש (יאללה עליהום), ורואים את זה גם בהופעות שלו, עם אותם הגינונים, באותם התווים בדיוק, כולל קטע הדיבור של פתיחת ההופעה. זה פשוט נראה מזוייף.

למעלה