הרב א77 ...

א77

New member
שאמשיך להוכיח מי אתה?!

איזה מין שטות לטעון שהלבוש החסידי זו אופנה מודרנית ? ההשתטית?! או שכל כל כל הקונים כובע הקרוי שטריימל בערך של 8500 עד 11000 שקל, אולי הם השתטו? אופנה?! לכובע במחיר כזה?! וכל כולם משוגעים לאופנה זו?! והרי עוד: אופנה היא דבר שיגעון המתחלף מפעם לפעם. אופנה לא מאריכה ימים. לא עשור ועאכו"כ לא יובל. והנה השטריימל כבר הרבה יותר מיובלות. מידי פעם אני זוכה להציץ בשטריימל שהיה לראשו של אחד הצדיקים הגדולים ביותר שהסתלק לפני 153 שנה. אז מה?! השתגעתם?! אופנה תחזיק כ"כ הרבה זמן?! אוקיי, אמשיך להגיב גם לשטויות שלא תטען לשפינוזה ולא לפרויד ולא לג'פרי מוסאייב מייסון, שאם לא הגבתי, הרי שבאמת לא תמיד בא לרדת לרמה...

א77

New member
פאר צווי מונאט

איז ער גיוואר'ן ניינציג יאהר ביז הונדערט און צוואנציג. לא כהתה עינו ולא נס ליחו.

חי אדר ...

יש מצב שתעבור משפת הפילוסופיה לשפה שכולם מבינים עברית למשל! ותספר לכולנו מי אתה? דתי או חילוני רפורמי או קונסרבטיבי?! ומה אתה לובש ולמה?!

'ומה אתה לובש ולמה?! '

מדוע כל כך חשוב לך לדעת מהם מלבושיו? האם אתה בעל יכולת לבצע ניתוחי אופי עפ"י מלתחותיהם של בני אדם?

א77

New member
וודאי, בהחלט.

גם אם חי אדר משווה צבע בגדי החרדים לצבע בגדי הכמרים. הרי כי לוי יעקב ולא רק לוי יעקב יכול להבחין בזהות היהודית וגם יותר מכך עפ"י הלבוש. אני גם מבדיל עפ"י הלבוש, בין זכר לנקבה.

אלישיר

New member
../images/Emo32.gifלבוש מעיד היכן שהפה אינו מספר

בעזי"ת כבר אמרתי זאת, ואין דברי קשורים להכא. אתה יכול ללמוד מלבושו של אדם יותר לעומק ממה שאי פעם הוא יספר לך. זיהוי קבוצתי. צבע. שילוב צבעים. נוחות הבגדים. צמוד או אוורירי. הידור או רישול. נקיון או ליכלוך. אופנתיותם. אפילו בתוך המלבושים של חצר חסידית אחת, אפשר בטביעת עין ללמוד ולחקור רבות, ווטסון ידידי היקר. כ"ק רבי מנחם מנדל מליובאוויטש זי"ע היה גאון אופנה.

עם זה אני מסכים, אבל לוי יעקב שאל

את חי אדר בהתרגשות "מה אתה לובש ולמה?!". מה הוא ציפה? שהוא יספר לו על מידת נקיון בגדיו? אילו צבעים חביבים עליו? ניכרת מכך גישה כאילו ניתן לבחון את מידת יראת השמים עפ"י מלבושיו של אדם. מעניין אם גם את חלקו של אדם בעולם הבא ניתן לזהות עפ"י לבושו.

א77

New member
כנראה שסבלנותו של לוי יעקב

כנראה שסבלנותו של לוי יעקב עמדה לפקוע, לאחר משא ומתן שחוזר ושב על עצמו כלא היה. לאחר ששוב ושוב בשרשורים ארוכים כשלושה מקרונים צמודים, כאילו ולא דנו בזה. אישית חושבני שפורום חברתי לחרדים היודעים ומקפידים במסורת ישראל, מאד יפה מצידם כשדנים עם מישהו הסותר את יחוד בגדיהם, והרי הוא טוען שהוא חרדי, והוא טוען שאין יחוד לבגדים. כמה פעמים שוב ושוב ושוב... נראה שהבנאדם צריך להחליף סוללה במכשיר השמיעה שלו. או שמטרתו לטפטף כאן דעות המנוגדות לכל העולם החרדי בלי יוצא מן הכלל.

הויכוח אכן מתארך ללא צורך ואף גלש

לפסים אישיים. ככל שעקבתי, חי אדר לא טען שאין יחוד בלבוש החרדי הסטנדרטי. כל שהוא טען הוא שלא מדובר בלבוש שניתן להגדירו כלבוש הכרחי עבור אדם יהודי דתי, והראיה לכך היא שבתפוצות ישראל בארצות המזרח יהודית דתיים לבשו מלבושים ששונים בתכלית השנוי מאלו של החרדיים. לכן נשאלות השאלות: 1) האם ניתן לזהות בימינו מדוע הלבוש החרדי הוא הלבוש הראוי לכל מחזיק דת [ולא לדוגמא הלבוש שהיה נהוג בידי יהודי תימן או עירק] 2) האם השמעת דעה שהלבוש החרדי אין בו ייחוד מצד עצמו היא אכן דעה כופרנית שמחייבת שתזהיר מפני חי אדר ופרסותיו השסועות? אם כן, האם תוכל להצביע על מקורות הלכתיים הטוענים כך?

א77

New member
המדובר בשרשור

ובשרשור שלפניו ובשרשור שמלפני כחדשיים וכו'. מדובר בכך שהיהודים בכל מקומות מושבותיהם, בכל גולה ובכל מדינה היו בלבושם שונים מהשאר. משפע הרעיונות שעלו בשרשור ניתן להבין בין השאר אולי הבגדים החרדיים או מסורתיים יהודיים בכל מקום, הינם לא פחות ולא יותר אלא מועתק מהגלות שם היו ומשם באו. כאילו והשטריימל שמחירו כיום הוא כ2000 דולר, הינו פשוט בגד יקר שהיהודי חבשו וחשקו בתעתיק מפריצי אשכנז הגויים. וכו' וכו'. הנושא כבר יצא מעניינו מלפני שרשוריים. אלא שחובה להתריע בפני אדם שמצהיר כי הוא חרדי, אבל הוא מצהיר שאינו בבגדים חרדיים, ועד כאן מילא, אבל אם הוא אינו יודע טעמם של הלבושים, הרי שלא יקבע שאין בהם ייחוד מסויים ליהדות. אני מתנצל על חוסר הריכוז בתשובה ברגע זה, פשוט קפצתי הביתה למספר רגעים מאירוע מאד חשוב.

חי אדר

New member
עברית ברשת

אני מדבר בשפה העברית המוכרת לכל מי שלומד את המקורות. ולגבי שאלתך: הנני שומר מצוות הנמנה עם מה שנקרא אורטודוקסי, אך לא שיך לפלג או לזרם מסויים. אינני חושב שמעמד הר סיני היה ונועד לפלג כזה או אחר.מבחינתי צריך ללמוד מן הכל. כלל גדול הוא:מה שיש ביד זה אין ביד זה.

א77

New member
לוי יעקב, זה בסדר

הוטא לא רפורמי, הוא דתי בדת אהבה. הוא אינו חילוני, אך גם לא חרדי ואף לא ריפורמי. תחושות הבטן שלי אומרות לי בערך מיהו. אבל בהיות ואני בדיאטה חריפה. בטני קטנה, ותחושות בטני רגישות למדיי, עדיין תן לו להתפלסף. כל מה שיש לו למכור, זה נסיון להצגת ראיות לסילופיו, מבקיאות בתורה. תורה שלא נלמדה ביני עמודי דבי מדרשא בישיבות קדושות. אני יכול להוכיח זאת ברורות, אבל אין זה מן הענין. תן לו לבזבז דלקקקקקקקקקקקקקק.

חי ...

אין דבר כזה לא שייך!!! יש לך תעודת זהות וכתובת ויש לך רב וקהילה ואתה נוהג כמוהם ואתה מתלבש לבוש שמזוהה איתם , ואתם לא ערומים?!?!

אלישיר

New member
חי אדר, יהיה הוגן שתענה בגילוי לב.

בעזי"ת היות שאתה מרבה לעסוק כאן בדברי תורה, אני חושב שיותר מהוגן שתספר את הדרך שבה אתה מוצא את עולמך הפרטי. אני מבקש זאת היות ששאל יעקב את עצמו: " יש לך תעודת זהות וכתובת ויש לך רב וקהילה ואתה נוהג כמוהם ואתה מתלבש לבוש שמזוהה איתם... " הרי, שמא אתה יהודי שהמיר את דתו להיות כומר נוצרי, ובא להעלות פקפוקים בקדוש לנו, בתור הקדמה לציד נשמות. כבר כתב מישהו בפורום אחר: "" ...מכשיר שהופך את העבירות למצוות. והוא הנקרא פלפול. כמו שנאמר אם ראיתה ת"ח שעשה עבירה בלילה אל תהרהר אחריו שדמא עשה תשובה. ושואלין מהי הכונה שעשה תשובה? כלומר: הוא כבר מצא תשובה להתיר את האיסור. ""

א77

New member
ההנך חושב בתמים שהוא יספר מיהו?!

כוונותיו בתור חרדי לדבריו, להביע דעות המנוגדות לציבור החרדי בפורום חרדים, מרמזות כי הוא לא יספר לך מיהו.

למעלה