הרב א77 ...

הרב א77 ...

שבוע טוב . הייתי מאוד שמח! אם היית מספר לנו קצת על החוויות מחתונת נינתו של אחד מגדולי פוסקי דורינו, הגאון האדיר ר שמואל הלוי וואזנער שליט"א .

א77

New member
מניין שאדע?

אבל נינתו? של הגר"ש ואזנער? איזו נינה? אבל פטור בלא כלום אי אפשי. אז ככה: בנו השני של בנו הבכור של בנו הבכור של הגר"ש וואזנער נישא לפני שבוע וחצי לבת הרב למבערגער מנתניה. הרב למברגר הינו אחיו של הגה"צ אב"ד מאקאווא בקרית אתא. זה שנותן את ההכשר ךלמה שמנהלת הפורום התעניינה בפורום לפני כחודש. לאותו בן בכור של הגר"ש וואזנער יש חתן בניו יורק, שהוא הרבי מקוסוב. אדם מיוחד במינו. בנו שהוא נין של הגר"ש וואזנער נישא אף הוא בשבוע שעבר לבת בנו של הרבי מסערט ויז'ניץ. אז לסיכום: לא נינת אלא נין הגר"ש וואזנער. אם תרצה ענינים בתחום, אך מפורש לא רכילות ולא פטפוטי סרק, כי איני המומחה לזה. אז בבקשה. אמור מה רצית בדיוק, ואם אוכל אסייע.

א77

New member
מעט ביאור

בנו הבכור של הגאון רבי שמואל הלוי וואזנער, הוא הגאון הרב חיים מאיר הלוי וואזנער, רב קהל ייטב לב דסאטמאר בסטמפורד היל שבלונדון. בנו הבכור של הגאון הרב חיים מאיר הלוי וואזנער, הינו הרב יוסף בנימין הלוי וואזנער, רב קהל חסידים באלעד. אישיות מיוחדת במינה. והוא בכלל כל שהוא תלמיד חכם ובנו ת"ח ובן בנו ת"ח מובטח לו שלא תיפסק תורה מזרעו. לרבי חיים מאיר הלוי הנ"ל יש חתן הרב האגער הרבי מקוסוב שחיתן את בנו עם בת בנו של הרבי מסערט ויז'ניץ.

טעות שלי ...

רציתי לדעת! האם הסלונימר רעבע היה? כמה אורחים היו? מי ברך ברכות בחופה? ומה היה הארוע הכי מרשים בחתונה? ומה גילו של הרב ואזנר?

א77

New member
הגר"ש וואזנר חגג לא מכבר

יומולדת של תשעים עד מאה ועשרים. הפסק הראשון שלי נמצא בהזמנה לנישואיו. הוא נישא ב... ל' ניסן. זה ספירה. אז הוא היה בן 23.

חי אדר

New member
שאלה בנוגי לגר"ש ווזנר

הגר"ש ווזנר הוא מן היחידים שפסקיו בעצם מקובלים על כל הפלגים הן חסידים הן ליטאים. אך הייתי מעוניין לדעת לאיזה זרם הוא משתייך?

א77

New member
הוא משתייך לזרם של החרדים

אחת ההוכחות היא שהוא הולך בבגדים המיוחדים ליהודים. הוא הולך בגלימה שחורה. אמנם כפי שכתבת בעבר שזה צבע של בגדי הכמרים. אבל זה בגדי יהודים. הוא מאד מקפיד על בגדים אלה. הוא התמנה על ידי החזון איש לרבנות השכונה הקדושה. הרבנית שלו אינה הולכת עם קאסטעם. אבל בכלל הקאסטעם שכתבת שזה לבוש יהודי סותר את כל שאתה אומר, שאין בלבוש היהודי יחוד מסויים או השפעה כלשהי.

jehudit

New member
תפסיק

תפסיק לענות לו אני באמת לא יודעת מה שהוא מחפש בין חרדים. אבל הוא אוליי מנסה להשפיע על החרדים. כתבת לו פעם שהוא כימו עשיו ששאל את האבא שלו איך מעשרים מלח ותבן. ושהוא גם הולך עם המפריס פרסה שלו קדימה שכולם יחשבו שהוא כשר לימהדרין. אל תתיחס כבר

א77

New member
שרייב אויף יידיש

עס וועט זיין גרונגער אויך פאר דיר, און אויך פאר אונז.

חי אדר

New member
ברור

אני יודע שהוא משתייך לחרדים. אך כוונתי לאיזג פלג מהם. ולעניין הלבוש: איני רוצה להתייחס לזה כאן כי לא זו היתה מטרת שאלתי. את דעתי הבעתי, ואיני חפץ להאריך את השרשור בדיון נוסף בעניין הלבוש במסגרת שרשור הקשורה לרב ווזנר.

א77

New member
אין פלגים אצל החרדים

הביטוי 'פלג' אינו קיים. יש חצרות ויש עדות. כמו שיש משפחות. הוא אחד מגדולי הפוסקים. ואם כל החרדים מקבלים פסיקותיו, סימן שהוא מ'פלג' החרדים.

חי אדר

New member
לפלגות ראובן

איני יודע איך אתה מבין את הביטוי 'פלג' כשציינתי פלג התכוונתי לאיזה זרם הוא משתייך או לאיזה חצר אם מינוח זה לטעמך. ואני שואל רק בשביל לקבל פרטים אודותיו. שכן אני מעיין בכתביו ההילכתיים המפיקים עומק חכמה ותבונה, וחשוב לי לקבל אודותיו פרטים ממי שמכיר. וזאת בלי כל קשר לחילוקי הדעות שמתנהלים לגבי הלבוש או לגבי עניינים אחרים.

א77

New member
כבר אמרתי לך

שב'בקיאותך' הרבה בש"ס בבלי ירושלמי פוסקים ושו"תים פרט לתנ"ך, תמצא כל הוכחה לדברים מסולפים. הבה אספר לך מעשייה: היה היה מלך חשוב, שאחד מבני נהג בדרכים נלוזות כשהסתובב בבית הספר, הוא שכח שהוא בן מלך. יעצו אביו המלך, שילך בבגדי מלכות גם בבית הספר. כך אוליי הוא יזכור מי הוא, ויעשה חושבים... אמש כתבת: כי הלבוש השחור בחז"ל מציין את השלב בו אדם הולך לבצע את תאוות יצרו. הרי ברור מי הם ההולכים ל... חז"ל באו לייעצך שתלבש בגדי חרדים. בגדים שחורים. וזו עצה להמנע מעצת היצר. כי אז תפרוש מהר. אבל תפרש מה שתרצה כרצונך. פלג מלשון פלג גופא. פלג גופא זה מושג שאומר את זה דרשן ונואם גם כשינאם ביידיש, גם באנגלית וגם בעברית. תמיד יאמר 'פלג גופא'. פלג זה מושג שאינו בארמית אלא משורש 'פלג' הפלגה. ויקרא שמו פלג כי בימיו נפלגה הארץ. פלג זה כשהאחד מבקש פטיש והשני יביא לו מטאטא. בדיוק כמו בדור הפלגה. אצל החרדים אין 'פלג'. גם אם תקרא לזה כך. אצל החרדים יש מה שיש. ואתעקש להשיבך בדקדוקי לשון. כי הכרתיך בדברים מסויימים.

חי אדר

New member
ופליגי

אני מניח כי הצבע השחור שהציעו חז"ל למקרה המיוחד של התקפה תאוותנית שאינה ניתנת לשיכוך, נועדה לגרום השפעה מסטוימת ועל כך אין חולק. אך אם נאמץ את טענתך הרי שהמטרה העומדת ביסוד העדפת הצבע השחור תסוכל לחלוטין. שכן ההרגל יגרום לכך ששום השפעה לא תחדור ולא תעורר את האדם אל המסר המבוקש בצבע השחור.זאת ועוד: מלבושים בצבע שחור לובשים גם בעיתות שמחה כך שכל האפקט לא רק שלא ישפיע אלא אף עשוי להיתפס כמסייע. בכל אופן אדגיש: כי לא זלזלתי כלל במי שלובש בגדים כאלו או אחרים. כל טענתי היתה שהטוען כי הצבע השחור והלבוש החרדי הנוהג כיום הינו לבוש יחודי של היהודי שומר המצות, אין זה נכון כלל. והצבעתי על כך שהיו הרבה יהודים גדולים בתורה בכל הדורות שהלבוש שלהם היה בהתאם לאזור ולארץ המוצא ולתקופה שבה היו חיים. והראיה שכל עדה הגיעה לארץ עם לבוש המיוחד להם שאינו לבוש בצבע שחור דווקא. פלג: אכן פלג הוא לשון מחלוקת. וציינתי פלגים מתוך הכרה ברורה כי בעולם החרדי יש את הפלג הליטאי ויש את הפלג החסידי, אשר ההבדל בינהם יסודו בפלוגתא חריפה בלשון המעטה מזמן הגר"א אשר קולה נשמע בימינו. די להזכיר את הפלוגתא בין הרב ש"ך לבין הרבי מלובביץ. כך שהביטוי פלג לטעמי אין בו כל פסול. אין לי כל ספק כי המחלוקות הללו לשם שמים. וזה וזה דברי אלהים חיים. ובוודאי שבאומרי פלג לא התכוונתי למחלוקת שאינה לשם שמים. ואם זה הובן כך הרי הנה בארתי את כוונתי. וברשותך הערה קטנה:הינך מציין כי "פלג זה כשהאחד מבקש פטיש והשני יביא לו מטאטא. בדיוק כמו בדור הפלגה". פירוש זה אינו מוכרח כלל. אם כי פירוש זה יש לו מקום בהבנת הכתוב, אך זה לא לגבי הביטוי פלג, אלא לגבי הכתוב: " הבה נרדה ונבלה שם שפתם אשר לא ישמעו איש שפת רעהו" רש"י בד"ה אשר לא ישמעו מציין את הפירוש הזה שציינתה. אם כן משמעות זו אינה מתייחסת דווקא למילת פלג.

א77

New member
ממש קראתי רק שורה ומחצה מדבריך

בכל אופן איני מבין מה יש להרהר בדבר. אולי מהרהר מי המנסה לערער. השרשור בנושאי הלבוש ארוך ומעניין. ומבחינתי תם. אמשיך לא לגוף נושא לבוש ישראל. אלא להוכיח שהנך מטעה. זה שהנך טועה, אין לי בעיה עם זה. כמו הבעיה שאתה מטעה. לבוש ישראל הינו לבוש שיוחד ע"י יהודים. המקור אותו הנך חותר לחטט במקורך, הרי אין זה מן העניין, וכבר אמרתי דוגמת הסולו קוקוש של הרבי מקאליב שלקח הניגון מרועה גוי, וקידשו בקדושה נפלאה. בגדי השטריימל והגלימה המרוקאים והיארמולקה הלבנה והכתונת פסים הירושלמי והג'אבע החום, כולם כולם הינם לבוש שיוחד ליהודים. ונסה להמשיך ולחתור תחת יסודות בנין קודש זה.

א77

New member
דבש דברים עוקצניות

המלאך רפאל [רפי] בשטח, אין מה לדאוג מעוקצן.

למעלה