הרב א77 ...

חי אדר

New member
מהיכא תיתי

אפתח בציטוט מדבריך:"לבוש ישראל הינו לבוש שיוחד ע"י יהודים" והשאלה הטבעית העולה היא: כלום יש הלבות יחוד הלבוש? איך וכיצד נקבעת היהודיות של הלבוש? ואם יש הלכה קבועה בעניין הכיצד שבכל מקום מוצאים אנו לבוש שונה ונבדל בסגנון בצבע, ובצורה? וכיצד יש התאמה מופלאה בין הלבוש לבין הרקע התרבותי שמסביב? היעלה על הדעת שבליטא נמצא רב החובש לראשו 'תרבוש'? ומנגד הנמצא במארוקו רב שילבש שטריימל? אם מסורת היא הכיצד לא נשנתה בספרות הפוסקים ובכתבי ההלכה? התשובות לכל אלו הן תשובה אחת. הלבוש אף פעם לא התאפיין בצורה ובצבע מסויים, ולא בגיזרה מסויימת. כל דור בהתאם לחברה ולמסגרת החברתית לבשו והתלבשו. ניטול למשל את הגלימה שאותה לובש הרב הראשי, כלום נאמר שזהו איפיון יהודי של הלבוש? במסגרת ההלכה ניתן למצא התיחסות רק למישור של הצניעות אך לא מעבר לכך. וכמובן שעניין המניעות אף הוא אחוז וקשור בחבלי המציאות החברתית.

א77

New member
יש המכניס נושא

יש המכניס נושא כדי שיחשבו מדבריו כי תלמיד חכם הוא. אנא לא קא מייתי. לאו מהכא ולאו מהכא. ואי קאמרת מהיכי תיתי, אנת לאו מייתי מידי. ולענין: לא בשביל שתסכים עמי, כי מזה התיאשתי [איני ברסלבאי]. אבל שחלילה לא יוטעו אחרים הקוראים דבריך. ושוב דוגמת הניגון ששבה הרבי הראשון מקאליב מרועה גוי ששר את הלחן. הרבי מקאליב הצמיד ללחן מילים בשפה ההונגרית. מילים המדברות על הכמיהה וגעגועים לגאולה השלימה, עם הסיבות לגלות המתארכת. הרבי הקדוש הכניס את הלחן תחת כנפי השכינה וקידשו. הבגדים המיוחדים ליהודים, הינם מיחדים במיוחד וביחוד ליהודים. הם באו מהבד שהיה באיזור היהודי. הם באו מהפרוות הקיימות במקום, וגם מעורות הבהמות שהיו במקום. הם נתפרו בשינויים. ולו לפני גזירת גזירותיך וחוקיך, היית בודק, היית מעיין. כי אז היית מוצא שבבגדים יש גם סודות ליודעי ח"ן בסגנון תפירתם, ובשינויים שהונהגו בחייוטם. גם אני איני בקיא בכל אלה, אבל אני יודע חלקם, ואני יודע שהם קיימים. ואני יודע שאף אדם לא יתבלבל בין כומר הלבוש שחורים ללהבדיל אלפי רבואות של הבדלות לרב הלובש פראק. אין ספק שהפראק שנתפר כמו שנתפר לא היה בתימן שם הטקסטיל היה שונה. אבל הבגדים של יהודי תימן היו שונים בתכלית בתפירתם מבגדי גויי אותה מדינה וכן בכל המדינות. אמנם נכון שהקוף הולך על שתיים וגם האדם. והיה כי יצנח בכדור הארץ חייזר מכוכב הנמצא במרחק מהלך 2500 שנות רבוא פרסאות, וודאי כי יארך לו ולו שעתיים להבדיל בין הקוף שמאחור מתפתל זנבו, ובין האדם. אבל הגיע הזמן אצלך שתבדיל כבר. ובאמת, כבר חקרתני ותדע אתה ידעת לבושינו, בנתה לרעי מרחוק, וכלדרכי הסכנתה כי אין מלה בלשוני הן ה' ידעת כולה. הנך אדם הקובע עובדות בוודאות. בגלל שאינך מכיר. בגלל שאינך יודע. בגלל שלא בדקת, בגלל שלא חקרת, ואולי אולי אולי בגלל שאתה יודע ובזדון מנסה להטעות. איני שופט כדורגל, כי איני מבין בזה. אין לי שיג ושיח בזה. גם אם אני חושב שאני מבין בזה, הרי שלא אביע דעתי כשכל הבנתי בכדורגל מסתכמת בשאלתי, מדוע זה לא יתנו להם עוד עשרים כדורים ושיפסיקו לריב במגרש. אבל נוווו, באמת. אתה יכול לשאול, אבל לא לקבוע נחרצות.

חי אדר

New member
סחור סחור

הדוגמה שאתה נותן מהנגינה של הרועה הגוי ממחישה את דברי היטב. המקור אינו יהודי קרי: הוראתן ולידתן של הבגדים אינן יהודי רק עברו תהליך של ייהוד. 100 אחוז הוא אשר אמרתי. ואם כן מה החרי הגדול והקצף על דברי?הרי ההודאה יוצאת מפיך מפורשות והן הן דברי בהודעתי הראשונה. או שמא להט הפלפול גרם לבלבול. כפי שאמרו חכמים בא לכלל כעס בא לכלל טעות. טיב התפירה וטיב הבהמות אינן מעלות ומורידות דבר וכי המדובר בספר תורה שמשנה איך וכיצד תופרים? בכל כי האי לא הקפידו חכמים חכמי התלמוד והראשונים ואם כן אין בכך כל יחוד מבחינה הילכתית. בכל דברי לא טענתי כלל כי אין זיהוי בין כומר לרב. בודאי שלכל לבוש יש זיהוי מסויים וכדברי אלישיר אך הזיהוי נקבע בדיעבד ולא לכתחילה.הוא נקבע ע"י המסגרת החברתית ובהתאם לארץ המוצא. ואם לטעמך יש בכך ענייןיהודי מובהק אם כן הנחת מבלי משים התפתחות בהלכה. וזה כבורח מן הרמץ אל האש. האמת כי איני יודע כיצד הגעת לדוגמאות מן הכדורגל,ומה הקשר בינם לבין העניין הנדון.אך אם אלך בדרך הפרשנות שלך אפשר גם יהיה לטעון כי הכדורגל יהודי. די אם בני ישיבות ישחקו מדי פעם בכדורגל אזי יבא מי שמגן בלהט על כל מה שראה בקרב חוג החרדים ויטען שזה התקדש כדוגמת הלחן של הרועה הגוי.

א77

New member
מציטוטי חי איר

*כלום משה רבנו לא היה חרדי? הרי בנות יתרו לא הבחינו בו בלבושו ואמרו איש מצרי הצילנו מיד הרועים... *ובל תשכח כי הלבוש של החליפה וצבע השחור אף הם תולדה של הסביבה הגויית. *אדרבא חז"ל אמרו מי שתכפו יצרו ואינו יכול לשלוט בו ילבש שחורים ויצא מחוץ לעיר ושם יביע יצרו. והנה חכמים גילו דעתם מתי באמת יש צורך בלבוש שחור ודי בזה למבין *התפילות מבחינת המנגינה שלהן בארצות המזרח תואמת להפליא את המסגד ובארצות אשכנז תואמת יפה את הכנסיה. אני יכול להביא עוד מלאןןןן דוגמאות מסילוף לא רק דברי אחרים אלא גם דבריך אתה. ועל כל הדברים הללו קיימתי ודע מה שתשיב. והנה חז"ל מגדירים אדם הנוהג כמנהגך 'ככלב השב אל קיאו'. אוליי הקוראים בשרשור הזה לא קראו את הכל בשרשור ההוא. הנך עושה מקודש חול. מערב בין בגדי כהונה, בגדי חיל הים, בגדי שוטר ובגדי חרדי. הדבר היחיד בבגד בו הנך מבחין בקלות ולכתחילה הוא רק בדברים מסוג שכתבת: ראה את ההתאמה ללבוש של הסביבה הנוצרית וכדו'. עד שכתבת בין השאר כשם שהיא לא הופכת אותו ללבוש יהודי כך אין היא הופכת אותו ללבוש שאינו יהודי אנו מבחינים בלבוש ובכל לבוש מיהו ומהו הבנאדם. הנך מנסה להיאחז בקרנות המזבח כאילו ביהודי יש דבר אחד ויחיד ואוליי עוד כמה קרנות כמו שכתבת החשוב הוא הלבוש הפנימי בטוהר המידות ורכישת הדעת שממנה תבא ההבחנה וההבדלה. אתה מביא את חז"ל שבא לכלל כעס בא לכלל טעות. ואתה מסיק שאם באתי לכלל טעות אז ודאי באתי לכלל כעס. או להיפך, אם באתי לכלל כעס אז וודאי באתי לכלל טעות. דבריך אינם נכונים!!! מנין לך הא. מנין לך שיש כעס? הרי אין טעות?! ומנין לך שיש טעות? הרי אין כעס?! אם האחד יסתור דבריך, אין זו הוכחה שבא לכלל טעות ואין זה הוכחה שבא לכלל כעס. לשיטתך הברורה לא צריך להיות כל הבדל והכרה ע"י הלבוש בין כומר לרב. גם אם תנסה לתקן דבריך. מדבריך נשמעים עוד המון דברים מטעים וכוזבים לאנשים תמימים. גם כשאיני כועס, מחובתי להתריע בפני החרדים לדבר ה'. היודעים מהו לבוש יהודי בו הלכו אבות אבותיהם מקדמת דנא, באותו לבוש שהיו מיוחדים בו. בפניהם ובפרט בפני כאלה שעלולים להתפתות מדברי הפרופסור חי אב, כאילו מיכיון שהוא יודע, וודאי הוא צודק. את הדעת שיש בו, אין הוא מנצל זאת להבדלה בין הטוב והרע, בין הטמא והטהור בין הרב והכומר, בין בגדי כהן הדיוט לבגדי כהן גדול, בין הקודש ובין החול. אלא באותה דעת שגרמה לו להבדלה מנסה הוא לערב ביניהם ולסלף ומי יודע לאן פניו. גם בכדרוגל מנסה הנך לסלף כאילו אמרתי או מובן מדבריי שהכדורגל יהיה קדוש ויהודי בגלל שיש מבחורי ישיבה שצפו באותו משחק. אוי, כמה מסלף הבנאדם הזה. כמה מסולף לבו. כמה עקום הוא. שום גבס לא יתקן עוול. עקמימות נטויה בשורשו.

חי אדר

New member
נשיאים ורוח וגשם אין

הרבה מלל הרבה כעס, הרבה קיטוב הרבה שנאה. ומעט בחינה מדוקדקת, ומעט מן המעט התיחסות ישירה לעניין. למה לך לייגע עצמך בשברי ציטוטים מדברי תתיחס ישירות לעניין. תפריך את דברי בטענות מוצקות מבוססות. מה הטעם לתור אחר הרהורי הלב ולפזר יותר מאבק של לשון הרע שאינו תורם כלל לכבודה של תורה. ההגנה על כבודה של תורה צריכה להיות מעוגנת בתצורה, ויותר חשוב שגם תיעשה בדרכי התורה אם משום מה נדמה לך כי אני טועה.

א77

New member
עוד כבוד לתורה שכתבה מין...

אדם הטוען שאין בבגד היהודי יחוד כלשהו, הרי יש להוכיח מפניו. ובפרט שפרסותיו השסועות בדמות בקיאות במאמרי חז"ל מוצגות על ידו לראווה. כמעשה עשיו שהקשה לאביו 'האיך מעשרין את התבן ואת המלח'. גם חי אדר הזדהה 'כחרדי' אבל הבגדים לא קובעים מאומה לדבריו.

א77

New member
נווו באמת.ץ מה אתה מערב

עושה מפשט, רמז, ומרמז דרש, ומדרש סוד, ומסוד כפירה. פלג כי בימיו נפלגה הארץ. ואגב עיין בחידושי אגדות מהרש"א על פרק ערבי פסחים ממש בדפים האחרונים, ואיני זוכר כרגע בדיוג, על הגמרא המדברת כנגד מה הכ"ו הדו שבתהלים. הגמרא אומרת שהם כנגד כו דורות שמבראשית ועד מתן תורה, ועיין שם במהרש"א אודות המילה פלג.

חי אדר

New member
בהאי פלגינן

הפשט של פלג שבימיו נפלגה הארץ אך ההסבר שאחת בקש פטיש השני הביא משהוא אחר, זה לא הפשט מהו פלג אלא הוא הסבר מה טיב הפילוג שהיה בינהם. ולטעמך מה הטעם שחכמים החולקים בינהם נקראים בעלי פלוגתא? כי הם אינם מבינים זה את זה? בכך יהיה לעג והטלת דופי על חכמי ישראל. אלא פלג כדאמרינן מעיקרא ודו"ק.

א77

New member
הופה. אולי בת דודתך אמרה זאת

אולי שכינך אולי מישהו אחר. אבל אל תדבר בשמי. בעצם אתה יכול להמשיך לדבר בשמי. זו הוכחה לכל מה שאתה מנסה לדבר בשם חז"ל, ובשם האנשים שלא תרמו עגיליהם למעשה העגל. ובשם כל מי שבא לך. מותר לך לצטט. פרשנות אם תמשיך הרי תמשיך. ולא אחנכך, אבל אתריע כאן. ושוב אני שה על הדברים שברור לכל שהם בדרך צחות. פלג גופא שמדובר על בחור ונערה קודם שנישאו, הפלג גופא נאמר רק בשפה זאת ולא באנגלית כשהנואם ינאם באנגלית, ולא 'א אלבע גוף' כשהנואם ינאם ביידיש. אלא אך ורק 'פג גופא' שזה מעין שם. וזה בגלל שבדור הפלגה נבלל שפתם. הפעם הייתי חייב לתת פשט לדרש, למרות שהוא מיותר לחלוטין לכל בר בי רב. ואף לאו דווקא בר בי רב. ולמה נזקקתי לבאר? משום שתנסה לעקם ולסלף כמו את חז"ל וכוונותיהם, כך את דרושי והגיגי כאילו טענתי שזה ביאור רש"י.

חי אדר

New member
טעות רבתית

במקום לתת מענה ישר ומבוסס מעדיף אתה לנקוט במשבצות לשון המחקות להפליא את העיתונאים. ותמיהני כיצד הינך מערב בין לשון התורה ללשון חכמים? ומאימתי מדייקים מלשון דרשנים לשון המקרא?

א77

New member
קבעת טעות רבתית

אם יהיה מי המעוניין אציג בפניך מאמר המעיד כי לך, כן אתה. בדיוק אתה, די כופר בכל התורה לך. אתה, כן אתה, אין לך תקומה לעתיד לבוא בתחיית המתי. ואתה, כן אתה לפי אותו מאמר, הרי לא תקום כי כעת אינך חי, ואתה בגדר אותן הקרויים גם כיום מתים, ועצם שמך המוצג כ'חי', הרי דינן כפרסות הדבר אחר המוצגות לראווה קדימה. יודעני שיישמע חריף מדיי. אך מותר לי לומר את מה שיש לזה מפורש בדברי חז"ל. אחרי לשונותיך ודעותיך כאן בפורום חרדים, ועוד אומר הנך שאתה חרדי. לפי מושגיך וודאי מכיר הנך גם עכו"ם חרדיים. ממש לא בא לי לענות לך לגופו של עניין, אלא להשיב התשובה לבן השני מארבעת הבנים.

א77

New member
לחי אדר היודע ספר

בספר תהלים יש פסוק 'אוהבי ה' שנאו רע'

חי אדר

New member
מי האיש החפץ חי אוהב ימים לראות טוב

נצור לשונך מרע ושפתחך מדבר מרמה. אם כן צריך לשנא שלא נעשה רע ואין רע יותר חמור מלגולל על אחרים האשמות.

א77

New member
הצגת בעצמך 'טובך' ופרסותיך החרדיות.

אדם הטוען שאין בבגד היהודי יחוד כלשהו, הרי יש להוכיח מפניו. ובפרט שפרסותיו השסועות בדמות בקיאות במאמרי חז"ל מוצגות על ידו לראווה. כמעשה עשיו שהקשה לאביו 'האיך מעשרין את התבן ואת המלח'. גם חי אדר הזדהה 'כחרדי' אבל הבגדים לא קובעים מאומה לדבריו.

לביא4

New member
זה בדיוק גאולת עם ישראל

כמו שנגאלו ממצרים - "לא שינו שמם לשונם ולבושם" וכבר נאמר שהגאולה העתידה תהיה מעין הגאולה ממצרים "כימי צאתך מארץ מצרים אראנו נפלאות"! בוודאי שיש עניין בלבוש. ואולי כדאי לשים לב מה חשוב, וכחנות מקצועית ופלספנות או שהמעשה הוא העיקר.

א77

New member
תתחיל אתו מהתחלה...

מה שכתבת על הלבוש במצרים, כבר נכתב המון, אבל... לא כל הרוצה להבין יבין...

לא שינו שמם לשונם ולבושם

לא שינו שמם? נו ברור. מן המפורסמות שבין השמות הנפוצים של יוצאי מצרים היו השמות: ברל, הירש, לייזר, שיינדלה, מירלה. השמות הללו הם קודשי קודשים. כל מי שאומר שברל זה בעצם תרגום מגרמנית של דב והירש זה תרגום של צבי הוא כופר גמור. חייבים להתריע מפני פרסותיו השסועות. לא שינו לשונם? נו זה גם. מאיפה היידיש התחילה אתה חושב? ממצרים. ולבושם? וכי יעלה על דעתך שמשה רבנו, אב לכל הנביאים לא הלך עם שטריימל? בוודאי שהלך. תודה שהארת את עיני, עכשיו הכל ברור.

asaf2000

New member
נדמה לי שכבר דיברו על זה פה

נראה לי שכל עוד אפשר לקנות שטיירמלך וקפטין למה לשנות? אבל נגיד לא היה בחנויות כובעים וחליפות בכלל בטח כבר היו מוצאים משהו אחר היו עושים שינוי קטן להבדל מהגוים וזה היה הופך ל"לא שינו" החדש עד שגם זה היה נעלם מהחנויות. לא?

לביא4

New member
שמות -

למרות שאלו שמות לועזיים לרובם יש שני שמות הראשון עברי והשני כמו הדוגמאות שהבאת וגם לא חסרים אדמורי"ם עם שמות כאלו, לא לזה הכוונה, יש היום בציבור הרחב יותר שמות שאתה לא יודע מאיפוא הביאו אותם ואתה לא יודע אם זה שם של איש או אישה! ואין מקרא יוצא מדי פשוטו ומדובר על אותה תקופה בלי שום קשר לגיחוך המוצלח, על משה רבינו, זה לא אומר שכל יהודי שומר מצוות או נחשב ל"חרדי" חייב ללכת עם קפוטה חליפה וכו'. לא כתוב בשום מקום בשולחן ערוך כלום בקשר לכך זה יותר דבר המקובל לחצרות או עדות אולי פחות אצל הספרדים ויותר אצל האשכנזים.

למעלה