הרבנים מכים שוב.

אנטוליו

New member
הרבנים מכים שוב.

עוד לא התייבש הדיו הווירטואלי מהודעתי הקודמת על התעמרות מצד הרבנים, שעבר מועמד לנישואין יוצא רוסיה בחיפה, כפי שפורסם בעיתון ידיעות אחרונות בשבוע שעבר, והנה הופיעה היום באותו העיתון כתבה חדשה בנושא:
"אני טובה למילואים, ולא לנישואים".

"היא נכדה לניצולי שואה, חיה כאן מגיל 4,ומשרתת במילואים כמפעילת האמר קרבי. מדינת ישראל אינה מאפשרת לה ולחתנה, קצין קרבי, להינשא כדת וכדין, כי לפי ההלכה אמה אינה יהודיה. "עלינו לכאן מאוקראינה לאחר שמשפחתו של אבי סבלה שם מאנטישמיות ומאפליה וחלק גדול ממשפחתי נמחק במלה"ע ה-2 ובשואה" – היא מספרת. "שירתתי את המדינה, אך כשהחלטתי להתחתן, המדינה מבקשת ממני לארוז את חפציי וללכת לחפש מדינה אחרת שתסכים להשיא אותי... כאן זה מקום רק ליהודים "אמיתיים".
"אני מתביישת שהמדינה מפנה לי את הגב. כל צו מילואים הפך להיות מעליב ואין לי מוטיבציה לשרת אותה יותר."

נו, מה יגידו על זה "הפטריוטים" שלנו? בוודאי גם הפעם יצדיקו את התעללות המדינה במי שמשרת אותה בנאמנות.
הנה, מה כותב על כל מיודעינו סופר והיסטוריון מבוברויסק לב גונין, אשר היה פה כמה שנים, טעם את טעם גן העדן והצליח לברוח לקנדה כל עוד נפשו בו:
Русский человек долго запрягает, да быстро едет. И на гнёт отвечает появлением Разиных и Пугачёвых. А еврейский человек ("правильный еврей") после плевка в лицо даже не утрётся; только скажет спасибо. Советские евреи, в 1990-х годах подвергшиеся в Израиле травле, преследованиям, чудовищной эксплуатации, жесточайшим издевательствам и побоям: сегодня правее папы римского; они сегодня сублимировали своих обидчиков.
То же можно сказать и о светских евреях, натерпевшихся и продолжающих терпеть от ортодоксов.

ivgy1980

New member
העתק מהעיתון

חיה בישראל מגיל 4, משרתת בשירות מילואים פעיל...
במקום להציע לה גיור מזורז, זה מגיע לעיתון...
ביזיון גדול למדינה ישראל!

beatman

Member
אני לא מבין מה ההמולה

היא אינה יהודיה לפי ההלכה ולכן לא יכולה להיות מחותנת ברבנות.
מה הקשר בין סבים ניצולי שואה,שירות צבאי ומילואים וחיים בארץ מגיל 4 אני לא מבין.
השאלה אם היא רוצה לעבור גיור... יש אופציה לגיור מזורז לבני זרע ישראל.

ivgy1980

New member
התייחסות

ראשית, לא נשמע כאילו מישהו דאג להציע לה גיור מזורז.
שנית, אני יהודי עפ"י ההלכה וחשוב לי לשמור על שורשיי, וכך אעשה.

אבל - וכאן יש אבל גדול מאוד: המדינה הביאה לכאן, ביוזמתה, כמליון וחצי יוצאי ברה"מ. עפ"י סטטיסטיקות שונות, מתוכם 40% עד 70% אינם יהודים עפ"י ההלכה. כולם אזרחי המדינה, כולם שירתו בצה"ל וכולם עושים מילואים, כולם משלמים מיסים - כולם אינם יכולים להינשא באופן שיוכר כחוק ע"י המדינה. זהו עיוות גזעני ובלתי סביר.

הבאת אנשים? נתת להם אזרחות? הם שירתו בצה"ל? הם משלמים מיסים? תן להם זכויות מלאות! תן להם את הזכות להחליט!

אני מתבייש להיות אזרח של מדינה כזו.

beatman

Member
זאת הבעיה

זה הואקום שנוצר בגלל הבדל בהגדרת יהודי לפי חוק השבות ולפי ההלכה.
אין קשר למיסים ושרות צבאי, תשלום מיסים ושירות בצבא לא הופך אדם ליהודי.
התגמול על שירות צבאי הוא מענק ופקדון שחרור, על מילואים זה כרטיס חבר ומיסים זאת חובה של כל אזרח ללא קשר ללאומו.

היא אמרה בכתבה שאינה מעוניינת בגיור.
אם המדינה תאפשר נישואים אזרחיים, איך תוכל להבטיח שמירה על שורשיך ? ואיך רוב היהודים בארץ שגם להם זה חשוב יוכלו להבטיח כזה דבר אם מדינת ישראל באופן רשמי תכיר בהתבוללות ותאפשר אותה ?

Wishful Thinker

New member
אני חושבת

שאפשרות להחלת נישואין אזרחיים לאזרחים שאינם יהודים אינו קשור לשמירה על שורשים, שכן מי שחשוב לו להתחתן עם יהודי מן הסתם לא יתחתן בנישואין כאלה ולא יתחתן עם לא-יהודי. אז איך זה קשור להתבוללות?
הרי התבוללות זה כאשר יהודים (ולא בעלי דת אחרת) מאבדים כל קשר ליהדותם ונטמעים בחברה אחרת, לא? וכאן מדובר באזרחית ישראל שאינה יהודיה ולא מעוניינת להיות יהודיה על פי ההלכה, אבל עדיין מגיע לה להתחתן ולהיות מוכרת כנשואה במדינה.
אני מסכימה שאין קשר לשירות צבאי ומיסים- אלה פשוט מעשים שכל אזרח ראוי עושה, כמוני וכמוך (ואנחנו לא מקבלים תגמול שונה ממנה).
בכל מקרה, זה מה שקורה כאשר נותנים לכל מיני אנשים לעלות ארצה ורק אח"כ תוהים מה לעשות איתם. גם העובדים הזרים כבר מתחילים לבקש אזרחות (להבדיל אלפי הבדלות)..

beatman

Member
כי אז באופן רשמי המדינה תחתן יהודים עם לא

יהודים ותתן אישור לחתונתם.
אז כל חילוני שחשוב לו לשמור על שורשיו יצטרך לנהל רשימות יוחסין ממש כמו החרדים הכבדים היום שמתחתנים רק בתוך קהילה מסוימת.

Wishful Thinker

New member
אבל

זה קורה גם היום. אז מה ההבדל?
הרי אם מישהו יהודי מלכתחילה רוצה להתחתן עם מישהי לא יהודייה הוא בסופו של דבר יינשא לה ולא יזיז לו הממסד הרבני. המון זוגות מתחתנים היום ככה בקפריסין/פראג/בולגריה. זה לא אותו הדבר כמו נישואין אזרחיים?
או שאני מבינה לא נכון את החוק של נישואין אזרחיים?

beatman

Member
כן, אבל המדינה לא תומכת בהתבוללות מבחינתה

אין חותמת של מדינת ישראל על נישואים כאלה.

Wishful Thinker

New member
אבל הם נחשבים חוקיים, לא?

אנשים הנישאים בחו"ל נהנים מאותן הזכויות מהן נהנים אנשים שנישאו דרך הרבנות או לא? - אני מתעצלת לבדוק בגוגל..
וחוץ מהחותמת יש הבדל נוסף בין נישואי קפריסין לנישואין אזרחיים במידה ויוכרו בישראל?

אני לא מבינה מה איכפת לך

איזה סטאמפה יש או אין על החתונה שלך? למה זה מעניין אותך? איראן זה כאן. מי שלא מתאים לו להתחתן דרך המוסד החשוך הזה שנקרא רבנות ולעשות מסע בזמן לפולניה של המאה ה 14 ושיבדקו לו מתי איך ואיפה חתכו ואיזה באבא בובא בירך על זה או לא...מתחתן בחו"ל ואח"כ נרשם בת.ז. כנשוי במידה וזה עקרוני עבורו.....לא מבינה את האנשים שמתעקשים ועוד רוצים להתחתן דרך הרבנות..חחחח

רק במדינות האייטולות הסמוכות אלינו

יש כפייה דתית על האופי/אופן בו תתחתן. באף מדינה מערבית נורמאלית אין כפיה דתית. על כלום....ועוד רוצים להיות ב OECD.....קודם שיפסיקו עם ה OCD הזה שנקרא דת ואח"כ ניכנס ל OECD.....

יש קשר ישיר

אתה מכיר מדינה דתית שנמצאת ב OECD? נגיד איראן, עירק,ערב הסעודית, קזחסטן? נכון שאתה לא מכיר?=מש"ל.

ברור שאנחנו שונים. ככה סיפרו לך,נכון? אח"כ מתפלאים למה שונאים אותנו בכל העולם....ועוד אומרים לי פה בפורום שאני מתנשאת....חחחחחחחחח

beatman

Member
עדיין אין קשר

עצם הצביון היהודי במדינה לא משפיע על ה-OECD.

beatman

Member
אכפת מאוד

אם משפחתי הצליחה לשמור על יהדותה במשך 2000 שנות גלות, אז זה חשוב לי להמשיך במסורת.
זהו גם ציווי דתי להתחתן בינינו ולשמור על זהותנו מאוחדת, בנוסף למניעת ירידת כמות היהודים בעולם.

אני מבינה שגם אתה מצביע ש"ס

כוכבית גיור? מישהו? בעצם אם כבר א תה מצביע ש"ס עדיף שזה יהיה כוכבית גיוס....זה יותר פרודוקטיבי...אח"כ מצידי שגם הרב עובדיה יחתן אותך בכבודו ובעצמו ויסביר לך למה אסור לחטט באף בשבת ולנגב בשירותים עם נייר טואלט לא חתוך ומעל הכל למה חשוב להתחתן ברבנות. אבל אחרי שאר הדברים שהזכרתי.
עוד אחד שעשו לו שטיפת מוח....חחחחחח
תקרא את הספר :לא היה ולא נברא שמסביר איך המציאו את אלוהים. אח"כ תתחתן איך שאתה רוצה ותאמין לי שתהיה יותר רגוע עם/בלי הרבנות ומסע בזמן לפולניה של המאה ה 14.

beatman

Member
עוד פעם את מקשרת אותי לדברים לא קשורים !

מה שאמרתי לא רק ש"ס אומרים, אלא רוב יהודים בארץ וכן, גם חילונים.
הרבה ממייסדי המדינה החילונים אמרו זאת !

מה הקשר עכשיו רב עובדיה ושבת ??
את פשוט נסחפת ומדברת על דברים לא קשורים, כמו בהודעות קודמות האשמת אותי ואת אלי שאנחנו מזרחיים/דתיים/ערסים כאילו זה הפרופיל האוטומטי של כל פטריוט ישראלי.
עם דיבורים אלה, ותוקפנות כזאת את לא נראית כבנאדם רציני.

את אתאסטית ? יופי !
יש הרבה אנשים שמאמינים באלוהים, אז אל תתערבי ואל תשאלי אותם "מה אכפת לך?".

אני לא אתאיסטית

להיפך אני בנאדם מאד מאמין. ויותר מהכל אני מאמינה שלאלוהים אין MANUAL לשום דת. זה קשקוש מוחלט בעיניי. זה רק אופיום להמונים. וזה לא הופך אותי לאתאיסטית.
ורוב החילונים שאני מכירה לא התחתנו דרך הרבנות. או שהזמינו רב רפורמי, או שחבר חיתן אותם או שהתחתנו בחו"ל. ואני רואה יותר ויותר זוגות כאלו מסביבי. אתה מתעקש להתחתן דרך הרבנות. לבריאות.
מי שנכנס לים....שלא יתפלא שהוא יוצא רטוב.....

למעלה