הרבה מאוד בוחרים

resh10

New member
אתה מבין את העם! מיצנע לא.

העם לא רוצה לשמוע בכלל על ויתורים מדיניים ואפילו לא על הליך מדיני!! כל עוד יש טרור וכל עוד צפויים שינויים בתנאי השטח לנוכח המלחמה עם עיראק וסילוקו המתבקש של עראפת. מיצנע סבור אחרת וזאת הסיבה בגללה אנחנו בראשות מיצנע לא מהווים אלטרנטיבה ראויה עבור הציבור. הציבור מעוניין בפתרונן של בעיות כלכליות, חברתיות, אזרחיות!!! בזה יש לנו הרבה להציע!!! אבל עמדותיו המדיניות של מיצנע, פשוט "מעלימות" את המסרים שלנו בכיוונים האלו. כך הגענו למצב על-פיו שלשום בסקר גלובס, התברר שאנחנו 18 מנדטים, בעוד שינוי 17 ... לסיכום עניין זה: כנראה שהליכוד קשוב יותר למה שהעם לא רוצה מאשר המפלגה שלנו. ניסינו ללכת על כל הקופה בכל הנושאים, טעינו ובגדול!!! עדיין ניתן להציל חלק מהנושאים, באם ישנה מנהיג המפלגה את עמדתו בעניין השתתפות בממשלת אחות חילונית. יש עוד 6 ימים, נקווה לטוב.

tsveeka

New member
מה שלא מבינים שאין מנוס מויתורים

ברור שהערבים קרי הפלשתינאים לא פרטנר טוב לשלום בראשות עראפת אבל מצנע אומר דברים ישרים וכנים, העם מנסה להתכחש לזה. לא יעזור, זה מה שיקרה. נצטרך לוותר, אני לא נהנה מזה אבל זה יקרה. לדעתי הסקרים רק הורסים, הסקר הכי חשוב זה ביום שלישי הבא. עדיין צריך ללכת לקלפי ולהצביע, הסקר לא יעשה את זה במקומינו.

resh10

New member
אין מחלוקת על כך שאין מנוס מויתורים

יש מחלוקת על ההקף, על התיזמון ועל הנסיבות. על כמה לוותר, מתי לוותר, לא במציאות של טרור. דבריו של מיצנע אכן כנים, אבל כנראה שרוב הציבור סבור שאין זה הזמן המתאים. הסקרים באים להראות לנו מגמה וסקרים ערב הבחירות בעצם משקפים מציאות. עסקני המפלגות רוצים שתצביע עבורם, לא משנים הסקרים והסיבה ברורה. לדעתי טובתך שלך וטובת המדינה, עדיפים על טובת העסקנים של המפלגה שלך. הסקרים בהחלט שמהווים פאקטור מכריע בשיקולים עבור מי לשים את הפתק שלך.

tsveeka

New member
טרור תמיד יהיה עד....

שישבו ליד השולחן שני הצדדים ולא יקומו עד שיגיעו להחלטה. הסקרים מעצבים את דעת הציבור וזה לא יעיל .

resh10

New member
אתה בטוח?

גם אם ישבו 2 הצדדים ליד השולחן ויגיעו הצדדים להסכמה... אתה מבין שכל "החלטה" מסוג זה, מחייב רוב בכנסת! אתה מעלה על דעתך "החלטה" שתהיה מקובלת על הנהגת הפלשתינים וכנסת ישראל? זה יתכן אך ורק אם יהיה לשמאל רוב בכנסת ולצערי לא נראה באופק היום שזה יקרה. הסקרים אכן מעצבים, לטובה או לרעה. פעם זה לטובתנו, פעם זה לרעתנו. אבל... הסקר שיפורסם ערב הבחירות, זה כבר מביא מצב נתון וכמעט סופי. תוצאות הסקרים ערב הבחירות באמת ישפיעו על השיקולים איזה פתק לשים.

tsveeka

New member
העם שלנו טיפש

הקשב לי רגע משהו שהבנתי עכשיו. המצב הכלכלי שלנו חרבאנה בגלל .... ההתנחלויות. אם שמעת את נתן זהבי ברדיו שהוא מראיין אישה שמרוויחה 1200 ש"ח ומצביעה ליכוד כי מי שאשם זה הערבים, אז יש כאן טימטום רציני. מה שאנשים לא מבינים זה שצריך להיפרד כבר מהשטחים בכדי שיהיה כסף לדברים חשובים באמת ולא לשרוף כסף על צה"ל בשטחים. העם ממשיך להצביע ליכוד בכדי שירביץ לערבים יותר במקום לפתור את הבעיות.

resh10

New member
אז גם רבין היה טיפש?

חלאס, צא מזה. ההנהגה שלנו שינתה את עמדתה ופנתה שמאלה בצורה קיצונית מאוד. היא חשבה שתצליח לסחוף את כל ציבור בוחרי המפלגה המסורתיים אל הכיוון החדש, על-פי הסקרים נראה בבירור כי היתה זאת טעות. רבין השקיע בהתנחלויות, פרס השקיע בהתנחלויות, מפלגת העבודה הקימה התנחלויות!!! אף אחד לא אמר אז וגם היום כי היו הם טיפשים... במהלך השנתיים האחרונות היינו שותפים מלאים לשלטון וכל שקל שהושקע בתשתיות בהתנחלויות, היה בהסכמתנו המלאה. אין שום קשר בין שכרה של האישה הספציפית הזאת או אחרים שמשתכרים נמוך, לבין ההשקעות ביש"ע. ההוצאות על מאבטחים בכל חנות וגן ילדים בת"א, עולות על ההוצאות של צה"ל ביש"ע... הבעיה האמיתית היא מצב הלוחמה שיש לנו עם הפלשתינים, זה גורם לכך שהמשק שלנו איננו "בטוח" וכך אין טריגרים להשקעות. את הלוחמה הזאת חייבים לסיים!!! איך? לנו יש עמדה, לימין יש עמדה, תוצאות הבחירות יכריעו איזו מבין העמדות מקובלת יותר על העם. העיקר הוא שלאחר הבחירות, נתאחד כולנו יחד כדי להביא למימוש ההכרעה הדמוקרטית!!! כך יאה לעם חכם.

שלדר

New member
ריש אפס, בושה לליכוד שאחד כמוך,,,

חבר המרכז שלו! אתה חתיכת רמאי קטן, איש קטן! גמד רוחני! פלא שניבחרו אצלכם מאפיונרים?

נווה אתה פשוט לא מבין

גם אם יש שיצביעו ליכוד כאשר הם סותמים את האף או כאלו שיצביעו שינוי הרי זה מפני שהעבודה נכון להיום בראשות מצנע זה פי אלף גרוע ומי שבחר להצביע שינוי זה מפני שאיננו רוצה את מצנע כראש ממשלה והוא מעדיף לחזק מפלגה אחרת ולא את הליכוד זה ששרון יהיה ראש ממשלה הנו דבר שונה מחיזוק הליכוד בין מצנע ודרכו לבין שרון - שרון עדיף

Moledet972

New member
אתה טועה/לא מדייק

איך בדיוק הצבעה עבור מרצ מועילה לשרון? הרי גוש השמאל גדל מושפע באותה מידה. אז במקום ששירי וויצמן יכנס לכנסת(הסיכוי קלוש כרגע) תכנס חוסנייה ג´בארה. ההבדל ביניהם הוא רק ששירי יכנס אולי לממשלת שרון, וג´בארה בבודאות לא.

האמת היא שצריך גם לחשוב על זה ככה

מי יתמוך יותר במצנע- ביילין- מתוך מרצ. או ויצמן שירי מתוך העבודה? די ברור שביילין... הצבעה למרצ היא לא הצבעה לשרון, הצבעה למרצ היא הצבעה למחנה השמאל.

מי שלא מצביע עבודה לא מחזק את שרון

מתי תבינו !!! נכון להיום אין שום קשר בין אי הצבעה לעבודה לחיזוק שרון, אולי צריך להקצין לכם את זה קצת, נניח ולגוש הימין יש 75 מנדטים ולגוש השמאל כולל שינוי ועם אחד יש 45 מנדטים, זה ממש לא יעזור אם מצנע יקבל את כל 45 המנדטים אפילו אם המפלגה הכי גדולה בימין (נניח הליכוד) תקבל רק 20 מנדטים, נכון סביר להניח שיוטל על מצנע להרכיב את הממשלה, אבל אם מי הוא ירכיב ? אף אחד בימין לא ילך איתו מתוך ידיעה שהגוש הימיני יכול להרכיב ממשלה לבד. תפסיקו להקשיב לשטויות שהמנהיגים שלכם פולטים """כל עוד לגוש הימין יש יותר מ 60 מנדטים הצבעה לשינוי עם אחד או מר"צ לא מחזקת את שרון נקודה""" אם לימין היה פחות מ 60 מנדטים אז אכן יש משהו בדבריכם.

shimon7

New member
תיקון טעות

במקרה שתארת לא סביר וכם לא הגיוני שיוטל על מצנע להרכיב ממשלה. בטוח שיוטל על שרון.

EverMan

New member
מה יש לא להבין ?

אם אתה מצביע עבודה - אז כן יהיה לה סיכוי להרכיב ממשלה. זה כל כך פשוט. לא אומרים : אל תצביע מראש כי הם יכשלו. אם אתה , אתה כן אתה , לא תצביע עבודה, אז היא באמת לא תנצח. זה לא דרך להגיד : היא לא תנצח אז תעזור לה. לא ! מראש - תצביע - ותזכה. בגלל שאתה אומר לו לא לתמוך - אז הוא לא תומך ואז העבודה לא תנצח. ולא הפוך.

מה כוונתי

מה שאני מתכוון שאתם צריכים דבר ראשון לנסות להעביר בוחרים מהימין (אפילו אם זה למרכז שינוי או עם אחד ), הדגמתי לך שגם אם תעביר את כל בוחרי שינוי למלגת העבודה עדיין מצנע לא יהיה ראש הממשלה (כל עוד לימין יהיה יותר מ 60 מנדטים ) אתה חייב להבין שהיום אני מנסה לשכנע אנשים לא להצביע ליכוד אלא להצביע שינוי בעדיפות ראשונה, ואם זה לא מצליח אני מנסה לשכנע אותם להצביע עבודה ואפילו עם אחד והכל במטרה להוריד את גוש הימין מתחת 60 מנדטים, את האמת אני מאמין שאם הימין ירד מתחת ל 60 מנדטים הרבה בוחרי שינוי שמאלנים יצביעו בסופו של דבר לעבודה כי הם יראו אפשרות לנצחון באופק.

EverMan

New member
אתה צריך להבין שהמטרה היא

לקחת את הדרך שלנו. הדרך של לצאת מהשטחים (ללא שום קשר לטרור) כי אין לנו מה לחפש שם. הדרך של עזרה לחלשים. הדרך של שמירה על נכסים לאומיים מולאמים. כל אלא - העבודה מבטיחה לי. שינוי מבטיחה לי להמליץ על שרון וללכת איתו. לא תודה. אי אפשר להעביר בוחרים מהימין. צריך ללכת על קולות המרכז. ששינוי כרגע חוגגת עליהם. אדם ימני - ישאר לרוב ימני. אדם במרכז צריך לבחור את דרכו. שמאל או ימין.

נו מה יהיה ?

נו בוא נקח תסריט כל המנדטים של שינוי ועם אחד עוברים לעבודה עבודה 38 מר"צ 10 ואני large ערבים 10 גוש השמאל 58 מה עכשיו ?

EverMan

New member
בוא נגיד דבר כזה :

הרבה מצביעי הימין מצביעים לו בגלל שהם רוצים ממשלה חזקה נכון ? לאו דווקא כי הם תומכים בשרון. שהם רואים שמצנע כל כך חזק בסקרים - הם יחזרו הביתה ? בנוסף יש מצב שאנחנו לוקחים עוד קצת מהמרכז ? הרי 20% לא החליטו עדיין למי יצביעו ... זה ניצחון טוטאלי לגוש השמאל.

resh10

New member
אז מה אם "העבודה מבטיחה לי"?

בלי רוב בכנסת אין להבטחה שום ערך!!! אם לא יהיה לנו רוב בכנסת, המשמעות היא שרוב העם לא מעוניין במה ש"העבודה מבטיחה לי". נראה לך שאם נלך לאופוזיציה ונעניש את כל הציבור עם ממשלת חרדים, כי אז אותו ציבור שהענשנו אותו, לפתע יחזור למפלגה "על ארבע"?? סלח לי, אתה טועה!!! הציבור פשוט לא יסלח לנו לעולם!!!! לעולם לא נחזור להיות אלטרנטיבה לשלטון. אם באמת יתברר כי אנו הולכים להפסיד בבחירות, משמע כי עלינו לפעול כדי להציל את המפלגה!!! בהחלט שלא להעניש את הציבור, אלא ללכת עם הציבור!!! להצהיר כי אנחנו מקבלים את ההכרעה של הבוחר בתחום המדיני ולהצטרף לקואליציה במגמה לקדם נושאים אחרים שחשובים לנו! אם לא יהיו שינויים בסטטוס המדיני, בבחירות הבאות שוב נוכל להציג אלטרנטיבה לבוחר.

למעלה