הרבה מאוד בוחרים

La Gamba

New member
המשך.....

ואז זה שעמד נטוע, מתפלא מדוע השני אינו רוצה להצטרף אליו

resh10

New member
בחייך! אי אפשר להתאחד?

שים לב כמה זה פשוט: ראשית אבקש לציין את ההבדל הגדול שבין אחדות עם שינוי לבין אחדות עם החרדים. קואליציה עם שינוי זאת קואליציה עם "טורבו", בעוד קואליציה עם החרדים היא קואליציה עם הנדברקס מורם קבוע... באמת שאין מה להשוות. בעניין מצע חילוני-מדיני משותף: המצע המדיני יהיה הבנות טאנט, המצע החילוני יהיה עפ"י האג´נדה של שינוי, המצע הכלכלי/חברתי, יהיה בהסכמה בין המפלגות בהתאם לאפשרויות הכלכליות. העבודה תוכל להגיד לבוחריה: - בנושא המדיני: הבטחנו אופציה למו"ם מדיני, אופציה שלא היתה קיימת במציאות של ממשלת ימין קיצוני. נהגנו באחריות לאומית. - בנושא האזרחי: קיבלו את כל דרישותנו (חופפות לאלו של שינוי). - בנושא החברתי/כלכלי: הגענו להסכמה על תכנית משותפת ואחראית. אני משוכנע שכל תומכי 3 המפלגות יהיו מאושרים לאור הסכם מסוג זה. ו... נצא לדרך חדשה של עשיה!!!! מה רע? אם במשך הקדנציה לא תהיה התקדמות בנושא המדיני, בבחירות הבאות שוב נוכל להציע אלטרטיבה לבוחר. עדיף שניתקע בקואליציה עם החרדים? מה הרווחנו???

EverMan

New member
מאיפה אתה יודע על טורבו או לא ?

שינוי אי פעם ישבה בממשלה ? היא אי פעם עשתה משהו מלבד לצעוק ? (ולכתוב מצעים ע"י פרסומאים?) ושוב - מספיק עם הנשא הזה גם פה ... העבודה לא תשב עם הליכוד , כי הם לא מסיכמים אידיאולוגית על כלום. והליכוד לא רוצה לעשות רפורמה אזרחית ודתית. נקודה. גם בזה העבודה והליכוד שנויים במחלוקת. לעבודה יש פתרון למצב בשטחים - הליכוד רוצה להשאיר את זה כמו שזה. לעבודה יש סדר עדיפויות לאומי שונה , השקעה בחינוך בכלכלה ובהגנה שלנו דרך גדר - הליכוד משקיע בחרדים , בהתנחלויות , בהפרטת המפעלים הכי חיוניים לישראל ! (תע"ש) הליכוד הוא אנטי-חברתי , הוא פועל נגד שכבות חלשות , לעבודה אין שום אינטרס לשבת עימו. הליכוד לא מציג דרך מדינית כלשהי - הוא משאיר את המצב כמו שהוא בזמן שהמדינה קורסת. העבודה לא תשב עם הליכוד ותנציח את שלטונו. לא. לא. לא.

resh10

New member
מדובר בהערכה בלבד.

להבדיל ממך, אני וכך רבים אחרים במפלגה לא רואים במפלגת שינוי "אויב", אלא רואים בה מפלגת אחות, בדיוק כמו מרצ. אני וכך רבים מתומכי המפלגה מעריכים כי שינוי לא תיכנס לקואליציה מבלי שיובטח מימוש המצע האזרחי שלה. מתאים לנו מאוד ממשלת אחדות אזרחית בראשות העבודה!!!! אבל אם אין סיכוי שזה יקרה, לדעתי עדיף למדינה ממשלת אחדות חילונית ברשות הליכוד, מאשר ממשלה ימנית קיצונית. עם כל הכבוד, רבים מתומכי המפלגה סבורים כי המדינה מעל המפלגה. גם כשלא מסכימים אידיאולוגית על כלום, ניתן להגיע להסדר, למשל בסיכסוך הישראלי/פלשתיני. אסור לפסול מראש!!!!! זה מה שאני לא אוהב בהכרזתו של מיצנע ומסתבר גם שלך. מה זה "לא. לא. לא."??? ואח"כ אנו באים בטענות למפלגות הימין שאומרות לפלשתינים "לא. לא. לא"... מין הראוי שמיצנע היה אומר: "אם אפסיד בבחירות ושרון יזמין אותנו למו"ם קואליציוני, נבוא ונשמע מה שיש לו להציע. אם נגיע להבנות, נצטרף. לא נגיע להבנות, לא נצטרף". עדיין לא מאוחר לתקן!!! ראה לאיזה מצב הביאה אותנו ההכרזה הזאת! לפי סקר גלובס שלשום: אנחנו 18 מנדטים , שינוי 17 מנדטים!!! נניח ששרון ינצח ויזמין אותנו להסכם קואליציוני בו יציע כך: בנושא המדיני: הבנות טאנט - פשוטו כמשמעו. זאת העמדה האמריקאית הרשמית, האם יכולים אנו להגיד "לא"? הרי אנחנו הם אלו שדחפו את שרון לקבל את מימוש ההבנות, נכון? בנושא הבטחוני: תוקם גדר, יוסכם על התוואי. בנושא החברתי/כלכלי: יציעו לנו תכנית אחראית. בנושא התנחלויות: הסכמה על השקעה בתשתיות בלבד בישובים קיימים. בנושא החרדים: נגמר! אין יותר. נגיד "לא"???? עדיף למדינה קואליציה עם החרדים? בוא נשים את המדינה במקום הראשון, את המפלגה במקום השני...

La Gamba

New member
מצטער, לא קראתי את ההודעה

יש לי שיעור עכשיו. אולם העבודה ושינוי קורבים יותר במדיניותם החברתית, ואילו הליכוד בקושי מתייחס למרכז המצע של שינוי, הקשר ביניהם מקרי בהחלט. אבל הם תוקפים את העבודה כי הם יודעים שהליכוד ינצח, אז הם נצמדים למנצח ותוקפים את המפסיד. אני בעד שהעבודה תהיה ביחד עם שינוי בקואליציה, אבל העבודה והליכוד, לא ילכו ביחד אחרי הקדנציה שעברה.

resh10

New member
עדיין לא הבנתי למה.

נניח כי הליכוד כן יתייחס למרכז המצע של שינוי, פשוט יסכים לממש אותו ככתבו וכלשונו. האם עמדתך תשתנה? אסור שיהיה מצב על-פיו יבין העם כי היתה אופציה לממשלת אחדות חילונית, אך המפלגה שלנו היא האשמה בכך שהחלום לא נתממש. התוצאה תהיה הרת אסון למפלגה!!! פשוט מכת מוות. לדעתי מיצנע צריך לשנות את עמדתו ולהצהיר כי היה ויפסיד את הבחירות והליכוד יהיה מוכן לממש את כל עמדותיה האזרחיות של מפלגת שינוי, כי אז העבודה תיכנס לממשלת אחדות חילונית. אתה יודע מה יקרה? ה"כדור" יעבור למגרשו של שרון ויתקע טריז בין שרון לחרדים. רבים ממצביעי שינוי יחזרו אל המפלגה וכוחה יעלה פלאים (יש בסיס, ראה את הסקרים אילו פרס..). הליכוד מדבר על אחדות, אנחנו מדברים על ניתוק, איך ננצח כך???? צריך להחליף "פוזה": אנחנו נציג אחדות, הליכוד יגמגם. כך מעלים את הסיכויים לנצח.

La Gamba

New member
שאלה ממש טובה.

עדיין לא מוצא חן בעיני כי מצנע מתחנן עבור שינוי, זה לא ימצא חן בעיני אף אחד...
(עצוב) עמדתי היכן? כנגד ששינוי ישבו עם הליכוד? כן היא תשתנה, לא תהיה לי בעיה עם זה, ת´אמת, זה אמור להפריע יותר למצביעי שינוי, ולא לנו. אבל, הבעיה כאן היא לא ממשלת אחדותחילונית, אלא ממשלת אחדות חילונית. שכן לעבודה היה ניסיון רע עם הליכוד בממשלות האחדות שבראשותם, למה שנחזור על אותה טעות?

resh10

New member
גם "רע" זה יחסי.

נכון שלא היה לנו רע בממשלת האחדות, אבל תאר לך כמה רע היה למדינה אילו לא היתה ממשלה כזאת? אותו השיקול צריך לעמוד לפננו גם היום, במיוחד לנוכח העובדה שהצלע השלישית בשותפות תהיה שינוי ולא החרדים. לממשלת אחדות עם החרדים, באמת אין טעם להכנס.

EverMan

New member
היה לנו מאוד רע בממשלת אחדות

גם למפלגה וגם למדינה. ולמדינה היה יותר טוב , כי שרון היה נופל מהר יותר - והעבודה הייתה עולה מהר יותר. מה שטוב למדינה.

המפלגה עדיפה בעיניך על המדינה?

רבים מתומכי המפלגה לא סבורים כך! שים לב: לא איכפת לך שהמדינה תסבול שנה שנתיים מהחרדים הטפילים ולו רק שיהיה לנו סיכוי להחליף את הממשלה אח"כ... יש לי חדשות בישבילך: ראשית, לא בטוח שממשלת ימין צרה תיפול כל-כך מהר. שנית, יתכן והמפלגה שלנו תתפרק באופוזיציה. שלישית, ציבור שאנו מענישים אותו עם ממשלת חרדים, בשום אופן לא יחזור אלינו "אל ארבע". נהפוך הוא!!! הוא יעניש אותנו שוב, כפי שהוא מעניש אותנו היום. לדעתי מדובר בטקטיקת התאבדות, עלינו להיות יותר קשובים לרצון העם.

EverMan

New member
אנחנו לא מענישים אותו...

הם בחרו את שרון והוא זה שבחר את החרדים. הם אלו שבוחרים זאת. נקודה. ואמרתי המדינה והמפלגה. מובן ? זה רע גם למדינה , וגם למפלגה. אז אם זה רע לשנינו - לא יהיה.

tsveeka

New member
להצביע עבודה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אם לא תצביעו עבודה אז כוחם של הימין יהיה חזק. זיכרו הסקר הכי חשוב זה ב-28/1. ע ב ו ד ה !!!!!

resh10

New member
נו, אז מה?

מה זה כל-כך משנה אם נהיה 17 ח"כים באופוזיציה או 15 ??? האם לדעתך 15 יעשו פחות מאשר 17? אבל... אם הנהגת המפלגה תהיה יותר קשובה לרצון מצביעיה ועקב כך תשנה את עמדתה בעניין אפשרות להקמתה של ממשלת אחדות חילונית, כי אז נצמח אפילו ל 24 מנדטים שישפיעו היטב בקואליציה!

EverMan

New member
מה זה משנה ?

אופוזיציה חזקה של שמאל - יכולה להוריד ממשלת ימין גרועה מהר יותר. נקודה. היא יכולה להעביר חוקים טובים. והיא תשב בראשות ממשלה ! תחזק את העבודה - לא יהיה צורך בכלל באופוזיציה. אתה שוב פונה לסקרים. תחזק את העבודה - בשביל ששרון לא יעלה מראש.

resh10

New member
מותר להיות חלוקים.

אני מעריך שאם המפלגה שלנו תלך לאופוזיציה, אנחנו נהיה אופוזיציה גרועה! נסתבך במאבקים פנימיים, פרס יפרוש מהפוליטיקה כי באמצעות 2 הרצאות בחו"ל, הוא "דופק" משכורת של קדנציה שלמה... מיצנע יחזור לעירית חיפה (הרי בשביל זה הוא לא התפטר, לא?) ומי יגרוף את הקופה? מרצ!!! הם כנראה יהיו האופוזיציה הלוחמת, בעוד אנו נשתרך מאחור... גם כשהאמת אינה נעימה, היא נשארת אמת, האמת שלי. כמוך, גם אני הייתי רוצה שנקבל הרבה מנדטים ואנו נרכיב את הממשלה. אבל הסקרים מנבאים אחרת. אם ערב הבחירות יתברר עפ"י סקרים שיש סיכוי שאנו נרכיב את הקואליציה, אפילו סיכוי קלוש, ללא ספק שאבחר עבודה! אבל באם יתברר שלא? אז אני נכנס למוד של מיזעור נזקים!!! לא הנזקים של המפלגה שלי, אלא הנזקים שלי. אז הבחירה למפלגה שלי, בעצם הופכת ללא רלוונטית. כל זה היה משתנה לא היה חוזר בו מיצנע מהחלטתו שלא להצטרף לממשלת אחדות חילונית!!! אם מיצנע לא מוכן להענות לבקשת בוחריו שכן לשאוף לקואליציה כזאת, בהנהגתו או שלא בהנהגתו, מדוע שבוחרין יענו לבקשתו להגדיל את כוחו באופוזיציה? מיצנע חייב להבין כי גם במפלגת העבודה יש "יתנו - יקבלו"... אם מיצנע ילך איתנו, נלך איתו באש ובמים. אם מיצנע לא יבוא יתנו, התמיכה בו די מוטלת בספק, יש אלטרנטיבות.

resh10

New member
הבאנו את מיצנע, קיבלנו את שרון.

במקום ללכת עם הזרם המרכזי בעם, הקצנו שמאלה והנה התוצאות. בעצמנו הבאנו את שרון!!!! פעם ברק הביא אותו כאשר הציע לעראפת הצעות מרחיקות לכת כעת מיצנע מביא אותו כאשר הוא משדר שמאל קיצוני חוסר רצון לשיתוף פעולה. אילו המפלגה שלנו באמת לא היתה רוצה את שרון, היינו מחליפים את מיצנע בפרס!!! יש לנו הזדמנות שלא לקבל את שרון. ננצל אותה, או שנלך להתאבד??

tsveeka

New member
ממשלת אחדות לאומית זה בלוף

זה כלי בידי ראש הממשלה לחנוק את האופוזיציה. למה העם אדיש השנה לבחירות? כי אין אלטרנטיבה. שינוי כאילו מזוהה עם האמצע שמשנה את המפה. אם העבודה תחבור לממשלת אחדות היא גורמת לעצמה התאבדות פוליטית. רצון העם? לא ידעתי ששרון ושאר הליכוד קשובים לעם. העם לא מתעניין ולא מוחה על השחיתות בפוליטיקה וכל שנה הוא בוחר מחדש וכל שנה הוא מתאכזב מחדש.

למעלה